Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 762
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Може ли да помоля името ако знаеш  върху кутийката.До нас имаме Алди и съм виждала шницели, но ги подминавах.

# 511
Nia7 благодаря ти  Simple Smile

# 512
  • ENGLAND
LamaRina честито.   bouquet А ти как ще си легализираш брака в България, с пълномощно ли?

# 513
Аве много благодаря! Утре ще се вечерят шницели Mr. Green

Алди - секцията за месо, оригинални германски шницели, печеш и за 20 мин все едно си в Германия. Правила съм и домашни,ама не стават същите.

УУУ благодаря, ще ги потърся. Иначе аз купувам едни  тънки меса от асда и стават страхотно, но са ми се дояли и панирани пълнени пилешки гърди и пак галета ми трябваше. Благодаря още веднъж.

# 514
... Какво ѝ има на красивата стара Коледа? Какви Бийтълси, омари и еротични списания?  

Вие там защото сте пош, Мари  Laughing
При нас си е старомодно и традиционно.
Днес ходихме с учениците в Градински център-напълни ми се душата с Коледа...

Свидничка от къде да го намеря този филм?

Родителите на аланглето го имат.
Ако си търпелива, ще ти направя копие  Wink

Много е противен този вирус с кашлицата.
Аз се влача вече 3-та седмица.
Не е толкова ужасна като в началото, но още си кашлям..

# 515
  • Манчестър
Може ли да помоля името ако знаеш  върху кутийката.До нас имаме Алди и съм виждала шницели, но ги подминавах.

Ами не си спомням марката, но е в секцията със саламите, фрикаделите и тн. Последно бяха 2 в кутия за £ 1.89.

# 516
Мерси, ще потърся   bouquet

# 517
  • UK
Шу филма го дръпнах на торент, тъкмо щях да предложа да ти го донеса на Нова Година  Simple Smile Галетата ги взимам от полските щандове в Асда и Теско, по-хубави са от английските им събратя  Laughing
 В сряда сутрин съм на Коледно тържество в у-ще, нямам идея какво ще е. Синът не може да обясни, чакам да ме изненадат  Grinning

# 518
Аз купувам много хубав тахан от Бъджинс, смесвам с мед и мажа на филии  Mr. Green калорична бомба, но адски вкусна..

# 519
Аз купувам много хубав тахан от Бъджинс, смесвам с мед и мажа на филии  Mr. Green калорична бомба, но адски вкусна..
За сефте го чувам този магазин  newsm78, май нямаме такъв тук  Rolling Eyes тахана е нещо невероятно вкусно и полезно  Heart Eyes да, с мед става направо "убиец"  Grinning А сега както си и бременна е много полезно за теб и бебка  Heart Eyes

# 520
Здравейте, момичета! Simple SmileОт един -два месеца чета форума ви. От известно време ми се въртят мисли за емиграция в Англия, за начало Лондон. На 37 г. съм, омъжена  с две деца-на 9 и 15 и въпреки, че със съпруга ми работим в държавна администрация, някак положението стана много зле и нямам предвид само финансово, но и като усещане за безизходица - простотия,корупция, шуробаджанащина /то това е май основния проблем/, агресия сред децата...., абе с две думи чувстваш се не на мястото си, като в затвор.
От форума ви горе-долу съм наясно с документи, номера и т.н., но ме мъчи следното:
Въпросите ми са следните:
1.възрастни ли ви се струваме да предприемаме някакви крачки?
2.как се адаптират децата, че те нали знаете са най-важни, свикват ли бързо, как се чувстват в новата среда?
3. И не на последно място много ли ви мъчи носталгията и как се справихте с нея?!
Благодаря ви за търпението и евентуално за отговорите!

# 521
 BOKITO аз ще ти отговоря от моя поглед на нещата  Simple Smile
На първи въпрос:
Не смятам, че има прекалено млади или стари за емиграцията, важното е ти как чустваш нещата, готова ли си на такава крачка, имаш ли сили  за нея  Simple Smile Знаеш с деца е по трудна емиграцията, обикновенно при такива случай заминава единия от родителите, осигурява квартира, работа, документи и т.н. Също е добре да помислиш какво ще работите защото в Лондон е  скъпо и за да живеете добре 4 членно семейство са необходими добри доходи  Simple Smile
На въпрос втори:
Като цяло децата се адаптират добре и сравнително бързо свикват с обстановката и езика, като съответно колкото са по-малки смятам е по-лесно  Simple Smile. Разбира се, винаги има изключения за всичко, говорим чисто хипотетично  Rolling Eyes
На въпрос трети:
Това е много относително  Simple Smile едни ги мъчи носталгията много и цял живот се чустват некомфортно в чужда страна, други нямат такива проблеми и бързо свикват с промяната и се чустват добре  Simple Smile Аз емиграцията за сега е понасям добре, тук ми харесва повече от България, разбира се като всяка страна и Англия има свойте минуси, но за мен плюсовете са в повече  Simple Smile

# 522
Doret, жената с която разговарях от нашето посолство каза, че с пълномощно от мен и съпругът ми няма никакви проблеми майка да ми оправи всички видове документи в БГ. Не знам, объркана съм повече отколкото бях преди да се обадя... Rolling Eyes

# 523
  • ENGLAND
Ние пък почваме да се замисляме за емиграция в България, мъжа ми по-точно, за мен ще е завръщане. Простотията, и тук я има, но е прикрита с усмивка. Корупция  newsm78, ние сме в ниските етажи, при нас слава богу няма или не знам. Шуробаджанащината, е това е големия проблем. В България е открита, знаеш къде при кого да отидеш, а тук се луташ по едни коридори и се чудиш на коя врата да почукаш (образно де). Агресията, има я и тук, но като че ли толкова не се вижда, че децата са цял ден ма училище и проявата е само след 3.30 следобед. Но пък в добавка училището се е нагърбило с идеята да възпитава едно стадо овце, ако ти хареса детето и ти си много близка с учителки и директор може и някакви знания да му даде. В България поне училището или това, което става там е все още под контрола на родителите.
И ако някой си мисли, че се шегувам, напълно сериозна съм.
BOKITO сега на въпросите:
1. от вас си зависи.
2. всички казват, че свикват бързо, но опита, не моя, показва точно обратното.
3. носталгия винаги има, едни я прикриват, а други пък се опитват да се саоубедят, че такова животно няма.
И като добавка, двете неща дето Аве ги каза, ама повечето не искат да ги признаят:
- с англичанка приятелка няма да станеш
-  няма да заобичаш Англия
Сега очаквам да се включи и някой, който ме прати да си ходя в България, че видите ли тук не е за мен, щото всичко е перфектно.

# 524
  • ENGLAND
Doret, жената с която разговарях от нашето посолство каза, че с пълномощно от мен и съпругът ми няма никакви проблеми майка да ми оправи всички видове документи в БГ. Не знам, объркана съм повече отколкото бях преди да се обадя... Rolling Eyes
За паспорта не знам, но мисля, че трябва да уведомиш посолството, че си с друга фамилия и в момента ти легализират брака в България. Щото докато инфото от ГРАОН иде до полицията, а след това пък достигне до посолството може и месеци да минат, а срока за нови документи е 1 месец и една глоба може да ти ръснат. Доколкто знам тукашното посолство вади новите паспорти. И каквито и декларации и тем подобни подаваш тук, искай копи.

Общи условия

Активация на акаунт