Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 770
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
LamaRina,

Честито и от мен!
Документите се сменят в срок до 30 дни, след смяна на фамилията.
Трябва да ги подадеш лично. Няма как някой да ти извади нови
документи, при които ти вземат пръстов отпечатък и снимката е на място.
Много неудобно. Нооо, не се става лесно госпожа  Laughing

...Невероятен, препоръчвам с две ръце - Grow your own се казва...

Това за алотмънтите май беше  newsm78
Ако да, гледала съм го и наистина е много хубав...

Miss Fine,
Бързо ви оздравяване  Peace

# 496
Пък аз имам 2 седм невзет отпуск и вчера от офиса ми пратиха последно предупреждение да си го взема до март месец  Laughing Щом ме заплашват, ще взимам, къде ще ходя. Ама не можело по празниците  Crazy

И на мен абсолютно същото ми казаха от моята работа... ама аз вече не им вярвам за нищо, откакто вчера се изцепиха "Is Belgium a country by itself, or is it part of Germany??"... малко след това "What does Benelux mean??????"... мдаа... както казваше една личност "Гледам и не вярвам на ушите си..."

Miss Fine, как така ще сте болни, по празниците не е разрешено!

Някой беше писал по-надолу за ларингити и такива подобни - като малка бях по абсолютно същия начин, + пневмония 2 пъти годишно (през лятото и на Коледа). Това от 7 до 13-годишна се повтаряше без засечка, 2 пъти годишно си ходех с абокат... После изведнъж си спря, от само себе си..

Уф снощи голяма излагация пак на мача, не стига че мръзнах половин час повече, отколкото трябваше, ами и полза нямаше.. как ще отида на работа днес, всички за фенове на сити..  Confused

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 10:32 от Sonnia

# 497
Пумпалка, какво да ти кажа, много лошо това с ларингитите и пристъпите.При нас започва по един и същ начин.Първо лека хрема, до ден два присипва гласа й и вече през нощта е налице лаещата неспираща кашлица.Беше на около  година и половина като се започна и така поне 2 пъти в годината - най често пролет и есен.В България първо изписват противоалергично заедно с калц.глюконат и някакъв антибиотик.При силен пристъп и инжекции урбазон поне 3 дена.Ефект от първите лекарства - почти никакъв.Затова напоследък действам по моя преценка - купих инхалатор, започвам да инхалирам с вентолин, кортизонов спрей в носа.Целта на инхалацията с вентолин - сухата лаеща кашлица да премине в отхрачваща.При нас проблема е синузит и вследствие на него идват ларингиалните пристъпи.Къде ли не съм ходила, какво ли не съм опитвала няма оправия.Все ме успокояват че ще го израсте.

# 498
  • UK
 Толумби точно за алотмънтите иде реч. Явно откривам топлата вода Crazy Еми вие като гледате/прочетете нещо стойностно защо си траете?  Flutter
 П.С. Lamarina да сте много щастливи и да се обичате още дъъъълго   bouquet

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 13:18 от svidni4ka

# 499
LamaRina, честито, бъди щастлива и обичана  bouquet
Относно документите, не знам дали може с пълномощно, но пък защо да не е възможно, след като теб вече те има в системата със снимка и отпечатък, най- вероятно не всеки път те снимат и ти взимат отпечатък.
А че може да ги смениш и след 1г. - така е. Приятелката ми беше в твоето положение и ги смени точно след 1г. като си беше в БГ, не  е имало проблеми. Най- много да те глобят 20лв.

# 500
Това, че в местните РПУ-та не правят проблем,
не изначава, че е нормално с месеци да нямаш валиден документ.
Името на LamaRina  вече не е такова, като на личната карта.
Не ми се спори, всеки попитал във форум, си избира, кой отговор му подхожда най-много.

Peace

# 501
ЛамаРина, поздравления и от мен! Много радостни дни ви желая и къща, пълна със здраве и дечица!

Ниа7, Пумпалка, ооо, момичета, дано да оздравяват скоро дечицата и наистина да ги израстат тези проблеми. И ние се влачим от вирус във вирус, от настинка в друга, сега сме с една странна кашлица, и мен ме връщат и нищо не ни изписват. Вече като чуя за "вдигнат матрак" и "пара" и ми е ясно, че пак ще кажат да си ходим и нищо да не правим. Полезно ми беше да прочета, че не съм единствената с бг лекарства тук.

И аз да кажа на Ана Му да внимава с препаратите и да не ги слага тя!

Ооох, Толумби... Мани, остави, пак ходих да го прегледам тоз грешен списък лъстив, гледам търсят някой да дари и мъжко списание с лека еротика за мъжката кошница! И тези омари и скариди на мен ми се връзват с Коледа само в чинията и с леки подправки. Какво ѝ има на красивата стара Коледа? Какви Бийтълси, омари и еротични списания?  #Cussing out Добре че у дома съм хванала едно другарче за снежинка, Алка ще е дядо Мраз, на гостите - сладки и сок, та да го заприлича на празник.  Mr. Green Иначе се писах дежурна на щанда с дядо Коледа на училищния базар. Да се почувствам и аз малко Снежанка.

Момичета, на алотмънтите в България май му се вика конфу (не го знам как точно се пише). В България то е оградено с каквото ти падне малко местенце, обикновено по брега на река (в града), една баба седи на столче и го пази да не го оберат 'айдуците и после черпи с лютиви чушлета съседите "от конфуто". А тук преди 2 години в Райслип гледах една откачалка домъкна един метър и мери на 50 см гнездата за картофи, то ги мери, то ги оглежда, не знам картофи дали отгледа накрая, но все си мислех, че е завършила техническо образование тази жена. Тази година обратно в Англия и гледам аз - пак сме сравнително близо до тукашните конфута. Реших да питам колко струва да се наеме едно такова и да уча Алка как зеленчукът идва и от градината, не само от супера. И моля ви се, наемът е без пари, обаче на нашето конфу се записваш да държиш ред за след ... 12 години! Значи тук като почнеш да си внасяш осигуровки за пенсия и се записваш да чакаш и за конфу.  Blush

Това, последното, разбира се, няма връзка с филма, който сте гледали, но реших, че е от нещата в живота, които искам да ви споделя.  Blush

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 16:04 от Маpи

# 502
И аз не смятам че може да си смениш документ с пълномощно. Иначе да, можеш да си смениш документите и след година, но отнасяш глога, малко каране и срам. Законния срок е 30 дни. Казвам от опит, закъснях, глобиха ме, скараха ми се, че  не знам сроковете и накрая ми извадиха документите.

Свидничка от къде да го намеря този филм?

Имам няколко готварски въпроса, но май забравих половината? Crazy
Как изглежда и как се казва галетата?
Има ли някъде пресни корнишони?
.... Другото го забравих Embarassed

ЛамаРина честито! Дълъг и щастлив семеен живот!

Алотмънти има и наистина са доста евтини. Няколко момичета тук имат.

Момиче всичко което описвате за ларингита напълно съвпада с астмата на Боян. Същите симптоми, същото лечение newsm78 Е сега е на инхалатор сутрин и вечер по 2 впръсквания и нямаме проблеми.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 16:12 от Шу

# 503
Толумбичка, мен вече ме има в системата с пръстовите отпечатъци и дигитална снимка, затова ми казаха, че чрез пълномощно няма никакъв проблем просто да ми сменят фамилията и адреса. Това, което ме озадачи е защо ме карат да правя толкова сложни нещата, при положение, че на сайта на посолството има информация за това, че те извършват такива услуги...има дори цени Crossing Arms
Ще им звъня отново след като получа сертификата за брак с апостил.

Благодаря на всички за помощта и пожеланията Hug

# 504
  • Манчестър
И аз не смятам че може да си смениш документ с пълномощно. Иначе да, можеш да си смениш документите и след година, но отнасяш глога, малко каране и срам. Законния срок е 30 дни. Казвам от опит, закъснях, глобиха ме, скараха ми се, че  не знам сроковете и накрая ми извадиха документите.

Свидничка от къде да го намеря този филм?

Имам няколко готварски въпроса, но май забравих половината? Crazy
Как изглежда и как се казва галетата?
Има ли някъде пресни корнишони?
.... Другото го забравих Embarassed

Галетата е Breadcrumbs, мисля,че е в секцията с подправките...

# 505
LamaRina честито и от мене! Дълъг семеен живот и много, много да се обичате! Извини ме, но покрай мухълите, бременността и училищните истории на моите девойки, случките на другите ги оставям (малко егоистично) на заден план  Grinning
Момичета, благодаря за загрижеността! Естествено, че ще предоставя това удоволствие - почистването, на любимия! Аз не мога да се сгъна вече ,а и едно дупе ме е подпряло в ребрата  Joy
Заглавието на коледната пиеса в училището на дребната е We three Kings и никаква идея си нямам на каква тема е. От нас се изисква само да са с определен цвят тениски, като имаме избор между три цвята. Общо взето не ни натоварват излишно  Mr. Green
И дребната кашля, от вчера, но те като ги гледам всички са болни в нейната група. Майките кашлят отпред, докато ги чакат, децата кашлят сутрин..ужас. Но не ми се ще да я спирам и един ден, че тъкмо сме се закрепили да не плаче сутрин. Даже се нарежда с децата в двора и ми маха (уж щастливо, но според мене леееко истерично) и ми праща целувки. Ако я спра и един ден ще е голяма крачка назад, но пък ако се наложи....живи и здрави.
Лек остатък от деня на всички ви.

# 506
Аве много благодаря! Утре ще се вечерят шницели Mr. Green

# 507
Привет  Grinning
LamaRina чистито! Дълъг и щастлив семеен живот ви желая!
Момичета това с ларингита е много лошо  ooooh! бързо оздравяване на всички болни, малки и големи  Praynig
И аз имам един кулинарен въпрос  Mr. Green търся tahini (сусамов тахан) и не мога и не мога да го намеря..нито в теско, нито морисън, нито сейнсбъри  Crazy, идей къде  може да го намеря  Simple Smile Blush

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 17:09 от eva_82

# 508
Сусамов тахан купувам от турските магазини.Има голямо разнообразие.Давала съм на малката за подсилване, ползвала съм го и за консумация разбъркан с мед-

# 509
  • Манчестър
Аве много благодаря! Утре ще се вечерят шницели Mr. Green

Алди - секцията за месо, оригинални германски шницели, печеш и за 20 мин все едно си в Германия. Правила съм и домашни,ама не стават същите.

Общи условия

Активация на акаунт