Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 778
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
  Ти пък сега! Омарът бил скарида  Laughing То като в оня виц: цаца, ама риба-риба, ама цаца
 За купони у нас е вече късно.А след като си направя всички ремонти, гости ще каня само след кастинг. Деца ако има, остават на каишка отпред. Възрастните може да ги пусна и вътре, ама само след като си оставят обувките пред вратата и обуят домашни търлъци, че да не ми драскат паркета  Joy А добре сте ми дошли  hahaha

# 481
Их че си ми гостоприемна  Crazy

Толумбе няма, няма, с Мери и менюто обсъдихме  даже:mrgreen:

# 482
Здравейте банда  bouquet

Сватбата мина и най-после ми остана време за форуми. Всичко беше повече от прекрасно, заслужаваше си нервите и притесненията предните месеци Simple Smile

Вчера се обадих в посолството да получа повече информация за това какви документи ми трябват за да си оправя паспорта и личната карта с новата фамилия в БГ. Вероятно ще правим пълномощно на нашите, но се чудех какъв е най-сигурният начин да изпратя тези документи в България, така че да не се загубят. Вие каква фирма ползвате?

Връщам се да ви чета, че с теми съм изостанала...

Хубав слънчев ден на всички Simple Smile

# 483
Някой да ме посъветва какво да купя против мухъл, някакъв препарат за почистване и от къде? А качествен влагоуловител? Много е влажен този апартамент, направо текат прозорците от конденз, като се събудим.. ooooh!

# 484
Ana mu, ето това чисти мухъла ефикасно. За известен период де.
http://www.homecareessentials.co.uk/acatalog/Dettol_Mould_and_Mildew.jpg
Става и за стени. За влагоуловител незнам какъв да препоръчам? Имам един на ток, с контейнер от 2 литра. Купен от аргос преди 4-5 год и още го ползвам.
Щях да пиша, че на мен англия ми харесва, но ето ти ме подсети за едно от нещата които мразя тук - мухъла. Няма отърване. В БГ не бях виждала мухъл.

ЛамаРина, честито! Много любов и разбирателство! И деца  baby_neutral
Пусни си пълномощните с роял меил, Signed for. Това ще рече, че писмото ще бъде доставено само срещу подпис на получателя. Не е скъпо,но отнема колкото обикновени писма до БГ.

# 485
Момичета какво дажате при разтройство? Синът ми е на 13мес. и няма други синтоми. Вече минахме на диета с препечени филии, сирене и солети ,но има ли нещо като Хидросек или неще подобно ?

# 486
http://www.rowlandspharmacy.co.uk/res/shop/product/422/thumbnail/DSCF2349.JPG

Това е за разстройство. Друго не изписват за мъниците. Това е за да не се обезводни детето.
Давай много течности.

Аз съм бюро справки днес   Laughing

# 487
http://www.lakeland.co.uk/20284/HG-Mould-Remover

Ей това е много добро срещу мухъл, мирише силно, но е изпитано и ефикасно.Изобщо всички препарати на ЛейкЛанд, които съм ползвала са много добри,

Натали ще е овчарка, избра си червен костюм, има си гега и овчица  Grinning ... радва се, милата.В началото направи опит да бъде Рапунцел, но се примири.

Иначе пак сме болни, отново ларингит.Кофти история....

Къде се изгубиха, някой от (старите) форумки?Не съм виждала скоро АниДжи, Мишолинка,Мацобола,Ейа....

# 488
Pumpalka тук съм следя от далеко.Бях в БГ за три седмици и на 27 кацнах обратно на Лютън.Днес ходихме и за Коледните подаръци но за жалост се върнах с празни ръце  Blush

# 489
Пумпалка, сподели моля те тук или на лични - както прецениш за ларингита.Моята дъщеря е вече почти на 7 и не мога да го преборя.Какво ли не съм опитвала.Искам да знам тук как го лекуват и какви съвети ти дава д-р.Благодаря ти.

# 490
Nia7, ти ме обезкуражи съвсем.Незнам как да го овладеем.С Gp-то не стигаме до консенсус.Казва да сваляме температурата, и ако стане мнооого зле в болница, сиропи не изписва.Ходя в спешният кабинет през уикендите.Там има един по-възрастен доктор, но изключително разбран човек.Показах му с какво разполагам от бг(Aerius,Ventolin), и ми каза да ги давам, изписа антибиотик, и еднократно стреоидно.
През деня е по-добре, даже много ни дойде толкова дни затворени вкъщи..., но през ноща е страшно.Диша трудно, и страшната кашлица е на лице.В стаята има изпарител, евкалипти, мажа и гърдичките с викс, отпушваме носове....... ooooh!

Казват, че ще го израсте до 5-6, но явно при теб не е така.Тя беше на година и половина за първи път като се разболя, бяхме си в бг,но толко се влоши.Бяхме в болница, имаше и плевмония, обявиха ни за най сериозният случай за годината(ужасно беше).Тогава много и помагаха инхалациите.Дано не се стига до там, че да взимам инхалатор.

Пиши ти как процедираш.Докторите, какво изписват, какво те съветват, освен затворени в банята... с много пара.

aniji мама на Джозеф и Кейт , тази година от рано купувам подаръци, като харесам и взимам.Основните още не са подсигурени, но в спалнята съм направила няколко скривалища.Днес  поръчах картичките, ще дойдат до няколко дни и бързам да ги разпратя, че наближава.Елхата е готова, само джинджърбред хауса не сме направили още.Тази година ще е домашно приготвена.

Отивам да се приготвя за първата родителска среща( чак се чувствам стара, как само ми звучи, кога ми дойде времето и аз да ходя)

# 491
Мерси момичета за съветите - утре ще купя препарата и запрятам ръкави, нямам избор. Ти го чистиш гадния мухъл той пак избива..оф  ooooh! А за влагоуловителя и ние сме се спрели на един от Аргус и час по-скоро трябва да го купим, че бебка скоро ще се появи!

# 492
  Здравейте и от мен. Чета ви, но сме все болни нещо и не ми се пише.
  АнаМу в такава напреднала бременност по добре запретни мъжа ти да пръска с това. Тези препарати са доста силно и най-малко може да ти стане лошо. Аз пръскам с белина разредена във вода и става като ново, но това е доста силно за бременни.
 PoliV да ни ви расте зъбче. Моята мома всеки зъб с разтройство го изкарва. Оризова вода знам, че помага. Давай ориз, картофи. Както казва моето джи пи, не се притеснявай, до една седмица ще мине, ако не за малко повече  Mr. Green
 LamaRina доколкото проучвах за новите документи вече не може да се вадят с пълномощно, защото искат снимката да е на място. Но нека вашите да питат в паспортното. С пощите по празниците не ти препоръчвам да пращаш  Peace Нямаш ли някой познат да си ходи до БГ. Защо не подадеш в посолството.
  Завижд за събирането  Mr. Green

# 493
  • UK
 Момичета, току-що гледах най-смисленият филм, който съм гледала от доста време насам.  Бритиш . Пуснах по някоя сълза, на моменти беше и смешно. Невероятен, препоръчвам с две ръце - Grow your own се казва.
  За мухъла и аз съм ползвала белина, но после пак избива. То май нищо не помага радикално, освен dampness treatment на стените/сградата.
 Пък аз имам 2 седм невзет отпуск и вчера от офиса ми пратиха последно предупреждение да си го взема до март месец  Laughing Щом ме заплашват, ще взимам, къде ще ходя. Ама не можело по празниците  Crazy

# 494
~ Extraordinary D ~, Благодаря за инфото Simple Smile Това за бебо ще ми е най-мечтания подарък за Коледа Heart Eyes

Miss Fine, документите ми са чисто новички, така да се каже - от януари, просто поради приемането на друга фамилия се налага да ги сменя сега...до посолството ще ми се наложи да ходя, заради пълномощното, но оттам никой не ми каза, че има вариант за смяна на такъв вид документи чрез тях...рових и четох, че предлагат такава услуга, но така и не ми стана ясно се ли отнася за промяна на фамилия поради сключен брак или изтекли срокове - по телефона ми дадоха информация, все едно единствената опция е лично да ги подам в БГ или чрез пълномощно...да не говорим, че на сайта им пише в срок до 30 дни трябва да се отрази промяната, а по телефона ми казаха: аааааа няма проблеми, може в рамките на 1 година.

П.П. Беше ме срам да покажа на половинката си филмът "Мисия Лондон", но за жалост изглежда повече от реален за нас в момента Sad

Общи условия

Активация на акаунт