Великобритания - тема 38 Есенно-Зимна Приказка

• 50 781
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Толумбе казвай, кога идвате и как си представяш новогодишното парти  Mr. Green

Иначе Англия за мен е много хубава държава, малко е хладно но иначе ми харесва. Моят проблем е че от много деен човек, с добра работа и тн,  сега съм само домакиня. Определено обаче мисълта че децата ще попораснат и операциите ще минат ме крепи. Представям си как пак ще сложа костюма и токчетата и ще тръгна на работа, а до тогава ще си ходя рошава с дете на кръста и ще си мечтая  за времето когато пак ще стана човек Mr. Green
Има обаче нещо друго, много често сърцето казва едно а главата друго. Дори и да ти харесва, дори и да знаеш че тук ти е по добре, сърцето лекичко сълзи.

# 466
Мерси много за споделеното!Малко се поуспокоих. Наистина трябва да мине време. След това ще се види накъде духа вятърътjavascript:void(0);
Както се казва - не всичко е на всяка цена.

# 467
  • Манчестър
Момичета, бихте ли споделили как сте се чувствали в началото когато сте дошли в УК?
Питам, защото аз съм тук от 3 седмици ...

Аз от 7 месеца рева и при всеки възможен повод заплашвам, че си отивам в България. Но аз съм слаб пример, оплетени са ми много държави във фантазиите и реалността. Истината е, че Англия трябва да я посадиш от малка семчица в сърцето си. Чак когато тя порасне, тогава ще я заобичаш силно. А това е бавен, дълъг и мъчителен, сив, скучен, изолиран процес. Но се случава накрая, само търпение. Смеси се с хората, направи си приятели, около децата и училището има доста свеж въздух, не си затваряй портите в България, пиши, слушай музика, намери си работа, научи се да шофираш.

Толумбе, аз защо не знам нищо за това ухажване Crossing Arms

Шу,
Някой казвал ли ти е, че имаш страааааахотни очи!
 Mr. Green

А, ухажвайте се тогава, аз ще чакам на готово Grinning

Момичета, казвала ли съм ви, че много ми липсвахте в Мадрид? Накарахте ме да се смея на глас!  Hug

Да заобичаш Англия....??? Аз вече 20-та година се опитвам ,ама не става......

# 468
При мен пътя е по дълъг за 8 години - 4 държави смених. Във всяка оставам по нещо от себе си и тая хубави спомени.
Тук сме вече 10 месеца. Вече рутинно свиквам и набързо се адаптирам, сега се притеснявам повече  за децата ми, как се справят, какво преживяват, отколкото аз.
 При мен е проблема, че не само България ми липсва, но и предишната държава в която сме живели.
 Може би след 2 години, ще ми липсва и Великобритания.
 Важно е, че сме заедно, важно е, че сме сплотени и си помагаме. И намираме щастие където и да отидем.
 Лека и спокойна нощ, момичета.

# 469
future47 , поетичните души Толумби и Мари така хубаво са го казали по-горе, че ме е срам да се обадя, затова ще ти дам един практичен съвет, който на мене много ми помагаше през първите кошмарни 6 месеца, когато толкова стрес изживят и рев изревах, имам и свидетели малко по-нагоре разписали се  Heart Eyes , които ме изтърпяха с всичките ми шизофренни идеи...
Накратко-за да си тук, значи си имала причина да поискаш да не си вече там. И сега когато си тук и това тук като начало ти се струва негостоприемно, чуждо и непознато...дай му шанс. Дай шанс и на себе си- да търсиш активно комфорта който ти липсва- душевен, физически, социално-битов... И си спомняй откровено, без да изкривяваш нещата- защо си тръгна оттам където всичко ти е близко и познато. Сигурна съм че си имала причина и тя едва ли е маловажна.
В момента си в една тъмница, всичко ти е чуждо...Всеки ден прави по едно-две малки открития които ще ти разкриват нов свят, нови възможности...За мене всичко е въпрос на гледна точка. А тя в никакъв случай не е константна величина.  Peace

# 470
  • UK
 А аз изпитвам носталгия към ... Америка. Не ми липсва България, само роднините. Тъжно, но факт.
 Яхнала метлата, много добре казано. Мисля, че всеки ден трябва да се намира по нещо положително. И винаги си казвам : всяко зло-за добро. Накрая винаги се оказва така. Поне при мен

# 471
Има обаче нещо друго, много често сърцето казва едно а главата друго. Дори и да ти харесва, дори и да знаеш че тук ти е по добре, сърцето лекичко сълзи.

newsm10

Много много вярно.
Аз съм в Лондон от 3 месеца и генерално мога да кажа, че ми харесва. Сумарно съм плакала 3 пъти и то заради роднините ми в България. Но знам за себе си, че ако в даден момент реша, че това тук не е "моето" място - пътя към България го знам  Whistling Важното е да се чувстваш добре, където и да си  Peace

# 472
Ax, бг мами вие ли изкупихте билетите  за Дядо ми Коледа и пещерата му имам предвид онзи, който коментирахме преди няколко страници ? Наканих се да купя билети и всичко разпродадено Sad.
 Мари ме светна , че ще има детски куклен театър  в посолството  събота и неделя и  мисля да отида с детето. Мари, ако се видим там ще ти се представя официално. Simple Smile

# 473
Накратко-за да си тук, значи си имала причина да поискаш да не си вече там.

И това е много вярно казано, също.

Ох, хайде да не ревем, дайте да захванем пак Коледната тема, че иначе само време губим!  Hug

Аве, направо ме разбиваш понякога! Чета те внимателно винаги, информиран човек си и един такъв стегнат, сбит, ясен и кратък. Ама понякога си ми истински изтрезвител, да знаеш. Едва съм ти преглътнала думите "С англичанка приятелка никога няма да бъда!" и ново си ми сервирала!  Ти остави, ама аз сериозно взех да размишлявам над първите ти думи. Сега ме засили отново!:blush:

Толумби, омар! Де е Коледа, де е омар... Но като слушам другите какви измишльотини ще са и те, долу-горе бива. Не мога да разбера защо ще е такова тържеството. Пък как не се намери един да ни даде сценария да го прочетем. От тук от там разбирам, че пеят "Жълтата подводница" на Бийтълс. Аз обаче за първо училищно Коледно тържество си представях класика, пасторал, слама, пък то омарено-китови работи. Оо, чакай да ти разкажа - имаме отряден председател на класа. Ще ходим да ядем патка родителите и ще се опознаваме. Сега събираме пари за подаръчен ваучер за основния учител и асистентите. До тук всичко е добре, но не ми харесват изобщо идеите им за подаръчни кошници за Коледната томбола. Какви са тези неща - кошница "Мъжка филмова вечер" (за която искат да дарим двд-та, лютив снакс, бира, ваучер за пица) и "Женска вечер" (маски за коса, лак за нокти и малки бутилки шампанско). Какво пречеше кошниците да са за децата - моливи, пластелин, боички, ваучер за играчка, урок по музика и т.н. Много странна работа. Става ми ясно за какво мечтаят в Амършам!  ooooh!

За тайното ви парти, момичета, аз мога хем да сурвакам, хем да мия чинии! Но сега се уча да шофирам и ще вземете да ми кажете, че дребосъци не искате с вас!  Blush Hug

Бони Фиш, и аз не успях да се класирам за пещерата. Догодина ще ги дебнем още от септември, няма да ни се размине. Да ми дадеш знак, ако първа се присетиш за другия сезон.  Hug В неделя много искам да доведа Али, на по-ранното представление, аз съм ѝ чела тази приказка, но не знам дали ще съм достатъчно смела, че имаме една кашлица в момента, ще видя как ще е положението. Не се ориентирам за билетите обаче, но пак ще погледна утре или вдругиден.

Мери, благодаря за насоките! Много ми беше полезно да чета за лънчовете.  Hug

# 474
Haшето парти тази година е на хавайска тема.  Не съм сигурна кой емотикон подхожда повече този  Rolling Eyes или този  hahaha Поне ми спестиха купуването на още един ненужен костюм и ще мине с летни дрешки и слънчеви очила. Жалко, че му метнах сламената шапка в боклука преди две седмици. Имам един "робин птичка" костюм, ако на някой му върши работа за училище да свирка.  Hug

# 475
Кажете нещо повече за кукления театър в посолството?

# 476
  • UK
Мари аз ще се изсипя с детето. Пък ако ни изгонят, ще му мисля  Crazy  Joy А пък за чиниите, тя Шу си има миялна  Laughing
 И аз да ви се оплача. Току-що ходихме да видим как върви ремонтът и бояджиите са си оставили ръцете. Не се знае дали ще се преместим преди Коледа, а пък в къщата под неам не смеем да украсим, щото нали ще се местим. Добре че  не сме им платили цялата сума още. Ще оставя мъжът ми да се разправя, аз съм подхванала паркетаджията  Laughing
 Нашият човек е inkeeper в коледната пиеса, само ми пратиха бележка да ме информират, костюмът го осигурява у-щето. Какъв късмет  Laughing

# 477
Кажете нещо повече за кукления театър в посолството?
За билетите пише безплатно за всички събития. Повече инфо тук-
http://bcilondon.co.uk/Events/dec11/events%20-%20dec11.htm#03/04dec

# 478
Както си седях и тихичко завиждах на мамите от отчетната за страхотното парти, което организират и изведнъж и тук се организира такова за Нова Година Tada

Много съм доволна Mr. Green

Мари ако намериш къде да изпратиш детето, аз ще ти пратя и моите и направо пристигай Mr. Green Шегувам се, тук с деца не връщаме, че нали и ние сме с деца.

Нас и тази година ни скъсват от благотворителност, непрекъснато носим пари, бутилки, сладки и какво ли Crazy Не се оплаквам, че не мога да изпълня нещата, но толкова съм разсеяна и непрекъснато си мисля че нещо пак съм забравила Crazy

Яхнала метлата много добре казано!

# 479
....Току-що ходихме да видим как върви ремонтът и бояджиите са си оставили ръцете....

А така...  tzvetak хубаво ви думаше коледното парти да е у вас..
И щяхме да боядисаме на сутринта ...Колко студентски квартири сме боядисали, ехеййй..
 Heart Eyes

Ах, Шу,
да не избягате и скриете в някой забутан котидж на края  Mr. Green

Мари,
ще се цаня аз във вашето училище за даскалица. В нашето правим подаръци на децата..
Но ако може да се класирам за мъжката филмова вечер, че звучи по-интересна от дамската такава.
Вярно, много странни хора...
Ха-ха..
Викам си, омар не е толкова зле, можеше да е скарида...
И после, хм...как изглеждаше омара..Пуснах в Гугъл..
Упс...ми то баш скарида  ooooh!
Ако децата им се радва, важното е веселбата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт