Къде в Пловдив??? - 26

• 74 171
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
От къде мога да купя качествени баджове за служителите, намирам само евтини, с иглите и щипки, които късат дрехите, буквално.

# 316
Моля ако някой има снимки на децата ми от вчерашното хелоуинско парти в мола да ми ги изпрати, тъй като аз не можах да направя нито една, а баба им като ги е обличала е нямала апарат.
Виолета беше малкото лъвче Симба, а Спас скелет.

Също събирам и снимки от фейс пейнтинга на момичетата ми, защото имаше постоянно опашка от около 30 деца и четири момичета рисуваха без да спрат. Боите са професионални по нова технология и е много важно да събера снимки. Изрисувани са над 300 деца, а ние имаме само 4 снимки, защото нямаше време.

# 317
Благодаря, MiaMIa   bouquet

# 318
  • Пловдив
meri 68, благодаря за инфото за санитарните аптеки! За жалост питах по аптеките, но не зареждали такива неща.
MiaMIa и аз ходя в Тракия при Рашко, засичали сме се сигурно Simple Smile

# 319
Моля за информация къде мога да намеря хубаво яке за момиче на 5 г на цена до 50 лв. Ходих в Карфур, но не ми харесаха, а нямам възможност да обикалям града.
Забравих да спомена, госпожицата не харесва розово и отказва да носи дрехи в този цвят, така че търсим момичешко "нерозово" яке.

# 320
mamasvetla,  благодаря за отговора.
А ето и една интересна статия от 2008 година, която явно е останала само новина :  "Германия строи в Пловдив детска градина с изучаване на немски".
http://news.ibox.bg/news/id_1257654315

# 321
Моля за информация къде мога да намеря хубаво яке за момиче на 5 г на цена до 50 лв. Ходих в Карфур, но не ми харесаха, а нямам възможност да обикалям града.
Забравих да спомена, госпожицата не харесва розово и отказва да носи дрехи в този цвят, така че търсим момичешко "нерозово" яке.
Аз също не купувам розови дрехи, така че ще ти споделя магазини от които пазарувам.
Нерозово яке, а цвят тюркоаз купихме от Unique, но миналата година.Също хубави цветове има в Мечо Пух на главната, както и в едно малко магазинче , в долния край на малката главна, на ъгъла до магазин Paolo Botticelli- там дрехите са внос от Англия.
Други варианти са Фокс и Бенетон, но там няма да намериш в момента до 50 лв, такива и по-ниски ще са цените в края на сезона, началото на пролетта.
Зара си нямаме тук, но в Стара Загора като най-близка дестинация също има разнообразие на цветове, но не е в Пловдив все пак.

# 322

Имаше нежно сини якета момичешки, по-дълги с колан в Тера Нова на Джумаята. Но не бяха особено плътни. Размерите не мога да преценя, зависи от твоята девойка, но  за около 4-5 г имаше. Цената беше доста ниска към 25лв. Същите миналата година ги гледах /или подобни/ в мола зимата и им бях хвърлила око, но у нас пък още девойката е пристрастена към лилаво-розовата гама.

# 323
Момичета, дойде ми честитка от Социалните, че имам да им връщам пари, пък детето ми било на ясла.
Някои от вас, ако са минали през това или ако знаете подробности, моля ви, кажете каква е процедурата? Искам да ги направя разсрочено. Къде да отида, какви документи да нося?

Друг е въпросът, че за тези два месеца и половина, дето ми ги търсят, той е ходил не повече от 20 дни, през останалото време е бил болен. Къде се пуска жалба и как да я подкрепя - някакъв документ за присъствените дни на детето от градината ли да взема?
Или ще ми препоръчате някой адвокат, с който да се посъветвам как да действам?

# 324
  • Пловдив

................ и как да я подкрепя - някакъв документ за присъствените дни на детето от градината ли да взема?

Не Ви ли дават документи като плащате - от там лесно се смятат присъствените дни..........

# 325
  • Пловдив
Не съм много сигурна, но мисля, че това дали детето е ходило или не няма да го отразят. Отразяват само, че детето е записано на ясла, това ги вълнува тях. Но все пак нищо не пречи да се провери, де.

# 326
  • о`майна лунна нощ е
Ако си пуснала детето на ясла, преди да навърши 2 години и не си подала декларация, че се връщаш на работа преди постъпването му в детското заведение, е абсолютно безмислено да пускаш жалба, защото само ще се натовариш с допълнителни разноски най-малкото за юрисконсултско възнаграждение, което накрая ще те осъдят да заплатиш в полза на РУСО. 99% от тези жалби остават без уважение в съда.
За разсрочването попитай в НАП. Не мога да ти кажа точно в коя стая е, но на партерния етаж ще те упътят.
По отношение на това колко дни детето е било действително в яслата няма абсолютно никакво значение. Дори за половин ден да е било там, се е водило записано и е имало посещение. Оправдания - ама то боледува, ходило е 1,2,3 дни са неоснователни в случая. Законът е ясно написан - майката няма право на парично обезщетение за майчинство, ако детето й е посещавало детско заведение. Единствената възможност за получаването на такова е в размер на 50%, ако е подадена въпросната декларация, че се връщаш на работа преди да е изтекло майчинството и детето е постъпило в детското заведение след възстановяването на трудовата ти дейност.
Пример за това съм аз - имам две деца /род 2006 и 2009 г./. И с двете се върнах по-рано на работа, подадох си уведомление до НАП, че започвам работа преди да са навършили 2 години. Започнаха да ми плащат половината майчинство, а децата ми тръгнаха на ясла около месец след като започнах работа отново. Естествено започнах да си плащам и осигуровките в пълен размер, както си се полага.
Точно във връзка с тази кампания за връщане на неправомерно взети пари за майчинство и на мен ми направиха проверка. Но, нямам начетени пари за възстановяване именно поради спазването на поредността - връщане на работа и едва тогава детето на ясла.

# 327
  • Пловдив
Момичета, къде в Пловдив има избор на пъзели?

# 328
  • Пловдив
Момичета, къде в Пловдив има избор на пъзели?

Книжарници Хермес................., по едно време имаше и много интересни в кауфлад - сега не знам.

# 329
Мерси за отзивчивостта!
Само едно уточнение - значи за разсрочване трябва да отида в НАП, а не в НОИ откъдето ми е изпратено писмото, така ли?

Пъзели съм купувала от Кауфланд, на Клементони са. Има до 8+ мисля. Има няколко вида и за по-големи.
Много красиви пъзели съм виждала в Джъмбо. До 1000 части има, зависи за каква възраст ти трябва.

Общи условия

Активация на акаунт