Докога се пие фолиева киселина?

• 125 585
  • 267
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Пих я до началото на 4-ти месец,след това гинекологът ми ми изписа витамини.  Peace

# 31
  • София
Пия повече от година!Преди да започнем да бебеправим няколко месеца и все още имам 6 хапченца, но като свърша с тях я спирам!Вече съм дала на бебчо каквото съм могла!

# 32
Аз я пих през цялата бременност като накрая я пиех в промишлени количества (пиех Матерна и отделно пиех и по две хапчета чиста фолиева на ден, а отделно и в Малтофер-а имаше фолиева - нещо такова беше) заради хемоглобина - всичко това по предписание на гинеколога ми. Така, че консултирай се с гилеколога си, Може да може да я спреш, може пък и да се наложи (както при мен) да я пиеш.  Peace

# 33
Хубаво е да се консултираш с наблюдаващия те гинеколог. Може да ти предпише комбинирани витамини с фолиева киселина.

# 34
  • София
Да чукна на дърво всичко с бебчо е 6! Simple Smile За сега няма нужда да пия ФК и витамини! Simple Smile При нужда АГ-то ще ми каже! Simple Smile Благодаря ви за препоръките!

# 35
Аз пиех фолиева киселина до 5-ти месе, след това започнах с витамини на Pregnacare пих 60 таблетки и след това ми ги спряха,от тогава не съм пила нищо освен Diasporal-магнезиев препарат, при нужда. Нищо не ми е казал,а и аз не знам дали трябва да пия фолиева. Отностно витамините аз много килограми качих за тези два месеца-направо ми се плаче. #Cussing out

# 36
  • София
Nevi77 ми спирай тези синтетични боклуци-витамините визирам!

# 37
  • София
Пиех фолиева киселина до петия месец, когато направихме фетална морфология.
Моята гинеколожка беше абсолютно против всякакви витамини за бременни и постоянно ми повтаряше да хапвам повече плодове.

# 38
Моят лекар ме съветва да я пия през цялата бременност.Започнах я един месец преди да забременея,но напоследък честичко пропускам Embarassed

# 39
Пиех фолиева киселина до петия месец, когато направихме фетална морфология.
Моята гинеколожка беше абсолютно против всякакви витамини за бременни и постоянно ми повтаряше да хапвам повече плодове.

Peace

И аз така.Никакви витамини не съм пила.А фолиевата я спрях в 4-ти месец

# 40
Не ви и трябва да пиете витамини, по-добре хапвайте плодове и заленчуци. От витамините се получават само много излишни килограми и повече хапване. Това е , аз ги спрях, но вече късно за 2-та месеца , в които пих качих цели 12кг. ужассссс.Сега съм в 31 г.с. и 5дни и тежа +20кг, забременях за ръст 183 см 69 кг. сега не ми се смята колко съм,че и продължавам да качвам. Едни едри бутове сум направила нямам думи,а за целулита не ми се говори какво е -ужасно трагично. Не пийте Витамини,това е моят съвет.

# 41
Не ви и трябва да пиете витамини, по-добре хапвайте плодове и заленчуци. От витамините се получават само много излишни килограми и повече хапване. Това е , аз ги спрях, но вече късно за 2-та месеца , в които пих качих цели 12кг. ужассссс.Сега съм в 31 г.с. и 5дни и тежа +20кг, забременях за ръст 183 см 69 кг. сега не ми се смята колко съм,че и продължавам да качвам. Едни едри бутове сум направила нямам думи,а за целулита не ми се говори какво е -ужасно трагично. Не пийте Витамини,това е моят съвет.

Нормално е да качваш килограми - все пак си бременна. Как ти звучи +7-8 килограма само за първите 3 месеца.... защото аз така започнах да качвам. Чак в третият триместър спрях да качвам поговоловно (въпреки витамините). Даже почти не качвах... та всичко е относително и при всеки е различно.  Peace
Това с "Не пийте Витамини,това е моят съвет." е глупаво. Понякога се налага - качването на килограми не е причина да се спрат витамините... понякога се получават дефицити в организма, които трябва да се компенсират пък било то и със синтетични витамини.
Аз например изпих тонове витамини - и по-горе съм писала до края на бременността ми (най-вече в края) пиех промишлени количества фолиева киселина, заради това, че имах проблем с усвояването на желязото, а фолиевата подпомага... изобщо - слушайте си лекарите и ако трябва пийте витамини.  Peace

# 42
v_d фолиевата киселина е едно, а витамините съвсем друго. Едно хапче витамин съдържа 19 витамина и минерали, от които B6 i B12 витамини от които се пълнее. Със сигурност мога да твърдя,че може да се набавят повечето витамини важни за оргазнизма от плодовете и зеленчуците. Повечето акушеро-гинеколози съветват бременните да си набавят витамините чрез храната, а не чрез изкуствени таблетки. Пила съм витамини и преди дас забременея ,но курсът им е бил до 15 дни и после почивка от 2 месеца, и съм сигурна,че би се съгласила,че от 6 до 8 месец включително е твърде много да се пият всеки божи ден. без прекъсване. Фолиевтата киселина е друго тя е задължителна, за да не се получат аномалии. Както магнезиев препарат и желязо, те също спомагат за по-доброто развитие на бебето и майката особено за майката в последния триместър, тъй като се получават крампи и желязодефицитна анемия.

# 43
v_d фолиевата киселина е едно, а витамините съвсем друго. Едно хапче витамин съдържа 19 витамина и минерали, от които B6 i B12 витамини от които се пълнее. Със сигурност мога да твърдя,че може да се набавят повечето витамини важни за оргазнизма от плодовете и зеленчуците. Повечето акушеро-гинеколози съветват бременните да си набавят витамините чрез храната, а не чрез изкуствени таблетки. Пила съм витамини и преди дас забременея ,но курсът им е бил до 15 дни и после почивка от 2 месеца, и съм сигурна,че би се съгласила,че от 6 до 8 месец включително е твърде много да се пият всеки божи ден. без прекъсване. Фолиевтата киселина е друго тя е задължителна, за да не се получат аномалии. Както магнезиев препарат и желязо, те също спомагат за по-доброто развитие на бебето и майката особено за майката в последния триместър, тъй като се получават крампи и желязодефицитна анемия.

Аз я пих през цялата бременност като накрая я пиех в промишлени количества (пиех Матерна и отделно пиех и по две хапчета чиста фолиева на ден, а отделно и в Малтофер-а имаше фолиева - нещо такова беше) заради хемоглобина - всичко това по предписание на гинеколога ми. Така, че консултирай се с гилеколога си, Може да може да я спреш, може пък и да се наложи (както при мен) да я пиеш.  Peace

Не съм казала, че не съм пила и комбинирани витамини. Пиех Матерна по време на цялата бременност - без прекъсване. Гинеколожката ми по ЗК не ми изписваше никакви витамини (нямало нужда), гинеколога който проследи бременността ми и при който раждах беше на противоположното мнение - вярвах и се доверявах изключително на него. За него беше проблем намаляващото ми желязо и това, че въпреки храненето с богати на желязо храни от животински произход, въпреки допълнителното синтетично желязо, което пиех организма ми не успяваше да го усвои. От там и другите показатели в кръвните изследвания не бяха цветущи. В крайна сметка успя да ме задържи до края на бременноста на хемоглобин 110 и така влязох да раждам.  Peace Твърдо си държеше на мнението, че по-добре да приемам Матерна вместо да не я приемам. Всичко е индивидуално - и по преценка на лекар, така че всичко, което си говорим тук е безсмислено, но пиша това за да е ясно, че витамините (синтетични както казахте) не са ГОЛЯМО ЗЛО - понякога има нужда от тях и това с "набавяне от храната" не винаги се получва. Аз например рязко спрях да се храня през последният триместър - просто не ми се ядеше. Чувствах се ужасно и не ми се ядеше, тъпчех се насила, защото бях бременна и беше безумие да гладувам, но само аз си знам колко трудно ми беше да се храня (за разлика от първите два триместъра, когато поглъщах къде, що видя за ядене).
Хора и организми разни - затова са и читавите лекари, които да преценяват индивидуално кой от какво има нужда и т.н.  Peace

# 44
  • София
 Naughty Нека темата не се превръща в ЗА и ПРОТИВ синтетичните витамини!
С две думи- нито 1 не съм близнала, бях с възможно най-проблемната бременност,следеше ме най-добрия лекар -с не случайно име в средите на хората с репродуктивни проблеми.Минах през ада без нито една синтетика и резултата е налице Heart Eyesа бременеех и зимата ...
Пиша това,щото някой ще влезне и ще реши,че е ок да се пият витамини по време на бременност-а това съвсем не е така за всички, трябва да се слушат лекарите. Flutter

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 16:36 от magnet_for_happiness

Общи условия

Активация на акаунт