ДЕКЕМВРИйската дружина първа бебка вече има

• 39 291
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Tonita.80 , не се притеснявай, имаш достатъчно време да се изчистиш от гъбите! Не са нещо страшно. Аз в момента ги боря, защото ми се лепнаха след всички антибиотици. Ще ти изпишат глобули и след 5-6 дни ще си добре.
      Аз пък си припомних как с преднта бременност на 2-3 пъти ми отказваше зрението с едното око. И все така беше последнит емесеци> Сигурно някой нерв се притиска и почти . Много тъпо, но поне след като родих не ми се е случвало. Тоя път обаче малко след това ми изтръпнаха и пръстите на едната ръка и яко се стреснах. Леле, нямат край изненадите!

# 151
  • Отвъд алеята зад шкафа
Както съм споделяла вече, при първото ми раждане тати беше с нас и всъщност той пръв видя дъщеричката ни, снима я в в първите й минути, аз я видях чак като ми я подадоха повита и измита. Но..заплатих ВИП зала за раждането. Политиката в бг болниците не е да не присъства таткото - напротив, просто почти никъде няма условия за това. Сградният фонд е стар и недостатъчен, а не е редно според мен да се вкарват татковците в общите родилни зали, в които има едновременно много раждащи. Представете си да раждате и около вас да има още 4-5 чужди мъже. А и не мисля, че някой татко ще иска да се навре в родилна зала с 6 раждащи например. У нас рядко има възможност за отделна зала за раждане, а когато има такава възможност, то тя се заплаща. В Шейново има такава зала. За други болници не знам да има, освет в Тина Киркова, когато избереш раждане във вана. В Окръжна ти казват, че таткото може да присъства, само ако няма други раждащи. А относно присъствието на таткото на секцио - аз не мисля, че това е много редно. Това е сериозна операция, всичко може да се случи, необходима е хигиена и татковците хич нямат работа там. Това не е като естествения процес на нормалното раждане. Да не говорим, че понякога упойката е пълна, ваденето на бебето е бързо, а после има 40 минути шев и кройка - какво да гледа таткото? А при нормалното раждане има един дълги часове на контракции, когато таткото дава подкрепа и е приятна компания. Може да ти стиска ръката, докато напъваш, можеш да му крещиш и да казваш, че той е виновен .... hahaha

# 152
mishela  благодаря за линка вече го препратих на любопиткото.  Wink

Ходихме в Икеа и се върнахме с един долен чаршаф за спалнята, че ми трябваше и ароматна свещ, обожавам ги и са ми страст. Имаше интересни неща, но и много хора, не успях да разгледам спокойно. Посетихме кафето им и си поръчах от въпросните кюфтенца, но не ми харесаха, обаче гъбената им супа беше супер и ако някой има рецепта за такава супа ще съм му благодарна да я сподели.
Гледам ви постовете, аз другата седмица ще вляза в 8я месец, което означава, че има мацки, който ще влязат в 9я. Ееееееей време не остана, от една страна се радвам и се вълнувам, от друга ме хваща страх, не за раждането, а за времето след това. Дали ще се справя с две деца, майка ми ще ми помага в началото, но недоспиването мен ме убива психически и ще трябва да потърся някакви варианти, за да минат леко първите месеци. Ако имате инфо за това, моля ви пуснете линкове. Praynig Praynig Praynig

# 153
  • Отвъд алеята зад шкафа
deepocean аз лично не знам варианти срещу недоспиването, освен някои нощи да поема таткото. Ако кърмиш обаче, такива моменти ще са по-редки, отколкото ако е на АМ бебето. Общо взето гледаш да спиш всеки един момент, когато бебето спи. Често бебетата спят повече през деня, отколкото през нощта. Но все се събират някакви такива паузи от по 3 часа - лягаш и спиш, няма значение ден ли е, нощ ли е, сготвено ли е, изчистено ли е. Първите 2-3 месеца ще имаш нужда от всяка минута сън.

# 154
deepocean аз лично не знам варианти срещу недоспиването, освен някои нощи да поема таткото. Ако кърмиш обаче, такива моменти ще са по-редки, отколкото ако е на АМ бебето. Общо взето гледаш да спиш всеки един момент, когато бебето спи. Често бебетата спят повече през деня, отколкото през нощта. Но все се събират някакви такива паузи от по 3 часа - лягаш и спиш, няма значение ден ли е, нощ ли е, сготвено ли е, изчистено ли е. Първите 2-3 месеца ще имаш нужда от всяка минута сън.
Подкрепям с две ръце. В началото смятам да спя заедно с бебето, че и мен недоспиването адски много ме мори.

Аз днес пак бях на лекар. Пия антибиотик, защото от гърлото и проблема зачервено гърло е тръгнало и към дробовете ми, а на всичко отгоре имам и температура, не е много висока, но все пак си е температура, което не е добре. Ако до понеделник най-късно вторник не овладеем нещата ще се минава на инжекции с пеницилин.

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 21:43 от Juli_Ivka

# 155
  Здравейте мили коремки!Щях да падна за бг таткото  hahaha hahaha Joy и аз незнаех,че има такъв сайт!Мъж ми естествено изкоментира-"Естествено в бг таткото не пише как се сменя маслото на колата,ама в бг мама пише сигурно - то заради това е по-интересно !!!"  hahaha направо ме разби!
 Честит рожден ден на Лейди Ви   bouquet много здраве,успешна бременност и раждане!
 Тази вечер сме компания вкъщи и ще гледаме филмче....оп то даже се свали Grinning
 Лека вечер на всички!

# 156
ех че сте бързи докато се вредя на компа и тема и половина сте изписали.Аз рядко пиша ,но да споделя от личен опит ако някоя мама иска тати да е с нея в родилното  и има възможност да си го  позволи просто да не се чуди.Веднага и едни чехли за него в чантата.Това е една голяма подкрепа.На6ия тати се дърпаше в началото,но тук в швеция е едва ли не неуважение към персонала и майката.Взимаите татковците ако може да видят и другата страна, не само сладката:))

# 157
Lady Vi ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БЪДИ ЗДРАВА, МНОГО ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА!!!
Надникнах в бг таткото..бг мама рулз Peace!
За багажа за болницата още не съм готвила нищо, въпреки, че миналия път си бях купила тъпи превръзки, тъпи еднократни гащи, бяха тип бикини с много леки ластичета и ултра широки, а аз не съм никак слаба, другата мама си беше взела тип  боксерки едни като мрежичка стегнати, ми се сториха доста по-удобни..не си бях взела тоалетна хартия, която ми се наложи да взема още на влизане за след клизмата, добре, че имах милото имаше мокри кърпи..бях си взела и аз нощница, сега ще си нося пижами, пък ще се събувам преди визитация, абе..пълна излагация..

# 158
Tonita.80 и аз съм с гъбички през цялата бременност. Минах 4 курса лечения. Последните ми резултати показваха същото като твоите. Сега пак съм пуснала и ще видим какво е дереджето, надявам се поне да са се намалили като количество.

Ние си купихме кошарката днес. Не давам да се сглоби, че няма къде да я сложим в момента, а и има ощее мнооого време Simple Smile

Искам да ви питам сега последните месеци, колко на често си пускате кръв и урина. Бях чела, че на 2 седмици трябва да се изследват. Естествено не очаквам доктора да ми дава направления толкова често, но се чудя, дали сама да не си пускам.

Гледам, че за очни прегледи говорите. Задължителни ли са?

# 159
  • Sofia
Гледам ви постовете, аз другата седмица ще вляза в 8я месец, което означава, че има мацки, който ще влязат в 9я. Ееееееей време не остана, от една страна се радвам и се вълнувам, от друга ме хваща страх, не за раждането, а за времето след това. Дали ще се справя с две деца, майка ми ще ми помага в началото, но недоспиването мен ме убива психически и ще трябва да потърся някакви варианти, за да минат леко първите месеци. Ако имате инфо за това, моля ви пуснете линкове. Praynig Praynig Praynig
deepocean, имаше една приказка: "Как да ти вляза в положението като и моето е същото?!". И мен май повече ме вълнува времето след това и трудните 2-3 начални месеца. Направо е съсипващо това недоспиване и умората, а особено на наще години Laughing (май ти спомена 35). И като се прибави и грижите по голямото детенце, които не са малко.  ooooh! Айде, стига съм се оплаквала!

# 160
С интерес проследих старата тема.
Озадачена съм,че повечето от вас като че ли са свенливи.

Аз слава на богу нямам такъв проблем.Никога не съм се срамувала от себе си.Не може всички да сме манекенки.На мен ми гот когато мъжа и детето ме карат да се чувствам най красива на света-останалото е бла бла

# 161
 Да се включа и аз за присъствието на таткото по време на раждането или поне как е в Англия. Както бях споменала, за нормално раждане те държат от 6 до 24 часа, за секцио - като мен - само 3 дни. После идва през ден акушерка вкъщи да тегли бебето, да проверява дали всичко е наред, взима му кръв за разни изследвания и т.н. общо взето и за морална подкрепа, ако ти е първо детенце.
 Условията при мен бяха не 5, ами 6 звезди. Огромна стая с компютър и интернет, ако ми доскучее  Crazy Диванче, тоалетна с баня. Имаш право на 2-ма души, които да присъстват на раждането с теб. Има един милион удобства - разни гумени топки, столчета, дюшеци, ако искаш да се търкаляш или да раждаш на 4 крака, както ти е удобно. Бутилка с някакъв газ и въздух да ползваш между контракциите. Няколко специални вани в стаи на близо, ако искаш да раждаш под вода или просто да облекчиш контракциите.
 Като дойде момента да ме режат, направо дадоха стерилни дрехи на мъжа ми и ни питаха каква музика искаме да слушаме по врене на раждането и домъкнаха една кутия с дискове да си изберем....  Rolling Eyes Все едно ми пукаше.  Wink
 От момента на раждането ми дадоха бебето и не се е отделяло от мен нито за миг. Нямаше глупости от рода, че родилката трябва да си почива. Даже едната сестра ни подкани да си вземем апарат да снимаме вътре.
 Има си параванче, да не надничаме как ме режат. Усешах всичко, какво точно правят, само не усешащ болка. Казаха ми, трябват ни 5 мин да извадим бебето и още 20 да се съберем.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 23:38 от Venilove

# 162
  • София
Венилов, това да не е в паралелна вселена?  Rolling Eyes

# 163
Venilove, ех... че готино, пожелавам си и на мен да ми се случи, а и на всички останали де Simple Smile
Между другото.. аз точно така си рисувам нещата в момента, както си ги описала и ти почти, за да си пазя психиката и да не се панирам Wink

А няма ли някой да сподели за след секцио например.. силна ли е болката, как сядате, как ставате, кога можете да си вдигате бебето и да го обгрижвате? Опасявам се че раната ще боли и няма да мога да го вдигам след като родя. После опъват ли шевовете, колко време? Изобщо кога усетихте, че сте напълно възстановени?

# 164
 Venilove и за това удоволствие,направо с мерак да родиш, колко вземат лекарите там,питам за да се убедя за пореден път че нашия стандарт е "0"

Иначе и на мен ми се иска таткото да е до мен, но като се замисля и до колкото знам какво те правят преди да почне същественото раждане,не би ми било удобно и той да гледа всичко и всяка подробност...
Преди малко гледах този филм 'Оглупели от любов" много ми хареса почни на края голяма объркация стана хахха Laughing давайте още такива хубави предложения.... че утре ми се очертава доста скучен ден  Sad
Мами вие как сте със сладкото,аз от 2-3 дена не се спирам направо се чудя как мога да поема толкова много сладко,дължи ли се на нещо това... вече взех да се плаша.... !!!!

Общи условия

Активация на акаунт