Отговори
# 105
Ани, в интернет има много сайтове - детски с приказки и песнички, ако искаш виж Simple Smile. А иначе времето за момента е много приятно, но за колко време никой не знае.

# 106
Танче, GJK ти е отговорила - вчера се обадих, но ми дадоха последния час за утре  Crazy
ако се обадиш в сряда дава за сряда или четвъртък, в събота не знам !?!  Ще ви пиша, разбира се, нямам търпение да отида  Party

Да ви се оплача - пуснах вчера ПКК и урина да видим дали се е вдигнал хемоглобина и за моя неприятна изненада си е същия  #Cussing out  103 !!! А аз така се надявах да се е вдигнал и да ми спре хапчетата Попов, както ми беше казал - след 2 седмици ще го видим пак и ако е добре спираш хапчетата - аз ги пих почти месец и се тъпчех с меса, а нищо  ooooh!  
Не е голям проблемът, ама поне малко не можа ли да мръдне, за какво се тъпча с хапчета, нали за да има резултат!

Приятен ден ви пожелавам мамчета и до после  Stop

# 107
Добро утро! На мен още така ми се спиииииии... Станах преди час, а ходя като сомнамбул. Легнахме след 3, защото накарах милото да дръпне един филм и така се бяхме зазяпали. Сега как ще се съсредоточа думи по английски да уча не знам.
Анито и аз щях да ти предложа в нета да видиш за приказки и песнички. Даже може да й ги пускаш, за да слуша мелодията и да припявате паралелно Flutter
alexa_, благородно ти завиждам за подреждането, което си свършила вчера. Чакам си аз вдъхновението, за да го направя. A за хемоглобина аз за 2 месеца успях да го вдигна от 109 на 116, като пиех ежедневно тот'хема и 10 дни преди последната ПКК всеки ден си правех салата с червено цвекло, моркови и целоина; за периода освен меса, ядох няколко пъти дроб и орехи. Сега от два дни съм започнала пак пробен цикъл с цвекло и моркови, защото др.вторник ще ходя на профилактични прегледи от работа и ако съм успяла още да вдигна хемоглобина, смятам като приключа тази опаковка с желязо да го спра самосиндикално и да наблягам на подходящия хран.режим. Ако обаче няма промяна - ще се тъпча с добавки. Ще ти пиша за ефекта.
Момичета, благодаря на всички за идейките за символ на здраве. Замислих се за иконата и за фън шуй четох - ще разгледам днес и каквото ми допадне на място.
CabuHka, честити ви розови гащи.
 И добре дошли на новите мами, които пропуснах да приветствам преди няолко дни!  bouquet

# 108
January, ще пробвам с тази салата, на теб някой лекар ти я беше казал, нали?
Цвекло изобщо не ям аз, мъжът ми си купува в буркан, такова ли трябва или прясно сурово някакво  newsm78 
Чела съм, че дроб не трябва да ядат бременните, но незнам защо и дали е вярно..
И също да ви питам- вярно ли е, че млечните продукти, които приемаме пречели на усвояването на желязото от организма? Защото аз много обичам млечни продукти ...

# 109
alexa_, салата и сама я знам, но ми наблегна и ендокриноложката. Цвеклото си купувам прясно и заедно с морковите ги стържа на ренде - цапа в червено, но се мие лесно. Стържи ги на по-ситно и овкусявай добре, щом не ти допадат особено.
Относно млечните и усвояването на желязо - калцият пречи за усвояването му, затова аз пия ампулата с желязо по време на прием на плодове, защото пък витамин C помага за усвояването му, а и да не ми се гади. Освен това, ако приемаш магнезиеви препарати/магнерот, нутри маг, магнерич и т.н./ - да са в разстояние поне на два часа от приема на желязо, защото пак си пречат на усвояването!

# 110
January, мерси много за полезната информация   :bouquet
Аз магнезий не пия, но взимам Пренатал и на тях пише също да има разстояние от 2 часа до прием на  други лекарства - това значи да ям четири пъти на ден .......... защото и феро фолгама и пренатал трябва да са след или по време на храна  Rolling Eyes

# 111
  • На морето!
Млечни продукти не се консумират поне половин час преди и след приема на препаратите, съдържащи желязо.
Моят хемоглобин е 100, до момента не съм пила нищо, утре съм на ЖК и ще видим дали ще ми назначат. Надявам се не. Засега ям салати от цвекло, сурови бадеми и червени меса и се надявам това да е достатъчно. До момента никакви витамини не съм пила, а показанията ми са както и с миналата бременност, надявам се да не се наложи да пия някаква химия.
Анито, не е нужно да пееш детски песнички или да четеш приказки. Тя следи гласа и интонацията ти, не мисълта, просто ѝ говори- аз например като готвех или правих нещо из къщи взимах Симеон с шезлонга или коша за кола и си му разказвах какво правя в момента или си пеех, а той ме слушаше. По-късно четох колко полезно е това за детето, оказа се и за мен, за да не полудея сама у дома в дните, неподходщи за разходка.
Сега вкъщи си имам един голям бърборан, който обещава да пее на бебето, да му казвал стихчета и, убедена съм, да му говори. Надявам се бебето да е доволно, тъй като баткото със сигурност ще го занимава честичко.
Аз още не съм звъняла на Попов, но часът ми е удобен, в 9 започвам работа и докато си пия кафето в офиса ще се пробвам да се свържа с него.

# 112
д-р. Попов прави ли ФМ?Някой би ли ми пратил тел. му на лични?  Мерси предварително. Simple Smile

# 113
Значи ще го спазвам вече тва за млякото и да видим  Naughty

Незнам дали прави ФМ Попов, може да го питате - 0888 694615. За час - на стационарния - 0596 25917 в понеделник, сряда и събота от 09.00.
Съветвам и Менина да звъни упорито, за да се свърже преди да са свършили часовете. Обикновено до 09 и 15-20 свършват, затова напирай, докато вдигнат  Peace

# 114
Наша приятелка роди и двете си деца при д-р Попов и през цялата бременност си ходеше при него. Не е ходила при друг доктор.

# 115
Здравейте, имам едно питане относно изплащането на болничните. Моя болничен за 45 дни преди раждане е от 13.09 до 28.10, видях в сайта на Нои, че са ми изплатили само дните от 13-ти до края на септември, а за останалите не пише нищо. Това нормално ли е, да ги изплзщат месец за месец или да се обаждам да питам защо е така.

# 116
  • Където морето целува небето...
Изплащат се месец за месец. След 1во число ще ти преведат останалата сума.

# 117
Благодаря!

# 118
Това само за 45-дневния болничен ли важи? Защото моите болнични са от 15-то число на единия до 15-то число на другия месец горе долу и винаги са ми ги изплащали наведнъж  newsm78

# 119
  • На морето!
Зависи, ако са 2 болнични в един и същи месец се изплащат всеки по различно време, ако един продължаващ повече от месец може да се изплати наведнъж. Ако съм разбрала правилно въпроса.
На Попов ще звъня от Ноември, когато ще имам и време да отида на преглед, но ще съм настоятелна при запазването на час, мерси Алекса.
Аничка, вие внасяхте колички, нали? Ще ми кажеш ли на какъв принцип работите- т.е. аз трябва да си ви дам насоки за марка и модел и вие да намерите от там и да ми кажете какво сте открили или вие ми казвате какво има налично в момента и на какви пари и аз решавам? Питам, за да съм подготвена като дойде време за това.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт