Отговори
# 405
  • Където морето целува небето...
Никакви ви няма, но е разбираемо в това хубаво време.
Снощи се сдобих с първата торба дрехи за бебо. Интересно ми е обаче как ще помня кои кой ми е дал. От 4 места ще ми дадат и само от едното място не искат връщане после. Май ще ги държа така и няма да ги ползвам много, много, че ще се объркам съвсем.

# 406
Здравейте майчета:)

Виждам, че за срещата печели - р-н Хепи, в х-л България ( р-нт Хепи : Каристо = 10 : 5 гласа ) . Така че спирам анкетата и с January ще се разберем кой да направи резервацията, защото тя е проверила и са и казали, че резервация трябва да се направи два дни по-рано:

ЗА СРЕЩАТА В СЪБОТА 05.11 ОСТАВА ХЕПИ В Х-Л БЪЛГАРИЯ

Очаквайте информация след като направим резервация.

Сега пускам нова анкета за заглавие на следващата тема Grinning

# 407
Аз щях да пиша и забравих. Вчера бяхме на Хепи в залата за не пушачи и беше доста студено. Да знаете и да не се разголвате   Simple Smile. Никой не яде салатка от нас  Mr. Green.

От 11 човека, които са на срещата има 10 гласа за Хепи. Само аз ли не съм гласувала за него  newsm78.

# 408

От 11 човека, които са на срещата има 10 гласа за Хепи. Само аз ли не съм гласувала за него  newsm78.

Май са гласували доста хора да ти кажа, защото и аз не бях за Хепи. Но важното е да ни е приятно заедно Simple Smile

# 409
Здравейте и от мен - аз продължавам да се суполевя и много се дразня. А за гласуването и аз не съм гласувала за Хепи Simple Smile

# 410
Айде на всяка манджа и аз да кажа че не бях за Хепи, сега да не се окаже че отиваме там заради някой който е гласувал, а няма да дойде????Simple Smile)
Ама нищо, до там поне ще дойда с автобус, а до Каристо съм пеш:))

# 411
Давайте да го решим навреме - ако искате да е Каристо след като има толкова недоволни за Хепи. То и аз не съм гласувала за Хепи. Ако няма желаещи за там нека отидем в Каристо, където ви е харесало предния път. Но да вземем решение защото трябва да се направи все пак резервация

# 412
Ами да пишат и другите ако искат как са гласували. До тук сме 4 от 11, които не са били за Хепи. Подозирам за още 3/4, но и те да пишат. Затова ми стана странно, че пък само аз ли съм гласувала различно от останалите.
В Хепи-то искат ли капаро?

# 413
Мамчета и аз  мисля да дойда на срещичката, стига да стана навреме  Crazy Simple Smile . Гласувах в анкетата и не беше за Хепи. Харесва ми като заведение, но не и храната, но да ви кажа това Каристо пък нямам идея къде е, а в Славейков знам само някои основни неща къде се намират, блоковете като номера изобщо  Twisted Evil

А за епизотомията - всички ли сте й фенки  Crazy , не е ли все пак по-добре да не се стига до нея.. гледах вчера едно масажно олио на Weleda - http://www.weledababy.bg/index.php?id=653
На опаковката пише да се мажем след 34 г.с. Какво мислите?

# 414
Здравейте!
Бонбонче, за болничния - платената отпуска не се води прекъсване на 180дневния болничен с ЛКК и за да не възникне проблем/пр. отказ; изисване за ТЕЛК и т.н. според промени от скоро/ ме посъветваха да си пусна поне един раб.ден и след това, ако искам отпуска до 45дн.болничен. Аз търсих инфо в КТ, КСО, ЗЗО, но така и не намерих, това, което ме интересува, но по спомен, май и по трите зсакона/кодекса има промени от последните месеци. Първо ме предупреди ЛЛК за възможен проблем и оттам тръгнах да ровя по НОИ, и да пресирам чов.ресусри от работа да проверяват. Не ми се изясни точно къде е врътката, но ... това е положението. Аз си го обяснявам с изчислението на обезщетенията по някакъв начин, ама нямам точна картина в главата. Но каквото и да е - не е за наше удобство.
Да кажа за срещата - аз съм си гласувала за Хепи, защото ми е супер като местоположение. И за Каристо да решите - здрава ли съм - там съм, но не ми допада как се случват нещата този път - дата се промени няколко пъти, сега заведението - също, а са предварително предложени от момичета в темата и са прозвънени за инфо - за зала за непушачи, резервация, капаро и т.н. Не е проблем да е къде да е, ама няма как да се угоди на всички - кусури и недоволни винаги ще има, предпочитания също. Не искам неразбории - просто си казвам мнението, че това, което наблюдавам не е по моя нрав, но не ми е проблем в случая - важното е, че ми е приятно с вас и ще дойда! Може за следващата среща да променим схемата - определяме си дата и даваме заявки кой ще идва, а след това набързо присъстващите дават предложения и определяме къде, за да резервираме!
Относно епизотомията - аз съм за, но ако в хода на раждането се прецени, че е необходима, за да се избегнат разкъсвания, а не епизотомия на всяка цена, за да се застраховаме предварително. Е, вярно, че така се поема по-голям риск да се получат разкъсвания, ама не мисля, че във всички случай има нужда от цепване!

# 415

Относно епизотомията - аз съм за, но ако в хода на раждането се прецени, че е необходима, за да се избегнат разкъсвания, а не епизотомия на всяка цена, за да се застраховаме предварително. Е, вярно, че така се поема по-голям риск да се получат разкъсвания, ама не мисля, че във всички случай има нужда от цепване!

С теб вече и аз съм съгласна  Sunglasses

# 416

С теб вече и аз съм съгласна  Sunglasses
Е то всички смятам имаме същото мнение.Едва ли някой иска да го режат без причина.При мен е факт,че в хода на раждането и след третия напън ме резнаха(само три шева) но родих без разкъсвания.Само мога да се надявам,че е било за добро и е било наложително. Peace

# 417

С теб вече и аз съм съгласна  Sunglasses
Е то всички смятам имаме същото мнение.Едва ли някой иска да го режат без причина.При мен е факт,че в хода на раждането и след третия напън ме резнаха(само три шева) но родих без разкъсвания.Само мога да се надявам,че е било за добро и е било наложително. Peace

Е, значи не съм ви разбрала, а януари го е написала много ясно.
Сега чета за маслото за перинеум в една тема и там се обсъжда, че ако ти пуснат окситоцин, ускоряването процеса на раждане води до разкъсвания, защото не е имало време да се разтегнеш  от само себе си .. Има и жени, които не искат упойки и окситоцин и предполагам, ако не се налага докторът може да се съобрази с желанието да не се пуска такава система  Thinking  Поне в ДМ се надявам да е така...

# 418
Ами при мен нещата се развиха така 11 дни преди термин-в 6.30ч отивайки до тоалетна ми падна слузестата запушалка(тогава незнаех,че въпреки че е паднала може и с дни да не започне раждането),към 8ч звъннах на Драгнева и тя ме извика към 13.30ч в кабинета й където ме прегледа и каза,че имам около 1.5см разкритие(пак не знаех,че мога и с дни да се разхождам с него без индикация за скорошно раждане) и ако искам може да родя още същият ден.Нямах болезнени контракции.Уговорихме се в 17.30ч да постъпя в болницата.В 17.50ч ме сложиха на система октитоцин,към 18ч почнаха болките,спукаха ми мехура и в 21ч след епизиотомия родих.Никой не ме е питал искам или не искам система,може и да ми е било пришпорено раждането но поне беше изключително кратко и бързо се възстанових.

# 419
Ами при мен нещата се развиха така 11 дни преди термин-в 6.30ч отивайки до тоалетна ми падна слузестата запушалка(тогава незнаех,че въпреки че е паднала може и с дни да не започне раждането),към 8ч звъннах на Драгнева и тя ме извика към 13.30ч в кабинета й където ме прегледа и каза,че имам около 1.5см разкритие(пак не знаех,че мога и с дни да се разхождам с него без индикация за скорошно раждане) и ако искам може да родя още същият ден.Нямах болезнени контракции.Уговорихме се в 17.30ч да постъпя в болницата.В 17.50ч ме сложиха на система октитоцин,към 18ч почнаха болките,спукаха ми мехура и в 21ч след епизиотомия родих.Никой не ме е питал искам или не искам система,може и да ми е било пришпорено раждането но поне беше изключително кратко и бързо се възстанових.

Мерси за разказчето, Дейзи. А при второто, как би постъпила- би ли изчакала раждането да си тръгне и да се движи естествено? Би ли поискала от доктора да не включва окситоцин, ако не е наложително? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт