Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 723
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
ето ме пак hahahaда споделя вчера бяхме на ортопед и той каза да започнем да го слагаме да сяда от 6м а в проходилка от 8 месец,също така ни увеличи вигантола от 1 на 3 капки,понеже Нико наддава с 1кг на месец и 1 капка му била малко.Аз се тревожех за главичката,че малко се сплесна от дясната страна,малчо все на нея спинка,но каза че всичко е наред и ще се оправи Simple Smileиначе всичко друго си му е наред Grinning
За обличането навън-слагам му космонавта,отдолу е с боди с къс ръкав,чорапогащник,панталонче и блузка с дълго ръкавче,но не много дебели,мисля,че му е добре Thinkingвечер спи с пижамка+боди с къс ръкав+чарсафосано одеалце,като градусите са около 20-21С
Момичета вашите бебчета плачкат ли докато се хранят,то не е точно плач,а по-скоро мрънкане от време на време докато яде newsm78та се чудя на какво се дължи,дали не го болят венците newsm78
Ами това е от нас за сега,целувки и прегръдки на всички мами и бебчета Hug hug hug

# 586
Франсето стискам палци за утре Hug Hug Hug
и аз имам да взема още два изпита януари и после държавни през март.

# 587
Франсе, честита месечинка! Да е жива и здрава, спокойна и послушничка! Имаш стиснати  fingerscrossed за държавния изпит!

Pospalana, Меги_Траяна повдигнати ли са бебчетата, така че да гледат към вас и спускате ли гюрука - ние сме например фенове на листата на дърветата и аз винаги избирам пътя, така че да минаваме под дървета  Laughing. Когато заспи го вдигам!

За обличането навън - боди с дълъг ръкав и блузка с дълъг ръкав и двете от по-тънките материи, отгоре якенце, чорапогащник и ватирани дънки и порт бебе, но с каракул от вътре (мноооого топличко)

За спането
- боди с дълъг ръкав и цяло гащеризонче, завивам с поларено одеало

За къпането - всяка вечер в банята. Каката я къпахме до 1 годинка всяка вечер, после през вечер.

# 588
Хелоу  wavey

Днес бяхме на кожен,Дани е с атопичен дерматит офециално и понеже никой лекар не му обърна внимание на време, сега сме на нещо като кортикостероиден крем,капки и 1 тон мазила.Та по този повод да споделя, че ние не се къпем всяка вечер.Не се къпем даже и през вечер.Къпя го през 2 вечер, като във водата слагам Линола Фет.Не използвам сапуни, гелове и т.н..
Заради дерматита ще ни отложат ваксинацията с 1 седмица,което е добре, щото като се сетя, че можеше и с цял месец да я отложат зле ми става.
Татито ни ще ходи командировка в сливен за 2 седмици и познайте какво! Оставам сама със свекито вкъщи  hahaha  Ако на някой му се гледа екшън филм може да заповяда вкъщи  hahaha
За обличането навън не помня дали споделих, че го обличам с боди с дълъг ръкав,блуза,ватирано яке,чорапогащник и ватиран дебел панталон (грейка).Отгоре едно одеалце.Като застудее още повече ще му обличам космонавта,под койнто мисля да го обличам само с боди,блузка и ританки.

Франсе Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Сигурна съм, че ще се справиш!Честита месечинка!

Дани ми е адски сладък днес.Опитва се да се обръща, стига до едно положение и не знае как да се върне обратно  hahaha Сега е на активната гимнастика и пее на една мишка, та да видим до кога ще се занимава сам.

Лека вечер от мен!

# 589
Здравейте и от мен.Чак сега ми остана малко време да попрочета и напиша някои ред.Ние изкарахме ноща доста спокойно,а и през деня засега сме доста добре.Бяхме навън въпреки,че на беше много топло,но на нея и беше ок.Поспинка 2ч и 1/2.Днес и купих кремче за студено време на Мустела,та от утре ще я мажа и ще споделя мнение.

Буболечи,Ния също ми е мрънкала докато се храни или по скоро скимти.Според мен това при нас е от коремчето, защото като я вдигна да се оригне и се успокоява.И до сега го прави,но доста по рядко.

Франсето стискам ти палци на държавния изпит и честита месечинка.

Честита месечинка и на всички празнуващи днес.Лека вечер за сега от мен:)

# 590
Здравейте!
Мамин ревльо добре понесе ваксината.Изкарахме спокойна нощ.Зора беше само докато го приспя,че води дълъг диалог с краката и чорапите си...
Вратлето му днес е много по-добре,кожата е суха и връхчетата на пъпчиците почват да се белят.Но колко блузи и лигавници боядисахме  ooooh! чудя се дали утре да ходим на лекция в Мол-а ,че малко страшничко ми изглежда отстрани детенцето  Mr. Green Нищо,важното е да се оправи!
Цвети* съчувствам ти за свекито!Дано си се занимава на компютъра и не ти се мярка много пред очите-и без това полза от нея няма... Пропуснала съм това за Дани,миличкия,дали няма вероятност  да е сбъркала дерматоложката?
Бубулечи ,на мен Коки понякога ми ръмжи,докато се храни,ама според мен е по-скоро от удоволствие и така се приспива.Другият вариант е да се дърпа от гърдата и да се извива назад,но слава Богу рядко се случва.За мое съжаление обаче отскоро започна да ме хапе!Дори вчера,като захапа,аз извиках от болка,а той не пусна,както прави обикновено,ами си изви главата и ме погледна въпросително  Mr. Green Дано не му стане навик!
Франсе,успех на изпита утре!

# 591

Моса - с какво го храниш това дете  newsm78 ние миналият месец бяхме 6 700г и педито вика, че е много дебела, а пък не знам ако на тези месеци сме 8кг ... сигурно ще ми каже да спра да я храня  hahaha
ми на кърма сме само.Вода и чай не пие.Храни се максимум 5 минути,после яко повръща,за сметка на това не ака.Сигурно всяка капка му се лепи  на дупето:)

# 592
Здравейте,
последно време само ви чета  Blush
Франсе  Peace Hug и честита месечинка   bouquet
Цвете*, съчувствам ти за свекървата... Колкото и да ти казваме да не ѝ обръщаш внимание - неможе, защото тя ти дразнител  Confused Дано скоро си останете самички  Hug Peace А би ли споделила каквиса пъпките на Дани, защото и на Софи ѝ излизат едни и немога да разбера от какво, ту се появяват ту изчезват и пак... И кой кортикостероиден крем ти изписаха? И дано скоро се оправи малчо  Hug
Мокакуин, и Софи ме хапва отвреме на време и "виждам звезди"  CrazyТи как го приспиваш твоя хубавец?
Бубулечи, и Софи понякога нещо приплаква и примърква докато суче...
За обличането няма да коментирам, че сме с друг климат. Тук духа ужасно, вечера я извеждах и сложих дъждобрана на количката и ѝ беше супер, само дето рева и не заспа  ooooh!
Ей, и аз съм със същия проблем - незнам дали като я изведа с количката ще заспи или ще реве  Confused И все гледам да съм около нас и на познати незвъня че не се знае дали ще можем да се видим... или ще се прибирам....
За съня през ноща - отвреме навреме докарваме по 4часа нон стоп  ooooh!

# 593
  • София
Здравейте!
за къпането,в повечето случаи пропускаме,пред ден,понякога през два.
За обличането навън-боди,най-често с къс ръкав или потник,отгоре тънка блузка и чорапогащник,и върху тях панталонки и нещо като якенце,но не са дебели или с някаква потплата,завита е с едно олекотено юрганче,и все още сме с портбебе,та си спинка сладко на топличко. Peace
За спането-боди с къс или дълъг ръкав и ританки/долното на пижамката,завита с олекотена завивка. Peace
Ася,рядвам се че се зяпознахме и се видяхме.Когато имам път към вас ще ти пиша пак да се видим. Hug
Днес наистина беше по-хладничко,изкарахме 3-4 часа навън...липсва ми времето от преди месец-два като седяхме почти по цял ден навън...сега като стане още по-студено ще го закъсаме Rolling Eyes
Франсе,честита месечинка и имаш стиснати палчета и от мен! Hug
Цвети,стискам пълци да издържиш психически Hug

# 594
Честити Месечинки!!!   bouquet
 fingerscrossed Франсе успех!!!
Цвети какво беше обривчето и изчезваше ли ? Я по-подробно Simple Smile

# 595
  • София
Здравейте  Simple Smile
На този ден преди 1 година  разбрах, че съм бременна  Grinning Колко много се радвахме с мъжа ми, как си поплакахме от радост като видяхме кръвния тест с резултат 421,100  Grinning Времето не само минава бързо, то лети просто.

Аз да се оплача - от 4 дни през нощта няма никакъв сън. Жорко се буди през 40 мин с пищене и няма сила, която да го успокои. Зъбки ли са, гладен ли е и аз не знам каква е причината. Според мен е гладен, защото на последното кърмене в 21.30 нямам почти нищо в гърдите. Знаете АМ мляко категорично отказва. Снощи докато беше сънен пробвах да му пробутам шишето и резултатът беше още по-пищящо бебе, което не можех да успокоя. Не знам вече какво да правя. Утре сме при педиатърката и ще говоря с нея евентуално да започвам със  захранването. Моля се тази вечер поне да спи, защото иначе аз ще рухна. Устата ми се е обърнала от херпеси от това неспане.

Диадора, какво правите за сополките, освен че ги издърпваш. Капки слагаш ли?

Зелено ако и ние сме имали. Мисля че се получава при нас ако на бебчо му е било студено.

За разходка го обличам с боди потник, блузка, панталонче и така го поставям в космонабтчето, което не е от дебелите.

За спането - памучно гащеризонче с дълъг ръкав и ританки. Завивам с мекичко обеалце, но ще купя чувалче, че малкият много се отвива.

Къпането ни е всяка вечер.

Франсе, успех на изпита. Ние знаем, че си добра ученичка, така че няма страшно  Hug

Ракаус ( за последно се обръщам така  Simple Smile) , честит нов ник.

Почнах да ви чета от 16.30ч, но трябваше да отида зъболекар, така че по-голямата част от нещата, които исках да напиша, ги забравих  Laughing

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 19:41 от Мецани

# 596
Лелеле, Мецани, ужас  ooooh! вероятно е гладен Жорко  Sad Ами ако нестига кърмата захранвай и това е, няма да стои детето гладно я  Hug Hug Hug
Тук имам една позната с 3 деца от Германия и точно днес ми каза че там захранват след 4-ти месец.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 19:57 от the Faith

# 597
  • София
А сега имам питане към ЛЛЛ: от няколко дена Йоанна отказва да суче от лявата ми гърда Sad Успявам да я излъжа само нощно време, през деня отказва - пробвала съм всякакви пози, не ще и не ще и това е. Суче си от дясната само.  newsm78 Реших да изцеждам лявата, защото се препълва, но искам да попитам 2 неща: 1. Може ли да ми дадете съвет как да я накарам да яде и от нея? и 2. До облекчаване ли да изцеждам междувременно, или до изпразване? Благодаря!

Здравей *Адинка*

Понякога се случва на някои майки в един или друг период бебетата им с охота да сучат от едната гърда, а да отказват другата.
 Отказът от едната гърда би могъл да се дължи на физиологична специфичност на гърдата, например струйката на млякото да излиза малко по-трудно и бавно, отколкото при другата гърда, което да я прави по-малко предпочитана от бебето. Прекалено силната струйка и/или препълнена гърда също би могло да дразни и затруднява бебето. Ако сметнеш, че при вас би могло да е това, може да е удачно да изцедиш малко гърдата и тогава да я предложиш.
 Чудесно си се ориентирала да предлагаш гърдата нощем. Много бебета успяват да засучат по-спокойно нощем или в периодите когато са сънени, непосредстевно при заспиване или събуждане. Би могла да се възползваш от тези моменти и да предлагаш тогава гърдата на Йоанна.
 Повече контакт и гушкане кожа до кожа, кърмене в тиха и притъмнена стая също би могъл да я предразположи да суче. Понякога нежната и релаксираща музика или друг "бял шум" би могъл да помогне повече от тишината.
 Ако прецениш може да опиташ да предложиш първо гърдата, от която засуква по-лесно и след това, в даден момент нежно да прекъснеш кърменето (като плъзнеш чисто кутре в ъгъла на устничките и, между челюстите) и да предложиш веднага другата гърда. Също така може да опиташ да предлагаш гърдата преди Йоанна да е огладняла много.  Би могла и преди да предложиш гърдата да изцедиш малко мляко и да намажеш зърното с него, за да стимулираш апетита на Йоанна и желанието и да суче.
 Чудесно е, че си се сетила да опиташ кърмене в различно позиции, това често се оказва работещ вариант за много майки,чиито бебета отказват едната гърда. Дали си опитала да предложиш гърдата когато сте и двете в легнало положение или докато се разхождаш из стаята?
 Може да продължаваш да опитваш различни стратегии, пози и хитринки, за да предразположиш дъщеричката си да засуче гърдата. Понякога отказът от гърдата се оказва временен и преодолим проблем и бебето да успява пак да суче от "нежеланата" гърда. В други случаи бебетата успяват да сучат от тази гърда предимно нощем или когато са сънени, като по този начин и оказват необходимата стимулация да продължава да произвежда мляко. Понякога би могло да се случи и да откажат напълно гърдата, при което кърменето продължава да бъде успешно, тъй като гърдата, от която суче бебето обичайно регулира производството на кърма спрямо потребностите му и ги покрива напълно.
 За да продължиш да стимулираш производството на мляко в тази гърда ако желаеш това, би могла  да я изцеждаш до край няколко пъти през деня. Това би могло да поддържа добро ниво на лактацията в гърдата. Хубаво би било е да следиш в този период за препълвания на гърдите, пречинени от неизсуканото мляко и при нужда да ги изцеждаш до облекчение. Така например, ако прелдагаш по-често "нежеланата" гърда нощем би било добре да следиш и другата да не се препълва. Прекалената стимулация на по-малко предпочитаната гърда също би могло да доведе до препълване, дискомфорт и създаде риск от запушване на млечни каналчета и е добре да се избягва.
 Ти самата най-добре може да усетиш гърдите си и ръководейки се от поведението на бебето да прецениш кога и колко да изцеждаш за облекчение или пък допълнителна стимулация.
 Ще се радвам ако съм успяла да ти дам идеи, които да са работещи за вас конкректно. Ако има нещо, което не ти е станало ясно или възникнат нови въпроси, не се колебай да питаш!  Peace

*Cveteto*, благодаря за отговора! Млякото тече доста силно и от двете гърди; като се изцеждах сега видях поне 5-6 доста силни струйки и събрах 80 мл за 5 минути. Обаче така си тече и от дясната. За позите: ами Йоанна признава само 2 на този етап: "люлка" и легнала, в останалите решава, че трябва да се върти и да си играе и прави всичко друго, само не и да суче. Като се разхождаме е същото - веднага щом усети, че се движим, започва да се върти и да се озърта и престава да суче. С легналото положение обаче имаме проблем: това става само нощем. През деня рядко се получава, дори и да й се спи. Днес опитах да я кърмя легнала от лявата гърда - не щя, обърна си главата на другата страна и по никакъв начин не успях да я накарам да се обърне към мен. Когато се преместих и й подадох дясната, си засука много лакомо... В парка на студа обаче сука от нея. Малко, но сука.

Не съм опитвала да изцедя малко мляко и да намажа зърното с него - ще пробвам. Може би ще помогне и да успеем да се кърмим в друга поза - харесала съм си "конче", обаче когато я сложа така, Йоанна започва да ми гука, да ми се смее и да си играе и изглежда изобщо не възприема тази поза като позиция за ядене. Ако има и други хитринки как да я накарам да засуче така, ще се радвам да ги чуя (прочета). Благодаря още веднъж!   bouquet

# 598
  • София

Ракаус ( за последно се обръщам така  Simple Smile) , честит нов ник.

Мерси Simple Smile Честита годишнина от хубавия резултат! Дано Жорко е по-спокоен тази вечер, стискам палци!

Франсе, стиснати палчета за изпита!

Цвети*,
това атопичния дерматит много неприятно Sad А досега на пъпките не са ли обръщали внимание?

За къпането: къпя всяка вечер. И коса мия всяка вечер, защото Йоанна поне веднъж на ден повръща в кошарката и след това си отърква главата в повърнатото.

За обличането: ако не съм казала, да повторя: навън е с боди с къс ръкав, чорапогащник, блузка, плътни/ватирани панталонки и палтенце. Слагам и буйки на крачетата. Вкъщи махаме чорапогащника (заменям с чорапки) и преобувам панталонките с по-тънки, защото е много топло. През нощта спи с гащеризон; имаме няколко по-плътни - ако е с някой от тях е без нищо отдолу; ако е  от по-тънките - слагам боди-потник. Завивам с олекотена завивка, която тя изритва обикновено.

Зелено ако и ние сме имали; на мен пък педито ми каза, че е от претопляне и наистина в редките случаи, когато се е случвало, е било когато по случайност съм я оставила по-дебело облечена.

По време на кърмене звуци не издаваме (освен мляскане и шумно преглъщане).

Време е за баняяяя! Стискам палци на всички недоспали да си починат хубаво тази нощ!

# 599
Ха здравейте пак

MocaQueen мерси  Hug Искам да с похваля,че й намерих занимание.Купила съм й прежда да плете и да не ме занимава с глупости.Като й писне й бутвам Дани в ръцете и пак не ме занимава  hahaha

the Faith така е. Колкото и да се опитвам, тя все намира начин да ме изкара извън кожата.Откакто научих за командировката обаче се уча на  ignore2  , като съм предупредила мъжо, че от тук нататък не си затварям устата за нищо.И сега като че ли ми е по-спокойно.

Мецани честита "годишнина"   bouquet  Да ти кажа и Дани често има такива приоди.Истеричен рев, без да яде, без да пие вода, само рев.Бутвам бибата,гушвам го силно прилепен до мен  и приспивам на ръце, като подрусвам доста енергично.Че и съседите сигурно чуват как подскачам из стаята докато се опитвам да го приспя  hahaha.И потупвам по дупето едновременно.А ако не иска да се успокои заедно с това му говоря на по-висок тон или пък допирам бузката си до неговата, че да ме усеща и явно това го успокоява и заспива. Резултата е изтръпнали ръце, болки в краката и спящо бебе  hahaha
Дано се наспиш тази вечер  fingerscrossed

*Адинка* първоначално казаха, че е от много чувствителна кожа и не обърнаха внимание.После обривите станаха повече,започнаха да се появяват по ръцете,а от вчера и по коремчето   Sad  Но ще мине,ще мажем и така  Hug

А за дерматита   pospalana,the Faith ЦЪК ТУК

Това не е Дани,но обривите са същите.Малки, червени пъпчици,които,ако не се третират стават още по-червени,сухи и лющещи се.И обхващат други части на тялото.Махат се за малко, после пак се появяват... Забравих да кажа, че може би да се получават и на алергична основа.За това ме подложиха на диетка - без цитруси,бобови,по-малко (ако може хич) млечни, без яйца, консервирани храни,шоколад ....  ooooh! а пък дано сега си сваля килата.След като ще се мре от глад  hahaha

Крема, който изписаха е този
Оф, заболяха ме ръцете да пиша и направих егаааати чаршафа  Embarassed

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 20:43 от Цвети*

Общи условия

Активация на акаунт