Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 494
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
 Дълбая кладенче в ряпата, слагам мед и оставям. СЛед няколко часа става сиропче  Peace Аз го правя вечерта и на сутринта вече влиза в употреба. Но за мен и Ивайла съм правила. За бебета... не знам. Особено заради меда и по-точно ботулиновите спори...Офффффффффф, да го е.а....

# 136
Здравейте.Не мога да смогна да ви прочета.Очите ми се омотаха.
Честито на проходилите бебчета.И аз съм в очакване,но откакто застудя и не пускам Вики на земята(само в кошарата или нашето легло),че нали ми беше болничка.Вече е добре и дивее като преди.Даже почна да се заиграва сама.От няколко дена почна да яде около100гр супа с натр.хляб и около 200гр. пюре Shocked
Бубе дано се оправиш бързо.Аз преди години изкарах цистит заедно с бъбречна криза-беше ужасно.
Въвела съм всички меса без пуешко.

# 137
  • София, Лагера
Хау!
За черния дроб: не съм давала още, но единствената причина е, че нямаме  Confused Бабата е редуцирала броя на кокошките само до носачки за яйца, така че и пилешкото секна  Confused

Свинско ще дам след годинка. Телешко Тервел яде от 18 септ, бил е на 9 навършени месеца.

БубсHug. Аз никак не съм фен на АБ, но като е наложително, по-добре да не се опъваш. Аз миналата година бях постоянно болна 2 месеца  ooooh! Накрая, преди да родя, съвсем се влоших и се наложи да пия АБ. "Отряза" ме веднага. Не бях пила АБ от 7-8 години.

# 138
  • Велико Търново
Момичета, благодаря за ряпата! Не се бях сетила за ботулизма. Няма да дам на Калина. Hug

Пате, ходим при уж много добър педиатър, привърженичка на хомеопатията - боаронска, DH и билкови илачи, не е класически.

Сега, искам да се извиня! Някой ме беше питал нещо, но аз все още не съм отговорила. Понеже съм голяма бяла птица, не мога да се сетя какво беше, кой ме пита, не можах и да намеря поста в предните страници.  Embarassed. Та, моля за извинение! Ако все още е на дневен въпроса, нека да си каже момичето, може и на лични, ако реши да не ме излага.  Hug Laughing
А пък аз още веднъж се извинявам и обещавам вече да си пия редовно гинко билобата!

# 139
Черна серия ли е кво е, но явно сме на един хал.
Болничките да оздравяват, зъбите да излизат без проблеми и свекитата по-малко да говорят  Mr. Green
Рая пак изпадна в истерии тази нощ. Рев до прегракване (вече е без глас) и въртене като пумпал - ни седнала, ни легнала, ни права - около 2 - 3 часа през нощите. И тримата сме със синки под очите (не мога да кажа, че мъжо ме е бил, защото и той е син  Laughing)
Поне нямам "помагачи" на близо - да се чудя и с тях как да се оправям.
За температурата - само ако е над 39 тогава давам лекарство.
Свинското и аз мисля, че е най-накрая. Черен дроб - тамън вчера купих за нас и си мисля да дам на Рая да опита. И риба я пробвах, ама не ще - тя какво ли иска. Кус кус се изтрепах да търся - намерих и се хареса. Бая е едричък, но тя си иска да яде парчета, а не пасирана храна.
За неграмотността - и тук са доста неграмотни. Жалко е Sad Като цяло народът върви по течението.

# 140
  • Велико Търново
Мила, твоята свекърва кърти мивки!

Бебеш, много ми харесва най-новия ти ник!

Ето, имаше и още нещо, ама пак забравих какво беше.....  Embarassed

# 141
Дълбая кладенче в ряпата, слагам мед и оставям. СЛед няколко часа става сиропче  Peace Аз го правя вечерта и на сутринта вече влиза в употреба. Но за мен и Ивайла съм правила. За бебета... не знам. Особено заради меда и по-точно ботулиновите спори...Офффффффффф, да го е.а....

Аз за това го правя със захар, но не знам дали ще се престраша да дам  Thinking

Тонита Тикарам Мерси  Blush

# 142
  • Пазарджик
Днес ходих до ДК(частната) и менюто изглеждаше много приятно.Взех да се замислям и аз за нея,такова разнообразие от месо аз не мога да и предложа.Само хигиената ме притеснява и не само ,но това е основното.Но то пък и продуктите които купувам от магазина  newsm78 А и в лошото време ,как ще я взимам newsm78,иначе няма проблем и сега да я запиша.

Купих  много сладки пантофки на КК,че все не мога да и улуча  и чорапи с подметки ли не бяха ,и термо чорапи ,и още няколко чифта от тези декоративните обувки,всичко събува и нищо не държи на крачетата.Но с тези се чувства много добре и не ги пипна

Вече си имаме раничка с коричка на нослето  Cry и на всичкото отгоре протече и сега не дава да и го пипна.

А за черния дроб,педи го беше препоръчал да го давам на Таня зареди ниския хемоглобин на 6м.(това беше преди 8г.)

# 143
  • София, Лагера
А, Тонита , като ме подсети, аз също да попитам: Кой ме пита за ДГ на Пресиян, моля да ми пише отново на лични  Embarassed Тонита, подсещай ме ти за гинко билобата ми  Mr. Green

Бях питала, повтарям се:
Момичета, как мислите, дали е добре двете дечица да си имат отделни стаи? (при условие че са еднополови) Чудя се дали да не се преместим в жилище с отделни детски? newsm78 Дали това няма да им развали връзката, т.е. да не успеят да изградят такава...  Thinking

Софиянки, утре, кафе, Дъ Мол? Ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=601208.0;topicseen
Сори за спама  Wink

# 144
Бях питала, повтарям се:
Момичета, как мислите, дали е добре двете дечица да си имат отделни стаи? (при условие че са еднополови) Чудя се дали да не се преместим в жилище с отделни детски? newsm78 Дали това няма да им развали връзката, т.е. да не успеят да изградят такава...  Thinking

Според мен връзка има или няма, още от началото. Примерно Тея и Явор нон стоп се търсят играят заедно, Тея е в пъти по-спокойна когато е край батко си. И съм убедена, че не е от разликата във възрастта, имам позната пак с породена 2 момчета - не могат да се понасят, постоянно се бият и т.н. А защо не попиташ Пресиян? Лично аз ако имах 2 момчета(най-големия ми кошмар) бих ги сложила в една стая.

На мен ми е интересно и какво мислите за разнополовите.

Искам и аз в Дъ Мол  Crossing Arms

# 145
Мелона,направо паднах с твоите среднощни тегоби. Joy hahaha
Много болни,дано да е за кратко. PraynigВики и той ту точи суполи,ту спре...
Много ме мори.Мисля че това дете има някакъв проблем с хиперактивността си.Не стои на едно място  ShockedПрез цялото време е в движение.Кръст започна да ме боли здраво,а мъжо е направо за инджексии ShockedДори в кошарата да го оставя с продължение на 20 мин става,сяда,пак се набира,става,и пак сяда и така без да се застои седнал 20 мин.после му омръзва и вика за да крачим заедно.Ако го оставя да си пълзи,за отрицателно време отива в кухнята и започва да ровичка,или в детската започва да качва стъпалата на пързалката. CrazyА тамвече си е доста опасно,защото като върви,пада и става,а от там пада от високо. ConfusedИ на цялата изхабена енергия не спи почти.Обличане,събличане,преповиване и купане са АД.2 човека едвам го удържаме.За обличане и събличане единия държи,другия облича.Ши кажеш звяр имаме вкъщи CrazyНе съм предполагала,че ще са толкова различни и ,че ще ми е толкова трудно...
Леле как се оплаках ooooh!
Мила,гледай си дечицата,да оздравеят,а на роднините-пускай дебелото перде.
.................
Аз пак да подсетя снимки за колаж пращайте тук: elito82@abv.bg

# 146
  • София
Аз съм давала почти всички меса, с изключение на риба, че ещо все я забравям  Blush Черен  дроб не съм давала, ама хич не го обичам  Whistling Може би по-натам. А ето малко инфо за него:

Черен дроб
- от хубаво пюре: може около 9-10 м. т.е. предлага се след като са въведени основните видове месо или между последните видове
- като стандартен продукт: по-добре да се избягва, това е филтърът за лекарствата и цялата химия, която преминава през животинския организъм
- много добър източник на хемово желязо: съдържа 3 пъти повече желязо от телешкото и 5-7 пъти повече от пилешкото
В повечето схеми попада в периода 7-9 м. заедно с основните видове месо, риба, жълтък. Логично е първо да се включат основни видове месо и жълтък примерно, а дробът реално остава малко по-късно.

Ноеми, като бяхме малки деляхме една стая с брат ми. Не че не е имало и други стаи, ама ... Много добре ми беше, до никое време си лафихме, споделяхме... Но след определена възраст ми се струва, че е по-добре децата, не зависимо дали са еднополови или не,  да си имат отделни стаи, да си канят приятелчета, да си имат местенце, където могат ако искат да се уединят.

elenia, аз пак да кажа, че двамата Викторовци мноооооого си приличат  Heart Eyes Същото чудо си имам и аз у дома. Смяната на памперса е ужааааас, вечер е лесно, че баща му го държи за двете ръце, но като съм сама започнах да му го слагам седнал  Mr. Green Голямо шило е Grinning

# 147
  • някъде
Давала съм вече всичко без заек,щото нямам.Пюрето с ч дроб е фаворит на Венци сред месните пюрета.Аз съм му правила пил дроб на супа.И риба е ял.Ще се въздържа само от боб,леща и зеле заради тръцкащите им с-ва.
Няма изгледи скоро да тръгне моето момче,мързеливичко ми е.
Бубе,аз имам мн лош цистит,само ципрофлоксацин ме спасява още след първото хапче.
За изборите мн ме е яд,толкоз кьорав народ...Или мазохистичен...

# 148
Какче,и аз не харсвам свински дроб,но се оказа ,че на Вико много му се услажда.
Агнешко не съм дала....нали не е задължително. ThinkingКато си яде свинско,пиле пуйка,заек,теле,риба...кусур ни е сега и агнето. Laughing
Ох,много го начерних маминия Той. EmbarassedА забравих да отбележа,че на моменти е много Embarassedмил и ме търси да се гуши в мен(предимно когато му се спи,когато има непознати и когато държа шише с мляко) Mr. Green
Айде,лека нощ!

# 149
  • Велико Търново
Много ме мори.Мисля че това дете има някакъв проблем с хиперактивността си.Не стои на едно място  Shocked  ....................Аз пак да подсетя снимки за колаж пращайте тук: elito82@abv.bg[/color]

Ели, просто си отглеждаш "мъжко"!  Hug
За колажа щях да питам по-напред. Благодаря, че ме подсети! Срок до кога?

Ноеми, вкъщи Каката е в отделна стая. Малките ще бъдат в една обща засега, нищо, че са разнополови. Така решихме, предвид възрастовите разлики между децата, и наличните три спални.
Не мога да преценя, това оказва ли влияние за близостта между братя и сестри. Със сестра ми като деца бяхме с обща стая. Но живеехме в двуетажна къща с двор на село (т.е. малък град  Wink ). Та имаше достатъчно пространство и за двете ни, "засичахме се" в стаята единствено за спане. Много сме близки. Според мен е важно да имат пространство, "да не им свършва въздуха, като играят", не толкова да имат или не отделни стаи.

За изборите мн ме е яд,толкоз кьорав народ...Или мазохистичен...

Уви...  А така се бях зарадвала на високата избирателна активност. Confused  Tired

Калинката се захрани се със баница, демек със сирене и яйце.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт