В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 503
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!

# 121
  • София
Едно бързо въпросче към майките на петокласници, на които им искат блок флейта и палки за барабан по музика - купихте ли и откъде?

# 122
Едно бързо въпросче към майките на петокласници, на които им искат блок флейта и палки за барабан по музика - купихте ли и откъде?
Класната на родителската среща предложи да не се спасяваме поединично, а да се закупят общо от събраните пари в касата на класа. Имало скъпи блок флейти и палки и не си струвало да се дават много и излишни пари.
Когато получа информация, ще споделя.
На мен всички тези изисквания по музика и изобразително изкуство ми се виждат абсурдни от една страна, но пък от друга се радвам, че учителите държат да проведат качествено часовете си, пък и децата ще научат нещо ново.

# 123
  • София
Благодаря, Фран!
На мен ми звучи забавно, въпреки че барабани и флейти в ръцете и устата на тридесет и трима  11-годишни е близо до представите ми за апокалипсис  Grinning, дано учителят по музика е със здрави нерви, още е млад.
В нашия клас май ще се спасяваме поединично ...

# 124
ЕТО ТУК Музикален магазин

318 и 319 позиция дават блок флейти по 5-15 лв. по-нагоре има и палки за към 5 лв.
Има телефони за доразясняване, че ние сме пълни лаици в музиката  Crazy

Иначе учителя по музика е доразяснил какви точно флейти да се търсят, нещо имаше за накрайника и пр.

# 125
  • Sofia
При нас няма такива изисквания по музика...дори ми е странно,че г-жата не изисква и нотна тетрадка.Пак си припомних как като ученици си правехме саморъчно маракаси от кутийка и семена и в часа правихме някакви импровизаций

# 126
  • София
Sunnily, благодаря, ще се разходя на място до магазина тези дни, дано междувременно
успея да изкопча повече информация от младежа. Напоследък паметта му и обхватът на
вниманието му са като на джербил - все забравил, не чул, не разбрал  ooooh!

# 127
Аз пък, доколкото разбрах на родителската, мисля, че на нашия клас флейтите ще ги купи самия учител по музика, защото каза нещо от рода "Има и скъпи флейти и за да не ви излъжат, по-добре да ги поръчаме накуп. Аз ще го организирам". Спомена за цена 6-7 лева, но може и да бъркам. Същото каза и за палките за барабани - те били около 5 лева, ама пак той щял да ги поръчва.
Но за сега няма още нищо организирано, ще поживеем - ще видим!  Grinning

Фран, можеш и мен да ме включиш към peppia и ucu в списъка "родители на съученици"  Wink

ПП. Забравих да кажа, че племенницата учи в Немското училище към Посолството им и там флейтата започнаха да я учат извънкласно. И понеже учителката (която е немкиня) си е дала изискванията за флейтата без много да се обяснява, та брат ми се е набутал към 80 лева за флейта и стойка за ноти.  Sad

# 128
  • Sofia
Тия деца за консерваторията ли ще ги подготвят...И къде ще барабанят с палките,по чиновете или по главите си

# 129
Аз пък, доколкото разбрах на родителската, мисля, че на нашия клас флейтите ще ги купи самия учител по музика, защото каза нещо от рода "Има и скъпи флейти и за да не ви излъжат, по-добре да ги поръчаме накуп. Аз ще го организирам".
Малеее  Embarassed може и така да е било. А аз останах с впечатлението че, класната предложи.

Фран, можеш и мен да ме включиш към peppia и ucu в списъка "родители на съученици"  Wink
Извинявай. Peace
Понеже на втората родителска среща беше седнал близо до мен, по едно време мислех да те питам: Ти ли си Кумчо Вълчо? Приятно ми е да се запознаем, аз съм Фран! Joy

# 130
Ох, като гледам накъде е тръгнало, нищо чудно по Човекът и природата да им поискат телескоп и микроскоп, а по информационни технологии Ipad-2, че тогава определено ще го закъсаме със семейния бюджет.

# 131
  • София

Стана ли вече време да ги купуваме тези неща (аз от родителстката среща останах с впечатление, че са за втория срок)? Моето дете нищо не ми е казало, но тя има понякога навика да ми сервира нещата вечерта преди деня, в който й трябват, когато вече е твърде късно! Снощи например трябваше да търсим всевъзможни кутийки, които да използват по изобразително изкуство днес и мърмореше, че не сме пазели опаковките от паста за зъби напр., ей така ако потрябват за нещо!

Sunnily, благодаря за информацията!

# 132
  • София
Аз като ви слушам, чак се плаша. На нас засега нищо не са ни искали.

# 133
  • София
Стана ли вече време да ги купуваме тези неща (аз от родителстката среща останах с впечатление, че са за втория срок)?

Вчера след часа по музика младежът ми каза, че за другата седмица трябвало да носят флейтите, може и да не е разбрал нещо  newsm78

Снощи например трябваше да търсим всевъзможни кутийки, които да използват по изобразително изкуство днес и мърмореше, че не сме пазели опаковките от паста за зъби напр., ей така ако потрябват за нещо!

Да-а, тези кутийки по спешност ги освобождавах от съдържание в 6:30 в петък сутринта  Mr. Green

# 134
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз като ви слушам, чак се плаша. На нас засега нищо не са ни искали.

И на нас.

Чудя се дали и в нашето училище няма да решат да викат децата в събота заради този модул туризъм. Адски неприятна история.

Общи условия

Активация на акаунт