В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 504
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
И нашата госпожа не дава преразкази, само миналата седмица писаха някакво съчинение на тема "Моето училище". За разлика от сега, миналата година госпожата ги скъсваше от преразкази - имаха такова домашно поне веднъж в седмицата.

За мен вариантът с дежурни деца за проверка на наличността на домашна работа по колонки, както е при нас,  е добър. Има някаква отчетност за това кой е с домашно и кой без.Оттам насетне, фактът, че учителят избирателно взима 1-2-3-4-5 домашни за проверка, държи децата в напрежение и ги кара да са винаги с домашно. Отделно остава време и за преподаване на новия материал.Няма учител, който дори и да иска, да може да провери всичко.

И при дъщеря ми тази система с дежурните действа успешно , така всички си пишат домашните  Peace

При нас имаше такава система миналата година, но понеже липсваха проверки, една част от децата покриваха липсата на домашни с обещания да купят на проверяващия сок или пица от лавката. Дъщеря ми цяла година ходи възмутена от дъното на душата си.  Laughing

# 331
  • София
Не, байбиби, моите са при другата учителка. Peace Но пръстена си го спомням от преди 4 години. Mr. GreenБеше коментиран в часовете по литература в тогавашните 5-ти класове.Тоест тогава аз съм свършила това, което ти си правила сега.Беше изработен от някакви джуджета този пръстен, чиито имена въобще не помня.Мултиплициращ се  до 9 на брой  той  символизира богатството на Один  и мощта му  над деветте свята.Помня още , че този пръстен беше  част от някакъв комплект с 3 подаръка, все изработени от двете  джуджета. Освен пръстена имаше и някакъв магически чук и светеща в тъмното крава ли беше, свиня ли...И този пръстен Один хвърля на гроба на сина си като израз на болка и печал..
Казано с две думи, ще повтаряме прогимназиалния курс. LaughingНякои от нас  по два пъти, други по три пъти.Кой както се уредил.Но от опит казвам, втория път е по-лесно.Ето, този път и  съставното глаголно сказуемо разпознавах и историята на мултиплициращия се пръстен знаех. Joy hahaha Нищо ,че на близначките последната не им потрябва.И слава Богу!

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 17:02 от eine in Rente gegangene Nixe

# 332
  • София
Аре, де, не е честно, дайте и някоя майка и от нашия клас, да имам кого да питам какво имаме за домашно...  Mr. Green  Аз най имам нужда, че мойто нивга не си записва и въртим сметки всяка вечер по телефоните...  Пък като ви чета колко сте напред с мат'ряла, направо падам. (Nixe, фърляш ме в страшни комплекси Mr. Green)

Сериозно, ако има някоя мама от 41-во училище да се обади на лични...

# 333
  • София
Аре, де, не е честно, дайте и някоя майка и от нашия клас, да имам кого да питам какво имаме за домашно...  Mr. Green  Аз най имам нужда, че мойто нивга не си записва и въртим сметки всяка вечер по телефоните...  Пък като ви чета колко сте напред с мат'ряла, направо падам. (Nixe, фърляш ме в страшни комплекси Mr. Green)

Сериозно, ако има някоя мама от 41-во училище да се обади на лични...
Ааа, Саш, няма мами на деца и от нашия клас. PeaceКато не запомнят моите какво им е домашното, ще трябва да пишат това на Б или В клас, в зависимост от това  какво разбера оттук.. hahaha JoyПоне няма да са без домашно.Майтап.Аз съм си добре, не се оплаквам.Все едната поне  е запомнила какво имат  и за кога, та рядко ни се налага да питаме.Един позитив да имаме от това, че са две.

# 334
  • София
Мен друго ме впечатли, обаче.

Хайде, това със записването какво имаме за домашно си го практикуваме вече години наред, надежда всякаква вече съм изоставила.

Това със съставните сказуеми ме накара да поразгледам по-подробно учебника по български език и установих, че сме доста назад с материала спрямо вас, което за наше извинение не зависи от моя синковец  Mr. Green. Казваш, че не са в клас с интензивен БЕЛ, а ние сме има-няма 13-14 урока след вас  #Crazy . Освен ако не сме по различни учебници и подредбата да е различна  newsm78

Нашият е на Просвета с автори Милена Васева и Весела Михайлова.

Може ли и други да споделят до къде са в момента, че нещо се притесних дали ще им стигне времето и да не препуснат накрая по диагонал...

# 335
Здравейте, мами на петокласници. Ревеше ми се, като тръгнах да уча за еднородни подлози(учеб-ника на БУЛВЕСТ).Отворих НЕТ-а да потърся съмишленици, с които да оплюем БЕЛ и цялата ни образователна система. Ама като чета какво учите - то ние сме си направо за завиждане. До сега сме правили само 2 преразказа, а този Один е съм го и чувала.

# 336
Здравейте, мами на петокласници. Ревеше ми се, като тръгнах да уча за еднородни подлози(учебника на БУЛВЕСТ)
Хоп, и аз в този отбор. Класът на сина ми е един урок след вашия.  Mr. Green
Но след като прочетох постовете на eine in Rente gegangene Nixe и видях какво ни чака занапред, възнамерявам в най-кратки срокове да емигрираме в държава, в която се говори език с по-проста граматика.
Русалке, хал хабер си нямам от немски, ама като ти гледам ника избраната от мен държава няма да е и Германия.  Joy

# 337
  • София
 Joy Joy Joy
Детето от първи клас ме моли да го отпиша от училище и да ви кажа - вече почвам да се навивам на тоя вариант  hahaha!

# 338
  • София
Предлагам да забраним на Русалката да пише, с оглед нашето психично равновесие Joy

hahaha Добре, че петокласниците ни не четат какво си пишем тук (а не четат ли?), че рискуваме всички да се обединят и да подпалят училището на русалчетата, начело с първолака на Вени***

П.П. Nixe, нали носиш майтап Hug

# 339
Добре, че петокласниците ни не четат какво си пишем тук (а не четат ли?), че рискуваме всички да се обединят и да подпалят училището на русалчетата...
Мда... Thinking Моят днес ми подметна, че през пролетта ще ходят на екскурзия до София, а днес се ровеше в БГМапс. Дали не е търсил въпросното училище?  newsm78 Joy Joy Joy

# 340

[/quote]
Joy Joy Joy
Детето от първи клас ме моли да го отпиша от училище и да ви кажа - вече почвам да се навивам на тоя вариант  hahaha!
То и аз от 3 години си мисля, че ходенето на училище си е загуба на време. Уча всички уроци, "превеждам", преподавам и пиша домашни. Ако  не се помени системата, ще побъркат и нас, а по-лошо и децата.

# 341
  • София
Предлагам да забраним на Русалката да пише, с оглед нашето психично равновесие Joy

hahaha Добре, че петокласниците ни не четат какво си пишем тук (а не четат ли?), че рискуваме всички да се обединят и да подпалят училището на русалчетата, начело с първолака на Вени***

Нося, нося , Саш. Hug Heart Eyes Даже ми стана едно приятно и  хубаво, че има теми без непрекъснато дърлене, а изпълнени със свеж хумор и настроение, успоредно с оплакванията .Дано и занапред петокласната тема си остане такава.
Нямаше обаче как да не си спомня, че преди две години имаше сериозен риск и  хайка организирани  седмокласници да ме издирят и затрият  заради масовото пускане на пробни тестове.Тогава не ме хванаха, а сега долната  възрастова граница на преследвачите ми гледам  се е снижила.Такъв ми е късметът, вечно преследвана.Че и на русалчетата подобна им се оказа участта.Ще им подпалват ареала значи....Хубавото е, че лично познават подпалвача. Със сигурност ще стигнат тримцата до консенсус.И той най-вероятно ще се изразява в 100%-ва подкрепа от страна на момите на идеята на младежа за отписване от училище от 1 клас още.Вени, не мога да спра да се смея. Joy
Дидева, определено не емигрирайте в Германия, граматиката им е по-гадна и от нашата. Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 00:28 от eine in Rente gegangene Nixe

# 342
Много свежо е станало тук!Моят синковец в петък изготвил една презентация за деня на жертвите от катастрофи.Харесали го всички,та сега си мисли,че няма скоро да го изпитат!И като почна-футбол,волейбол,компютър,домашните надрасква набързо или преписва в междучасието...Не мога да го накарам да учи нещо,което не разбира или му е трудно!От учебника по български на "Просвета" още имам психотравма!Имам приятелка с българска филология,на която се обажда,за да му обясни нещо!Аз не искам да коментирам пред него безумията,абсолютно несъобразени с възрастта на децата,които пълнят учебниците!Не искам и да помагам.А вие докога смятате да помагате на отрочетата си?Дали тези умници в министерството точно на това не разчитат-ние да учим заедно с децата си!?

# 343
Това със съставните сказуеми ме накара да поразгледам по-подробно учебника по български език

И аз вчера това направих, установих че дъщеря ми "всичко си знае" и не трябва да се тревожа  Wink сега учат за допълнение, не знам напред ли са или назад  с материала newsm78

# 344
  • Русе
 и ние учихме допълнение, значи сме на определение сигурно от вчера. Нашия господин постоянно им дава преразкази, съчинения, даже за утре имат да пишат приказка. не се е оплаквала, че не разбира материала. онзи ден правихме упражнение и нямаше особени проблеми. между другото купила съм една граматика с упражнения вътре - много ми харесва и работи в къщи с нея (оказва се че я е взела, ако някой се интересува ще напиша коя е като се прибере).
да попитам - вашите дечурлига карат ли ги да учат от интернет и да търсят всякакви неща - при нас особено по история всеки час предава урока, дава план за неща дето ги няма в учебника и трябва да търсят материали по темата. по принцип няма лошо, но в нета са едни научни разработки дето и аз трудно ги разбирам, камо ли детето. отнема и около час да ги прочете, след което идва с думите " Прочетох го - половината не го разбрах" или крещи "мамоооо, какво значи ...еди кое си....", а после и още един за да ги прочета аз и да ги обясня.

Общи условия

Активация на акаунт