Новите думи в българския език

• 200 504
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 3 165
Според мен, кейвз внася твърде експлицитна буквалистична-натуралистична нотка в иначе нежно-метафорично-поетичното послание на оригиналния израз.

О! Не е ли тук лекцията по Семантика, локация и конотация? Простете, колеги, сбърках аудиториума.

(притварям вратата на излизане)

# 3 166
Поемай към ъгъла да се срамуваш, колега, аз ще ти донеса купа с копривена супа.  Whistling

От няколко дни се каня да споделя тук една реклама с няколко странни думи, ама все ги забравям. Една май беше дистансър, но не съм сигурна. Другия път като я чуя, ще си записвам, много е ценна.

# 3 167
цитат: "Яко стюпид въпрос"  Laughing Mr. Green

# 3 168
Да си организираме ли един малък брейнсторминг?

Пита се: може ли вместо "ин Ди'з кейЗ" да се каже "ин Ди'з кейвЗ"?  Mr. Green

И тъй от "в на Ди плитчините" да стане "в на Ди пещерите"?

Не зная за кейвз, обаче Ди-то изобщо не е Ди, а е Дай. Не съм чувало англоезичен да я нарича "ди". На английски е Princess Di, а не Princess D. То е кейз за мен са са кийз, но там няма да споря, може да има различни произношения.

# 3 169
......обаче Ди-то изобщо не е Ди, а е Дай. Не съм чувало англоезичен да я нарича "ди". На английски е Princess Di, а не Princess D.

sophiemmaspencer
А кой говори за принцесата? Става въпрос за името Diana чиято кратка форма е Di.
Верно е че се изговаря и като Дай но си се изговаря и като Ди или понякога Дии. Въпрос на предпочитаноие.
Аз лично съм го чувала много по-често като Ди. В моето училище има дете с това име и всички 36 човека (7 сме имигранти - 29 са си местни канадци) наричме момиченцето Ди (родителите й също)  Wink

Ето тук са дадени и двете произношения за който желае да чуе със собствените си уши!  Simple Smile  (в ляво под самото име под номер 1 и 2  са изговорени и двата варианта)

# 3 170
О, Софи, моите съболезнования.  Mr. Green

# 3 171
  • гр. София
Да си организираме ли един малък брейнсторминг?

Пита се: може ли вместо "ин Ди'з кейЗ" да се каже "ин Ди'з кейвЗ"?  Mr. Green

И тъй от "в на Ди плитчините" да стане "в на Ди пещерите"?

Не зная за кейвз, обаче ....

Caves - пещери.  Simple Smile

# 3 172
Колеги, в другата тема се е заформил сложен казус - помагайте!  Mr. Green

А  какво е ерген? Не всеки сингъл е ерген нали??? Аз съм си сингъл и може и до 35 да си остана така Mr. Green

# 3 173
......обаче Ди-то изобщо не е Ди, а е Дай. Не съм чувало англоезичен да я нарича "ди". На английски е Princess Di, а не Princess D.

sophiemmaspencer
А кой говори за принцесата? Става въпрос за името Diana чиято кратка форма е Di.
Верно е че се изговаря и като Дай но си се изговаря и като Ди или понякога Дии. Въпрос на предпочитаноие.
Аз лично съм го чувала много по-често като Ди. В моето училище има дете с това име и всички 36 човека (7 сме имигранти - 29 са си местни канадци) наричме момиченцето Ди (родителите й също)  Wink

Ето тук са дадени и двете произношения за който желае да чуе със собствените си уши!  Simple Smile  (в ляво под самото име под номер 1 и 2  са изговорени и двата варианта)

Двата посочени варианта са "Дай", и "Дий", а не "Ди". Чух със собствените си уши.   Mr. Green

# 3 174
Колеги, в другата тема се е заформил сложен казус - помагайте!  Mr. Green

А  какво е ерген? Не всеки сингъл е ерген нали??? Аз съм си сингъл и може и до 35 да си остана така Mr. Green

И що да не е всеки сингъл ерген? Коя тъз тема, колега?

Софи, ушите те подвеждат, бъди сигурна.  bowuu

# 3 175
Е, коя може да бъде освен за сингълките на плюс 35.  Mr. Green

Follow the white rabbit, колега. (т.е., прес дъ линк на Тупак.)

# 3 176
...

Двата посочени варианта са "Дай", и "Дий", а не "Ди". Чух със собствените си уши.   Mr. Green

Ся последно "Дий" или "Дии"  Crossing Arms

...

Софи, ушите те подвеждат, бъди сигурна.  bowuu

Т'ва 100 % е сигурно.

Абе, ква е тая тема за неомъжени, навъртяла толкова страници? Явно сериозен проблем се нищи  Laughing

# 3 177
  • гр. София
Чудя се това за Пръвупистната ли е или за тук:
Цитат
те му определят първормънса

newsm78

# 3 178
...

...

Софи, ушите те подвеждат, бъди сигурна.  bowuu

Т'ва 100 % е сигурно.

Абе, ква е тая тема за неомъжени, навъртяла толкова страници? Явно сериозен проблем се нищи  Laughing

Сигурно ушите ме подвеждат, да. Със специалист не се спори. Предавам се и отивам да се скрия  dohна ди в пещерата.

# 3 179
...

Диий, по аналогия с каийсий

Общи условия

Активация на акаунт