Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 30 999
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Идвам на отчет.

Днес най-накрая се наканих да пусна на Йоана кръв и урина (лесно ми беше с колектора). Сега ги гледам в нета, хемоглобина й е нисък - 84. Няма бактерии в урината и там всичко май е ок. Само другите кръвни показатели не знам дали са добре, защото имам референтни стойности само за мъж и жена. Във вторник ще ги занесе на ЛЛ да ги види и да казва какво правим с този ХМ.

Имах да ви пиша доста неща, ама съм изключила в момента.

# 616
Мушмуронко, Зверче, на 23.11 в училището на списание "Моето дете" в мола темата ще е "Грижа за кожата на бебето" с лектор д-р Мариана Свещникова, която на нас са ни я хвалили. Ще говори и за атопичния дерматит. Ние също мислим да ходим, защото нали Катето е с много светла и чувствителна кожа и е предразположена към всякакви обриви, алергии и т.н.

# 617
  • Добрич
Хелоу, бандата!  Hug
Деска, дано всичко е наред с изследванията!  За хемоглобина, може да те накара да въведеш месо и да наблегнеш на храните с желязо или да пие някакви добавки.
Режим - нашият е ясен от време оно - ядене на всеки час, час и половина.  Mr. Green
бг-татти,  още предишния път като писа за вашите тефтери ми стана интересно, но не коментирах. Сега обаче искам да питам защо го правите? И какво като знаете колко е яла или колко не е яла? Какви са тези едва ли не счетоводни сметки? Странно ми е...
За второ/трето бебе - ММ е категоричен  и не отстъпва - иска поне 3 деца.  Whistling
И Вихрен се оказа ранобудно бебче. Дано като поотрасне се коригира, че аз хич не обичам да ставам много рано. Ето днес е буден от 5,30 часа. Вчера от 6.00 часа...абе върти, суче се около 6.00 става. Викам му: "Абе маме, отпусни му края и ми дай поне още час сън...", пък той ми се хили насреща доволен и наспан.  Joy
Ами...аз се изчерпах...уж имах какво да пиша...
Хайде, до после.  Wink

# 618
kadrokosa, да така е, няма някакъв особен смисъл или цел, заради която да го правим... просто стана навик като приключим с храненето и мия шишето да драсна в тефтера часа и количеството... и така си продължаваме. Драсвам и смените на памперсите, та имаме счетоводни сметки дори на аканията #Crazy
Започнахме, защото имахме обичайните притеснения, че не яде достатъчно, или че яде прекалено много... и т.н. И също заради просъниците при нощните хранения и въпросите, които си задавахме "тя кога яде, кога се очаква да й е следващото ядене" (особено като не яде във фиксирани часове и всеки ден е по различно време е хубаво да може да се приготвим, а не като ревне прегладняла да настане паника) и надеждите ужким да направим някакъв режим Simple Smile А иначе за това колко е кърма и колко адаптирано пък беше най-вече за успокоение, че въпреки че яде и адаптирано, ядеше предимно кърма... За съжаление последните седмици нещата се обърнаха.

# 619
Здравейте Hug

И аз съм с цикъл, трети път от както съм родила, а преди беше по три пъти в годината Crazy Миналите два пъти мина леко, но вчера си ме поболяха кръст и корем Confused А си ми беше толкова готино без него, не го ща.

ММ също иска три деца, ама надали ще му се сбъдне желанието Crossing Arms В тази теснотия и както не се свърта вкъщи, тц  Naughty
Тефтерче си водех в началото, бях толкова изтрещяла от ивовите истерии, че не знаех ни спал ли е, ни ял ли е, ни ак@л ли е Crazy От както се укроти не записвам нищо.

Ичка, мъжете ни си мислят, че по цял ден си клатим краката и си гукаме с бебетата, а че тяхното работно време е 8 - 10 часа, а нашето 24 никой не ти го признава Crossing Arms

Мушморонко, запали фитила с таз машинка, дописвам поста и почвам да ровя аз нета Crazy

Дидолинка, не й давай да си държи главичката все на една страна, размествай я, че е страшно. Нашия така беше изкривил тиквата, че не личеше да е кръгла #Crazy Все наляво я държеше и я беше сплескал много. Започнах като легне да я въртя надясно, давах му шишето от дясната страна, привличах му вниманието натам и много го държа по корем. Пооформи се, още личи, но поне е кръгла. Дори да видиш сплескано не се шашкай, главичката сега расте и ще се намести.

За стоенето по корем - аз го научих да лежи на спалнята на лакти и да гледа какво правя, слагам шарении пред него, пускам ТВ, стои така по много време. Лесно се върти от корем по гръб от доста време, но от гръб на корем не може Thinking

Хеберлеа, браво за мерките и дано да няма реакции на ваксините Hug

# 620
  • Добрич
Малко предложения за заглавия на следващата тема:

1) Похапва ЮНСКОТО дете вкусни зеленчуци и сладки плодове.
2) Киселее ЮНСКОТО човече, зъбки го тормозят вече.
3) Хайде, ЮНЧЕ, усмихни се, в есенното слънце потопи се.
4) Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

# 621
Бг-тати, разбирам ви, аз така правех в началото, примерно 2-3 седмици всичко се записваше и смятах количеството. От време на време като изпадна в чудене дали му стига кърмата, пак записвам. Но понеже претеглянето преди и след кърмене е доста сложна работа, вече рядко го правя. Сега теи дни се улавям, че от близо месец не му мисля въобще дали му стига. Явно е на лактационни кризи при мен, идват и отминават, за щастие. Но вие нали изцеждате, предполагам , че затова е по-лесно да се води счетоводство.
Иначе и сега ми е интересно и мисля да засека някое денонощие, колко мл. му се събират, ама все ме домързява,
Освен това, прав си, че нощно време човек трудно помни кога е хранил, на мен понякога ми се сливат часовете, абе днеска ли беше дето кърмих в 3 или вчера...хахах. Но бързо се досещам и смятам - ако са минали 6 часа на голямата му пауза -- кърмя, и съответно - ако са минали 3 часа от последното хранене (след голямата пауза) - пак кърмя. Иначе, бутам бибата и се надявам да се залъже временно и да доспя.
За цикъла - моят беше само 2 дни и спря. Сега се чудя дали след точно 30 дни ще ми дойде, както преди раждането, или ще е нередовен още известно време. Моят е безболезнен по принцип, но също нямам нищо против да се поотложи.

За следващите бебета - когато стане, ще се радвам, в началото като родих ме беше малко страх, да не се случи твърде бързо, понеже мисля, че е най-добре една бременност да е планирана, но вече както е миало малко повечко време, мисля, че не е голям проблем и да стане случайно. Макар че едва ли.
А замисляли ли сте се как ще се чувстваме като бременни, когато вече е общо взето последната бременност, смисъл втора/трета, според кой колкото планира? Сигурно особено емоционално/меланхолично....

Деска, хемоглобина на малкия го вдигнах с рязко увеличаване на яденето на месо при мен и с капки малтофер почти редовно по 4 на ден на него. Последнияп месец стойностите му бяха на 130. реших, че макар и по изкуствен начин, по-добре да го вдигна малко (беше 103), защото било важно за мозъчната дейност при малките особено, не помня какво точно ми обясни неонатоложката, но не било донре дълго да остават с нисък ХМ. А! И взимах центрум матерна. Не знам кое от трите е подействало, може би комплексно.

# 622
Днес  в 15 часа Владис папа 130мл бананова каша и като ревна за още и в 16 часа изпапка още 150мл мляко Shocked Shocked Shocked Къде го побра това дете  newsm78 newsm78

# 623
Здравейте! Днес купих на бебка нещо, на което пише "млечна каша", а състава е 80% мляко, плодове 8%, захар, цар. нишесте, ориз, канела и вит.С
Искам да попитам това сега кисел ли се води? Защото кашите, доколкото разбрах, са на прах, а това е така готово, в бурканче.
И по колко се дава, замества ли хранене?
Изобщо нямам представа...

# 624
Добър ден!
Аз пак недоспала.Тази нощ Матея от 12 до 3 сука и след това реши,че се е наспала.Та така до 7,когато окончателно станахме.Гледам като пребозало теле. Rolling Eyes
Дидолинка ,не сте само вие,и при нас режим-никакъв.Ама то си е така откакто се е родила.Дано сега като захраня по-сериозно да се променят нещата.Особено по отношение на нощните сукания-смукания.Искам да я науча,че когато е тъмно се спи,макар че може би е още малка ,за да разбере. Thinking
Мушморонко и при нас има периоди на различни кожни проблеми,но избягвам да чета за АД и се моля да го израсте(както става в повечето случаи). Praynig
Бг тати и ние записвахме,мерехме,правехме контролни кърмения,но отдавна мина това време.Тя наш'та мома наддава засега бая,какво да я мисля. Heart Eyes
Аз все си се чудя-възможно ли е такова малко бебе да не спи поне по 12 часа в денонощие и трябва ли да го споделя на педи?
Друго,друго-не се сещам.Отивам да направя едни макаронки.

# 625
Здравейте...

Кити  Hug

Мушмуронко, то си е денонощен труд в ЕТ Крум. Ама и заплатата е една такава хубава... и беззъба Simple Smile

За децата- искам да имам поне още едно, но не ми се иска да е в близките 2 години. Заради секциото, а и други съображения. Като ми свърши майчинството няма къде да се върна на работа, защото затворих магазина. Ще трябва да си търся нова работа, с едно дете е трудно, а ако имам 2- ще му отпусна още повече края. Абе, то едно си мислим, друго става... друг разполага със съдбите ни Simple Smile

Къдрокоске, супер са заглавията, най-вече третото Simple Smile  Hug

Деси, изследване от пръст не е достатъчно. Трябва да вземе венозно кръв и да се види от какво точно е нисък хемоглобина (може да не е липса на желязо)
Ако е липса на желязо спокойно можеш да въведеш спанак.

Силве, ако Матея не спи през деня трябва да го споделиш с педи. Нико не спи през деня почти, но вечер спи от 9 до 7:30 сутринта, като се буди само да яде към 12.

За режима. Не мисля, че режим може да се създаде ако детето не иска. Ние имаме режим +/- 15-30мин., но това не е защото съм го насилвала или спазвам някакъв час. Просто той в началото си ядеше на 2:30 мин, после започна на 3 часа, после махна нощното хранене, а сега яде на 4 часа. Има си свой негов си часовник. Ако огладнее по-рано няма да го оставя гладен, нито ще го насилвам ако не иска точно на часа да яде...
Децата ще си изградят сами режима.

И сега да се оплача колко отвеян мъж имам  Twisted Evil
Снощи махна колелата на количката за да я събере на предната седалка. Да, но забравил едното колело в Бояна и сега пратих баба му и дядо му да видят дали е още на улицата или някой го е метнал на някъде.
Излизам аз нарамила целия катун, разпъвам количка... цък, няма едно колело!  #2gunfire

# 626
memkasemka Това за мен си е кисел,и замества хранене  Laughing

# 627
А какво количество трябва да и дам? Щом е за първи ден не мога да и дам много, че чек да замести цяло ядене, нали???

# 628
50мл и додаваш после АМ или кърма,поне на мен така ми каза моята педиатърка

# 629
А колко мляко се додава?

Общи условия

Активация на акаунт