Студът пощипва бузки зачервени на ЮНСКИТЕ ни слънчица засмени

• 31 017
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Накри, Йоана е на 6 месеца (т.е. 4 коригирани) и тежи 6300 и е 63см, така че спокойно. Мен на скоро ме питаха дали има 2 месеца  Mr. Green

Чин, поговори с мама. Наистина може да не смее да пипа. Не вярвам да изпитва желание да те гледа как се скапваш от работа.

Хелън, браво намери си още една дружка (Мама Поли   bouquet)

Пао, браво за стафилококите.

Стефи, видях снимките на малката. Голяма сладурана.

Имах и още да пиша, но по-късно ако не заспя с учебника.

# 586
Привет от нас с Крум Hug
Първо да благодая за милите думи и пожелания. Бързам да кажа, че детето е добре. От диетата, по-малкото мокрене, мазането с чисто бадемово масло или хомеопатията, или пък от всички взети заедно, Крум изглежда, и вероятно се чувства по-добре. Във втроник го прегледаха в детската дерматология и мнениято на лекаря беше, че ако изобщо е АД е в много лека форма. Препоръча пране с Персил сензитив, с няколко изплаквания и никакъв омекотител. И да чистя без препарати, само с вода, козметика за суха кожа и по-малко дрехи-малко сме го претоплили. Причината не можа да каже каква е, вероятно комплексно-суха кожа, препарати претопляне.
За водата-въпреки ежедневните ми усилия в тази посока детето ми вода не пие. Нито чай. И аз като Хеберлея успявам да дам покрай хомеопатията по 15-тина милилитра. Ние ползваме кана от типа на Брита, един филтър за 300 л, сменям го на месец. Преварявам я, но не 5 мин, а 1-2. Шишетата ги стерилизирам чат-пат, но лъжици, биберони и гризалки не. Всъщност преди две седмици се престарах и набутах. Малко играчки в стерилизатора, реших че е много сложно да ги измия. Сега джуджето чака татко му да вземе заплата и да купи нови.
По темата за захарта- докато зависи от мен ще е много ограничена. Давах глюкоза заради жълтеницата по съвет на педиатъра.
Всъщност ние у нас сме крайни по отношение на храненето-почти никакви сладки неща не ядем, освен шоколад от време на време и на няколко месеца нещо домашно приготвено. ММ си пада по джънк, чипс и желета, но вече и на това съм  наложила забрана, както и на разните му там коли и кофеинови. Само бирата разрешавам   Mr. GreenПарирам успешно опитите му да ядем готова храна. Тази година направих една зеленчукова подправка и малките тайни на маги спряхме да купуваме. Иначе обичаме разни мезенца, сега сме на път и тях да спрем-купих машина за сушене, сега мариноваме поредната порция телешко за бийф джърки. Сиренето е домашно, козе. Мляко не ядем.
И те така до 100 години ooooh!
Ох много се отплеснах. Хайде лека нощ от мен.

# 587
Оф, прави сте, момичета. Тя просто се притеснява и затова не пипа.Малко я смъмрих и после ми стана толкова криво. Ама и аз съм виновна, защото искам тя да си почива и само и казвам, стой сега, после.. накрая ставам и правя всичко сама.

Мушмуронко, ние си направихме машина за сушене от една пералня в Бояна. Как стана, не знам, но и там опушваме разни рибки (текат лиги).
Радвам се, че Крум се чувства по-добре...

Не се притеснявайте, момичета. Нали са дами, трябва да са фини и красиви Simple Smile Не шкембовци като нашите бабанки по 8 и отгоре кила.

Лека вечер от мен...

# 588
Накри, Йоана е на 6 месеца (т.е. 4 коригирани) и тежи 6300 и е 63см, така че спокойно. Мен на скоро ме питаха дали има 2 месеца  Mr. Green

Laughing A представяш ли си ги в проходилката, ще се изгубят вътре. Joy  Нищо де е ще са младолики, не си показват възрастта... Mr. Green

Имам си цикъл... Stuck Out Tongue

# 589
  • София
Добър вечер и от мен Hug
Само набързо да се обознача, успях да прочета всичко, но съм много уморена, за да пиша повече...Крис не стига, че се будя през час по цяла нощ, ами вече взе да се буди сутрин окончателно в 7:30-8...което тотално ме изтощи тези 2 дена....опитвам се да си легна рано...ама все не ми се получава...
Уфф и Крис има едно грапаво, червеникаво петънце на едната ръка близо до лакътя, кой беше писал преди малко прочетох, че ще да е АД...мен на някакво лишейче ми прилича...да го мажа ли с нещо newsm78
Ваче, свекърва ми преподава в 107-мо и в НПМГ, браво на Сашата Hug
Охх лягам...утре пак....лекаа Hug

# 590
Ани, и ние на 2 месеца сменяме филтъра на каната.

Стефи, трябва да има два месеца между двата приема. Малко ми е странно, че са ви дали три ваксини наведнъж, но дано мине по-леко   bouquet

И аз и Сиси много хоресваме БейбиТВ. Сиси даже си има някои любими детски вече.  Laughing
Когато беше по-малък и Марки не съм го спирала да гледа ТВ по разумно количество време, де. Става въпрос за тези образователните детски предавания. Сега е страшното с тези, дето само се бият с разни чудовища. Може да се каже, че сега го ограничавам повече. Да не говорим, че няма време.
Аз обаче съм фен на пълнометражните анимационни филми - преди купувах на Марки, докато не дойде времето на торентите.  Laughing Сега редовно се настаняваме да гледаме заедно по някой такъв филм.

Чинче, да не говорим за учене и за някой друг час твое лично време  Sad То и силите и времето все не стигат. Ако мама ще е при теб за по-дълго, помоли я да ти помогне, не й се ядосвай, сигурна съм, че ще се радва да го направи  Hug

Накри, Йоана е на 6 месеца (т.е. 4 коригирани) и тежи 6300 и е 63см, така че спокойно. Мен на скоро ме питаха дали има 2 месеца  Mr. Green

Майка ми стои със Сиана пред училището по време на изборите и ме чака да изляза. Една леля се приближава и й казва: "Я какво хубаво бебче! На колко е, има ли два месеца?" "На 4 и половина е" "Не е верно!"  hahaha

Накри, Йоана е на 6 месеца (т.е. 4 коригирани) и тежи 6300 и е 63см, така че спокойно. Мен на скоро ме питаха дали има 2 месеца  Mr. Green

Имам си цикъл... Stuck Out Tongue

Честито! Искам и аз  Praynig

Шунчи, как е Макси след млякото? Ама и ти си за бой!

Оф, не мога вече да издържам болката във врата си - лягам си! Лека нощ на всички!    bouquet

# 591
Здравейте, ние да се отчетем след цял следобед и вечер навън...
Ранния следобед ходихме на консултация, този месец нямаме ваксини, защото нищо не сме отлагали. Нашето пораснало момиче вече е 65 см и точно 7500 гр. Което е 400 грама за около 3 седмици (последно се мерихме на 10.10).
След разходка из парка вечерта ходихме и в мола на Ситняково... Там по време на шопинга това дете като почна да писука и вряска щастливо, толкова й се радваха жените в магазините, но на нас чак неудобно ни стана... в продължение на час сигурно не е млъкнала малката...

# 592
Добро утро ,мамита и тати!
Аз се присъединявам към  отбора на будещите се през час и съответно съм смазана.
Чин ,и аз като теб майка като дойде от гледна точка да си почине не й давам нищо да барне ,понеже е и с болен крак ,но понякога си казвам ,че трябва и аз да съм малко егоист и да си искам моето време .ММ ми помага ,но явно и на него умората му идва вече в повече и се обръща на другата страна и заспива ,защото ако не спял на другия ден нямал да може да работи .А аз не  работя -само 24 часа вече в денонощието.
Честити месечинки на всички бебчета!  bouquet
Мушморонко ,радвам се за детенце ,че е по-добре и адмирации за храненето във вашия дом.В нас си имаме ден за тесто и сладко,ден за месо ,ден за варива -подобно на 90 дневната ,но не стриктно ,тъй като аз съм минала през ада на супер слабото тяло с какви ли не заболявания в резултат и отдавна не съм привърженик на нищо крайно.
Хелънче ,беше питала как сме ,но напоследък само чета ,без да пиша -нещо ми е сдухано покрай Дара -носът я мъчи вече повече от 2 седмици и сега нови капки ,помпата вече като я види само и се започва кански рев,кърма също капя ,сребърна вода и още капки ,но нещо много упорита хрема.На 15ти сме на ваксини и не знам вече .За зеленото ако -все още е така ,въпреки че от 2 дни сме захранени с оризова каша ,от която не знам изобщо колко лъжички са й в коремчето ,плюе  ,мръщи се ,но има и интерес.
Не знам точно какво ми е ,но умората се насъбра,еднообразието -все едно и също по цял ден ,нервите ми просто са опънати ,мрън мрън.

Желая ви слънчев ден с едни спящи и спокойни бебета.

# 593
Добро утро! И Явор толкова рано стана, че сега пак заспа по корем в скута ми. Аз почвам пак да свиквам с безсънието - преди няколко дни съвсем се бях скапала. Готвя се и за РД - Румен е роден на 7.11. и обмислям кога, какво и как Simple Smile
Деси, няма още зъби Явор - само прозират от месеци и на моменти го дразнят по-силно, на моменти се поуспокоява.
Силв, успех в тази одисея с мъжа ти - важното е всичко да е наред!  Hug
МамаАни, защо ти е цикъл Simple Smile Аз съм забравила какво е това и ми е много добре  Mr. Green
И моята мечта (неосъществима още дълго) е да спя цяла нощ Simple Smile
Чинче, радвам се, че сте се разбрали с майка ти - използвай, докато е тука, имаш нужда  Hug
Успех на всички днес!

# 594
  • София
Добро утро  Simple Smile

Мушморонко, добри новини  Hug

Опитахме се да изместим режима на Виктор по новото време, но освен, че заспива с половин-един час по-късно друго не постигаме  Laughing Буди си се най-късно в 7.... А аз пък не мога да заспя по-рано от 12, колкото и да съм уморена, не знам защо. И общо взето тази смяна на времето не е от полза на хората с малки деца, а обратното.

Пао, а като се сетя, че преди се мръщех на 8 часа сън....  Laughing Не си ли е то събота-неделя да откараш до 12, каква ти почивка  Twisted Evil

Кажете кога най-късно кърмени, ревливи, нервни и прочие бебоци започват да спят по цяла нощ?

Чин, каквото й кажеш на майка ти - това ще прави, иначе жената се притеснява.

Ние днес ще пътуваме при моите родители и от сутринта вдигнах къщата на крак, защото обикновено преди пътуване съм доста изнервена. А мъжът ми е малко спал-недоспал, защото се наложи да поработи през нощта.

За тв - Виктор хич не го отразява, ако не е баща му да го изтипоса точно пред екрана  ooooh! То онзи ден така стана и падането де  Crazy

# 595
Добро утро!

Ами какво да ви кажа режима май ще ни се върти около 5:30ч ставане  ooooh!  Умирам за сън от поне 6 часа-непробуден...

Пийвам кафе и ще дочета и засядам да уча,че в понеделник имам два теста в университета и трябва стегнация  Peace

Хубав ден на всички  Hug

# 596
Добро утро!

Благодаря за кафето и закуската!

Ани2, искам си го цикъла, за да ми се оправят малко хормоните и да посваля малко гънчици, че само сменям 2-3 чифта дънки - друго не ми става. Обаче, упорито отказвам на опитите на ММ да отидем да си купя нещо, защото съм твърдо решена да успея да вляза и в другите си дрехи скоро  Sunglasses

Шунчи, Кити, как мина нощта? Днес се очертава пак прекрасно време и ние цял следобед ще сме в градинката. Желаещи да се присъединят?  Hug

Аз забравих снощи да ви споделя какво шоу ми спретнаха моите деца. Сиана в шезлонга на масата, а батко й срещу нея - то не бяха приказки, звуци всякакви, луд смях и от двамата. Чак комшийката се обажда да пита какво става  Joy

Аз вчера реших да дам на Сиана пюре както на обед, така и към 6 вечерта. Е, много по-добре изкара до 8, а и през нощта се буди само един път. Иначе стане ли 7 се започва едно мрънкане, сукане, докато накрая не я изкъпем и си легне. Мисля да започна и аз с кашите - тя и без това нашата педи каза, че ще почваме каши от този месец, а до консултацията има още време.  Thinking
Днес ще се разходя до ДМ да накупя някои неща. Гледах реклама, че има 15% намаление на всички бебешки стоки - само не разбрах до коя дата е.

Хубав слънчев ден!   bouquet

# 597

Тина, защо го будиш, като се прибирате? Аз си го качвам заспал и оставям в коридора в количката да си доспи. Обаче почти винаги надушва, че е вкъщи и се буди скоро след това. Tired

Шунка ние сме в къща и количката стои в една стара кухня на баба ми.За да се качим на нашия етаж трябва да го вдигна от количката и да го кача 10 стъпала нагоре и той се ококорва веднага.Преди можех да го разнасям докато спи,но вече тц не става.

Деска чудех се до кога ще сме толкова слаби към имунитета,но ще си караме така няма как.Децата са най-важни все пак  Heart Eyes

Ваче поздравления за Саша  Hug  Каня се от два дни да пиша и все нещо става,че не мога да те поздравя.Все така да ви радва.   bouquet  

И каква е тази захар в такова количество?Аз захар не ползвам-кафето го пия чисто,а чая с мед всеки ден  Peace  Сладки неща много рядко ям,но пък обичам да правя и като направя ММ ги опатква и после ми се сърди защо съм направила и ги е изял  Mr. Green Когато бях малка дядо ми пътуваше много по Русия и Германия/беше тираджия/ и ми носеше след всеки курс по една чанта шоколади и бонбони,та от ядене тогава може би сега не ми се бутва сладко.Зъбите ми не са били черни и не съм имала проблем от шоколада.

Вода не преварявам от доста време.Първия месец му преварявах Девин розова,но след това спрях и така си му я давам.Нашата чешмяна вода е хубава,но не смея да му давам още от нея.

След като питах за кръщенето да споделя и аз.С Мим говорихме да правим на пролет или около рд на Краската,но изобщо няма да е нещо голямо.Само кръстници и най-близките.Може би по него време и ще се разпишем,защото когато забременях искаше да ми даде фамилията си и да му стана законна съпруга,но от хиляда проблема не остана време и го отложихме.И двамата не сме по големите неща,затова ще е нещо малко.

Ставам,че кое време стана,а дяволчето спи и да използвам. До по-късно....

# 598
Привет!

ЦВЕТИ, ИЧКА, да оздравяват миличките слънчица!

ВАЧЕ- браво на Саша!

ЗВЕРЧЕ, МУШМОРОНКО- дано не са АД Praynig

МУШМОРОНКО, как живеете така #Crazy, възхищавам ви се  bouquet

ЧИН, само си помисли колко често се оплакваш на мама от бабището и нейната намеса, затова тя не смее Heart Eyes А иначе за Дарка бабанка ще се направя, че не съм те чула Wink

Междудругото, от ваксините и запушения нос, Дара не само спря на качва, но и отслабна последната седмица, но гледам да не се шашкам, само с това нейно неядене дано има кърма!

МАМО АНИ, няма никаква промоция в ДМ- ако имаш карта, определени артикули са на -15%, ама бяха тъпички- за картата си носи копие на акта за раждане!
Иначе за ръката- много е зле положението, и става все по-зле, особено нощем, Дара спи, аз не мога от болки Sad

ШУНЧЕ, ти как си?

АНИ2, ами не знам що е то като не е цикъл, каза, че яйчниците не били в размерите, в които трябва да бъдат- според мен си е баш цикъл- боли ме глава, кръст, корем, издувам се, само дето е по-тъмен и по-кратък, а има и съсиреци newsm78

За Бритата- имам Марела - пише, че филтрите трябва да се сменят на 2 седмици, и в сайта така пише, аз обаче сменям на 2 месеца, че иначе  #Crazy

За кръщенето- мисля като ЦВЕТИ, но Пл възропта- много била малка. Иначе ЧИН е права- тайнство и показност не ми се връзват Naughty

Уф, днес трябва да стигна до Скай сити с Дара и хич не знам с кой кош да тръгна, трябва да съм с такси, моля, споделете!
Хубав ден от мен!

# 599
Кити, аз карта на Сиана съм й направила. С нея на определените артикули отстъпката е 20%. Ама аз друго чух на рекламата по ТВ  newsm78 А в сайта им нищо не пише. Ще се разходим да видим после.

Мами, оказва се, че НОИ на 4.10. са ми изплатили и последната част от болничния, който е от 15.07. до 15.09. и след това нямам нищо. Т.е. не са ми изплащали нищо по декларацията за гледане на дете. Обадих се в работата и ми казаха, че декларацията е подадена навреме. Реално имам да получавам за половин месец септември и цял октомври.
Някоя от вас има ли същия проблем?

Общи условия

Активация на акаунт