Мъж Скорпион - 2

• 201 157
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 675
За трети път пиша пост и го трия. Струва ми се много неправилно да давам съвет за връзка, чиито участници не познавам, а тази връзка според написаното носи и много болка на единия . Хората се събират, за да си помагат, да се подкрепят и да си носящ щастие. Не намирам оправдание, когато някой целенасочено няранява другия. Скорпион морпион...няма оправдание. За много недостатъци мога да си затворя очите, защото и аз не съм перфектна /даже никак/, понякога съм сърдита, а друг път на мен ми се сърдят, но! ако някой знае как да ме нарани и го прави винаги, когато му се накриви шапката- умишлено, целенасочено...тогава много силно ще ми светне червената лампичка/даже ще пропее/. Това обаче е от моята камбанария  Mr. Green И понеже сме много и различни хората, не искам да давам съвети, а само ще пожелая на Scorpionlover укротяване на опърничавия и едно много щастливо бъдеще- съвместно или не- каквото тя си избере  Hug

# 676
Майка съм на скорпион и влязох в темата да видя какъв ще стане като порасне и да се подготвя  Mr. Green Като прочетох поста на Scorpionlover обаче установих, че явно има нещо скорпионско в мен  Thinking /зодия козирог съм/. Ако на мен ми се обади някой и крещейки ми заповяда да си тръгна от бременната си сестра ще реагирам по абсолютно същия начин - пълен игнор, съпроводен от силно желание да отстраня въпросния човек от живота си, което според други фактори мога и да осъществя.
Scorpionlover ако искаш да  останеш с този човек, мисля че трябва до последваш съветите на Surela - аз се отнасям по този начин със синчето и се разбираме чудесно. Моята философия за справяне с инатлив, свободолюбив скорпион е следната: често му казвам и показвам, че го обичам; когато искам да направи нещо го убеждавам, че така ще е най-добре за него и изтъквам позитивите от това; не пропускам да покажа бурно радостта си от това, че е направил даденото нещо  Grinning Вярно, че е на 2 години, но тази система дава изключителни резултати  - действа и по отношение на мен  Mr. Green /Трябва да питам майка ми да не се е объркала с датата на раждането ми  hahaha/
poem не е задължително човекът нарочно да се държи така, за да я нарани. Може просто да си е такъв. Аз когато се държа така не е за да си го върна, а защото се чувствам силно наранена. Ако съм просто раздразнена - само викам и после бързо ми минава, виж ако мълча и не искам да контактувам с някого, значи наистина ме е наранил дълбоко.
Хубави емоции на всички със скорпионите им, а аз се надявам да отгледам едно разбрано скорпионче, ако не  - ще го връча на бъдещата му жена с упътване за употреба  hahaha

# 677
  • Варна
А много се извинявам, ама това със убежваването може и да върви с децата, но за мъжете / или поне тези, които познавам и не са малко/ не минава.
Ще му се моля аз...
Казвам веднъж, ако ми се направи на глух петел си пускам аз особения поглед и казвам втори път с по-настоятелен тон.Действа Peace
Ако седна да му се обяснявам за всяко нещо смятайте, че ми се е качил на главата.
Но пък.... аз съм си такъв човек....

В посочения случай с бременната сестра, момичето си е в правото да се сърди.Значи какъв е този мъж, дето не си държи на думата...Нали знаете, че мъжа тежи, колкото тежи думата му.Като каже 2-3 часа, значи толкова.Ако трябва звънни обади се, че ще се забавиш, нали знае че и у дома го чакат.
Какво му коства да звънне и да обясни Naughty
 И ако после си събере багажа , аз ако съм много ще има да се мъчи да си ме върне.
Вместо това можеха да обсъдят нещата, защото той не е прав, че не си е удържал на думата, а тя че се е развикала.Нормалните хора водят диалог, а не при първия проблем като някоя ощипана мома да си бие камшика.

Аз бих се замислила щом от сега те разиграва по този начин без да сте обвързани, какво ли ще е след някоя и друга година брак... Naughty
Много  на място казано! Peace Точно така мисля и аз.

Scorpionlover според мен за 7 години, ако до сега не се е научил да те цени...едва ли ще започне тепърва.И аз съм за игнора.Ако държи на теб ще намери начин да те спечели, ако не държи....прав му път.Ако му отстъпиш сега и се съберете смятай, че той ще знае винаги, че може да те манимупира така.
Ще го напиша за сетен път, но за мен номера е ти да го въртиш на въртележката, а не той теб
Peace

И за да не съм голословна ще споделя, че преди доооста време, вече бяхме женени с моя ск. имахме голяма кавга.Той ми заяви, че утре щял да си хване първия влак за родния му град/ плаши ме де/, а станах аз рано и му събрах багажа лично.После го събудих, за да не изтърве първия влак.Е не тръгна, бил размислил ала-бала, обиди се за багажа.Ми аз не се ли обидих, че щял да си ходел.Ми да си тръгва, не е вързан Crossing Arms Познайте дали повтори някога повече "заплахата"?Не, защото видя, че не му минават номерата.
Крайна съм, знам че сега няма да сте съгласни с мен, но аз съм си такава и не мога да позволя на мъж да ме манипулира, колкото и много да си го обичам.
А моят хич не е росна китка, не ми отстъпва по нищо по принцип Laughing

# 678
Момичета на всички ви благодаря за отговорите ,оценявам и критиката също.

Понеже съм в мюсюлманска държава и тук традициите в семейството се различават от Бг,още когато ми каза че трябва да я посети аз знаех какво ще стане,то ще е принасяне,отнасяне,моабети,и затова го помолих и той обеща че няма да стане така ,но след като отиде се получи точно както очаквах и ако не му бях написала да се прибере ,щеше да остане и за вечеря ,оттам щеше да стане късно и ще го накара да остане да спи ,оттам закуска на другият ден,просто тук е така,оттам и мойто избесяване ,не се оправдавам,с течение на времето осъзнавам че може би трябваше да изчакам и да бъда търпелива ,да си седя сама току-що пристигнала докато той си дойде .Утежняващите факти бяха че за пръв път откакто се е задомила някой от семейството я посещава в новата къща и това че е бременна разбира се,ск каза че като видял как се радва и колко е щастлива не могъл да си тръгне ,не знам ,грешка или не от моя страна ,случилото се е факт.

Но сега той не се сърди за това ,въпреки че не е забравил естествено ,снощи пратих смс ,писах му че съм видяла че ме е търсил на скайпа,досега няма отговор.

Много лесно раним е ,понякога от една дума която не съм и предполагала че ще и обърне внимание и сърденето е готово,после се почва знаеш колко се засягам особено на тема гордост и достойнство и т.н ,и вика знаеш че имам тежък характер сърдя се ,но знаеш после какъв ставам като ми мине и че винаги се връщам .

Да отбележа че не е само с мен така,на въпросната сестра мъжа и още след сватбата септември имаше някакви търкания със свекървата съответно и с мъжа ,и ск от септември чак сега проговори на зет си като им отиде на гости ,вика аз не говоря с него оттогава,викам защо ,и той нали знаеш какъв ставам някой като ме засегне и колко съм твърд ,та така,не е лесно .

# 679
Scorpionlover, извинявай но за какво ти е такъв мъж??? Ами вие като заживеете заедно ти ще трябва да се въртиш на пета и пак няма да му е угодено. Намери си някой нормален, този не става. Извинявай за крайното мнение.

Скорпионите са хора като всички останали, но гордостта и мисълта че всичко знаят прави живота им труден и понякога безмислен. Много рядко са себе си и все ги интересува хората какво ще кажат за тях.

# 680
Ама той мюсюлманин ли е? Ако е такъв, то с това трябваше да започнеш!

# 681

poem не е задължително човекът нарочно да се държи така, за да я нарани. Може просто да си е такъв. Аз когато се държа така не е за да си го върна, а защото се чувствам силно наранена. Ако съм просто раздразнена - само викам и после бързо ми минава, виж ако мълча и не искам да контактувам с някого, значи наистина ме е наранил дълбоко.

Ето това е едно към едно за моя ск ,казвал е много пъти че ако не го интересувам и не ме обичал нямало да се ми се ядосвал толкова много и да си блъскал главата с мен,каквото и да направя щяло да му е все тая ,един вид радвай се че ти се сърдя и те игнорирам значи те обичам Grinning

Biskara,не искам друг ,искам си го него колкото и глупаво да звучи ,прекалено много усилия,емоции и чувства вложих през всичките години за да го пусна лесно и да се откажа,ск е най-доброто и най-лошото което може да се случи на една жена .

Lemy,да мюсюлманин е ,не ми се иска да наклоняваме везните в тази посока и че всичко което прави е заради това ,повярвай ми тук има супер различни момчета които нямат нищо общо с неговият характер въпреки че са мюсюлмани и с които съм споделяла не харесват как се отнася с мен.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 21:30 от Scorpionlover

# 682
Тук има теми на жени омъжени в Арабският свят, мисля, че те ще могат да ти бъдат по-полезни. Ето тази например:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718897.0

# 683
  • Варна
Виж сега Scorpionlover, колкото и да не ми се иска да поставям рамки, но наистина е от значение това, че е мюсюлманин.Тук не става въпрос само за характер, а за коренно различна култура и манталитет.Там на жените като цяло не се гледа както тук.Примерно в твоя случай за него е съвсем нормално, че не ти дължи обяснение, че ще закъснее.Те така са възпитани.В никакъв случай обаче това не го оправдава.
Някои мъже са по-крайни там, други не толкова.Ще трябва да си доста търпелива с мъж като него, не само заради културата, но и характера.Оставам с впечатление, че той държи да се налага.
А както казах аз не харесвам такива мъже.Но това съм аз.
А ти си друг човек.
Помисли си хубаво на какво точно си готова да си с него, как си представяш живота ви заедно.Какво правиш, ако има пак такива или подобни ситуации?Ще имаш ли търпението всеки път ти да си човека, който се съобразява?Помисли и премисли.
Аз разбирам, че си го обичаш, но една любов трябва да те прави щастлива, не да те държи на нокти.Трябва да си спокойна, че той ще е до теб във всичко, а не при най-малко както казах да се прави на ощипана мома.Това не е мъжко, ама никак! Naughty
Просто седни, направи си равносметка за себе си.
Някога приключих една 6 годишна връзка, защото ме правеше повече нещастна, от колкото щастлива.Взех тежко решение, наистина много ми беше трудно, но така вече след години всъщност си давам сметка, че беше правилното решение.Сега съм по-щастлива и връзката ми е по-пълноценна.И двамата са скорпиони впрочем... Laughing

# 684
Scorpionlover,  ти си го искаш,но не ми отговори на въпроса за какво ти е? Какво получаваш от него, каквото друг не може да ти даде. Той така като гледам те действа с наказателни акции, и когато пожелае ти да си му на разположение и да внимаваш какво правиш за да не стане пак игнор.
Много вероятно да е пълен комплексар- с какво се занимава?
И изобщо ти как виждаш бъдещето си с него?

# 685
Ще постъпя много неправилно, но въпреки това ще го напиша. Възможно е да греша, надявам се да греша, но...мисля, че такива мъже, които знаят да се сърдят дълго и назидателно, обвиняват и натякват грешката при всеки удобен момент, те след брака се променят...емоционалните шамари, които са раздавали до тогава, се превръщат в реални такива- на чисто физическо ниво.
 С още нещо не съм съгласна- на теб ти се ядосвал и ти се сърдел, защото много му пука за теб, а на зет си защо??? И за него ли му пука? Както и да е. Нито познавам Scorpionlover, нито половинката й. Може всичко да е пързалка, а може и постовете да са написани все в лошите моменти от връзката и ние да оставаме с погрешно впечатление. В едно обаче съм сигурна - връзка, в която единият плаче и се моли е връзка между роб и гоподар. В такава връзка никога няма да има равнопоставеност, а при това положение само участниците могат да кажат удовлетворява ли ги или не. И в още нещо съм сигурна - колкото и от нас да кажат на Scorpionlover да бяга с 200 от този мъж...тя няма да ни послуша, защото сме й непознати, защото "иска" този мъж. И цялата ситуация не мисля, че идва от скорпионския му нрав...аз също си имам ск в къщи. Никога! Съвсем никога не си е позволявал да ме наранява умишлено! Някога съвсем в началото след мирен скандал го помолих да си събере багажа и той го изигра обиден. Започна да събира очаквайки да го спра... Когато видя, че това не се случва омекна. Не мога да си представя ск, който обича и се сърди с месеци. Те са толкова огнени...толкова припряни... Нали...да завъртя разговора около зодията  Crazy

# 686
Не бих търпяла подобно отношение. Или с него те принуждава да си с него, или си тотална мазохистка.

# 687
Lemy,благодаря ,следя темите от много години и съм преценила че не искам да пиша в тях,имам си мои лични причини .

mmilityyДа ,това е главният проблем,той държи да се налага,макар че никога не би си признал ,иска да е в пълен контрол на връзката и каквото иска той това да става ,оставял ме е да вземам решения но някакси усещам че не му се нрави ако не съвпада с неговото .Може и да си замълчи но след време няма да забрави да го подметне особено ако не е било правилно ама аз нали ти казах но ти не слушаш.

Biskaraзавършил е информатика ,в момента се занимава с компютри ,софтуер и хардуер,барника всякакви електронни джаджи,голяма страст му е и професия.Говори 4 езика перфектно ,за умен е умен и интелигентен,има всестранни интереси ,интересува се от наука,чете.
Получавам от него много неща ,когато сме в добри отношения е най-любящият мъж ,страстен това всички го знаят ,разбираме се само с поглед ,помагал ми е много в трудни моменти,давал ми е правилни съвети,има някаква телепатия между нас,имам стотици примери как по едно и също време казваме едни и същи неща или пишем,нищо общо с това което сме говорили за момента,е така изведнъж и двамата едно към едно го изръсваме,той ми казва че съм неговата сродна душа ,и че съм любовта на живота му,когато сме заедно се разбираме перфектно ,прекарвали сме 2 седмици плътно заедно 24ч без да се разделим за секунда, без да се скараме или да ни стане скучно вкъщи или навън ,просто не е ли сърдит всичко е прекрасно.За химията да не говорим.
Единственият голям проблем е това с наказателните акции,ако успее да преодолее гнева си и да му минава бързо цена няма да има и наистина съм убедена че бихме живели много щастливо.

poemСъс сигурност постовете за съжаление са написани само в лошите моменти.Надявам се занапред да предстоят много хубави за да мога да споделя.Специално моя ск няма никаква агресия в него ,нито пък в семейството му ,никога ама никога не си е позволявал една обидна дума да ми каже ,камо ли физическа разправа ,крайно е против това ,аз съм го обиждала,викала съм ,в яда си съм го наричала какво ли не,един път не ми отвърна с обида,владее се до съвършенство,запазва мълчание или ми благодари и изчезва да ближе рани.

# 688
Всеки мъж- скорпион, минал през живота ми, към който съм имала някакви чуства, ми е скъсил живота с по 5 години... Praynig

# 689
Scorpionlover, колко дълга ви е реалната връзка/не виртуалната/ - колко дни/седмици сте се виждали ежедневно или живяли в една къща? Пак казвам- без виртуалната част и не от реалното ви познанство, а реално прекарано време заедно?

Общи условия

Активация на акаунт