БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,
синът ми е на 9 месеца-от кога мога да въвеждам киселото мляко и има ли смисъл да му го давам
на този етап при положение, че той обожава да пие АМ.
Хубав ден на всички  Hug

# 46
Можеш да го въведеш на годинка тогава. Не бързай, няма смисъл. Освен ако не искаш да разнообразяваш следобедната закуска, тогава на 10 навършени можеш да го въведеш. И не го давай повече от 2 пъти седмично.

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 10:22 от Michael@

# 47
синът ми е на 9 месеца-от кога мога да въвеждам киселото мляко и има ли смисъл да му го давам
на този етап при положение, че той обожава да пие АМ.

Ами изчакай, нека си пие АМ засега  Simple Smile

# 48
Защо киселото мляко само 2 пъти седмично.
на мен ми предстои и как да видя има ли реакция само за два дена newsm78
Ники полента от къде купи..за бебета специално ли?как изглежда?

# 49
Бъни, взех я от био магазина на Карфур, пише полента био, органик. Но е мн финна и стана мн бързо, мек вкус има и мн я харесаха. Тази е:

http://www.maxlife.bg/image/cache/data/Bio/variva/biona-polenta-250x250.jpg

А, иначе ползвам тези продукти на просо, елда...
http://shop.biomag.bg/media/catalog/product/cache/1/small_image/ … /proso-davert.jpg

# 50
  • софия
И на мен ми е интересно-защо кисело мляко само два пъти седмично? newsm78
Аз го въведох на около 11-11.5 месеца, малкият толкова го обича, че може само на кисело мляко да кара.Яде го чисто, без никакви добавки.АМ слагам в кашата за вечеря и пие преди лягане около 120-150 мл

Все още сме на вечеря каша-от кога трябва да започвам да давам готвени неща и за вечеря?Кашата я обожават и двамата

# 51
Благодаря ви момичета  Hug

# 52
Мами,объркана съм-педиатъра казва кашата да е за второто хранене,на обяд Фарин Лакте и следобяд пюре, а аз си мисля че е рано още на 6 месечният ми син да замествам 3 хранения.

# 53
Мами,объркана съм-педиатъра казва кашата да е за второто хранене,на обяд Фарин Лакте и следобяд пюре, а аз си мисля че е рано още на 6 месечният ми син да замествам 3 хранения.

Аз на 6 месеца замествах обедното хранене с пюре, следобедното - с каша. Сутрин и вечер и до днес пие АМ Peace

# 54
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
записвам се,че ние започнахме със ябълка и круша на пюре.

# 55
Имах предвид след като се въведе КМ. За 2-3 пъти седмично знам от лекар, заради белтъка.

# 56
  • España (Плевен)
Мами,объркана съм - педиатъра казва кашата да е за второто хранене,на обяд Фарин Лакте и следобед пюре, а аз си мисля че е рано още на 6 месечният ми син да замествам 3 хранения.
Ние на обед ядем зеленчуково или месно пюре, а следобед каша или плодово пюре... Другото е само мляко...  Peace

# 57
Може ли да споделите какъв хляб давате на  бебетата?

# 58
  • ту тук, ту там
Моето бебе хапва вече картоф, морков, тиква, пащърнак и сега въвеждам тиквичка. Въвела съм и оризова каша, но не я яде и вече седмица не съм му я и предлагала! Embarassed  Всичко това е въведено за повече от месец (на 5м 1с започнахме)!
Преди дни го водихме на консултация при педиатър, на който по принцип имам голямо доверие. Каза ми, че след седмица трябва да вкарвам месата (пилешко, пуешко, заешко), също и плодове, а и останалите каши. Аз глутен смятам да въведа на 8 навършени. Т.е. дотогава само за месец трябва да въведа царевица, елда, просо, както и меса и плодове! Струва ми се страшно много това! Ясно е, че няма как да стане! Но моля, дайте ми съвет как да продължа!  Praynig Нова каша ли да дам (имамориз и царевица безмлечна, както и елда приготвена, смятам в този ред да ги въведа), месо ли? Плодовете мислех след месата чак, но пък може да прояде кашата с плод!?
И мога ли да въвеждам зеленчук, после каша, после месо, после пак зеленчук напр, т.е. някак разбъркано (дано ме разбрахте, че май самата аз не  се разбрах какво написах Blush)!

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 22:48 от elleni

# 59
Аз давам всякакъв хляб по БДС без бял.

Общи условия

Активация на акаунт