БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 618
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Аз лично в началото,когато ен бях въвела много храни я  давах всеки ден,понякога я смесвах с плодово пюре и редувах различни каши.

# 136
Каша се дава всеки ден. Независимо дали с плод или чиста.
Можеш да разнообразяваш с кисел.

Сьомгата не е алерген. Просто е по-мазна риба и не е подходяща за първоначално захранване.

# 137
Здравейте мами!След около 1 месец съм решила да вкарам глутен с овесена каша.Въпроса ми е с какво да продължа?Знам,че реда е овес-ръж-ечемик-пшеница,но въпроса е под каква форма-каша,ядки?Гледах 7-зърнените каши(на Хип,на Милупа),които съдържат и ръж и ечемих и царевица,но предполагам,че първо трябва да ги вкарам по отделно?  newsm78

# 138
На колко месеца въвеждате сиренето и маслото?
Т.е. продуктите за попара!
А глутена?

# 139
Здравейте момичета, предстои ми да захранвам - мисля да започна с чист картоф на Хип разреден с АМ. Чудя се обаче започвам с една лъжичка първи ден, две втори ден и т.н., но като разредя картофеното пюре с АМ една лъжичка разредено ли давам или една лъжичка чисто картофено пюре, т.е. ще станат повече като го разредя. И каква да бъде консистенцията. От друга страна не мога да намеря никъде чисто картофено на Хип. Да не са го спрели от производство?

# 140
 Ако сега захранваш (а не въвеждаш нова храна) е добре наистина да започнеш с лъжичка през първия ден. Консистенцията е според желанието на бебето. И може да свариш картоф и сама да направиш пюрето. Съвсем в началото да отваряш пюре 125 гр и да хвърляш...

Въпрос: По колко белтъка дневно могат да изяждат тригодишните? Някой знае ли?

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 18:52 от michelangela simoni

# 141
  • sofia
Чисто картофено пюре има и на Семпер, в Хит-а, а чистото на Хип го има във Фантастико.

# 142
Здравейте мами!След около 1 месец съм решила да вкарам глутен с овесена каша.Въпроса ми е с какво да продължа?Знам,че реда е овес-ръж-ечемик-пшеница,но въпроса е под каква форма-каша,ядки?Гледах 7-зърнените каши(на Хип,на Милупа),които съдържат и ръж и ечемих и царевица,но предполагам,че първо трябва да ги вкарам по отделно?  newsm78
Зърнените култури аз въвеждах всяка отделно.В комбинирани каши ако съм въвела съответните зърна тогава.
Ръж и ечемик не открих чисти каши и въвеждах с ядки пасирани.Продават се на диетичните щандове д доста супермаркети.
На свой ред искам да питам отново...то детето на две години ще стане аз още си питам Joy
1.Банан след въвеждането всеки ден ли се дава предвид това ,че вдига нивото на хистамин?
2.Попара и каша гледам коментирате количества - за година и половина грамаж от 300 гр много ли е малко ли е newsm78
4 Агнешко, зелен боб и домат в пюре по колко дена се въвеждат и в какви количества?

# 143
Въпрос: По колко белтъка дневно могат да изяждат тригодишните? Някой знае ли?

Белтъците от 2 яйца е допустимо количество.
Теодор още харесва само и единствено белтък от сварено яйце. Жълтъкът остава непокътнат.
И това си има ясно и логично обяснение .- белтъкът е протеин. Така ценен за развитието на мускулите. Когато децата растат с небивали темпове именно този протеин се явява градивен и много нужен елемент.

Давай на Маги спокойно.

# 144
Момичета благодаря ви за отговорите  Hug
А след като съм давала ориз в пюрета,необходимо ли е при захранването с оризова каша пак да почна от една лъжичка?
Бъни а би ли ми обяснила как точно приготвяш ръжените ядки?Доколкото си спомням и вие бяхте с АБКМ,цяревица кога даде?И от пюре или на каша?
Благодаря  Hug

# 145
А след като съм давала ориз в пюрета,необходимо ли е при захранването с оризова каша пак да почна от една лъжичка?

Не, не е необходимо.

# 146
 А мога ли да дам да опита кестен - моето детенце иска да яде /опитва/ всичко, което ние ядем. И като вземе да ни гледа как ние хапваме, а на нея не винаги има, чак се засрамвам.

# 147
Можеш.

# 148
  • Sunshine state
Аз да попитам.Дъщеря ми отказва да яде плодово пюре,но за сметка на това картофеното го омахва за нула време.Имали ли сте и вие проблеми с плодовите пюрета?Приготвяла съм й сама,каквото съм й предложила/банан,круша и ябълка пробвах..).Веднъж само взех на Гербер круша,че беше най-чиста,но отказа да я хапне. Rolling Eyes

# 149
Като навърши 6 месеца започни с пресни плодове. Вероятно е да ги харесва.
Моето дете обичаше плодови пюрета. Зеленчукови ненавиждаше. Въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт