БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Пак с питанки...
Като навърши 8 месеца,педиатъра иска вече да въведем и попара,но преди това да се въведе белтък първо с кашата а после с пюрето.Е това не го разбрах(тя имаше спешен случай и не можех да я разпитам подробно).На кое му казват да се въведе белтък....на млечни каши ли ? на какво?
На 7 навършени е .Въвела съм картоф,морков,тиква,тиквички,пащърнак,ябълка,круша и оризова каша за следобед.Кърмим се все още на поискване но гледам да спазвам горе долу някакъв режим.От утре започвам да въвеждам месо(поне 2 вида),след 1 седмица и жълтък,безмлечна Елда,праскова и т.н .Засега казаха да давам пюрета на Хип само с буква А.И без глутен.
Понеже до годинката трябва да я отбия за съжаление,моля кажете конкретно как да продължа .Nikolinna-pikolina,доколкото разбрах ние сме при един доктор били,така че ще се радвам и ти да споделиш как си процедирала и в кой месец

# 481
мами да попитам кашите с вода или с ам ги приготвяте?
Аз кашите ги правя с АМ
Искам да попитам от каква възраст давате захар и каква?
Купила съм каша, в която има тръстикова захар - да я дам ли на 11м дете или да изчакам?

# 482
мами да попитам кашите с вода или с ам ги приготвяте?
Аз кашите ги правя с АМ
Искам да попитам от каква възраст давате захар и каква?
Купила съм каша, в която има тръстикова захар - да я дам ли на 11м дете или да изчакам?
В последно време се налага мнението, че е добре да не се дава захар на децата до 1 годинка.

# 483
Тръстиковата захар е най добрия вариант за захар,аз давам такава нерафинирана дори и преди годинка в попарата,някои каши,сега всичко правя с такава захар за детето.
Обикновенна бяла рафинирана захар не бих дала преди годинка,а и доста след това.

# 484
Тръстиковата захар е най добрия вариант за захар,аз давам такава нерафинирана дори и преди годинка в попарата,някои каши,сега всичко правя с такава захар за детето.
Обикновенна бяла рафинирана захар не бих дала преди годинка,а и доста след това.
Да,добре би било,и ние гледаме да я избягваме,само да видим от тия бонбони как ще се отървем  ooooh!

# 485
lizi beti, за млечния протеин вероятно е говорила, т.к. в попарата се слага масло и сирене, а детето е кърмено. Дори и да бъркам със сигурност не е говорила за яйчен белтък. И най-сдухания педиатър не би го препоръчал за седем месечно.

# 486
  • Бургас
Какво е количеството млечни продукти, което да приема детето ми (1г. 10м.) на ден ?
Има дни в които не иска да пие вечерното кисело мляко, задължително ли е през деня да съм дала нещо друго млечно?  Rolling Eyes

# 487
  • София
lizi beti, за млечния протеин вероятно е говорила, т.к. в попарата се слага масло и сирене, а детето е кърмено. Дори и да бъркам със сигурност не е говорила за яйчен белтък. И най-сдухания педиатър не би го препоръчал за седем месечно.

Да и аз мисля ,че е имала в предвид масло и сирене и ние като навършихме 7месеца по съвет на педиатъра започнахме с попара с масло и сирене.

# 488
Какво е количеството млечни продукти, което да приема детето ми (1г. 10м.) на ден ?
Има дни в които не иска да пие вечерното кисело мляко, задължително ли е през деня да съм дала нещо друго млечно?  Rolling Eyes

500мл мляко (или съответно други млечни) на ден.
Не яде ли сирене, кашкавал или други млекца?

# 489

500мл за дете на 1.10 г не е ли доста? Има дни, в които децата не искат млечни продукти, но няма задължителни неща. Спокойно Sunny Sky, може да давате айран сутрин или следобед със закуските, или да слагате извара при плодовете, които харесва.

# 490
  • Бургас
Да,опитвам се да компенсирам със закуска с кашкавал или сирене, с плодови дуети и т.н., но не знам като количество колко е необходимо.
Ако си пие млякото знам точно колко е изпила,но така с други продукти или каши ми е по-трудно да преценя дали е достатъчно.

# 491
  • София
Да,добре би било,и ние гледаме да я избягваме,само да видим от тия бонбони как ще се отървем  ooooh!
Не знам колко ти е голямо детето, но бонбони???!!! Това за мен е пълен ужас!
Умишлено не давам никаква захар на детето си, има само в бисквитите които и давам от време на време (Плазмон) и в кремчетата от детската кухня, които започна напоследък да яде.
Относно млечните - моето дете пие около 500мл прясно мляко на ден. Плюс айрян около 150мл. Сирене яде 2-3 пъти в седмицата.

# 492
Има дни в които не иска да пие вечерното кисело мляко, задължително ли е през деня да съм дала нещо друго млечно?  Rolling Eyes

500мл за дете на 1.10 г не е ли доста? Има дни, в които децата не искат млечни продукти, но няма задължителни неща. Спокойно Sunny Sky, може да давате айран сутрин или следобед със закуските, или да слагате извара при плодовете, които харесва.

Не, не е.
Само че ако яде сирене количеството намалява (сиренето е по-наситено на протеини и калций).

# 493
  • Sunshine state
Не знам колко ти е голямо детето, но бонбони???!!! Това за мен е пълен ужас!
Умишлено не давам никаква захар на детето си, има само в бисквитите които и давам от време на време (Плазмон) и в кремчетата от детската кухня, които започна напоследък да яде.
Относно млечните - моето дете пие около 500мл прясно мляко на ден. Плюс айрян около 150мл. Сирене яде 2-3 пъти в седмицата.
Е,какво й скочи така на жената?Да не й е натикала бонбона в устат?Това са деца.Не могат да се опазят съвсем от прима на захар.  Wink

# 494
  • София
Момичета от кой месец се дава извара , аз съм захранила вече със сирене,мога ли да дам извара?
От другият месец мисля да дам и кисело мляко, вие как го давате : няколко лъжички на обяд към пюрето,разредено с вода или добавяте нещо в него-бисквитки,овесени ядки...?

Общи условия

Активация на акаунт