БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 617
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Ако бебето е захранено с глутен може да дадеш овесена каша. Може да дадеш  разхлабващи плодове и зеленчуци (според захранването) и повече  течности. 

# 646
Sourcherry,благодаря за отговора.Така се получава 14 дни да давам всеки ден месо.После ли да давам през ден,редувайки със зеленчуково?

Не, в началото на захранването с месо е по-добре то да се дава през ден.

Редувай месото с млечно-зеленчуково пюре.

# 647
Може ли да се счита за въведен грейпфрут, ако съм давала само фреш, без да е ял плода, само изцеден сок?

# 648
  • София
Да, ако не е еднократно даване, а си спазила правилото на 4-те дни.  Peace

# 649
Момичета здравейте!Започнала съм захранването на беба. Приготвяла съм пюре от тиква, морков, картоф и пащърнак. Дайте съвет какъв зеленчук да добавя?
Ние сме на същото положение без пащърнака. От къде го копуваш този пащърнак, аз като че ли не съм виждала  Rolling Eyes днес купих броколи и тъкмо бях решила утре да ги предлагам и сега чета, че не е добре преди 7-ми месец. Зеления боб не би ли следвало да е по-газообразуващ?  Thinking Други зеленчуци, за които се сещам, че можем да въведем са тиквички, патладжан, ряпа, цвекло.
Не съм сигурна обаче, тиквичките по това време на годината дали не са пълни с нитрати.
Искам да попитам, може ли да се правят пюрета от замразени зеленчуци?

# 650
  • София
Момичета здравейте!Започнала съм захранването на беба. Приготвяла съм пюре от тиква, морков, картоф и пащърнак. Дайте съвет какъв зеленчук да добавя?
Ние сме на същото положение без пащърнака. От къде го копуваш този пащърнак, аз като че ли не съм виждала  Rolling Eyes днес купих броколи и тъкмо бях решила утре да ги предлагам и сега чета, че не е добре преди 7-ми месец. Зеления боб не би ли следвало да е по-газообразуващ?  Thinking Други зеленчуци, за които се сещам, че можем да въведем са тиквички, патладжан, ряпа, цвекло.
Не съм сигурна обаче, тиквичките по това време на годината дали не са пълни с нитрати.
Искам да попитам, може ли да се правят пюрета от замразени зеленчуци?

Да аз съм се снабдила с домашни зеленчуци и съм си ги замразила във фризера. Като реша да й готвя не ги размразявам предварително а направо ги варя. Патладжана , дали е подходящ за малки деца? Аз по принцип имам проблеми с бъбреците и като хапна патладжан веднага ме заболяват-въпреки че е белен и изкиснат.Доколкото знам в цвеклото се трупат много нитрати.Аз дадох броколи от шестия месец и не сме имали проблем. Можете да давате и зелена чушка , но след като я сварите я обелете.Можете да давате и авокадо-много е полезно.

# 651
peiota,зеленият боб не е газообразуващ,защото в него няма боб,е поне не такъв,който да пречи,той се препоръчва в началото и един от първите зеленчуци.
Ето тук можеш да прочетеш за реда на въвеждане на зеленчуците:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 652
  • София
Ние сме с разстройство и на диета. Дайте предложения какво мога да дам освен солети, бисквити, препечен хляб, банан, лечебна хумана. Мога ли да дам макарони, сирене, варено яйце? Че вече и писна от всичко което и давам..

# 653
Макарони, картофи, ориз, ябълка.
Сирене не, защото има лактоза вътре.  Peace

Бързо оправяне  Hug

# 654
Печени ябълки, компот от дренки, задушени моркови или супа от моркови.

# 655
момичета, мога ли да дам банан и как точно да го предложа? Нарязан, цял, на малки парченца...  newsm78

# 656
момичета, мога ли да дам банан и как точно да го предложа? Нарязан, цял, на малки парченца...  newsm78
Може,но добре намачкан,да няма никакви парчета.Може да го смесиш с някакво пюре или каша Peace Аз лично когато малката беше на 6-7 месеца,първоначално предложих банан на готово пюре!

# 657
Аз също съм давала банан на пюре и естествено на каша, но ми се иска да дам и пресен плод, налу УЖ сега им е сезона...

# 658
Давай смело,но добре намачкан!Малките харесват банан Peace

# 659
Момичета, ще сбъркам ли ако му дам супа от пресен шаран  Rolling Eyes и то само от бялото месце, шаранът е от чист язовир (далеч е от населени места и е почти в балкана), няма типичната за шараните миризма на тиня? По принцип с риба съм захранила от около 2 месеца.
Аз давам намачкан банан почти всеки ден, започнах от 6-ти месец, не сме имали проблеми, много го обича, и така спасявам положението когато не иска да яде някоя каша, слагам към нея банан и си я изяжда  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт