Подсъзнанието може всичко 45 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 106 347
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
лора, има нещо съмнително в тези твои работодетели.
Като заложник за несвършена работа ли те държат при тях? newsm78

Ако работодател не е доволен от служителя си, нормално е да го освободи от длъжност и да му намери заместник, а не да го принуждава, забележете - следващите 6 месеца да му работи без пари!
Ако съм аз веднага му пускам една проверка от Инспекцията по труда, да види какво означава да ходиш на работа, а да не ти плащат. Щях да му стъжня животеца, аман от такива!

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 08:15 от krem-karamel

# 631
  • Universe
Пети декември е Международният ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. По това време световната организация кани правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На днешния ден отдаваме почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Благодаря на всички, които  влагат  и ще вложат енергия и труд в инициативата Нека помогнем Дядо Коледа да дойде в Дома за сираци на Отец Иван в Нови хан!

с пожелание за ползотворна нова седмица!

# 632
Ами да крепостен селянин ще бъда и разбира се ,че ще си търся правата.Акцента ми беше върху това,че желанията се сбъдват буквално,но не винаги сме готови за последиците от тях,или не винаги може да ги предвидим.Искаме си нещо силно,правим ритуали и всичко,което трябва,и то става.Ами после....Да кажа,че не за първи път се получава така ,но сега последиците са лоши.Но може ли да се предвиждат нещата няколко хода напред?Или нещо в самата поръчка бъркам?

# 633
  • По света и у нас - за сега в Белгия :)
Ами да крепостен селянин ще бъда и разбира се ,че ще си търся правата.Акцента ми беше върху това,че желанията се сбъдват буквално,но не винаги сме готови за последиците от тях,или не винаги може да ги предвидим.Искаме си нещо силно,правим ритуали и всичко,което трябва,и то става.Ами после....Да кажа,че не за първи път се получава така ,но сега последиците са лоши.Но може ли да се предвиждат нещата няколко хода напред?Или нещо в самата поръчка бъркам?

Здравей лора др,

За мен, няма грешни или объркани стъпки, подходи, действия или желания. Така е само, ако вярваме в това. Когато се научаваме да живеем в настоящето, решенията ни и желанията ни в този единствен Сегашен момент са най-правилните. Следствие на обстоятелствата и фактите, които са ни представени в този момент и нашето емоционално състояние. Нашият път, към осъществяване на заложената в нас изначално мисия, е един. Понякога тези наши решения и желания ни отклоняват от правилната пътека, а понякога ни водят право към целта. Какъв ще е крайният резултат няма как да предвидим с няколко хода напред, защото Животът е една огромна непрочетена книга, а моментът в който взимаме определено решение или си пожелаваме нещо е само една дума от тази книга. Ако сме се отклонили от вярната пътека това не означава, че сме взели грешно решение или сме объркали какво трябва да си пожелаваме. Напротив, означава само и единствено, че сме знаели определени обстоятелства и факти и сме знаели как те влияят на нашето емоционално състояние в онзи момент. А как ще се развият нещата след това, зависи най-вече от това какви са били действията и мислите ни в този момент, дали са били напълно, безусловно и безкористно положителни или все пак се е прокрадвала нотка негативизъм.
Какво искам да кажа всъщност:
- Не ни трябва да предвиждаме ходовете напред. Защото ако сме напълно положителни и очакваме само положителни неща, и вярваме, че каквото и да ни се случи е за добро или най-малкото за да си извадим поуките, то ще ни се случват, даже още по-прекресни неща от каквото сме си представяли.
- Няма грешни неща, но трябва да вярваме, че обстоятелствата и фактите, пред които сме изправени Сега са за наше добро или най-малкото за да ни научат на нещо, да ни научи да растем духовно и да вършим добрини.

И накрая най-важното...

- Всичко ни се случва, като отражение на нашите мисли и действия. Когато си пожелаваме нещо винаги предприемаме дадени действия, за да постигнем осъществяването му. Ако тези наши пожелания и действия са изцяло в благото на нас и на абсолютно всекиго и всичко наоколо, то и крайният резултат ще ни изненада с пребогатия си позитивизъм. Но ако дори и нотка негативизъм се е прокраднала в тези наши пожелания и действия, дори и косвено, то определено крайният резултат няма да ни задоволи.
Защото хората сме създадени да си помагаме, да се жертваме и отдваме един на друг.
Ако сме получили добро да отвърнем с добро, ако сме получили лошо да отвърнем с още повече добро. И да не очакваме отплата.
Тогава хубавите неща ни се сипят на главата, дори без да си ги пожелаваме.

Лора извади си поуките! Ако има за какво, поискай прошка от твоят Висш Аз, Бог, Абсолют, Вселената .... както и да го наричаш! Действай и мисли, само положително и вярвай, че ситуацията ще се разреши в твоя полза!  Hug

# 634
  • София
Да ви почерпя днес! Синчето има имен ден!

# 635
  • София
Наде, живо и здраво да ти е момчето!
Честит празник!!!

# 636
Честит имен ден на всички никулчета...

# 637
Да ви почерпя днес! Синчето има имен ден!

Да ти е жив и здрав  Heart Eyes  И много да ви слушка  Hug

Честит празник на всички именници  newsm51

# 638
Честит имен ден на всички именници!!! Да са живи и здрави и много щастливи Hug

# 639
  • София
Наде, зло да те забрави! Цял ден си мислех и щях да пропусна. Да е жив и здрав Ники, да ви радва и весели!

# 640
  • По света и у нас - за сега в Белгия :)
Наде, живо и здраво да ти е синчето. Желая му безоблачно детство изпълнено много любов!
Честит Имен Ден на всички Никулденовци! Мир и Любов ви желая!

# 641
  • София
Благодаря на всички за пожеланията!
Пожелания за сбъднати мечти за всички!  bouquet  bouquet

# 642
Честито на всички празнуващи!
Lyublyana ,винаги съм харесвала дългите ти постове.И в последния почти със всичко съм съгласна,но как  на практика да си винаги положителен ?!И колкото и да се старая,то ежедневието те увлича и всички хубави приказки си остават само на хартия,то в живота е другояче.Има я настройката,доброто намерение,но всичко това като че ли се изплъзва при контакт с десетия ,например,сърдит,негативен,недоволен и все в този дух,човек.И ти се увличаш без да се усетиш,вибрациите са паднали и...вечер като се замислиш над изминалия ден виждаш това и си обещаваш утре да е различно,да се постараеш повече ,но май пак същото става с леко променен сценарий.Нещо се поувлякох в размислите.
Отново ви благодаря ,че ви има и  за силата,която давате дори без да го съзнавате!

# 643
  • Шотландия
Честито на всички празнуващи и от мен! Наде, много късмет, радост и сбъднати мечти на синчето ти!   bouquet

Не съм имала време да пиша напоследък, нямах и време да чета много-много, но сега прочетох последните две странички и ми доставихте невероятно удоволствие, момичета, благодаря ви   bouquet

На Rainbow и аз същото ще кажа - не е задължително доброто да идва в пакет с лошото, няма такова нещо като "да си платя, че да получа" в смисъл, да изстрадам. Т.е. има - обаче за тези, които са убедени, че светът е устроен така. Защото светът, Вселената са едно такова нещо, което всъщност гледа да угоди на всички - ако смяташ, че чрез страдания ще постигнеш мечтата ти - заповядай! Вселената ще ти осигури точни доказателства точно в твоя живот за това. Ако смяташ, че ти се полага, защото си ценен сам по себе си и т.н. - заповядай, ще получиш от Вселената уверения във вид на факти, случки и т.н., които ще доказват точно това...  Heart Eyes

Любляна, и аз много харесвам постовете ти (да се наредя в общия  хор, хехехе), но едно нещо ми възникна като мислица и ще го споделя...
Нашият път, към осъществяване на заложената в нас изначално мисия, е един. Понякога тези наши решения и желания ни отклоняват от правилната пътека, а понякога ни водят право към целта. Какъв ще е крайният резултат няма как да предвидим с няколко хода напред, защото Животът е една огромна непрочетена книга, а моментът в който взимаме определено решение или си пожелаваме нещо е само една дума от тази книга. Ако сме се отклонили от вярната пътека това не означава, че сме взели грешно решение или сме объркали какво трябва да си пожелаваме. Напротив, означава само и единствено, че сме знаели определени обстоятелства и факти и сме знаели как те влияят на нашето емоционално състояние в онзи момент. А как ще се развият нещата след това, зависи най-вече от това какви са били действията и мислите ни в този момент, дали са били напълно, безусловно и безкористно положителни или все пак се е прокрадвала нотка негативизъм.

Ето как виждам нещата от моя ъгъл:

Според мен, няма един-единствен път и няма една вярна пътека. Пътя го решаваме какъв да е във всеки един момент. И дали на разклонението ще изберем левия път или десния - е само въпрос на избор, не на грешен или верен избор (любииима моя притча за коня от предишната страница!).
Просто ще изберем да създадем живота си нататък по един или по друг начин.
Всеки от тях - еднакво верен. Да, различни, но не грешни. Нали всяко наше преживяване го създаваме ние и ни учи на нещо? Израстваме, помъдряваме, разбираме по-ясно какво точно не искаме.

И в тази връзка... доста време самата аз преживях в старание да мисля толкова позитивно, че нищо негативно да не ми се случва. В един момент, осъзнах, че това не е възможно. Не защото аз не съм успяла, а защото в живота няма бяло без черно.

Защото такъв е и механизмът, по който творим живота си. Срещаме се с нещо, което не харесваме или дори откровено мразим или хич не искаме в живота си. В момента, в който се срещнем с него - вече знаем КАКВО ИСКАМЕ в живота си. Майсторлъкът е да не увесим нос и да не грабнем лупата и да се вторачим в това, което не искаме, да го изследваме отвсякъде, че да можем да го тръшнем на плешки/ праснем с лопатата или както искате там - да го преборим. hahaha 

Майсторлъкът е да можем възможно най-скоро да си кажем - ми хубу. Това не го искам в живота си -  А КАКВО ИСКАМ?  newsm78  Да го измислим по-бързичко и да тръгнем по пътя към него, без да се обръщаме назад и да се съмняваме, ще стигнем ли. Който иска - да пехливанства срещу лошото или да реже главите на змея. Ние да сме заети с друго - да вървим по щастливата пътечка към постигане на мечтата си - която току-що сме осъзнали още по-ярко и ясно. Точно защото сме се срещнали с това, което не искаме - точно тази среща ни е помогнала да видим мечтата си още по-кристално-ясна.

Този поглед върху нещата ми помага да не унивам, когато нещо не се случва точно както го искам. Или когато го искам. Знам, че вървя по пътеката. Знам, че не бива да се чучна на крайпътен камък и да заплача горко, защото, виждате ли, съм срещнала не Добрата фея, а проскубания Вълк, да речем.  А като го срещна, да му кажа - извинявай, малко съм ангажирана, нямам време за тебе сега - имам среща с Добрата фея.  Hug Peace

# 644
  • Шотландия
Чета нататък и още малко -
Ванина - честита радост! smile3501
vanichkaa - страхотно вдъхновяващ пример е брат ти!!!  Hug
Лора, и на мен не ми стана много ясно... Ако си била на трудов договор, това е договор за време - да работиш определено време (работното ти време за срока на договора) за тях, пък каквото свършиш-свършиш. Ако не се справяш и не свършиш каквото те искат, те уволняват и просто не плащат повече, за да ползват качествата ти през работното ти време.

Ако договорът е граждански, той е за свършена работа - т.е. няма значение за какво време ще свършиш една работа, ти се плаща, за да я свършиш. Като не успееш в срок - работиш по-дълго и т.н. Но такива договори обикновено не са във фирми, нямаш работно време, отпуски, болнични и т.н.

При тебе някакси ми се струва, че някой се опитва да направи комбинация от двете, което май не е редно? Или аз нещо не съм разбрала? newsm78

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 09:34 от *Мила*

Общи условия

Активация на акаунт