Сурогатното майчинство в България

• 149 624
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 480
Ceca, извинявай, но не ти прави чест такова поведение.

То вярно, че темата е в Плямпалника, пардон Клюкарника и според мен не й е тук мястото, но както и да е.

# 3 481
Какво значение има кой какво би направил лично? Аз не бих направила много неща, ама хората си ги правят и хич не ме питат.

# 3 482
  • София

То вярно, че темата е в Плямпалника, пардон Клюкарника и според мен не й е тук мястото, но както и да е.
Абе вие няма ли да спрете да размахвате пръстче укорително във всеки втори пост. То Уасп беше крива, после аз, сега Цеца. Вие щото сте едни морални, ум да ти зайде. Явно много ви се иска за СМ да се говори като за мъртвите: или добро или нищо. Е, не става.

# 3 483
Tаис, опасявам се, че не успяваш да вникнеш в моите постове и съответно си правиш грешни изводи, генерираш излишна негативна енергия и неприязън.
Аз просто призовавам (и съжалявам, че ми се налага да се повтарям) към толерантност, добра хигиена на общуването и нека да ви го кажа в прав текст: по-мек тон спрямо инакомислещите.
И още нещо в прав текст: уважавайте мнението на другите, а не се хлъзгайте по наклонената плоскост на личните нападки.
По-ясно ли го написах сега?

# 3 484
Magdalena, зададохме няколко прости въпроса
Отговор не дадохте  на нито един

# 3 485
W'A'S'P', извинявай, не се засягай, но след изцепките ти спрямо 2-ма други потребители, аз просто ти прескачам постовете и не ги чета.

Както писах и по-рано: намесих се с призив за по-толерантни дискусии. Това е.

# 3 486
  • София
Предвид естеството на темата, съм съвсем културна,благодаря. Така или иначе, не си узурпирай, ако обичаш, правото да квалифицираш кой как се държи.

В реала съм далеч по-рязка с индивиди, които искат да си купят бебета. За съжаление, съм се сблъсквала с една такава девойка. И не й спестих мнението си.

# 3 487
В реала съм далеч по-рязка с индивиди, които искат да си купят бебета. За съжаление, съм се сблъсквала с една такава девойка. И не й спестих мнението си.

А тя искаше ли твоето мнение? Или ти й го натрапи?
Ти горда ли си от твоята постъпка? Морално удовлетворена ли се чувстваш?
Всъщност твоето мнение би ли я спряло според теб?

Узурпирала съм сега  Joy Верно?  Joy Наложи ми се да се обяснявам като ученичка, защото някои не успяха правилно да се ориентират в моите писания, та трябваше и до жокери и изречения от тип "в прав текст да си го кажем" да се стигне. А после пък ме обвиняват в узурпиране Simple Smile

# 3 488
То и убиецът няма нужда от общественото одобрение, ама това не пречи да бъде съден за престъпление
Страшни аргументи
Поне отговорете на въпросите на другите, като моите ще ги подминавате
Ако ви изнася, че както видяхме, май не

# 3 489
  • Куциндрел

Ам що като ви настъпят и зададат директен въпрос, другите ви стават криви?
Нека съм вулгарна, т.е. брутално реалистична. Mr. Green
Има си правила във форума и ако съм ги нарушила можеш да се оплачеш.
Добър тон не може да се изисква само от едната страна в спора. Whistling
Оф.. и какво ми е поведението? Tired Би ли обЯснила?

# 3 490
  • София

А тя искаше ли твоето мнение? Или ти й го натрапи?
Ти горда ли си от твоята постъпка? Морално удовлетворена ли се чувстваш?
Всъщност твоето мнение би ли я спряло според теб?

Узурпирала съм сега  Joy Верно?  Joy Наложи ми се да се обяснявам като ученичка, защото някои не успяха правилно да се ориентират в моите писания, та трябваше и до жокери и изречения от тип "в прав текст да си го кажем" да се стигне. А после пък ме обвиняват в узурпиране Simple Smile
О, мацката не просто ми искаше мнението, а дойде да ми реве на рамото, че мъжът й, който ми е роднина, не ще и да чуе за Украйна, теглене на заеми и СМ. Тогава за първи път взех да се ровя в цялата тази помия със сурогатните майки и как разни богати и не толкова богати европейки и американки се възползат от услугата в държави като въпросната Украйна. Търговия с плът, само че бебешка  Sick

А ти освен, че го играеш куче пазач на Елица и какйбешеимето на другата потребителка, с какво точно допринасяш в темата  Thinking Аз например пусках линкове към кофти случаи от САЩ, пусках и становището на ЕП. Все пак, като европейска държава, член на ЕС, би следвало да имаме някакво отношение към оценките на европейския парламент. Или имаме положително отношение само когато ни изнася..а понеже в конкретния случай не ни, си трайкаме и отказваме да коментираме. Хитро.

# 3 491
  • София
Аз съм съгласна да се ходи в чужбина, но при това положение хората по медицински причини трябва да бъдат финансирани от държавата. Смятам, че така ще е справедливо, както когато не може едно заболяване да бъде лекувано в БГ.

и защо да бъдат финансирани? Това не е жживотозастрашаващо заболяване. И как точно това заболяване изобщо се лекува и извън БГ? Сори, ама липсваща матка няма как даа се излекува и на Марс.

# 3 492
Ceca, "вулгарна" не е същото като "брутално реалистична". Има тълковни речници, виж, провери там. Виж и думата "деликатен". Wink

Tаис, няколко пъти писах вече (а не ми беше в плановете). Виж, прочети внимателно и мнението съм си изказала и всичко. Не искам да се повтарям и да въртя като развалена плоча едно и също. Нима в темата се толерира пускането на еднакви мнения, когато се мине на друга страница.... сякаш оставам с това впечатление....

Andariel, принципно има вече варианти и за донорство на матка, но не смея да се намесвам повече в тази тема. До колкото ми е известно (като лаик като всички вас в областта) вече има успешни случаи в това отношение. Дали ще се превърне в стандартна медицинска практика е отделен въпрос и предстои да научим в бъдеще.

# 3 493
Magdalena1978 много добре казано ! Модераторите да вземат мерки крайно време е !

# 3 494
Донорство на орган е леко встрани от търговия с бебета и "матки под наем"
Не мисля, че противниците на СМ ще са против трансплантация на матка
Там няма морална дилема, освен ако не вземат органа от жива жена (Кристиян навремето в темата за трансплантации обясняваше как анестизирал уж пациент в мозъчна смърт, който се събудил по време на вадене на орган)
Иначе като се замисля, за много пари може някоя закъсала жена над 40 да се съгласи да дари матка, без да си има на идея колко тежка операция е
Значи пак мегдан за договорчета и извиване на ръце

Общи условия

Активация на акаунт