Сурогатното майчинство в България

• 149 692
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 855
Ако имах репродуктивни проблеми...

Аха.... Laughing
  Аз например, ако имах репродуктивни проблеми, изобщо не знам какво щях да направя, а пък не съм някой маниак за деца. Прочетете молко във форуми за проблемно забременяване, поредица аборти, вродена аномалия, извадена матка, и после да си говорим кой какво би направил.

# 856
Значи, за да обобщим - осиновяване само в краен случай?  ooooh! И после се чудим защо домовете са пълни с деца - защото масовият българин осиновява само в краен случай. То и заради това най-често осиновители са тия дето имат репродуктивни проблеми...

# 857
  • София
бъръльо, на приказки почти всички сме много смели.  Peace
Аз лично предпочитам да съм убедена за себе си, че съм направила всичко възможно да си родя собствено дете, преди да подам документи за осиновяване. Дори това да означава 8-9 инвитро опити. Може точно 10-ия да е моето бебе. И държа дебело да подчертая, че не съм против осиновяването.
Никой няма право да осъжда жените, които искат да имат свое дете на всяка цена.

Значи, за да обобщим - осиновяване само в краен случай?  ooooh! И после се чудим защо домовете са пълни с деца - защото масовият българин осиновява само в краен случай.
Ти лично, би ли осиновила дете, което е 7-8-9-годишно?
Защото за осиновяване на малки деца опашката от кандидат-осиновители никак не е малка. И хората чакат с години, за да осиновят дете.
А домовете може и да са пълни с деца, защото биологичните им родители хем не ги искат, хем не се отказват от тях.

# 858
  • София - Рим и обратно
Значи, за да обобщим - осиновяване само в краен случай?  ooooh! И после се чудим защо домовете са пълни с деца - защото масовият българин осиновява само в краен случай. То и заради това най-често осиновители са тия дето имат репродуктивни проблеми...
Не ме разбра. Отговорът ми беше на риторичния ти въпрос "вие що раждате".
Иначе - да, при нас съвсем сериозно се обмисля идеята за осиновяване един ден, макар че имаме 2 деца. За сега единствено ни спира финансовата страна и неустановеното местожителство.

# 859
  • София
Значи, за да обобщим - осиновяване само в краен случай?  ooooh!
Няма какво да се лъжем и шикалкавим. Естественото е мама, тати, секс, бебе. При невъзможност за бебе в тази конфигурация се намесват и други фактори - лечение, АРТ процедури, осиновяване, ин витро, сурогатство. Няма човек на тази земя, който да не пробва да опита "лесния начин", преди да премине към другите възможности. Кое е чудното, че и за  ooooh!?

# 860
  • София
бъръльо, на приказки почти всички сме много смели.  Peace
...
Ти лично, би ли осиновила дете, което е 7-8-9-годишно?
...
А домовете може и да са пълни с деца, защото биологичните им родители хем не ги искат, хем не се отказват от тях.
1. Точно по този въпрос предпочетох да сме си изяснили позициите с мъжа ми, да не настане драма в последствие. Познава жена, която трябваше да роди, за да се ожени за нея пухльото й. Условие, един вид.  ooooh! Че предишната си съпруга бил зарязал точно заради подобни проблеми.  Sick

2. Аз лично - да.

3. Е това вече всички сме единодушни, че е престъпление просто.

# 861
  • София - Рим и обратно

Пак почна с обидите. Цената се определя от този, който я плаща - не изземвай тази функция.

Ето, ти казваш, че би направила един опит ин-витро. За много хора това е "на всяка цена".

За мен осиновяването би било "на  всяка цена" и "фикс-идея" - но знам, че за други не е така. Просто е индивидуално, не можеш ли да го приемеш?
Кое е обидно, jp? Истината ли? На всяка цена е да ходиш 15 пъти да се подлагаш на хормонални терапии и ужасии, да се превръщаш в маниак, а върха на манията е да замесваш и чужд организъм за своите си цели. И не ми обяснявай, че чуждия организъм бил доброволен и готов да помогне. Защото това е ужасна лъжа. Ако беше толкова хуманен и благороден човешкия род, че да прави такива неща безвъзмездно и от добра воля, щеше да е построен комунизма в идеалния му вариант отдавна Laughing
Не го приемам, защото истините са си истини, а останалото е игра на думи.

# 862
  • Вън от пространство и време
Но за осиновяване на малки деца опашката от кандидат-осиновители никак не е малка. И хората чакат с години, за да осиновят дете.

Това не е вярно.

# 863
Да бих осиновила. Не знам някоя от вас някога била ли е в дом за изоставени деца, но е жалко да гледаш как евентуални осиновители идват и гледат само децата до 3-4 години максимум, а другите ги игнорират. Учех в езикова гимназия, бях председател на училищния съвет и организирахме уроци за децата от местния дом - ходехме веднъж седмично да им помагама с уроците. Да видиш десет годишно дете на ръба на нервна криза, защото лелките са ги изгонили от стаята с малките, защото има визитация - абе не е хубава картинка.

Но това е друга тема на разговор.

Въпросът тук е че всеки има право да опита да има свое собствено дете. Дори за вас това да е маниакална фикс идея и противоестествено. За тях не е.

Според мен в закона трябва да бъде дописано и задължителни сесии с психотерапевт по време на бременността, както за биологичните, така и за СМ, за да бъдат поне донякъде психически подготвени, защото и за едните и за другите ще бъде доста стресово.

# 864
  • София
Но за осиновяване на малки деца опашката от кандидат-осиновители никак не е малка. И хората чакат с години, за да осиновят дете.
Това не е вярно.
Като не е вярно поне се обоснови.
По отношение на етноса ли не е вярно? Или че не чакаш достатъчно дълго време и айде-хоп, дава ти се бебенце...

# 865
Значи, за да обобщим - осиновяване само в краен случай?  ooooh!
Няма какво да се лъжем и шикалкавим. Естественото е мама, тати, секс, бебе. При невъзможност за бебе в тази конфигурация се намесват и други фактори - лечение, АРТ процедури, осиновяване, ин витро, сурогатство. Няма човек на тази земя, който да не пробва да опита "лесния начин", преди да премине към другите възможности. Кое е чудното, че и за  ooooh!?

При случаите, за които е предвидена възможността за СМ, конфигурацията е значително по-опростена. Там естественото е невъзможно, лечение няма, и има само два възможни варианта - сурогатна бременност или осиновяване.

И не ми обяснявай, че чуждия организъм бил доброволен и готов да помогне. Защото това е ужасна лъжа. Ако беше толкова хуманен и благороден човешкия род, че да прави такива неща безвъзмездно и от добра воля, щеше да е построен комунизма в идеалния му вариант отдавна Laughing
Не го приемам, защото истините са си истини, а останалото е игра на думи.

А това вече намирисва на мизантропия. Наистина ли не можете да си представите, че има и благородни хора на тази земя? Е, това обяснява позицията на някои противници на СМ...и поставя въпроса те какво възпитават в децата си, но това е отделна тема.

# 866

Според мен в закона трябва да бъде дописано и задължителни сесии с психотерапевт по време на бременността, както за биологичните, така и за СМ, за да бъдат поне донякъде психически подготвени, защото и за едните и за другите ще бъде доста стресово.

Доколкото видях е предвидена психологическа помощ за всички страни от процеса на всеки етап.

# 867
  • София
Въпросът тук е че всеки има право да опита да има свое собствено дете. Дори за вас това да е маниакална фикс идея и противоестествено. За тях не е.
Да, де. Ама няма права задължително да има.

При случаите, за които е предвидена възможността за СМ, конфигурацията е значително по-опростена. Там естественото е невъзможно, лечение няма, и има само два възможни варианта - сурогатна бременност или осиновяване.
Кои са тези предвидени случаи, Емили? "Всички съпътстващи заболявания, които..." Ха!
Винаги има трета възможност - да останеш без дете. Без партньор. Без работа. Без ръкаб Без, без...

# 868
  • София
Както изяснихме вече страници назад, съществуват такива кандидатки за СМ - хуманни, благородни, материално осигурени, които биха го направили безвъзмездно и от добра воля. Но те не са "човешкия род', те са съвсем малко индивиди.

# 869

Доколкото видях е предвидена психологическа помощ за всички страни от процеса на всеки етап.

Ако не се лъжа така формулирано беше само по избор. Аз говоря за задължителна такава още преди СМ да стане такава. Родителите намират човек и заедно минават през курс преди, по време и след - задължително. Така че в случай, че наяве излезе, че някой от двете страни не е точно съгласен или подготвен с процедурата, тя да не бъде извършвана. Т.е. преди нея и двете страни да бъдат одобрени.

Бъръльо, значи някой трябва да определи дали Х има право да има дете?

Общи условия

Активация на акаунт