Сурогатното майчинство в България

• 149 520
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 960

А идва ли ти на ум, че тази двойка се чувства като нормално семейство и има право да им,а дете?

Да имаш дете в никакъв случай, ама в никакъв, не е човешко право.

# 961

тези две изказвания , за личността на невинното дете и инакомислещата двойка, казани от човек, дето се е изправил срещу порядките на обществото....не ми се връзват.
Laughing Искрено се забавлявам. Пак ли ти свършиха доводите, та се захвана да ровичкаш моите кирливи ризи Joy. Както и да е, щом не правиш разлика между изкривяване на природни, човешки закони и дребни житейски случки, не мога да ти помогна. Продължавай да клюкарстваш, не ми пречиш  bouquet.

Твойте доводи свършиха още като нарече детето ми "Купчината клетки, на която явно държиш френетично понеже е собствена".
Тогава погледнах постовете ти. О, изненада: ами госпожата има дете от женен господин, дръзнал да направи инвитро със съпругата си или както ти си нарекла процедурата - Затова отишъл и си дал семката (с извинение), с надеждата, че тия деца няма да се родят и той ще си тръгне с чиста съвест и изпълнен дълг.
И то със съпруга, която: Тя наистина нямаше друг избор освен да остане с него, тя искаше деца на всяка цена, а по нормален начин не можеше да има, та единствения човек длъжен да й даде този шанс на близо 40 годишна възраст, беше съпруга и естествено. 

Грозно, грозно и лицемерно. Продължавай да се забавляваш

# 962
според мен зависи от човешките качества.
аз предпочитам да ме отглежда стабилна гей двойка, от двойка, в която майка ми ще ме кърми с жлъч срещу всичко, което й е невъзможно да възприеме в живота.

То ако всичко ставаше както ние го предпочитаме....

Ами това 'аз' не е защото съм новородена, а защото понякога човек прави сравнения базирани на жизнен опит и научено за света и хората ( естествено от личната 'камбанария' на мислене и мироглед). А от наученото за мен ключовото е това, което си изрязала от постинга ми, не това, което си цитирала.

# 963

А идва ли ти на ум, че тази двойка се чувства като нормално семейство и има право да им,а дете?

Да имаш дете в никакъв случай, ама в никакъв, не е човешко право

Айде да пробваш пак. Има едно нещо наречено харта за правата на човека. та едно от основните права е Право на навършилите пълнолетие да сключват брак и да образуват семейство, като под семейство се разбира родителите и децата

# 964

jp , за кой ли път ще го напиша - не са ти обективни сравненията. Нищо не е само черно и само бяло. Аз и ти сме прибегнали до средствата на модерната медицина, за да спасим живота на недоносените си деца. Тези деца, които сме износили със собствените си тела, нали така?

Напротив, съвсем обективни са ми. Само дето ти не искаш да погледнеш по-нашироко и да признаеш, че невъзможността да износиш дете до някаква естествена жизнеспособна възраст е репродуктивен проблем, за който има ефективни методи за решаване едва в последните 50 години.

На практика методите са горе-долу на възрастта на методите, позволяващи СМ. Точно толкова естествено е бебе, родено в 6 месец да оцелее. Т.е. - нула.

И какво е като е нула? Правиш 2-ри, 3-ти, ....11-ти опит. Накрая раждаш от 12-ти опит и детето оцелява. Може да си на 40, може да е от 12-ти опит, но си родила собственото си дете със собственото си тяло. Има такива жени във форума, и независимо от ужаса през който са минали, съм сигурна, че не биха предпочели да "ползват" (каква грозна дума Sick) сурогатка.

# 965
И какво е като е нула? Правиш 2-ри, 3-ти, ....11-ти опит. Накрая раждаш от 12-ти опит и детето оцелява. Може да си на 40, може да е от 12-ти опит, но си родила собственото си дете със събственото си тяло. Има такива жени във форума, и независимо от ужаса през който са минали, съм сигурна, че не биха предпочели да "ползват" (каква грозва дума Sick) сурогатка.

ooooh! Да ти хрумва случайно какво значи да родиш в пети месец бебето си и да гледаш как умира в подлогата под теб?

Или в шести и да прекара 3 месеца в кувьоз с тръбички, стърчащи от всички негови миниатюрни части и после да чуваш диагнозите една след друга - ДЦП, хидроцефалия, ретинопатия. Да го гледаш как умира след месеци борба за живот? Да чуваш съвети отвсякъде да го оставиш в дом, защото вкъщи няма да може да се грижиш за него? Да отглеждаш цял живот дете с тежки увреждания?

Tea13
, идея нямаш за какво говориш просто.

Ти колко такива "опита" би направила, а?

# 966

Да имаш дете в никакъв случай, ама в никакъв, не е човешко право

Айде да пробваш пак. Има едно нещо наречено харта за правата на човека. та едно от основните права е Право на навършилите пълнолетие да сключват брак и да образуват семейство, като под семейство се разбира родителите и децата

Ти пробвай, защото аз не разбрах. Правото на брак и семейство включва ли правото да се възпроизвеждаш за чужда сметка и да погазваш основни биологични и нравствени закони?

# 967

Да имаш дете в никакъв случай, ама в никакъв, не е човешко право.

Това не е точно така.
Имането на дете е следствие от създаването на семейство в общия случай на създаване на сем .
То е човешко право. И в хартата за правата на човека, и в конвенцията правото на семейство е дефинирано в основните права. Формулировката на семейство вече е различна според законодателство предполагам, но биологично семейство мисля, че имат право да създават всички хора, тоест това е право да имат деца, защото понятието е безсмислено без наличието на дете.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 18:24 от 10 c's

# 968
  • София
Изключително грозен стана диалогът и от двете страни, ако може изобщо да се нарече диалог.
Май изчерпахте темата, а пък тя беше за закона и решаването на проблемите.

# 969

Ти колко такива "опита" би направила, а?

Аз, може би максимум 2. Но който е голям мераклия за дете ще направи и повече, каквото и да му струва. Лично обаче. Не като "ползва" чужди тела.

# 970
  • София - Рим и обратно
Едновременно ме радва и натъжава факта, че за кой ли път се убеждавам докъде може да стигне човешката жлъч и то на определена група хора Simple Smile. Аз говоря за купчината клетки и хората по принцип, а ти си седнала да се ровиш в публикациите и личния живот на един единствен човек, който не би трябвало да те интересува Laughing Благодаря ти за отделеното време и внимание.
Да ти припомня все пак темата - приемате ли сурогацията или не Laughing...

А сурогатката?!

Tea13 , и аз познавам такива и то лично, не само от форума - шапка им свалям.

# 971

Ти пробвай, защото аз не разбрах. Правото на брак и семейство включва ли правото да се възпроизвеждаш за чужда сметка и да погазваш основни биологични и нравствени закони?
[/quote]
Биологическо: състои се от родители и деца.
Правото на семейство, води след себе си и правото да имаш дете.

# 972
Едновременно ме радва и натъжава факта, че за кой ли път се убеждавам докъде може да стигне човешката жлъч и то на определена група хора Simple Smile. Аз говоря за купчината клетки и хората по принцип, а ти си седнала да се ровиш в публикациите и личния живот на един единствен човек, който не би трябвало да те интересува Laughing Благодаря ти за отделеното време и внимание.

Пак етикети, и то от човек с доста жлъч излята във форума.
Щом си си изтипосала личния живот трябва да си готова и другите да имат достъп до него. Ето аз казвам че детето ми е резултат от ин-витро и ти веднага ме контрираш с "Купчината клетки, на която явно държиш френетично понеже е собствена".
Кое е грозното- да нарекат едно дете по горния начин, или да покажеш личните писания на някого?
Да държа да носи детето ми моите гени и тези на баща си, да ако не можех да го износя щях да прибегна до услугите на СМ.
Кое дразни противниците на СМ в случая, готовноста някоя жена да износи детето на едно семейство или желанието на едно семейство да има собствено дете. Та нали всички искате да имате Ваше дете ( да носи Вашите гени и тезси на любимия Ви човек)? Кое Ви дава право да заклеймите някого, че иска същото каквото и Вие?

# 973
Ако законодателството разрешава  брак м/у гей двойки, то те са семейство с равни права и задължения пред закона с останалите бракове ( хетеро). Съответно от там произлиза и правото им да имат деца ( осиновяване, сурогатство, или собствено с донор ) Създаването на семейство е фундаментално човешко право, а какво е семейство се дефинира от съответното законодателство. Някои приемат гей-бракове, други не. Но при всички положения правото да имаш дете следва правото да имаш семейство.

От всяка жена сурогатна майка не става. Но за всичко е така в живота. Аз не мога да работя, като патоанатом например, но има хора, които са психически различни от мен, работят и се пенсионират в моргата. За това 'как се чувства СМ" и притесненията от този сорт са ми  малко странни - ако знае какво прави и е минала съответните проверки и процедури правилно, се чувства, като изпълнителка на  задачата да износи и роди детето на други хора. За мен такова състояние може да е абсурдно,  но за нея може да е О.К. За всичко има хора на тоя свят.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 18:51 от 10 c's

# 974

Биологическо: състои се от родители и деца.
Правото на семейство, води след себе си и правото да имаш дете.
[/quote]

Глупости.

Общи условия

Активация на акаунт