Сурогатното майчинство в България

• 149 700
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 945
При нас в Норвегия сурогарството е забранено, но пък е разрешено на гейовете да се женят.
Та една "звездна" гейска двойка вчера се похвали, че "са бременни" Sick Sick Sick Sick

Напазарували са си хората бебенце в УСА и сега ще си играят на татковци.

# 946
Ей това е гадното на нашето общество, не приема различните или инако мислещите.
О да, така написано, звучи толкова възвишено Laughing.
Пък то - "инакомислещи" по отношение на собствените си персони с его за милиони /буквално и преносно/.
Аз инакомислещи и различни си представям други с други въжделения и амбиции, ама карай.

Т.е. би приела "инакомислещите" само ако одобряваш техните "въжделения и амбиции".

Не е това идеята на израза "да примеш инакомислещите".

И изобщо - поради различни причини си ми симпатична, макар че винаги сме на различни мнения. Моля те, не прекалявай с изрази като "извратеняшко", "маниашко", "френетични", "уродско" и т.н. - така нищо не доказваш. Нито казваш.

Само обиждаш много хора, които не го заслужават. Поне аз нямам чувството да съм заслужила чак толкова.

# 947
При нас в Норвегия сурогарството е забранено, но пък е разрешено на гейовете да се женят.
Та една "звездна" гейска двойка вчера се похвали, че "са бременни" Sick Sick Sick Sick

Напазарували са си хората бебенце в УСА и сега ще си играят на татковци.

"Напазарували" звучи ми много грозно. Просто са използвали закона за да имат възможност отгледат собствено дете.  Ето такива изказвания имах предвид когато казах, че трябва да се уважава избора на инакомислещите, и аз не одобрявам брака между хора от еднакъв пол, но това не ми дава право да го заклеймя.

# 948
  • София - Рим и обратно

Т.е. би приела "инакомислещите" само ако одобряваш техните "въжделения и амбиции".

Не е това идеята на израза "да примеш инакомислещите".

Ама няма за какво аз да ги приемам, защото в случая това касае потъпкване /или заобикаляне ако предпочиташ/ на биологичен закон, според който женските бозайници износват бъдещото си поколение вътреутробно, а не "другоутробно" или нещо от сорта. Това не е "инакомислие", това е постигане на собствени цели с всички средства, дори тези в разрез със всякакви биологични, морални и правни норми.
И не го приемай лично - едва ли моето негативно отношение ще ти попречи да осъществиш каквото и да било, ако си го обмислила и приела за подходящо за теб. По-скоро явно самата ти имаш някакви вътрешни терзания, та да седнеш на мен да ми се обиждаш.

Титина, никак не ме вълнува крехкото лично достойнство на "инакомислещата" гей двойка. Да, грозно е това, което правят и не ми пука колко много ги обиждам. Вълнува ме съдбата и изкривяването на личността на едно невинно дете.

# 949
'Кафе с мед' преди да гледаш в чуждата паничка и да поставяш оценки, погледни в собствената си.

# 950

Ама няма за какво аз да ги приемам, защото в случая това касае потъпкване /или заобикаляне ако предпочиташ/ на биологичен закон, според който женските бозайници износват бъдещото си поколение вътреутробно, а не "другоутробно" или нещо от сорта. Това не е "инакомислие", това е постигане на собствени цели с всички средства, дори тези в разрез със всякакви биологични, морални и правни норми.

Не са всички средства. Това е едно конкретно средство, използвано с доброволното участие на възрастни хора, в резултат на което се създава едно дете.

Единственият нещастен си ти като страничен наблюдател - по незнайни за мен причини.

Природните закони... какво да ги коментирам. Ако разчитахме на тях - точно аз и ти нямаше да имаме деца. Това не е добре.

И да, винаги е лично - когато определяш група хора като "уроди" - това е лично. Да го напишеш спокойно тук предполага да имаш "топки" да се изправиш пред тях лично и да им го заявиш в лицето. Иначе си е чисто хейтърство - както е модерно да се казва.

# 951
според мен зависи от човешките качества.
аз предпочитам да ме отглежда стабилна гей двойка, от двойка, в която майка ми ще ме кърми с жлъч срещу всичко, което й е невъзможно да възприеме в живота.
убедена съм, че качеството на продукта 'личност', зависи от това на родителите.
а биологичните доводи са ( за мен и то донякъде) валидни, само докато детето каже на някого 'мамо' или 'татко'. от там насетне поне за мен всичко е любов, грижа и общуване.

# 952
  • София - Рим и обратно
'Кафе с мед' преди да гледаш в чуждата паничка и да поставяш оценки, погледни в собствената си.
За това следващо клише по какъв повод се сети?
Аз пък знам друго - гледай по-далеч от носа си.

jp , за кой ли път ще го напиша - не са ти адекватни сравненията. Нищо не е само черно и само бяло. Аз и ти сме прибегнали до средствата на модерната медицина, за да спасим живота на недоносените си деца. Тези деца, които сме износили със собствените си тела, нали така? Обратното би било не "уродство" /между другото тая дума не ми е присъща и никъде не се сещам да съм я използвала/, а просто престъпление срещу едно вече родено и нуждаещо се от помощ същество, почти все едно да го изхвърлиш на боклука, защото е недоносено, може би осакатено.

Ами че то има безброй много ненормалници, на всички ли да ходя да им казвам, че са такива? Какво общо имат "топките". Просто тук се обсъжда една тема, която касае процедура, чийто предмет е детски живот и криворазбрани ценности. Всеки има правото да я коментира. Чак нещастна по този повод не се усещам Laughing.

# 953

jp , за кой ли път ще го напиша - не са ти обективни сравненията. Нищо не е само черно и само бяло. Аз и ти сме прибегнали до средствата на модерната медицина, за да спасим живота на недоносените си деца. Тези деца, които сме износили със собствените си тела, нали така?

Напротив, съвсем обективни са ми. Само дето ти не искаш да погледнеш по-нашироко и да признаеш, че невъзможността да износиш дете до някаква естествена жизнеспособна възраст е репродуктивен проблем, за който има ефективни методи за решаване едва в последните 50 години.

На практика методите са горе-долу на възрастта на методите, позволяващи СМ. Точно толкова естествено е бебе, родено в 6 месец да оцелее. Т.е. - нула.

# 954
За това следващо клише по какъв повод се сети?
Аз пък знам друго - гледай по-далеч от носа си.

Титина, никак не ме вълнува крехкото лично достойнство на "инакомислещата" гей двойка. Да, грозно е това, което правят и не ми пука колко много ги обиждам. Вълнува ме съдбата и изкривяването на личността на едно невинно дете.

тези две изказвания , за личността на невинното дете и инакомислещата двойка, казани от човек, дето се е изправил срещу порядките на обществото....не ми се връзват.

# 955
Интересно ми е някоя от организациите за репродуктивни проблеми участвала ли е писането на закона? Правени ли са проучвания сред заинтересувани двойки с репродуктивни проблеми и взето ли е предвид тяхното мнение при писане на закона?

# 956
и аз не одобрявам брака между хора от еднакъв пол, но това не ми дава право да го заклеймя.

Къде пък видя да заклеймявам брак между гейове?
И да, въпросната двайка ПАЗАРУВА бебето. Плаща и получава нещо в съответствие. И вместо това "нещо" да е картофи, то пък се оказва човешко същество - бебе.

# 957
според мен зависи от човешките качества.
аз предпочитам да ме отглежда стабилна гей двойка, от двойка, в която майка ми ще ме кърми с жлъч срещу всичко, което й е невъзможно да възприеме в живота.

То ако всичко ставаше както ние го предпочитаме....

# 958
и аз не одобрявам брака между хора от еднакъв пол, но това не ми дава право да го заклеймя.

Къде пък видя да заклеймявам брак между гейове?
И да, въпросната двайка ПАЗАРУВА бебето. Плаща и получава нещо в съответствие. И вместо това "нещо" да е картофи, то пък се оказва човешко същество - бебе.

А идва ли ти на ум, че тази двойка се чувства като нормално семейство и има право да им,а дете?

# 959
  • София - Рим и обратно

тези две изказвания , за личността на невинното дете и инакомислещата двойка, казани от човек, дето се е изправил срещу порядките на обществото....не ми се връзват.
Laughing Искрено се забавлявам. Пак ли ти свършиха доводите, та се захвана да ровичкаш моите кирливи ризи Joy. Както и да е, щом не правиш разлика между изкривяване на природни, човешки закони и дребните житейски случки, не мога да ти помогна. Продължавай да клюкарстваш, не ми пречиш   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт