Сурогатното майчинство в България

• 148 901
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 185
Все пак Земята е пренаселена и има доста изоставени деца..............

Интересно, щом е пренаселена как така ти имаш дете, а не се съобрази с този факт.

# 1 186
Все пак Земята е пренаселена и има доста изоставени деца..............

Интересно, щом е пренаселена как така ти имаш дете, а не се съобрази с този факт.

Не си спомням да съм прибягвала до каквито и да било АРТ, за да имам дете. По най-естествения начин стана. Може би трябва да се чувствам гузна  newsm78 или пък да съм горда.........Що за глупост, без извинение......

# 1 187
Има една приказка - "На бодлива крава, Бог рога не дава"

Динчо, благодаря, започнах да се чувствам чак виновна, че чакам дете  Sick

Титина, ти какво предлагаш на Динчо - да си убие детето, може би? По-добре ли ще ти стане? Сигурна съм! И да, в Англия малко хора биха мислилои по този начин, а в БГ мнозинството и такива като теб го доказват постоянно.

# 1 188
  • сред маслини и портокалов цвят

Динчо, благодаря, започнах да се чувствам чак виновна, че чакам дете  Sick

Титина, ти какво предлагаш на Динчо - да си убие детето, може би? По-добре ли ще ти стане? Сигурна съм! И да, в Англия малко хора биха мислилои по този начин, а в БГ мнозинството и такива като теб го доказват постоянно.

Прекалявате вече, честно. Как може да напишеш подобно нещо.
А иначе Динчо можеше просто да си осинови дете, щом я е грижа за пренаселеността на планетата.
Ооо, забравих-осиновените деца са пряка грижа на тези с репродуктивните проблеми..

# 1 189
Нищо на никого не прадлагам, но доводите ви за пренаселеноста на планетата излиза, че не касаят Вас самите.

Димчо, дано и до болници не си прибягнала, иначе как щеше да действа естествения подбор се чудя.

# 1 190

И една молба, моля не обиждайте "Поразяващата уста" - учудвам се как не ви е срам. Момичето е бременно, а вие сте големи защитнички на майчинството. Не ви ли е срам, защото мен ме е срам от първосигналните ви реакции.

Ами не ги е срам. Човек, който приема СМ може ли да има срам от нещо или респект към нещо.
Въобще не съм съгласна, че са "големи защитнички на майчинството". Соругатството е поругаване и оскверняване на майчинството.

# 1 191
Tea13, май го уточняваме за кой ли път. Защитаваме правото на избор. Големи хора сме, психически и физически годни да направим избор и вземем решение. Иначе щяхме да сме под запрещение.

# 1 192
И една молба, моля не обиждайте "Поразяващата уста" - учудвам се как не ви е срам. Момичето е бременно, а вие сте големи защитнички на майчинството. Не ви ли е срам, защото мен ме е срам от първосигналните ви реакции.
кой я е обидил и с какво ?
в 70 милионна Англия ( където е забременяла и няма злоба , омраза ) от 25 години е разрешено сурогатното майчинство  ... -
на нея не й пречи , а същият факт в България силно й пречи и не може да се спре да пише ...

# 1 193
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

ooooh!

Добре е, че си убедена, че точно ти си от по-добрата селекция крави.

# 1 194
  • ENGLAND
И да, в Англия малко хора биха мислилои по този начин, а в БГ мнозинството и такива като теб го доказват постоянно.

Tи пък как за няколко месеца в Англия разбра как мислят тукашните?! Че и си сигурна! Много лесно обобщаваш без да си имаш и понятие дори.ooooh! И що се върна в България при злобите? Нямам думи, такава драма куин си. Впечатление не само от тукашната тема.

# 1 195

Ако хората се интересуваха само да отгледат дете, СМ изобщо нямаше да е тема на обсъждане. Все пак Земята е пренаселена и има доста изоставени деца..............

Ами честно казано, не мисля, че някой може да е морален съдник на нещо толкова естестврно, като желанието да имаш поколение, още повече, ако вече е родител. Напредъкът на науката и медицината дава възможност на все по-широк кръг хора да имат собствени деца посредством различни начини. А обществото пък узрява и доказва, че напълно нормално развити и щастливи индивиди могат да бъдат отглеждани в най-различни конфигурации ( не само класическата на мама и татко). За има няма десетилетие - две преформулирахме идеята за семейство.
Така че освен научен прогрес, има и обществен такъв. Дъвченето на 'природата', като аргумент,  или на клишетата като 'майкаТа" е излишно, защото тапата я няма вече ( религиозна, политическа, морална, или псевдоморална), и волята човешка се рее свободно из въздуха.
Единственото, което можем да направим ( според мен, разбира се, не претендирам за никаква меродавност на мнението) е да осигурим наистина добро законодателство, което да минимизира злоупотребите,  ограничава поръчковата репродукция до 'здрав' и гарантира равенство. Това смятам всеки би го пожелал на дъщеря си.

# 1 196

..................................
Ооо, забравих-осиновените деца са пряка грижа на тези с репродуктивните проблеми..

Това пак без извинение, са нечии комплекси ..............
Аз може и да си осиновя дете, но това какво общо има с темата за СМ.
Просто не приемам човек да има две биологични майки, за да задоволи нечии амбиции. Може би съм консерва и какво от това.
Моля защитничките на СМ да ми отговорят коя е майката при донорска яйцеклетка. Благодаря им предварително за честността.

Димчо, дано и до болници не си прибягнала, иначе как щеше да действа естествения подбор се чудя.

Никът ми е ДиНчо. И за това, че съм здрава и не съм прибягвала до болници ли трябва да се чувствам виновна и да нямам право на мнение ли newsm78..... Отивам да се срамувам.

кой я е обидил и с какво ?
. -
на нея не й пречи , а същият факт в България силно й пречи и не може да се спре да пише ...

А на теб какво точно ти пречи едно бременно момиче...............та искаш и да спре да пише..... за това говоря.

# 1 197
Терез, мисля, че обясних какви са ми опасенията.
И си далеч от истината - изобщо не ми пречи, понеже не ме касае. Какво ме интересува, че някой, някъде имал някакъв проблем, нали- нищо. Нито ме касаят преките последствия от неговия проблем и разрешаването му, върху продукта, който ще се възпроизведе.
Не мога да се спра да, но не съм изписала аз 80 страници  Whistling

Ясмин, виж какви са коментарите, спрямо нашите деца и тогава ме цитирай. Още повече, че това беше сарказъм, да не казвам и арогантен цинизъм, също каквото е и СМ, спрямо децата, които ще се родят. Не очаквам някой да се радва, че аз ще имам дете, но чак пък да се хвърлят нападки спрямо потребители и техните деца...Не знам кой е е груб и кой не.

Знам само, че докато цари такава злоба, докато поне малко не се научите да се радвате на чуждото щастие, независимо за какво е, докато не осъзнаете, че обичта и родителството не се обосновават само чрез генетика, никога няма да разберете нито моите аргументи "против", нито на някой друг. Защото аз разбирам вашите аргументи, много пъти дадох примери със себе си дори и за себе си не съм съгласна. Но вие не видях някъде да се обосновете и да отговорите на въпросите, които биха стояли пред едно такова деиствие и пред последиците от него. Хванали сте се за идеята за голямото желание и право на всеки човек да има деца, но до там. Ок, но ако с това право се нарушават редица други права, на поне двама други индивиди?...

Говоря за БГ, защото в БГ винаги нещата се извъртат, винаги се израждат и винаги някой се възползва за нечия сметка. ТАка че като стигнем Англия, най-малкото по социална политика и поне като част от мисленето им, тогава ще можем да правим съпоставка.

Хубаво, че ми знаеш темите. Имам наблюдения не само отсега. Върнах се поради причини, които също можеш да прочетеш. Ама е по-добре избирателно да си пишем нали?

# 1 198
не ми пречи ни най-малко , да си пише , исках да кажа - пише предълги постове ,
нека си ги пише ,
интересно ми е дали ще иде в някой английски форум за сурогатни да ги ''благославя '' така ...

# 1 199
Динчо , ако беше запозната с понятието 'цитоплазмена наследственост' сигурно щеше да останеш учудена, че някои хора и животни имат по двама биологични бащи, например. Или неприемането ти се ограничава само до биологичните майки?

Общи условия

Активация на акаунт