Сурогатното майчинство в България

• 149 442
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 425
И дума не може да става, че То също се подготвя да дойде в този свят.

Сигурно се подготвя. Какво от това? Това все още не означава, че разделянето от СМ е кой знае колко съществено.

Дори в природата има изоставени от родителите си малки или загубили майка си, които оцеляват, ако има кой да полага грижи за тях - явно животът само по себе си е по-важен от вътреутробното общуване и възпитание.

# 1 426
  • София
А аз се опитам да обясня, че преди да се роди то не е дете, а ембрион, после фетус, после плод (така го третира и медицината, и законът). Дете става едва когато го гушнат веднага след раждането мама и татко, които ще си го отгледат и които ще са негови родители и по документи, а не само де факто. Законодателните промени, освен регламетирането на договора с износващата жена, регламентира и "узаконяването" на вече роденото дете, в чийто акт за раждане ще се вписват мато майка и баща тези, коит ще го отгледат, без затова да е необходимо да се водят специални дела.

А за парите споменах, защото в България ние сме все виновни: че има ФАР, че има инвитро, че искаме да раждаме.В случая със СМ от никого не взимаме пари, не искаме финансова помощ, искаме разбиране и регламентиране.

Благодаря за коментара за менопаузата, наистина ме развесели. Ако си беше направила труда да ми прочетеш подписа, щеше да установиш, че бях бременна до преди две седмици. Асега питай Гугъл какви са характеристиките на менопаузата и пак пиши.

# 1 427
  • София
И дума не може да става, че То също се подготвя да дойде в този свят.

Сигурно се подготвя. Какво от това? Това все още не означава, че разделянето от СМ е кой знае колко съществено.

Дори в природата има изоставени от родителите си малки или загубили майка си, които оцеляват, ако има кой да полага грижи за тях - явно животът само по себе си е по-важен от вътреутробното общуване и възпитание.

Не само в природата, хората също изоставят децата си, това как оправдава сурогатното майчинство. Да оцеляват изоставените деца. Всъщност хората оцеляват при изключително екстремни условия. След природни бедствия, концлагери, войни. Това прави ли трагедията им по-малка?

# 1 428

Не само в природата, хората също изоставят децата си, това как оправдава сурогатното майчинство. Да оцеляват изоставените деца. Всъщност хората оцеляват при изключително екстремни условия. След природни бедствия, концлагери, войни. Това прави ли трагедията им по-малка?

Не, Lindt, но показва, че животът е по-голям от нея.

# 1 429
Чий натрупан опит?! На съвременната медицина ли, дето е прохождащо сукалче. Кой има душа и кой не, надали е от нашата компетенция, още по-малко пък от компетенцията на медицината, но ще е добре да се запитаме какво се случва с излишните ембриони. Къде се замразяват, съхраняват, транспортират, продават, имплантират, износват, раждат, след 50 години замразяване например, еволюционно изостанали, бизнес за милиарди. На кой му пука за детето и човешкия му живот. Ти какво мислиш за това?

# 1 430
Благодаря за коментара за менопаузата, наистина ме развесели. Ако си беше направила труда да ми прочетеш подписа, щеше да установиш, че бях бременна до преди две седмици. Асега питай Гугъл какви са характеристиките на менопаузата и пак пиши.

Подписът ти съм го прочела. Чела съм те и в темата "Бременни на 40+". Там обаче никой не е забременял и родил така, както ти се напъваш да направиш.

# 1 431
Чий натрупан опит?! На съвременната медицина ли, дето е прохождащо сукалче. Кой има душа и кой не, надали е от нашата компетенция, още по-малко пък от компетенцията на медицината, но ще е добре да се запитаме какво се случва с излишните ембриони. Къде се замразяват, съхраняват, транспортират, продават, имплантират, износват, раждат, след 50 години замразяване например, бизнес за милиарди. Ти какво мислиш за това?

Това не е точно отговор. Питаш чий опит. Ами моят личен опит, с моето лично дете - което спи в съседната стая. Или с детето, което играе с твоето на площадката. Или детето на най-добрата ти приятелка. Мислиш, че те се различават по нещо от "нормалните" деца? Че нямат души? Simple Smile

Какъв бизнес за милиарди със замразени емрбиони, че не схващам какво се опитваш да попиташ?

# 1 432
  • София - Рим и обратно

Аз пък не разбирам друго - защо повечето противници изхождате от презумпцията, че законът непременно ще се нарушава?

Изхождаме от презумпцията, че законът въобще не трябва да го има.
Анджък Peace

Майка се става след раждането на детето с гледането му

.и аналогично, плодът става дете след като се роди, а не преди това.

А аз се опитам да обясня, че преди да се роди то не е дете, а ембрион, после фетус, после плод (така го третира и медицината, и законът).

Rolling Eyes Тотално са ти сбъркани представите в главата, верно си за съжаление. Какво е това дето се ражда - парче месо ли? Не си ли чула случайно, че "фетусът" чува и разпознава гласа на майка си, тази която го носи, естествено, защото за него друга няма?

# 1 433
  • София
Чий натрупан опит?! На съвременната медицина ли, дето е прохождащо сукалче. Кой има душа и кой не, надали е от нашата компетенция, още по-малко пък от компетенцията на медицината, но ще е добре да се запитаме какво се случва с излишните ембриони. Къде се замразяват, съхраняват, транспортират, продават, имплантират, износват, раждат, след 50 години замразяване например, еволюционно изостанали, бизнес за милиарди. На кой му пука за детето и човешкия му живот. Ти какво мислиш за това?

И аз не я разбирам спекулацията с това, как църквата била обявила нещо преди пък видиш ли сега всичко е цветя и рози. В инвитро поцедурите има морална дилема и тя далеч не е свързана с това с тайнство ли трябва да бъде заченато детето или в епруветка. Чист късмет си е за ембрионите ако им се случат описаните по-горе неща. Част от тях отиват просто при биологичните отпадъци. И това за да се повиши шанса за успех.

# 1 434

И аз не я разбирам спекулацията с това, как църквата била обявила нещо преди пък видиш ли сега всичко е цветя и рози.

Това не е спекулация, а факт. Аналогията с доводите на teo777 към момента са очевидни за мен и се свеждат до "не се прави така".

За ембрионите - 4 клетки не могат да оценят нито късмета си, нито липсата на такъв.

# 1 435

Подписът ти съм го прочела. Чела съм те и в темата "Бременни на 40+". Там обаче никой не е забременял и родил така, както ти се напъваш да направиш.
Tea13, поспри се бе жена,  Shocked
Аз познавам и други родили по същия начин, така, че Sharky* успех и въобще не ги слушай тъакива моралистки. Те са моралистки за другите, но когато допре до собствения им гъз се сменят на 180 градуса нещата

# 1 436
  • София - Рим и обратно

За ембрионите - 4 клетки не могат да оценят нито късмета си, нито липсата на такъв.
Как така?! Нали ти точно проповядваше колко е прекрасно да дадеш шанс за живот на неродения Петко и какъв щур късмет е имал да се роди?! Сега пък - голям праз, че се изхвърляли реални бъдещи човечета в коша Sick. Както ни е угодно си пишем май.

# 1 437

Как така?! Нали ти точно проповядваше колко е прекрасно да дадеш шанс за живот на неродения Петко и какъв щур късмет е имал да се роди?! Сега пък - голям праз, че се изхвърляли реални бъдещи човечета в коша Sick. Както ни е угодно си пишем май.

Е, като има 15 ембриона - кой да ги износи, Кафе с мед? Пречките са от чисто практическо естество, както виждаш.

Как предлагаш да се даде шанс на всички?

# 1 438
Вие да не мислите, че всички ембриони се развиват. Дори и да се върнат в човешкия организъм не се развиват всички. Ама пишете колкото да не заспите, наистина.

# 1 439
  • София - Рим и обратно
че искаме да раждаме.В случая със СМ от никого не взимаме пари, не искаме финансова помощ, искаме разбиране и регламентиране.

Ми хубаво искайте. И аз искам много неща. Но не се оглеждам за жертви на щенията си.
Когато личните ти цели и амбиции застрашават нечий чужд живот, вече се превръщат не просто в желания, а в престъпна мания. И това е над удобни "закони", договори, информирани избори и прочие бози.

Общи условия

Активация на акаунт