Сурогатното майчинство в България

• 149 408
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 255
Не, съдя нечие желание да се възползва от друг човек без да му пука за него.

А кой е казал, че някой се възползва от някого, нали говорим за СЪЗНАТЕЛЕН избор на пълнолетен човек?
Ще се повторя- и проституцията често е съзнателен избор на пълнолетна жена, което не прави възползването от нейните услуги достойно за адмирации.

# 3 256
Отговорете ми и вие и аз ще ви отговоря.Пълна хистеректомия ми направиха премахнаха 3 см от влагалището шийката матката и тръбите както и 15 бр лимфни възли.единствено яйчници имам

# 3 257
Отговорете ми и вие и аз ще ви отговоря.Пълна хистеректомия ми направиха премахнаха 3 см от влагалището шийката матката и тръбите както и 15 бр лимфни възли.единствено яйчници имам
Отново да повторя, искрено ти съчувствам за преживяното и ти желая дълги години да си здрава. Но, няма нужда да тропкаш с краче да ти отговорим, че ти да отговориш след това. Да взема и аз да тропна, че аз първа попитах и чакам отговора ти? Всъщност, няма нужда да отговаряш- поведението ти показва ясно, че за теб твоята трагедия е достатъчно оправдание да не ти пука за друго човешко същество и за това, което би могла да му причиниш, за да задоволиш собствените си желания. И се чудиш, че хората са егоисти? Я пак погледни в огледалото.

# 3 258
Елица, няма смисъл да спорим, поне не и докато някои не разберат, че сурогатното майчинство не е форма на изнасилване.
Пожелавам ти при теб да се развият така нещата, че да си имаш детенце.

# 3 259
   the wishmaster, няма нужда да се повтаряш, прочетох те още първия път. Склоняването към каквото и да е не е морално, тъй че не виждам защо го вкарваш тук, то може да бъде приложено навсякъде. Ако някой може да бъде склонен към престъпление, проблемът не е в престъпленията по принцип.

# 3 260
Вие се погледнете не аз.Не съм тук да търся съчуествие животът ме е направил достатъчно силна за да преодолея и това.Естественно че ми пука не мога да разбера само как донорска яйцеклетка не е проблем донорска сперма също а в случая за матка под наем и дума не може да става.След като в други държави е узаконено не виждам защо и в България това да не се случи.Живеем в 21 век крайно време е да си променим мисленето и да бъдем по широко скроени един към друг.

# 3 261
  • Шумен
Tаис поздравления за успеха ти и да ти е жива и здрава дъщерята, но я си помисли, ако това твое дете , но точно това, а не някое друго, не можеше да го имаш без помощта на сурогатно майчинство. Би ли го заменила с някое друго дете, което би осиновила?
И всъщност, защо след като сте били готови на вариант осиновяване сте се отказали след постигнатата бременост. Какво искаш да кажеш, че осиновяването е като компромисен вариант само за хора с репродуктивни проблеми, защото нямат друг избор така ли?

# 3 262
  • София
Добре, че все пак се е появил някой в България, който е позволил донорството на яйцеклетки и сперматозоиди.
Че ако трябваше да разчитаме на такива размисли и "морал", бездетните у нас нямаше да са 270 000, а вероятно по две. И то само тези, които са обявили проблема си.

Предлагам за по-голяма тежест да се върнеш и към въпроса с извънбрачните деца.

# 3 263
Естественно че ми пука не мога да разбера само как донорска яйцеклетка не е проблем донорска сперма също а в случая за матка под наем и дума не може да става.
Наистина ли не виждаш разликата между двете неща? Явно не, защото наричаш жената износваща желаното от теб дете "матка под наем". И как ти пука за нея? Като се разреве срещу теб, че обича и иска да задържи бебето, ти с изпълнен със съчувствие глас ще ѝ обясниш да не си разваля грима, защото тя е само една матка под наем.  ooooh!

# 3 264
  • Шумен
Те жените ако бяха толкова чувствителни нямаше домовете да са пълни с изоставени деца. Хайде сега да не преиграваме!

# 3 265
Те жените ако бяха толкова чувствителни нямаше домовете да са пълни с изоставени деца. Хайде сега да не преиграваме!
Да, да, разбрахме, че са матки под наем.

# 3 266

Да именно изведнъж всички много съпричастни.

# 3 267
  • волно калдъръмче
Напълно е възможно да поиска да го задържи и затова нещата трябва да се уредят със закон, за да обслужват само интересите на поръчителите.

# 3 268
Елица, аз ще ти отговоря. Ще подходя съвсем практично - ще подам документи за осиновяване,ако желанието ми е да имам дете. Няма да си губя времето в очакване на някакъв закон и размисли в кой век живея. А когато вече си имам дете може и да ми остане време да чакам закони и да водя спорове в Бг-мама

# 3 269
Като се разреве срещу теб, че обича и иска да задържи бебето, ти с изпълнен със съчувствие глас ще ѝ обясниш да не си разваля грима, защото тя е само една матка под наем.  ooooh!

За жени, които искат да износят дете на друга двойка ли говорим все пак или пак са принудени, склонени и прочие?

Общи условия

Активация на акаунт