Сурогатното майчинство в България

• 149 419
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 240
Никой не говори за склоняване ако закона е правилно утеден.Трябва да има клиники за това и тези клиники да има скючен договор сас сурогатните майки и съответно семействата с клиниката.Даже изобщо не би трябвало сурогатната майка и семейството да се познават.Да бъде регламентирано само за хора с подобни проблеми  а не за някви намазани кифли които не искат да си развалят фигурата и подобни
Поредната, която говори за закон, когато на нея ѝ се говори за морал. Не ми отговори дали ти пука за чувствата на сурогатната майка? Ще ти пука ли, ако тя обикне детето, което носи?

# 3 241
Никой не говори за склоняване ако закона е правилно утеден.Трябва да има клиники за това и тези клиники да има скючен договор сас сурогатните майки и съответно семействата с клиниката.Даже изобщо не би трябвало сурогатната майка и семейството да се познават.Да бъде регламентирано само за хора с подобни проблеми  а не за някви намазани кифли които не искат да си развалят фигурата и подобни
От темата разбрах, че бъдещите родители биха искали да присъстват на прегледите на жената сурогатна майка - напр. на ехографа и да видят бебето, да има сълзи в очите и  т.н. Тогава как няма да се виждат и познават? И защо клиниките трябва да сключват договор със сурогатната майка? Ама вие съвсем на търговия го обърнахте. Отивате в клиниката -  добър ден искаме едно бебе.  - Няма проблем. Ето тук имаме сключени договори с няколко утроби под наем , пардон сурогатни майки. Дайте мат'риал и в срок от 9 месеца ще получите едно здраво бебе. Да, да.
Ако въобще ще искаш такова нещо, сам си сключвай договор с майката. В крайна сметка, тя ще извърши услуга на теб, не на клиниката.

# 3 242
Добре, че все пак се е появил някой в България, който е позволил донорството на яйцеклетки и сперматозоиди.
Че ако трябваше да разчитаме на такива размисли и "морал", бездетните у нас нямаше да са 270 000, а вероятно по две. И то само тези, които са обявили проблема си.

# 3 243
  • Шумен
Според мен трябва да се види как е описано юридически в другите страни и да се приложи и тук. Това не е нещо ново, щом го има по света. Трябва и тук семействата в нужда да могат да го ползват.

# 3 244
Добре, че все пак се е появил някой в България, който е позволил донорството на яйцеклетки и сперматозоиди.
Че ако трябваше да разчитаме на такива размисли и "морал", бездетните у нас нямаше да са 270 000, а вероятно по две. И то само тези, които са обявили проблема си.

А, ако разчитаме на малко мозъчна дейност, правим разлика между донорство на сперма и яйцеклетни и използването на човешко същество като фурна за печене на хляб.

# 3 245
  А защо постоянно се очаква сурогатната майка да е принудена, склонена, горката? Изключвате възможността някоя жена просто да иска да помогне на близки, без изгода? Пищите за правата на детето, но кой може да каже какъв би бил неговият избор след години между това да се роди от сурогатна майка и да не се роди изобщо? Съдите, решавате, обвинявате, предполагате нечий съзнателен, пълнолетен избор? Големите моралки!

# 3 246
 А защо постоянно се очаква сурогатната майка да е принудена, склонена, горката? Изключвате възможността някоя жена просто да иска да помогне на близки, без изгода? Пищите за правата на детето, но кой може да каже какъв би бил неговият избор след години между това да се роди от сурогатна майка и да не се роди изобщо? Съдите, решавате, обвинявате, предполагате нечий съзнателен, пълнолетен избор? Големите моралки!
Не, съдя нечие желание да се възползва от друг човек без да му пука за него.

# 3 247
  • волно калдъръмче
Според мен трябва да се види как е описано юридически в другите страни и да се приложи и тук. Това не е нещо ново, щом го има по света. Трябва и тук семействата в нужда да могат да го ползват.
Ако Гошко се хвърли от балкона, ти ще се хвърлиш ли?

Колкото по-близки, толкова по-близки. Да перифразирам Мечо Пух.

# 3 248
Мисля че всеки трябва да има право на избор.Това е което искам да кажа.И още нещо още преди и да подозирам че ше ми се случи нещо подобно 2011г когато внесоха закона в Парламента със съпруга ми бяхме пред телевизора и гледахме репортажа и още тогава си говорихме че ако знам че ще направя едно семейство щастливо бих го напавила без да се замисля.Мили дами това което ме сполетя не го пожелавам на никой но какво бихте направили ако тиюова бяхте вие?

# 3 249
Не съм изчела 200-те страници на темата, но истинският проблем в случая би могъл да се появи тогава, когато СМ прояви природен инстинкт и не иска да се раздели с детето, което е повече от нормално.

# 3 250
О, ако бяха моралистките на твое място, друга песен щяха да пеят.

# 3 251
Елица,
Скрит текст:
само шийката ли ти е ампутирана, извинявай, ако искаш не ми отговаряй.

# 3 252
Мисля че всеки трябва да има право на избор.Това е което искам да кажа.И още нещо още преди и да подозирам че ше ми се случи нещо подобно 2011г когато внесоха закона в Парламента със съпруга ми бяхме пред телевизора и гледахме репортажа и още тогава си говорихме че ако знам че ще направя едно семейство щастливо бих го напавила без да се замисля.Мили дами това което ме сполетя не го пожелавам на никой но какво бихте направили ако тиюова бяхте вие?
Трети опит. Пука ли ти за сурогатната майка? Пука ли ти за нейните чувства, ако обикне бебето, което носи?

# 3 253
  • София
Големи глупости се пишат ПОНЕ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КАКВО ПРЕЧИНЯВАТЕ НА ХОРАТА САМО С ДУМИ КАКВО ОСТАВА ДА ИМАТЕ ПРАВОМОЩИЯ .ЕДВАЛИ НЯКОЯ ОТ ВАС СИ ДАВА СМЕДКА ЗА БЕЗУМИЯТА КОИТО ГОВОРИТЕ .И ВИЕ ИМАТЕ ДЕЦА МОЖЕ И НА ТЯХ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО !
Я не викай. Ако дъщеря ми един ден не може да забременее, ще я посъветвам същото, което мен ме посъветваха лекарите навремето: да обмисли осиновяване. Аз все пак успях да забременея, но с мъжа ми бяхме говорили и бяхме подготвени и за другия вариант.

И понеже тук някои много розовко си представят нещата, ето ви случай от реалния живот:
http://edition.cnn.com/2013/03/04/health/surrogacy-kelley-legal-battle/

При рутинен преглед се установява, че бебето има сериозни здравословни проблеми. Съответно бъдещите щастливи родители започват да настояват сурогатната майка да направи аборт, предлагат й и пари. Но тя отказва. След което те наемат адвокат и я заплашват, че по закон е длъжна да абортира. Тя пак отказва, наема също адвокат. Тогава бъдещите родители решават, че веднага след раждането ще дадат детето за осиновяване. За да го избегне, сурогатната майка тайно заминава за място, където законът признава нея за законен родител - а не генетичните родители. Тоест, от Кънектикът, бременна се мести в Мичиган. Накрая все пак ражда и осъзнава, че не може да се грижи за дете с увреждания. И детето се осиновява.

Човешка трагедия в няколко действия. При това в САЩ, а не в някоя бедна руска екс-губерния.

# 3 254
Не, съдя нечие желание да се възползва от друг човек без да му пука за него.

А кой е казал, че някой се възползва от някого, нали говорим за СЪЗНАТЕЛЕН избор на пълнолетен човек?

Райчун, ползвай бутон "извести", ако няма какво да кажеш, но би искала да следиш темата.

Общи условия

Активация на акаунт