Сурогатното майчинство в България

• 149 489
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 225
  • София
Това не би ли трябвало да е избор на самата жена?
То и проституцията често е избор на самата жена, но склоняването към проституция се наказва от закона.
И с право - склоняването е вид отнемане на избора. Точно това, срещу което реагирам и в тази тема. Когато написах "избор на жената", трябваше да уточня, че говоря единствено за напълно доброволния и напълно съзнателния избор на друга пълнолетна личност.

# 3 226
Защо реагирате така остро никой няма да ви хване на сила и да ви заведе в болницата и да ви направи сурогатна майка.
Защото, дори жената да е взела решението да стане сурогатна майка сама, това не променя факта, че отношението към нея е отвратително. Ти как мислиш, защо най-често биха вземали подобно решение жените- от съчувствие към теб или от финансова принуда? Или твоята лична трагедия е достатъчно оправдание да се възползваш от дефицитите (финансови, морални, интелектуални и т.н) на другата жена?

# 3 227
  • София
та, значи, да излиза по-евтино тук ли? Значи, каквото и да си говорим, винаги стаава въпрос за пари, нали така! После ала-бала за благородство, личен избор...

# 3 228
  • волно калдъръмче
И с право - склоняването е вид отнемане на избора. Точно това, срещу което реагирам и в тази тема. Когато написах "избор на жената", трябваше да уточня, че говоря единствено за напълно доброволния и напълно съзнателния избор на друга пълнолетна личност.
Ще има ли сделка, договор или гаранция, че всичко ще е според плановете на пълнолетните личности?

та, значи, да излиза по-евтино тук ли? Значи, каквото и да си говорим, винаги стаава въпрос за пари, нали така! После ала-бала за благородство, личен избор...
Баш  Peace

# 3 229
  • София
Кви идеали, кви пет лева, Анди. Разбира се, че става дума за пари. И ако тук стане евтинко да си купиш бебе, то вместо сума ти народ да се стича към Украйна, ще започне да си харчи парите тук.

# 3 230
  • Шумен
Tаис ти наясно ли си с това " сума ти народ ", колко точно семейства в БГ обхваща?

# 3 231
  • София
Ще има ли сделка, договор или гаранция, че всичко ще е според плановете на пълнолетните личности?

Скрит текст:
Баш  Peace
Като питаш "ще има ли...", имаш предвид дали в хипотетичния закон, който не съществува, би трябвало да има такава гаранция? Ако питаш това, отговорът ми е "Доколкото е възможно при всяка една бременност".

# 3 232
Гаранция никога няма, за нищо, от никого!
Но как ще знаеш, ако не пробваш?

# 3 233
  • волно калдъръмче
Не ги разбирам аз тези проби с живота. Това не е като да пробваш нова рецепта за пастет от гъши дроб.

# 3 234
  • София
Tаис ти наясно ли си с това " сума ти народ ", колко точно семейства в БГ обхваща?
А ти наясно ли си, че в Украйна ходят да си пазаруват бебета всякакви, не само украинци? Нищо не пречи, като им подбием цените, да започнат да идват тук. Ето ти причината за ''сума ти народ''.

Иначе в България има около 270 000 двойки с репродуктивни проблеми. За щастие, не всички ще посегнат към сурогатни майки.

# 3 235
Не ги разбирам аз тези проби с живота. Това не е като да пробваш нова рецепта за пастет от гъши дроб.
Е, кво? Намираш едно разплодно хуманоидно добиче от женски пол и пробваш:"Я да видим сега тази утроба добре ли работи, да ми износи желаното бебче?" "Тцъ, калпава е. Ще пробвам друга."

# 3 236
Относно закона в чужбина за Украйна по точно сумата която искат е доста висока започва от 20000 евро не мисля че едно средностатестическо семейство може да си го позволи
а ти защо мислиш, че струва по-малко? Ако някога, принудена от финансови обстоятелства, реша да стана сурогатна майка и аз ще искам 100 000 евро поне, който може да ги даде. В крайна сметка след 2 бременности мога да се похваля с 2 епизотомии, наднормено тегло + 15 кг, 2 умъртвени зъба, пъпна херния и провиснали гърди. Все пак като ще си давам тялото под наем, поне после да имам пари да си го поправя.
Да не говорим, че тези суми най-вероятно отиват за посредниците, а сурогатната майка сигурно е последното колело във веригата.

# 3 237
Е, кво? Намираш едно разплодно хуманоидно добиче от женски пол и пробваш:"Я да видим сега тази утроба добре ли работи, да ми износи желаното бебче?" "Тцъ, калпава е. Ще пробвам друга."

Кажете ми, че като пишете и мислите...

# 3 238
Никой не говори за склоняване ако закона е правилно утеден.Трябва да има клиники за това и тези клиники да има скючен договор сас сурогатните майки и съответно семействата с клиниката.Даже изобщо не би трябвало сурогатната майка и семейството да се познават.Да бъде регламентирано само за хора с подобни проблеми  а не за някви намазани кифли които не искат да си развалят фигурата и подобни

# 3 239
  • София
Добичетата са тези, с отнет избор. При жените не би трябвало да е така. Или?

Общи условия

Активация на акаунт