Сурогатното майчинство в България

• 149 286
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 210
  • София
Точно у нас, историята познава фрапиращи случаи на нехващане на увреждания, ама не това е важното.

Добре, ако излезете малко от вашия частен случай, смятате ли, че българското общество е готово за такъв закон?
Абсолютно. Изпускат се много случаи, да не говорим колко некомпетентни лекари има. Имам 6 племенници, едната се роди с увреждане. Майката беше правила всички нужни изследвания и прочие, интелигентен човек е. След раждането я посъветваха да го остави и да си роди друго.

Цеце, плюс едно, както се казва  Peace

# 3 211
  • София
Всичко е казано вече в тази тема, преди 5 години.
Сега какво налага отново да се разтягат локуми?

# 3 212
  • София
сигурно някой си прави поредната ПР кампания за нещо. Скоро ще чуем, нали това е един от каналите за комуникация, налага се да го използват.

# 3 213
Не мисля че това е разтягане на локуми.Не мога да разбера как може подобно отношение.Само искам да кажа че никой с нищо не е застрахован в този живот.аз съм на 30г и ми откриха рак на шийката на матката и я махнаха миналата година за жалост нямам и деца така че сурогатното майчинство е единственият ни вариант да си имаме наше детенце.нещо за което всяка жена мечтае

# 3 214
Не мисля че това е разтягане на локуми.Не мога да разбера как може подобно отношение.Само искам да кажа че никой с нищо не е застрахован в този живот.аз съм на 30г и ми откриха рак на шийката на матката и я махнаха миналата година за жалост нямам и деца така че сурогатното майчинство е единственият ни вариант да си имаме наше детенце.нещо за което всяка жена мечтае
И аз не мога да разбера какво е това отношение към сурогатните майки- все едно са машини, които трябва да доставят на поръчителя желаната стока, а не човешки същества с чувства. Искрено съжалявам, че си се сблъскала с такава болест и ти желая тя да е останала в миналото ти, а ти дълги години да си здрава. Но дори това, което ти се е случило, не е основание да използваш друго човешко същество за терапия на твоята трагедия.

# 3 215
Wish, много добре го каза

# 3 216
  • София
има държави, в които можеш да отидеш и да си  наемеш СМ. Ей на, нали за Гърция казаха също - по комшийски. Никой не те спира да отидеш до Гърция, Украйна и пр.

# 3 217
Именно
Макар че няма да е много отговорна постъпка към детето за човек с такова заболяване

# 3 218
И аз не мога да разбера какво е това отношение към сурогатните майки- все едно са машини, които трябва да доставят на поръчителя желаната стока, а не човешки същества с чувства. Искрено съжалявам, че си се сблъскала с такава болест и ти желая тя да е останала в миналото ти, а ти дълги години да си здрава. Но дори това, което ти се е случило, не е основание да използваш друго човешко същество за терапия на твоята трагедия.

Никой не е казал че са  машини но знаете ли ние сме големи егоисти докато не ни се случи нещо подобно не можем да разберем как се е чувствал човек.Всеки е съпричастен с теб но до там.но когато се случи на нас самите вече е друго нали?

# 3 219
Никой не е казал че са  машини но знаете ли ние сме големи егоисти докато не ни се случи нещо подобно не можем да разберем как се е чувствал човек.Всеки е съпричастен с теб но до там.но когато се случи на нас самите вече е друго нали?
Именно. И аз това казвам. Егоисти сме. Светът трябва да се върти около нашите желания и драми. Не изключвам и себе си от това. Но ти как си представяш една жена да носи в себе си бебе 9 месеца, да го усеща и изобщо нищо да не ѝ трепне, да не го обикне? Пука ли ти за нея? Или е важно само твоето желание за дете?

# 3 220
  • София
Това не би ли трябвало да е избор на самата жена?

# 3 221
Сурогатна майка не се става насила. Когато някоя жена е решена на тази стъпка, то тя го е обмислила.
Рак на шийката на матката се лекува, а и както е писала вече Енчева, при нея са действали много радикално с лечението.
Така че, не е безотговорно с нейното"заболяване", тя заболяване вече няма.

# 3 222
 Мохини подкрепям те

# 3 223
Това не би ли трябвало да е избор на самата жена?
То и проституцията често е избор на самата жена, но склоняването към проституция се наказва от закона.

# 3 224
Относно закона в чужбина за Украйна по точно сумата която искат е доста висока започва от 20000 евро не мисля че едно средностатестическо семейство може да си го позволи.Защо реагирате така остро никой няма да ви хване на сила и да ви заведе в болницата и да ви направи сурогатна майка.

Общи условия

Активация на акаунт