Сурогатното майчинство в България

• 149 098
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 195
  • София
Дете с увреждания при сегашния етап на развитие на медицината  се "хваща" с изследвания преди да се роди. А тези, които може да се появят след като се роди, СМто дори няма да разбере, че ги има.

# 3 196
Дете с увреждания при сегашния етап на развитие на медицината  се "хваща" с изследвания преди да се роди. А тези, които може да се появят след като се роди, СМто дори няма да разбере, че ги има.

Това е без значение. Проблемът е в съвсем друга посока.

# 3 197
Точно у нас, историята познава фрапиращи случаи на нехващане на увреждания, ама не това е важното.

Добре, ако излезете малко от вашия частен случай, смятате ли, че българското общество е готово за такъв закон?

# 3 198
  • София
Аз нали това казвам, че си чешем езиците. Закон няма и няма да има, статуквото урежда всички (моралисти), а който има реална нужда да се спасява поединично в чужбина, където е уредено със закон (Украйна, Русия, САЩ).

# 3 199
  • София
от миналата година, в съседна Гърция е разрешено сурогатно майчинство и за чужденци.

просто за информация...

Тъкмо нашите кандидат-родители ще могат да ходят на бебе-пазар по-наблизо и няма да им се налага да бият път до Индия или Украйна.

п. п. Не знаех, че Гърция го е закъсала чак толкова. Не само икономически, но и морално.
Колкото до прословутата им набожност, и те са религиозни лицемери като Натака.

# 3 200
Аз нали това казвам, че си чешем езиците. Закон няма и няма да има, статуквото урежда всички (моралисти), а който има реална нужда да се спасява поединично в чужбина, където е уредено със закон (Украйна, Русия, САЩ).
След като има такава възможност, защо не сте се 'спасили'? Извинявай, не искам да ти навлизам в личното пространство, просто по принцип предполагам, че има причина да не се ходи в чужбина.

# 3 201
  • Варна
А генерално, аз не мога да приема човешко същество да се използва като фурна без чувства. Дали една жена е способна да носи в себе си бебе и да не изпитва чувства към него? Прилича ми на отварянето на кутията на Пандора.

Разбирам. Това твое мнение е важно дотолкова,, доколкото то ще те опази от участие в един такъв процес. И с това би трябвало за теб темата да е приключена. Обаче не се получава така, това не разбирам.
Опитвате се да налагате своите виждания върху група хора без изобщо да имате техните проблеми.  Цинично е.

# 3 202
Разбирам. Това твое мнение е важно дотолкова,, доколкото то ще те опази от участие в един такъв процес. И с това би трябвало за теб темата да е приключена. Обаче не се получава така, това не разбирам.
Опитвате се да налагате своите виждания върху група хора без изобщо да имате техните проблеми.  Цинично е.
Не, тук само дискутираме и всяка страна излага мнението и аргументите си. Може би и в двете страни има склонност да наложат мнението си, но в крайна сметка, това е само дискусия.  Peace

# 3 203
  • София
Аз също не бих участвала в такъв процес. Но не мисля, че това ми позволява да отричам правото на съзнателен избор на друг зрял човек.

# 3 204
Ами не е съвсем цинично, ако се замислиш, че тези, които ще се захванат от добро сърце и с ясно съзнание какво правят ще са единици. Много хора ще видят бизнес в цялата работа. В бизнеса пак не виждам лошо, стига жената да не е експлоатирана/принудена.

# 3 205
  • Куциндрел
Мисля, че в България първо трябва да се оправят съществуващи проблеми като условия и грижа за децата дадени за осиновяване, по-бързо и лесно осиновяване, по-добра медицинска грижа за бременните жени и родилките. Все такива натрупани проблеми, които ще позволят на двойките, които имат репродуктивни проблеми, да могат да имат дете, даже и осиновено.

Да не говорим, че доста чужбински закони относно семейния кодекс не са приети в България.

# 3 206
  • София
След като има такава възможност, защо не сте се 'спасили'? Извинявай, не искам да ти навлизам в личното пространство, просто по принцип предполагам, че има причина да не се ходи в чужбина.
Не съм намерила в Гърция агенция, за която да има лични и проверими отзиви как се справят с документацията (акт за раждане и кой кога е вписан в него). На рекламни послания на сайтове не вярвам, а и дори не съм намерила достатъчно подробни реклами за Гърция след смяната на закона.

# 3 207
  • София
Вероятно се свенят да се рекламират, което е разбираемо.

# 3 208
Не съм намерила в Гърция агенция, за която да има лични и проверими отзиви как се справят с документацията (акт за раждане и кой кога е вписан в него). На рекламни послания на сайтове не вярвам, а и дори не съм намерила достатъчно подробни реклами за Гърция след смяната на закона.

Да, разбирам. Сигурно ще трябва отделно и проверен адвокат.
А в Украйна как стоят нещата?

# 3 209
  • София
Най-рекламиращата се клиника е и най-захабена (по отзиви на англичанки, не че това може да уплаши българин, но явно мен достатъчно...). А и честно казано си ме е малко страх от "улиците", ситуацията там ми прилича на България през 1995, мутренските времена.

Общи условия

Активация на акаунт