Сурогатното майчинство в България

• 149 510
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 285
  • София
Andariel Една злина не може да бъде оправдание за друга злина.

За теб злина за други шанс за живот.

Пролетина, това е бизнес чиста проба, какъв шанс за живот! Така че нека да пропуснем сълзливата част 0 нея вече сме я чувАлЕ!

Хапка, и сега кръвни роднини могат да станат СМ, и то безвъзмездно.

# 3 286
Ще слушаш каквото ти казват съфорумките!
Не, ще си намери някое низше създание и ще си го ползва за матка под наем.

# 3 287
  • Шумен
the wishmaster ти друго няма ли какво да кажеш вече 10 пъти го повтори това. А я ми кажи жените, който си заменят мъжете как им викат?

# 3 288
the wishmaster ти друго няма ли какво да кажеш вече 10 пъти го повтори това. А я ми кажи жените, който си заменят мъжете как им викат?
За съжаление, има хора, които и от 100 пъти повтаряне не схващат. Не разбирам въпроса ти. Още по-малко връзката му с дискусията.

# 3 289

И ако не са кръвни, но са близки? Въпросът е принципен.

# 3 290
Няма смисъл просто така като гледам просто е жалко майка е може да бъде всяка жена

# 3 291
И аз питам за незнам кой път вече ако бяхте вие или някой ваш близък каакво? Да не дава господ

# 3 292
  • Шумен
 Elica Encheva_526552 не питай, че ей сега ще те пратят пак в Гърция.

# 3 293
И аз питам за незнам кой път вече ако бяхте вие или някой ваш близък каакво? Да не дава господ

Наистина, да не дава Господ! Ако бях аз, не мисля, че бих прибегнала до сурогатно майчинство. Но, ако страданието ме докара до такава форма на егоизъм, надявам се поне разумът ми да не се замъгли дотолкова, че да не си давам сметка за безпределния егоизъм на постъпката си и поне малко да ме е срам от него. А не да си въобразявам, че съм достойна за всякакви компенсации на моето страдание, включително и използването на друго човешко същество като (хайде още веднъж да го кажа) матка под наем.

# 3 294
  • София

И ако не са кръвни, но са близки? Въпросът е принципен.

не са близки. Иначе и аз мога да ти се пиша близка, макар да не се познаваме.

# 3 295
Ами кадето искат да ме пращат аз искам да живея да се развивам да се лекувам и да бъда щастлива в собствената си родина не някаде другаде.

# 3 296
Вие се погледнете не аз.Не съм тук да търся съчуествие животът ме е направил достатъчно силна за да преодолея и това.Естественно че ми пука не мога да разбера само как донорска яйцеклетка не е проблем донорска сперма също а в случая за матка под наем и дума не може да става.След като в други държави е узаконено не виждам защо и в България това да не се случи.Живеем в 21 век крайно време е да си променим мисленето и да бъдем по широко скроени един към друг.

Защото не е една гола матка. Защото през целия период на бременността тази матка е част от друго човешко същество, което с тялото си храни бебето. Защото в тази матка има човек, за който мама е притежателката на матката - нейното сърце и глас слуша през всичките тези месеци и от контакт с нея има нужда. Да, много бебета са лишени от този контакт, когато са захвърлени за осиновяване. Това не е мотив да стават повече.

Аз не мога да разбера как радетелите за сурогатно майчинство успяват да съберат на едно място аргументите си за СМ и донорски генетичен материал. Нали бебето в СМ е "тяхно", понеже материалът е техен, а тя е само "фурна" и се очаква да няма връзка с бебето. Как успяват да обърнат понятието, когато става въпрос за тяхна бременност с чужд материал? Как внезапно такова, носено от тях бебе вече си е изконно тяхно, а това на СМ не е нейно, щото, нали, материалът е техен, не неин? На човешко ниво питам, не на ниво договор. Но този въпрос постоянно се подминава в темата.

Изобщо, как си представяте сурогатното майчинство в действие и на практика? Или моите пари и моето желание са над всичко, а тези, които са толкова изпаднали, че ми дават тялото си под наем, са комерсиални деградати, не са съвсем хора, най-малкото не като мен, така че какво да ги мисля. В Индия СМ процъфтява. Като нямаш пари и ти скръцне семейството със зъби да понапечелиш малко, ето, и законът позволява, къде ще идеш да не го направиш? Тия случаи и тук ще са много повече, отколкото високосъзнателните близки семейни приятели, които от добро сърце безвъзмездно ще износят и ще ти подарят бебе -  цитирам любимия положителен пример.

Съчувствам на хората със здравословни или репродуктивни проблеми и им желая само здраве и щастие. Обаче доста постове в темата оставят усещане за цинично-бездушно "имала бол матка - дала я".

# 3 297
  • Шумен
Вещица в чужбина статистиката показва, че в България нужда от сурогатно майчинство имат много малко хора. Всяка жена иска тя да си износи бебето, тя да си го храни и то да е част от нейното тяло. Но когато това е невъзможно, не виждам защо да не може някоя близка роднина или приятелка да помогне в случая. Все пак говорим за малък брой хора и то за такива по медицински причини. Защо се раздухват толкова много нещата, като че ли цяла България е тръгнала да наема сурогатни майки и да върти далавери с тях.

# 3 298
Всяка жена иска тя да си износи бебето, тя да си го храни и то да е част от нейното тяло.

А, точно за едни такива жени говоря. Поръчаното бебе става част от тяхното тяло.

# 3 299
  • София

Аз ти отговорих, ама явно отговорът не съвпадна с желания от теб, та продължаваш да си настояваш. И става досадно.

Да попитам и аз ''радетелките'', що така фино премълчаха цитирания ужасен случай от САЩ? Той не е единствен, btw. И защо се направиха, че не виждат цитата от становището на Европейския парламент? Въпросното становище със сигурност е изготвено след събиране на инфо, професионални оценки и прочие. След като е отрицателно, значи има защо. Има защо и силно развити европейски държави като Германия да отказват да узаконят сурогатството. Но явно на ''радетелките'' им е мерак да се съпоставяме с Украйна и Гърция. Все страни за завиждане, мда.

Общи условия

Активация на акаунт