Сурогатното майчинство в България

• 149 312
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 345
  • Пловдив
Хапка, и сега кръвни роднини могат да станат СМ, и то безвъзмездно.
Това не е вярно, поне у нас.

# 3 346
Струва ми се лицемерно да дадеш толкова пари за бебе, след като има много изоставени деца...

# 3 347
Струва ми се лицемерно да дадеш толкова пари за бебе, след като има много изоставени деца...
Темата за осиновяването не е лесна. Не всеки би могъл да обикне като свое такова дете. Страхувам се, че аз няма да мога. Ще ми е жал за такова дете, ще искам да му помогна, но няма да мога да го обичам така както обичам моите деца с всичките им недостатъци. При това положение, би било престъпление да осиновя, защото децата имат нужда от абсолютна, безусловна любов на родителите си. Така че, нормално е желанието за собствено дете. Не е нормално това желание да е на всяка цена и за сметка на друг човек.

# 3 348
Съгласна съм. Иска се благородство да осиновиш. В другите страни повечето гей двойки осиновяват  или си "правят"? Някой знае ли?

# 3 349
  • Пловдив
Нали бебето в СМ е "тяхно", понеже материалът е техен, а тя е само "фурна" и се очаква да няма връзка с бебето. Как успяват да обърнат понятието, когато става въпрос за тяхна бременност с чужд материал? Как внезапно такова, носено от тях бебе вече си е изконно тяхно, а това на СМ не е нейно, щото, нали, материалът е техен, не неин?
Е те така, както децата на осиновителите също са техни. Или не са, щото раждането прави майката? Ако са техни, как успяваш да обърнеш нещата с деветте месеца и мама, кажи ми!

"Всяка жена иска да си износи бебето", казано от потребителката по-горе, съвсем не е синоним на "всяко износено бебе е на жената, която го износва", не знам дали се сещате.

# 3 350
  • София
Съгласна съм. Иска се благородство да осиновиш. В другите страни повечето гей двойки осиновяват  или си "правят"? Някой знае ли?

Повечето гей-двойки изобщо не усещат напън да се сдобиват с деца. Консумират си любовта помежду си и си живеят живота.

# 3 351
В другите страни повечето гей двойки осиновяват  или си "правят"? Някой знае ли?
Елтън Джон, например ползва сурогатна майка.
Вещица и не само тя зададе въпроса как така при бременност с донорски материал бременната има право да се чувства майка и детето да нейно, а сурогатната майка няма такова право. Как пък един от плачещите за сурогатна майка не помисли върху този въпрос?

# 3 352
  • Пловдив
Съгласна съм. Иска се благородство да осиновиш. В другите страни повечето гей двойки осиновяват  или си "правят"? Някой знае ли?
В повечето случаи изобщо няма нужда от излишно благородство, да ти кажа. В масовия случай хората осиновяват не за да направят добро, а за да станат родители.
Разликата е в това, че един смята генетичното родство с децата си за много важно, а друг - не толкова. Това едва ли е баш разлика по линията благороден - неблагороден.

# 3 353
  • Куциндрел
А от къде сте сигурни, че цената за сурогатна майка няма да е по-малка от колкото в Украйна? Едва ли някоя непозната жена ще се съгласи заради черните ви очи да ви износи бебето.
Единствено би се съгласила без пари, ако е ваша близка роднина и то пак не е сигурно.

Уиш, то и ако проимаш дете от сурогатна майка, пак не е сигурно, че ще го заобичаш като свое собстено. Не напразно се говори за връзка майка-бебе в утробата. Каквито и да са гените за мен дете от сурогатна майка е равносилно на осиновено дете.

# 3 354
  • Куциндрел
Нямам нищо против осиновяването но мъжът ми е против.какво трябва да направя във случая да се разведа и да осиновя сама и те като ми дадат
А какво предлага мъжа ти за да имате дете?

# 3 355
Уиш, то и ако проимаш дете от сурогатна майка, пак не е сигурно, че ще го заобичаш като свое собстено. Не напразно се говори за връзка майка-бебе в утробата. Каквито и да са гените за мен дете от сурогатна майка е равносилно на осиновено дете.

Да, сложни са тези неща и много непредвидими бъгове може да изскочат в процеса, та затова не е добре да се тропа с краче като те напъне нещо да го правиш на всяка цена.

# 3 356
В повечето случаи изобщо няма нужда от излишно благородство, да ти кажа. В масовия случай хората осиновяват не за да направят добро, а за да станат родители.
Разликата е в това, че един смята генетичното родство с децата си за много важно, а друг - не толкова. Това едва ли е баш разлика по линията благороден - неблагороден.
Благородство си е да решиш да си родител
 Оттам насетне дали е осиновено или от твой генетичен материал е все дете. Във втория случай родило се на грешно място по грешно време.

# 3 357
Магдена, засега поне, всяко, износено от мен бебе, е мое, стига да не се откажа от него.
Ако осигурявам донорски яйцеклетки, децата от тях не са мои, ако раждам с чужд материал, пак не са. Кога са мои, когато си платя за тях ли? Може да сме 21-ви век, но още има такова нещо като етичност и морал, а да търгуваш с човешки същества, които още нямат никакви права, е гнусно.
И какво, България да стане популярна и с бебе-туризма, наред с пиянския и секс-туризъм. И ще е евтинко, защото сме бедни, сигурно затова се дава зор.

# 3 358
  • Пловдив
Цеца, а за мен пък дете от донорска яйцеклетка е равносилно на осиновено. Не се шегувам. И какво - аз съм извратена, а твоето усещане е единствено вярното?

Янечек, законът у нас ми е известен, но нали говорехме за моралната, емоционалната, логичната и изобщо житейската част от въпроса? Wink

# 3 359
  • Куциндрел
Цеца, а за мен пък дете от донорска яйцеклетка е равносилно на осиновено. Не се шегувам. И какво - аз съм извратена, а твоето усещане е единствено вярното?
Питах, защото доста желаещи СМ не искат да осиновят, но нямат против да правят безброй опити с донорски яйцеклетки.
Аз нямам вътрешна борба за произхода на децата.

Общи условия

Активация на акаунт