Сурогатното майчинство в България

• 149 504
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 465
  • волно калдъръмче
Аз бих станала СМ, ако дъщеря ми има нужда от това.
Да пази Господ и не се налага, но ще стана.
За друг не бих.
Интересно е на колко трябва да е дъщерята. Дори да е на 20, ти ще си на 40 в най-добрия случай. Ами рискът от Даун и другите усложнения, които може да възникнат при затихваща яйчникова функция? Ох, как можах да си го помисля, та бгмама отделя естроген (че може и да ѝ е в излишък) докъм 60 годишна възраст.

# 3 466
Ако са дъщерни яйцеклетки, пак ли има риск?
Май по-скоро рискът ще е дали матка и плацента ще са в добра форма за да изхранят наемателят

# 3 467
  • Шумен
И какво като е на 40? Някой жени на тази възраст раждат за първи път и то по най-естествения начин. Какво общо има рискът от Даун и затихваща функция на яйчниците?

# 3 468
  • София
И какво като е на 40? Някой жени на тази възраст раждат за първи път и то по най-естествения начин. Какво общо има рискът от Даун и затихваща функция на яйчниците?

Странно. На мен двама известни специалисти в областта са ми казвали, че колкото по-възрастна е майката, толкова повече нараства опасността от заболявания като Даун и прочие. Но какво ли разбират лекарите. Бг мамата е много по-наясно, както винаги.

# 3 469
  • волно калдъръмче
Ако са дъщерни яйцеклетки, пак ли има риск?
Май по-скоро рискът ще е дали матка и плацента ще са в добра форма за да изхранят наемателят
Няма как да са в добра форма, защото състоянието на лигавицата на матката в тази възраст е много различно от същото във фертилна. Задържането ще се яви голям проблем. Химията със сигурност ще е яка. Цикълът на тази възраст не е показател за фертилитет.

# 3 470
  • София
Райчун, не знаеш ли, че има жени, успешно износили децата на дъщерите си? Дори и от 10 год. да е в менопауза, пак може да износи дете, а някоя 20-годишна да не може. Русенската откачалка го направи на 62, хем не е раждала.

# 3 471
Има си естрогенови препарати, които подържат лигавицата във форма, която е подходяща за закрепване и износване на ембриона.

# 3 472
  • волно калдъръмче
И аз имам  една комшийка, която твърдеше, че е забременяла на 40 с второ, за да се подмлади, иначе всички щяха да му викат изтърсаче.

Наясно съм, че медицината напредва, правопропорционално расте и въображението на ползващите се от нейните възможности. Дори и рутинно да се стимулира, бременността крие рискове във всяка възраст, та какво да кажем за възможностите на жените на прага на менопаузата.

# 3 473
  • София
Цеца, нарочно не са предвидени пари за сурогатната майка, за да не се опорочи благородния акт. Сега по този начин е и донорството на яйцеклетки. Има жени, които биха станали заместващи майки доброволно, особено на роднини или близки приятелки. В България на година нуждаещите се семейства са 20-30. Според мен слабост на проектозакона е, че не предвижда регистър на кандидатките за заместващи майки. Според мен такъв трябва да има и то задължително и да не се влиза лесно в него, а след много критерии, на които да отговаря майката - здравни, психологически, морални и др. Не са необходими повече от 30 майки, не е нужно регистърът да допуска всяка желаеща жена. Трябва да има и контрол от страна на държавата спрямо поръчващата двойка родители и спрямо майката. Конторолът трябва да се върши от Агенцията по трансплантация и спрямо клиниките, където ще се извършват процедурите.  Сурогатството трябва да се допуска само за семейства и то по медицински причини, като поне единият член от семейството да е български гражданин. Така отпадат въпросите с туризма за бебета, бебетата, поръчани от хомосексуалисти и други прищевки като манекенки, които не искат да забременяват, за да си спасят фигурите.
Елица, съчувствам ти и ти желая успех от все сърце. Ти си само на 30, ако яйчниците ти работят добре, защо като си намерите сурогатна майка не опиташ да събереш яйцеклетки на естествен цикъл? Така няма да те стимулират. Няма и да останат евентуално и излишни ембриони.
Прегръщам те и ти желая успех, мила!

Това кой ПР го написа? Още малко и ще повярвам. Имаме предостатъчно примери за порочни практики при идеални закони. та, безвъзмездно, ама друг път!

# 3 474
  • Куциндрел
Цеца, нарочно не са предвидени пари за сурогатната майка, за да не се опорочи благородния акт. Сега по този начин е и донорството на яйцеклетки. Има жени, които биха станали заместващи майки доброволно, особено на роднини или близки приятелки. В България на година нуждаещите се семейства са 20-30. Според мен слабост на проектозакона е, че не предвижда регистър на кандидатките за заместващи майки. Според мен такъв трябва да има и то задължително и да не се влиза лесно в него, а след много критерии, на които да отговаря майката - здравни, психологически, морални и др. Не са необходими повече от 30 майки, не е нужно регистърът да допуска всяка желаеща жена. Трябва да има и контрол от страна на държавата спрямо поръчващата двойка родители и спрямо майката. Конторолът трябва да се върши от Агенцията по трансплантация и спрямо клиниките, където ще се извършват процедурите.  Сурогатството трябва да се допуска само за семейства и то по медицински причини, като поне единият член от семейството да е български гражданин. Така отпадат въпросите с туризма за бебета, бебетата, поръчани от хомосексуалисти и други прищевки като манекенки, които не искат да забременяват, за да си спасят фигурите.
Елица, съчувствам ти и ти желая успех от все сърце. Ти си само на 30, ако яйчниците ти работят добре, защо като си намерите сурогатна майка не опиташ да събереш яйцеклетки на естествен цикъл? Така няма да те стимулират. Няма и да останат евентуално и излишни ембриони.
Прегръщам те и ти желая успех, мила!

Това кой ПР го написа? Още малко и ще повярвам. Имаме предостатъчно примери за порочни практики при идеални закони. та, безвъзмездно, ама друг път!
Не е ПР, ами Натака така иска/мечтае. Не знам дали си й чела другите теми, там обяснява каква й е ситуацията.
А аз ще добавя - ако може и да мине тъничко с паричките. Flutter
Надявам се поне на въпроса ми да отговори - дали сестра й ще се сългаси да е СМ на нейното дете, ако има такъв закон? И няма ли мъжа на сестра й да я прати на ... след подобно предложение.

# 3 475
Ceca, много е вулгарно по този начин да се месиш чуждите съдби, че и да ги коментираш, че и да провокираш толкова грозно определен потребител. Още повече, че историята на Натака няма общо с конкретната тема - отиваш в off-topic на всичкото от горе. Тя просто изказва нейното мнение, така както и други потребители го изказват. Не разбирам защо изпадате в режим на "лични нападки" и провокации.

Райчун, това което споменаваш за Даун е валидно, ако яйцеклетката е от жена след определена възраст (например над 35 и над 40) и няма никаква връзка с възрастта на жената, която износва бебето - чисто хипотетично и от медицинска гледна точка. Но да не ви секвам повече ентусиазма.

# 3 476
  • волно калдъръмче
С какво право чуждите се месят в съдбата на СМ и на детето, което тя ще износи. Тя душа не носи ли? Или, викаш, шом се е решила веднъж да го дава, ще го даде, няма къде да ходи.

# 3 477
С какво право чуждите се месят в съдбата на СМ и на детето, което тя ще износи. Тя душа не носи ли? Или, викаш, шом се е решила веднъж да го дава, ще го даде, няма къде да ходи.

Не
Както видяхме, тя подлежи само на санкции

# 3 478
  • Куциндрел
Натака повдигна тема, замряла от 3 години почти. Нека да каже до къде смята да използва сестра си.  Flutter
Все пак обсъждаме хипотетични СМ. Sunglasses
А в момента с Натака се държа вулгарно-културно.  Whistling

# 3 479
  • Шумен
Райчун ти кандидат за сурогатна майка ли си?

Общи условия

Активация на акаунт