Любители на котки тема 55

• 46 926
  • 722
  •   1
Отговори
# 315
  • На небето
Нашият проблем с пердетата се задълбочи напоследък. Mr. Green

Сетих се за ангорския ми хамстер Мацко Борисов - катереше се милия по завесите и не един път трябваше да се качвам спешно на бюрото, за да го свалям. Grinning

Естел, чела съм на доста места, че мокета е канцерогенен. Измисли друга постелка - черга от раклата на баба например newsm78

Кокошинка, честито Grinning Много наситено рижаво е твоето момче.

Нямам подобни пособия, като - черги, килими, губери и там подобни.  newsm78

# 316
  • София
Мокета е удачен ако си точи ноктите, че е по-здрав. Иначе ще му е много по-приятно да е нещо мекичко. Все още по магазините се срещат едновремешните булани или както се казваха (рошаво и меко от изкуствена материя). На руло продават и нещо като шалтета - 2 плата от хасе или някаква друга материя с вата между тях. Мъро обожава да легне на нещо ватирано и мекичко. За възглавничка може да се използва някоя стара бебешка възглавница със шарена калъфка. Дори ще е по-добре, защото калъфката ще можеш по-често да я переш.

wenzdy, защо не пробваш спрея на старото перде? Убеди се в резултата и тогава купувай нови  Grinning.

# 317
  • На небето
Мокета е удачен ако си точи ноктите, че е по-здрав. Иначе ще му е много по-приятно да е нещо мекичко. Все още по магазините се срещат едновремешните булани или както се казваха (рошаво и меко от изкуствена материя). На руло продават и нещо като шалтета - 2 плата от хасе или някаква друга материя с вата между тях. Мъро обожава да легне на нещо ватирано и мекичко. За възглавничка може да се използва някоя стара бебешка възглавница със шарена калъфка. Дори ще е по-добре, защото калъфката ще можеш по-често да я переш.

wenzdy, защо не пробваш спрея на старото перде? Убеди се в резултата и тогава купувай нови  Grinning.

Да и аз мисля, възглавничката да е такава, някоя от бебешките (даже имам две такива ще ги слагам и двете за по меко, само ще видим като размер как ще са), ще сменям и калъфките, като се замърси. Мокета е удачен за стълбичките освен, че ще си точи ноктите, ами и ще му е по лесно да се захваща за него с ноктите. Няма страст да яде нищо друго освен храна, така, че не мисля, че ще го нагризе. Гризе само кашони, но и тях не ги яде, само ги къса. Само ако се нищи ще го раздърпа и това ще трябва да го обмислим. Абе ще видим какво ще намерим из магазините.

# 318
  • София

Пхахаха вярно  Laughing  CrazyАма то старото перде вече много късо, и не го къса, щото няма накъде вече Grinning Сякаш му пречеше преди да минава от леглото към перваза... А той всъщност късаше тънкото прозрачно перде, което е от към прозореца, иначе дебелото, което е от към мен, не го къса... което е много странно... явно не му е по силите  Laughing

# 319
  • На остров
Здравейте,

Преди около 2 години имахме коте за няколко месеца, което избяга и така и не го намерихме. Сега обмисляме отново възможността да се сдобием с коте. Бих искала да попитам някой има ли наблюдения върху бенгалските котки. Интересува ме личен опит, изчетохме всичко в нета, обмисляме да посетим и на живо някое коте, за да се сдобием с по реалистична представа, но аз да се допитам до опитните мами тук, ако някой има опит с отглеждането на този вид котета?

# 320
В темата мисля няма собственик на бенгалска котка. Има персийки, британчета и най-вече европейски късокосмести. Това което и аз съм чела за тях, че не се различават по нещо като грижа при отглеждането от др. котки

# 321
ima не е кой знае какъв опит, но в приюта имахме бенгалка за известно време, ако не се лъжа собствениците бяха починали.  Мраморна, на 14 г. беше в перфектно здраве, не й личаха въобще. Много изящна, но страшно своенравна, не знам дали е черта, характерна за породата, но беше доста 'опака'. Иначе в грижите нямаше нищо различно, храна, режим си бяха както за всяка друга. В България ли живеете? Има ли наистина развъдници, които работят с тях там, не е много популярна порода, а и предполагам са скъпи ... Не съм се задълбочавала в материята, но съм чувала, че при тези кръстоски с диви представители е особено важно кое поколение хибрид е котката за характера и успешното удомашняване.

# 322
Запис с данък в средата на темата Blush

# 323
  • София

Така е, студовете дойдоха!  Joy Joy Joy  И ние вече извадихме шапките. Вчера стоя поне 1 час маскиран като Зелената шапчица Laughing. Ама си е гадно да са ти студени ушите!  cold  С шапка е по-приятно!  Mr. Green

Теди, имаш специални поздрави от черно-белия котарак от Бенковска  Laughing. Преди малко го погалихме. Доведе си и приятелче, но беше по-страхливо.  Grinning

# 324
Тaня67 Алф не търпи много да му слагаме шапки, но за малко снимки изтърпя яката на едно яке Laughing Иначе, заради студа почна да се присламчва да спи само на леглото, а не в неговия кош Wink

kokoshinkata много сладък помагач Hug

# 325
Естел, чела съм на доста места, че мокета е канцерогенен.
В какъв смисъл канцерогенен? Ако го ядат ли? Сигурно голямо количество трябва да се изяде, те по-скоро си играят да го дърпат и нищят. Или по друг начин влияе? У нас всички стаи са с мокет, кажи да се притеснявам ли  newsm78

hahaha Като му няма рошавите бузи прилича на съвсем друга котка, трябваше да ти погледна ника да се уверя кого гледам  Laughing

Намерих една снимка от непоказван досега ъгъл  Mr. Green Само дето тук още ми стои великденската украса... В това кьоше зад вратата съм й сложила една кафява хартиена торба, в която обича да се мушка и да си шумоли. Тук тъкмо излиза от нея и се прави че ме дебне:

# 326
  • на брега на морето
Дидитка, очаквах този въпрос от теб Hug Мокетът е канцерогенен изобщо като продукт. Нещо като азбеста, просто си е такъв. Или като пластмасовите бутилки за вода - те са безвредни само първия път; при повторно наливане на вода започват да отделят отровна съставка. Т-шърт също се обработват с някакъв химикал в производствения процес, за да имат добър търговски вид. Трябва им  поне 2-3 изпирания, за да се махне този апрет.

# 327
  • На остров
Много благодаря за отговорите  bouquet.
Ние сме в Швеция и тук са доста популярни този вид котки има и развъдници. И ние четохме че са съвсем питомни и домашни и обичат водата това много ни впечатли също така се разбирали добре с деца и други животни. Не сме взели решение още аз харесвам и британките. Тук взимането на домашен любимец е доста отговорна задача и искам да обмисля всички аспекти.

Поздрави на Вашите сладури и хубав ден на всички!

# 328
  • Кюстендил
Като си говорим за пердета...нашата колибка си е все ще с обзавеждане в стил "Развит социализъм" и пердетата ми са на онези корнизи със щипките...като се метне дзвера да гони някоя муха и слиза направо заедно с пердето Mr. Green Колко пъти като се прибера съм заварвала пердетата на пода ooooh! А днес е наказан на терасата до второ нареждане. Снощи сложих на масата последното сирене и оставих тенджерата с водя в която го държа на плота до мивката...и гадината сутринта го събори на земята #Cussing out Как успя ми е още чудно? Но не му е и за първи път да ми събаря тенджери с храна. Да кажеш да е от глад, паницата му все е пълна. Иначе е толкова миловиден

# 329
  • In a surreal moment!

Който не е имал толкова черни котки наведнъж, само той не знае каква велика банда са...еххх...милите ми момчета ,де ли се пръждосаха, сал Писанко ми остана от голямата чета...

пп. Тези не са моите, да не си помисли някой, че си присвоявам снимки. Видях я във фейса и не се въздържах да я прехвърля. Обожавам черни котки, ама не ми провървя да имам много наведнъж за дълги години, че да им се наситя.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 19:27 от ИКСИ

Общи условия

Активация на акаунт