ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 22

• 40 725
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
chukchi: благодаря за инфото, вероятно не си разбрал коя е била ваксината? Като гледам вариантите са за ДТК, BCG или MMR, защото за тях се реимунизира в тинейджърска възраст.
Някъде четох, че определени вируси могат да отключат МС (Epstein-Barr, полиомиелитният,  морбилният, паротитният и т.н.). Нищо чудно някоя от живите ваксини да си е изиграла ролята...
Най-много ме е страх от живите ваксини, а най-най-много от морбилната - последно четох едно изследване, в което проследяват механизма на действие на морбилния вирус в организма. Твърди се, че самият вирус предизвиква имуносупресия и изменен имунен отговор, независимо дали щамът е ваксинен или див. Измества отговора към Th2 медииран такъв и при хронифицирала инфекция може да предизвика автоимунитет.
Поради тези открития продължава да ме е страх от морбилната ваксина доста повече от потенциалното съдържание на живак и др. тежки метали.
Междувпрочем продължавам да търся лаборатория, където да изследват различни ваксини за живак и в момента чакам информация от една университетска лаборатория.

# 106
Slade, притеснява ме само истинността на:

"самият вирус предизвиква имуносупресия и изменен имунен отговор, независимо дали щамът е ваксинен или див. Измества отговора към Th2 медииран такъв и при хронифицирала инфекция може да предизвика автоимунитет."

Не съм потъвал в темата, а и нямам желание...

Да се изфукам аз Wink
Стигнал съм до 19та минута на Коток в БГ Wink (превод и написване на субс, защото и двамата си мрънкат под носовете..)

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 17:42 от chukchi

# 107
Чукчи, за домашно - ваксината, препоръчана на моята баба, е Ваксигрип Sick

# 108
Чукчи, за домашно - ваксината, препоръчана на моята баба, е Ваксигрип Sick
Супер ваксина.... трябва да и се направи химичен анализ в някоя хубава лаборатория!

Да видим как една ваксина струва 12.77 лв...
За мен е ясно, но е непотвърдено - достатъчно количество живак, което би увредило доста, но не всички хора! Все пак трябва да се продава ваксината!

КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ?

Чести - главоболие, изпотяване, мускулни болки, ставни болки, температура, общо неразположение, втрисане, умора

Местни реакции - зачервяване, подуване, болка, кръвонасядане, втвърдяване около зоната на инжектиране.

Тези реакции обикновено преминават в рамките на 1-2 дни без лечение.

КАК ИСКАМ ДА ПОСПОРЯ ПУБЛИЧНО ЗА ТАЗИ ПРОСТОТИЯ, КОЯТО СА НАПИСАЛИ!
ЧЕСТО ПРОБЛЕМИТЕ СЛЕД ВАКСИНА ИДВАТ НЕ СЛЕД 1-2 ДНИ, А СЛЕД 1-2 ИЛИ ПОВЕЧЕ ГОДИНИ!!!

Освен горните чести нежелани реакции, след пускането на ваксината на пазара, са били съобщавани следните нежелани реакции:
- алергични реакции:
спешно състояние водещо до нарушение на кръвоносната система при поддържане на достатъчно кръвоснабдяване на различни органи в редки случаи
подуване най-вече на главата и врата, включвайки лицето, устните, езика, гърлото или някоя друга част на тялото в много редки случаи.

ИМА ЛИ НУЖДА ДА КАЗВАМ КАКВО Е ТОВА? НАРУШЕН МЕТАБОЛИЗЪМ, НАРУШЕНА ЦЯЛОСТНА РАБОТА НА НЕРВНА СИСТЕМА, НАРУШЕНО КАКВО ЛИ НЕ... КАК СЕ СЛУЧВА ТОВА БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА "ПРЕЗЕРВАТИВИ", КАКТО ГИ НАРИЧАТ НЯКОИ ЛУМПЕНИЗИРАНИ ЛЕКАРИ (МЕТИЛ ЖИВАК, ИЗВЕСТЕН КАТО ТИОМЕРСАЛ И ОТКРОВЕНИ ОТРОВИ ВЪВ ВАКСИНИТЕ И КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА НА БЕДНИТЕ ХОРИЦА И БЕБЕТА!)

- кожни реакции, които могат да се разпространят по тялото, включително сърбеж по кожата, обрив

- възпаление на кръвоносните съдове, което може да доведе до кожни обриви и в много редки случаи до преходно засягане на бъбреците.

- болка локализирана по хода на нерва, нарушение на сетивността със засягане на чувствителността за допир, болка, топлина, студ, пристъпи асоциирани с температура, неврологични нарушения, които могат да доведат до схванат врат, объркване, вцепененост, болка и слабост в крайниците, загуба на равновесие, загуба на рефлекси, парализа на тялото или на част от него.

СЪЩОТО ВАЖИ И ТУК...

- преходно намаление на броя на някои съставки на кръвта наречени тромбоцити, недостатъчното им количество може да доведе до силно кръвонасядане или кървене, временно подуване на лимфните възли на врата, подмишницата и слабините.

И ТУК

От друга страна - нежелени реакции в друг лекарски сайт:

Чести (> 1/100; <1/10): Местни реакции: зачервяване, подуване, божа, кръвонасядане, инфилтрат

Системни реакции: повишена температура, неразположение, втрисане, уморяемост, главоболие, изпотяване, миалгия, артралгия. Тези реакции обикновено изчезват за 1-2 дни без лечение.

От постмаркетинговите наблюдения се съобщава за следните допълнителни нежелани реакции:

He-често срещани (>1/1,000; <1/100): генерализирани кожни реакции, включително пруритус, уртикария или неспецифичен обрив.

Редки (>1/10,000; <1/1,000): Невралгия, парестезия, конвулсии, преходна тромбоцитопения.

Алергични реакции:

- водещи до шок в редки случаи ангиоедем в много редки случаи

Много редки (<1/10,000): Васкулит с преходно засягане на бъбреците.Неврологични нарушения като енцефаломиелит, неврит и синдром на Guillain-Barre!!!

Синдром на Guillain-Barre означава смърт, уважаеми! или почти във вегетативно състояние!

Справка тук, както и повечето видеота тук

# 109
# 110
Браво, ЧУКЧИ! ЗА ДОМАШНОТО Wink "НАВИ МЕ" Wink

# 111
Изпуснала съм ви...  Embarassed

# 112
http://www.ema.europa.eu/docs/bg_BG/document_library/EPAR_-_Prod … 2/WC500044070.pdf
стр.9

http://www.medicine.bg/public/listovka/29205s.pdf

Аз се чудя защо детето е с повишено слюноотделяне. Cry

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 15:40 от n_alex76

# 113
# 114
# 115
Slade, притеснява ме само истинността на:

"самият вирус предизвиква имуносупресия и изменен имунен отговор, независимо дали щамът е ваксинен или див. Измества отговора към Th2 медииран такъв и при хронифицирала инфекция може да предизвика автоимунитет."
........

chukchi: мен ме притеснява истинността на абсолютно всяка информация във всяко "научно" изследване, независимо в каква посока е. Никога не е ясно кой с каква цел го прави и кой го финансира.

Всъщност има различни изследвания по въпроса с имуносупресорните свойства на морбилния вирус. Смята се, че на тях се дължат разнообразните вторични инфекции и усложнения.
Другият проблем е, че поради изменения имунен отговор често вирусът не може да бъде напълно изчистен от организма и остава в лимфните възли, също и в тъканите на червата, при което имунната система остава постоянно увредена. От тук нататък почвата за всякакви автоимунни заболявания е подготвена.
Не мога да намеря точната статия, в която се твърди, че дивият и ваксинният щам действат по сходен начин, но това всъщност е логично т.к. ваксинния щам най-вероятно е получен директно от дивия с няколко елементарни пасажа върху животински клетъчни култури, с цел да се редуцира вирулентността...

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=MiamiImageURL&_cid= … 01000905-main.pdf

В подкрепа на продължаващите ми разсъждения върху живите ваксини, вирусите, автоимунитета и аутизма е следната статия:
http://www.healing-arts.org/children/vaccines/vaccines-auto-immunity.htm
И още:
http://www.whale.to/v/singh.html
Мисля, че ако опитите и теорията на Singh е вярна, то и страховете ми са 100% реални. Тогава и на изследването на Wakefield трябва отново да се обърне внимание в научните среди.
Продължавам да повтарям, че преди 30 години автоимунните болести на червата като болест на Крон и ХУХК в България бяха почти непознати...

Според мен ако сравняваме ваксините с терористи, то MMR ваксината е Осама Бен Ладен.

# 116
Това дали някой го е споделял,че още не съм наваксала с новата тема Sad
http://vbox7.com/play:mb62efc722

# 117
  • София
Slade, да не забравяме и едновременното набиване на няколко различни вида вируси и бактерии! Преди няколко теми се обсъждаше невъзможността естествено да прекараш едновременно морбили и паротит например.

# 118
Харесват ми мненията ти Wink  Peace Hug

# 119
Slade, аз също съм на мнение, че по-опасен е вируса на морбили, отколкото тежките метали в случая. Peace
Проблемите идват от отказ за прием на храна, а от там се забавя и развитието на детето.
Между другото споделих на ресурсният учител, че детето получи регрес след МПР ваксината.Тя от своя страна споделила в РЦ в Търново и от там са й потвърдили, че нарастват случаите като нашия в областта. Cry

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 13:29 от n_alex76

Общи условия

Активация на акаунт