ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 22

• 40 688
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Кои закони са променени заради тази тема тук?
Еххх... не ми се търси, питай nenaatoa или не помня кой го каза. Трябва доста да ровя и да се разтърся... а нямам време от преводи и субтитри Wink

# 181
Този адрес, тази тема се наблюдава много от медиците и дори променят закони заради нас! Имат парите, имат властта...

Кои закони са променени заради тази тема тук?    newsm78
Аз се сещам за имунизационния статус за прием в ДГ. Вече е "всичко сложени ваксини до момента". По памет цитирам. Peace

# 182
http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722
НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
Чл. 4. (1) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмена молба, подадена от родителите.
(2) Към молбата се прилагат следните документи:
...
5. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) данни от личния лекар, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта, могат да се приемат в детска градина, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането им и са освободени по реда на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България.

# 183
Този адрес, тази тема се наблюдава много от медиците и дори променят закони заради нас! Имат парите, имат властта...

Кои закони са променени заради тази тема тук?    newsm78
Аз се сещам за имунизационния статус за прием в ДГ. Вече е "всичко сложени ваксини до момента". По памет цитирам. Peace

Абе аз за това се сещам, но това не е закон, а наредба и промяната не е заради разговорите ни тук...   Mr. Green

# 184
промяната не е заради разговорите ни тук...
Иска ми се да вярвам в това...

# 185
промяната не е заради разговорите ни тук...
Иска ми се да вярвам в това...

Ако искаш вярвай, но зная причината и не е това...  Peace  Много неща спестяваме в тази тема, защото сме сигурни, че се чете и че можем да дадем ненужни идеи... Промените в наредбата за ДЯ и ДГ не са продиктувани от писаниците тук...  Peace

# 186
  • София
Аз за силантите знам, че ги слагат на зъбите, обикновенно на кътниците, на деца, за да не се развалят, или когато детето вече има малък кариес, но е малко и се съмняват, че ще могат да му го лекуват, за да спрат процеса. Незнам какво съдържат, ама ме плашите - аз съм слагала на малкия.
Влизат в безплатните манипулации за дете от касата - по 4 на година - или кариес или силант.

# 187
  • На небето
Благодаря ви момичета, затвърдихте решението ми да откажа процедурата по силанизирането. Само като прочетох, че има възможни рискове и усложнения ми стана ясно, че щом има вреда, не е ясно каква ще е и дали изобщо ще има полза. И реших да откажа. Но въпреки това исках да се информирам, търсих информация в Интернет, но не намерих. Затова ви попитах. Още веднъж благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet

# 188
Силантите са дотолкова вредни , доколкото са вредни белите фотополимерни пломби . Композитната смола е една и съща . Не зная има ли или не проучвания в посока на това , какво точно и дали отделят нещо в организма под действие на слюнката . Това , което знам от работещи в сферата е , че с течение на времето силантът , положен в дълбоките фисури на зъба се свива -дължи се на влиянията топло-студено от храната , в резултат дава достъп на въздух и хранителни остатъци до уж защитените от него повърхности . С една дума , вместо да се изпишат вежди се избождат очи - образуват се кариеси под силанта .

# 189
  • София
Здравейте сладури!

Организира се нова среща, на гости на Алекс, в събота. Заела съм се със сбирането на желаещи. За сега срещата е към 12-12.30часа. С голяма , осемместна кола съм и мога да прихвана някого от Орлов мост например или по договаряне...Това за тези, които са без собствен превоз....
С Вени вече сме се разбрали. Който има желание да ми пише на лични Wink
Хайде да си направим една готина срещичка Hug

# 190
Здравейте сладури!

Организира се нова среща, на гости на Алекс, в събота. Заела съм се със сбирането на желаещи. За сега срещата е към 12-12.30часа. С голяма , осемместна кола съм и мога да прихвана някого от Орлов мост например или по договаряне...Това за тези, които са без собствен превоз....
С Вени вече сме се разбрали. Който има желание да ми пише на лични Wink
Хайде да си направим една готина срещичка Hug
не повече от 5-7 човека Wink Смених си голяма част от инфото. След ~година ще си сложа моя снимка на аватара...

# 191
Здравейте и от мен! Синът ми вече навърши 6 годинки и сестрата ни приканва да го ваксинираме с Тетраксим. С мъжа ми отказахме, даже попитахме докторката дали ще ни впише ваксината, но тя отказа категорично. После се опитаха да ни убедят - първа двамата с мъжа ми, а после само мен, че не бива да се притеснявам, че форумите ни пълнели главите с глупости и пр. неща, които отдавана вече сме ги чували. При нея нямало нито една странична реакция от тази ваксина освен на едно дете - повишена Т и подуване в ръката. Но било преминало. Аз пък хич не срещам положителни отзиви за тази ваксина. Ама ми се ще да прочета странични реакции от нея, споделени от майки, т.е. действителни случаи.
Чета темата от самото начало, още преди да се промени името й, ама не си спомням конкретни примери за странични реакции. Това, което чета в листовката (Алекс, благодаря!), никак не ми харесва. Това за Тетраксима.
Имам питане за МПР ваксината. Самата ваксина ме притеснява, ама се притеснявам силно за паротита. Вероятно първо трябва да се запозная със самата болест по-отблизо. Сестрата ми каза, че било много опасно за младите момчета, ако се разболеят. Направо не знам вече. Не бяха нападателни с докторката, дори напротив - изслушаха ни, питаха ни какво ни притеснява, обясниха ни техните виждания и ни казаха да четем и да си помислим. Предупредиха ни, че ако откажем, ще ни докладват и ще ни глобят и че можем да си имаме проблеми с училище. Все неща, които зная. Още не сме дали окончателен отговор. Все си тая надежда, че нещата ще се променят в наша полза.

# 192
Вместо запис една статия, извинявам се ако е пускана вече
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=298

# 193
Благодаря ви момичета, затвърдихте решението ми да откажа процедурата по силанизирането. Само като прочетох, че има възможни рискове и усложнения ми стана ясно, че щом има вреда, не е ясно каква ще е и дали изобщо ще има полза. И реших да откажа. Но въпреки това исках да се информирам, търсих информация в Интернет, но не намерих. Затова ви попитах. Още веднъж благодаря!   bouquet   bouquet   bouquet
Аз за силантите знам, че ги слагат на зъбите, обикновенно на кътниците, на деца, за да не се развалят, или когато детето вече има малък кариес, но е малко и се съмняват, че ще могат да му го лекуват, за да спрат процеса. Незнам какво съдържат, ама ме плашите - аз съм слагала на малкия.
Влизат в безплатните манипулации за дете от касата - по 4 на година - или кариес или силант.
При силанизирането проблемът е, че зъбния емайл се обработва предварително с киселина. Нали ви е ясно как действа на емайла такова нещо. Прави се за да се премахне гладкостта, че да може да се закрепи силантът. Иначе фотополимерът не е предпоставка за притеснение, но детският май е обогатен с флуор или поне така се твърди.

# 194
Слагам този линк за майките на дечица с аутизъм , намирам го за много информативно и полезно . Кристално е обяснено защо при едни се случва , а при други не  , защо и как може да се лекува . Мисля , че е ценен.

Да ,в силанта има F . Ецването с киселина на здрав емайл е проблем , наистина .

Общи условия

Активация на акаунт