ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 22

• 40 693
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Това е мое мнение на прясно регистриран и съм го изказала на вас,но явно различно мнение неможе да се изказва,и особенно като си туко що регистриран.Продължавайте все така,успех:)

Ако съдим и по правописа , то комуникацията с Вас е causa perduta .
Миличка, ако слезеш още 2-3 години надолу(ако мацката е на 23), каузата е още по-изгубена и потънала някъде надолу, надолу...

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 13:35 от chukchi

# 166
Някой може ли да ми каже какво представлява СИЛАНИЗИРАНЕТО. В училище искат да правят тази процедура на децата. Като за целта ни дадоха декларация която да попълним, че сме информирани, запознати сме с процедурата, доставена ни е информация, която ние сме прочели, обяснени са ни рисковете и възможните усложнения от манипулацията, отговорено ни е на въпросите и сме съгласни да се извърши. Което е чиста лъжа разбира се, дори не сме виждали въпросния стоматолог, пък камоли да сме получили каквато и да било информация. Учителката ни даде да го попълним без дори да обяснява. Само като прочетох, че има рискове и усложнения и смятам да откажа да я направят на сина ми. Но все пак искам да знам, някой запознат ли с процедурата и може ли да ми каже, дали ползата надвишава риска. Да не споменавам, че сина ми дори още е с млечни зъби, а в този случай тази процедура е ненужна.
Унищожават емайла на зъбите и го заменят с изкуствен, който на всичкото отгоре е и флуориран.

# 167
  • Пловдив
Естел, и аз питах за силанизирането в няколкото теми във форума тук...интересни отговори получих и от стоматолози, попрочети ги... Wink

Ще се въздържа, защото:
1. никой не казва нищо за рисковете, а има такива... Shocked
2. на доста места попаднах на инфо, че на запад вече не се прилага, защо тогава я прилагат при нас, и то безплатно по някаква програма?!?  Thinking
3. синатите излъчват флуор, в здравословни количества?!, кои количества са здравословни???  Thinking
4. нарушават целостта на емайла и го заменят с изкуствен, можело и да не се нарушава..зависело от това, по кой метод ще работи стоматолога и от уменията му...нямам намерение да го пробвам върху постоянните зъби на сина си... Naughty
5. подновяват се на няколко години - ми какво се получава с емайлапри това подновяване? А какво се случва, ако не се поднови? Дали не следва по -бързо разваляне на зъба...
6. не казвам, че са вредни, може би за някои деца е по- добре силанти, отколкото кариеси по всички зъби...Но моето дете е със здрави зъби, редовно е водено на профилактичен преглед и ако се наложи, естествено, че ще му се правят зъбите, но не преди това.  Flutter

Лично мнение.  Peace
Може и да не съм права. Аз така мисля и на този етап ще се въздържа...

# 168
mama23: Наскоро говорих с лекар, който има десетилетия опит с ваксините и все още ги поставя на населението и то в специализиран кабинет. Като го питах за мнението му дали децата трябва да се ваксинират задължително, той ми каза следното:
"Ако ме питаше преди 20г щях да кажа - задължително всички деца трябва да се ваксинират, сега мнението ми е, че това трябва да е личен избор на родителите".
Разбира се, човекът не искаше да споделя каквито и да е факти, информация или защо си е променил гледната точка, все пак с това си вади хляба, но дори само неговите думи ме карат да се замисля сериозно - защо този човек би се чувствал по-добре (с по-чиста съвест може би), ако не ваксинира насила, а само хора, които сами са си го избрали? Защо, ако ваксините са напълно безопасни и изкореняват десетки болести?

# 169
mama23: Наскоро говорих с лекар, който има десетилетия опит с ваксините и все още ги поставя на населението и то в специализиран кабинет. Като го питах за мнението му дали децата трябва да се ваксинират задължително, той ми каза следното:
"Ако ме питаше преди 20г щях да кажа - задължително всички деца трябва да се ваксинират, сега мнението ми е, че това трябва да е личен избор на родителите".
Разбира се, човекът не искаше да споделя каквито и да е факти, информация или защо си е променил гледната точка, все пак с това си вади хляба, но дори само неговите думи ме карат да се замисля сериозно - защо този човек би се чувствал по-добре (с по-чиста съвест може би), ако не ваксинира насила, а само хора, които сами са си го избрали? Защо, ако ваксините са напълно безопасни и изкореняват десетки болести?

не е само той, доста негови колеги са на същото мнение, че и по-настъпателно.

# 170
1. Значи силанизиране се казвало.
2. Значи правилно съм се усъмнила - още като чух, че било безплатно за децата. (мизерници)
3. Ако ти, Чукчи, си прав за Мишлето, че е мед.лице, ме чака яростна защита(атака) на дирижираното от медиците раждане, в което аз се опитах да внеса малко светлина. 

# 171
Мисля, че не е тя. Въпросното мед. лице е с друг подобен ник. Досега търсих в една отминала тема: защита правата на родилката, но не бях много настоятелна и не намерих.

# 172
mama23, със сигурност лесно могат да те убедят , че земята не е кръгла.
Току що регистрирана, виждащ темичката , влизаш и пишеш.На първа страничка има много инфо, инвестирай малко от времето си и прочети, не ти казвам да вярваш , но се запознай и с другата страна на монетата.

# 173
  • Пловдив
г-жа Претенция, не зная доколко съм права за силанизирането...
Това са си мои "размисли" по темата...Все се надявах някой по- запознат да се включи...

# 174
.... Като за целта ни дадоха декларация която да попълним, че сме информирани, запознати сме с процедурата, доставена ни е информация, която ние сме прочели, обяснени са ни рисковете и възможните усложнения от манипулацията, отговорено ни е на въпросите и сме съгласни да се извърши. ....

След като имаш декларацията, напиши с червено, че не си запозната с процедурата, никой не ти е обяснил рисковете и усложненията и не си съгласна това нещо да се направи на сина ти. Или пък обратното - че си се запознала сама с всичко, свързано с тази процедура и решението ти е твърдо несъгласие.

# 175
О, Вери, не си хаби времето. Не е важно. Ако е тя, ще стане ясно, но още не се е включила. Благодаря ти все пак!
Бенджи, ама много съм склонна да вярвам, че твоята информация е правата.
 Hug

# 176
Мале как съм се натоварил със сумата му и неща... Ще избухне някога (реален срок пролетта) всичко на http://vaksinite.info/

Сега съм на вълна Ал. Коток Wink

# 177
А имате ли информация за лаб. където може да се анализира и наличието на чуждите Рнк/ДНК и други примеси? Става въпрос за София.

П.П. Ако искате - пишете ми на лични:)

# 178
Супер добра идея е да си пишем някъде другаде - скайп също е вариант... Този адрес, тази тема се наблюдава много от медиците и дори променят закони заради нас! Имат парите, имат властта...

Досега знам две такива групи в скайп (може и другаде) и там е готино... понякога Wink

# 179
Този адрес, тази тема се наблюдава много от медиците и дори променят закони заради нас! Имат парите, имат властта...

Кои закони са променени заради тази тема тук?    newsm78

Общи условия

Активация на акаунт