Новите ви книги - 9 тема

• 56 900
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Benelux / Varna
Сдобих се с тези две нови книжки и сега имам за четене три нови и се чудя от коя да започна, видях че се е водила дискусия за "Инес- моя душа" на Алиенде, взех я защото харесвам Алиенде, допада ми стила й на писане и съм решила да прочета всичко от нея, просто грабнах първата която видях и не бях чела, ако бях прочела коментарите тук във форума, може би бих посегнала първо към "Острова под морето", но тя ще остане за следващия път. 
Скоро четох "Ева Луна" хареса ми, както и продължението й- въпреки че малко бях предубедена към книги тип разкази, но ми хареса и тя, затова предполагам, че и " Инес" ще ми хареса, ще споделя след прочита й.

Та така, редом с "Инес" на нощното ми шкафче, се мъдрят вече и :
,

Гледах филма "Мъжете, които мразеха жените" и сега определено съм навита да прочета трилогията Милениум.

# 586
  • Belgium
zornitsa "Островът под морето" е не по-малко тежка за четене от "Инес, моя душа".

В първата книга става дума за изключително тежкото робство на остров Хаити, а във втората - за испанската конкиста. И двете теми са задълбочено и детайлно представени, но са тежки и изискват по-специфично настроение.

# 587
  • Benelux / Varna
Лу, благодаря за коментара- предполагам, че ще ми харесат и двете, когато четох трилогията й - Къщата на духовете, Дъщеря на съдбата и Портрет в Сепия- ги прочетох на един дъх буквално, докато майка ми сподели, че трудно ги чете и не й вървят книжките, явно наистина има значение дали даден автор допада на определен човек като стил на писане.

# 588
zornitsa "Островът под морето" е не по-малко тежка за четене от "Инес, моя душа".

В първата книга става дума за изключително тежкото робство на остров Хаити, а във втората - за испанската конкиста. И двете теми са задълбочено и детайлно представени, но са тежки и изискват по-специфично настроение.

"Островът под морето"- четох я скоро не ми беше никак тежка Wink

# 589
Лу, благодаря за коментара- предполагам, че ще ми харесат и двете, когато четох трилогията й - Къщата на духовете, Дъщеря на съдбата и Портрет в Сепия- ги прочетох на един дъх буквално, докато майка ми сподели, че трудно ги чете и не й вървят книжките, явно наистина има значение дали даден автор допада на определен човек като стил на писане.

Oooo, на Лу определено и "вървят" и меко казано "допадат" книгите на Алиенде. Струва ми се, че не си я разбрала правилно- тя говори за темата на книгата.

# 590
  • София, под Карлсон
Здравейте! Събирам отзиви за "Бавният валс на костенурките"- видях по- напред в темата, че някои отдавна са си я купили  Simple Smile

# 591
  • Belgium
gundie въпрос на възприятие.

Ако на теб не ти се виждат тежки условията на живот на робите, както и всички препятствия, пред които се изправя главната героиня (включително изнасилване, раздяла с любимия, да живее като собственост на чужди хора) то на мен ми идват тежки  Laughing

Иначе стилът на Алиенде е разкошен, аз съм и почитател, Вълшебница знае  Wink

Pink® "Бавният валс на костенурките" я препоръчвам с две ръце  Peace

# 592
  • Benelux / Varna
Вълшебница, благодаря, мисля че правилно съм я разбрала Лу Simple Smile Затова споделих, че най-вероятно и на мен ще ми харесат, защото и аз харесвам авторката Simple Smile

Изборът на другите две книжки бе продиктуван от коментари тук във форума и понеже са ми първия сблъсък с авторите им, са ми по- голяма загадка определено. След толкова номинации за Елегантността на таралежа, реших, че трябва да я прочета, а книжката на Айн Ранд, ми я препоръча консултантка в книжарницата, а и ако не се лъжа четох добри отзиви за нея тук.

# 593
  • Benelux / Varna
Ауу забравих да споделя, че ме чакат и още две книжки, които си купих предния път, когато си бях в България, но още не съм стигнала до тях, така де запасила съм се подобаващо Simple Smile

# 594
Зорница, значи аз не те разбрах  Mr. Green

# 595
  • Belgium
Има ли някой, който вече е започнал "Това не е краят на книгите"?

На мен ми върви доста трудно, знам че не е художествено четиво, но все пак очаквах нещо малко по-вдъхновяващо за изкушените в литературата.

# 596
  • София

но вече я прочетох и малко серазочаровах, че нямаше бой  Confused щеше ми се поне някой да го натупат  Whistling но беше забавна даже има вицове за блондинки  hahaha

# 597
  • София
Моля ви за впечатления от книгите на Айн Ранд. Какво да очаквам, каквъв стил пише?

# 598
Има ли някой, който вече е започнал "Това не е краят на книгите"?

На мен ми върви доста трудно, знам че не е художествено четиво, но все пак очаквах нещо малко по-вдъхновяващо за изкушените в литературата.

Лу, поразлистих я, докато я зареждах за книжарниците и още тогава се отказах да я чета. Не е за мен това.  Wink

# 599
  • Belgium
Отдъхнах си, реших че само аз съм прост илитерат  hahaha

Все пак ще я дочета от научна добросъвестност.

Общи условия

Активация на акаунт