Хормонални изследвания :-((((

• 78 416
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Obadi mu se che v petak ne beshe na rabota.da nee otpuska.inache e v 10-ti kabinet-da.

# 211
Ходих при Начев, предписа ми лекарство както ми бяхте казали за сваляне на ТСХ което поне 45 дни преди процедура да почна да пия и след това ще нагаждаме дозите. каза ако искам да не го почвам сега но да измеря ТСХ след 45 дни и ако все още е над 2,5 да почвам лекарството ако е по малко може и да не се наложи да го пия

# 212
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала.
Lailah за "Луф синдром" не знам, а за ендометриоза-страх ме е да си помисля, въпреки че откакто прочетох, съвсем случайно, за нея все мисля, че съм болна, но аз съм си леко хипохондричка. Иначе ходих на ендокринолог. За високия ФСХ каза отново да го изследвам, засега изключи да е яйчников резерв, защото ЛХ ми бил в норма, не разбрах, обаче, какво от това и каква е връзката. Сега ще изчакам да ми дойде, надявам се навреме, въпреки че от седмица ме скъсват яйчниците, и ще одита да ги изследвам отново. Много ме е страх да не би отново да е висок ФСХ, но нищо не мога да направя, нали така?. Дано най-накрая и аз се увенчая с успех. Чувствам, че умирам, докато живея. Много е гадно, но все пак се моля. На всичкото отгоре няколко месеца не ми зацапваше, преди цикъл, а този към 19 ден, няколко дни, е като много оскъдно, само светло-кафеникаво и от време на време. Извинявам се за дългия пост-уффф. Работаа ми е много напрегната, все оправям чуждите проблеми, а моите глас-пустиня. Моля ви помогнете! Вече съм отчаяна.  bouquet

# 213
Здравейте, аз този месец отново пуснах хормонални изследвания, и както писах по-горе заради завишения ФСХ. Та пуснах в лабораторията на моята ендокриноложка-резултати: ФСХ, отново е висок-11.59 при реф. с-ти 11., ЛХ 4.12 при реф.с-ти 1.7-13.3 и Естрадиол, койо е < от 91.75 при реф. с-ти от 149 до 808. Мисля съм ги записала правилно по телефона. На следващият ден,четвърти от МЦ, отидох да пусна само ФСХ в лабораторията, която предния месец ми показа 20.85. Този път ФСХ беше 9.23 при реф. с-ти до 12.5. Какво мислите, момичета, как да тълкувам тези резултати. Аман от този ФСХ, а миналия месец естрадиола ми беше в граници. Благодаря ви!

# 214
  • София
Здравейте, аз този месец отново пуснах хормонални изследвания, и както писах по-горе заради завишения ФСХ. Та пуснах в лабораторията на моята ендокриноложка-резултати: ФСХ, отново е висок-11.59 при реф. с-ти 11., ЛХ 4.12 при реф.с-ти 1.7-13.3 и Естрадиол, койо е < от 91.75 при реф. с-ти от 149 до 808. Мисля съм ги записала правилно по телефона. На следващият ден,четвърти от МЦ, отидох да пусна само ФСХ в лабораторията, която предния месец ми показа 20.85. Този път ФСХ беше 9.23 при реф. с-ти до 12.5. Какво мислите, момичета, как да тълкувам тези резултати. Аман от този ФСХ, а миналия месец естрадиола ми беше в граници. Благодаря ви!

Най-вероятно няма да има О. - нещо пречи и подтиска О. / някакъв хормон или нещо, причинило хормонален дисбаланс/ - затова и ФСХ се форсира така
Отиди на лекар - проследи МЦ на УЗ за да разбереш каква е причината и как ще протече МЦ

# 215
Благодаря за отговора, Денис. И все пак за втори месец ФСХ ми е високо, май наистина трябва да се замисля за изследване на яйчников резерв. На лекар мога да отида най-рано на 8-9 ден от менструацията. Може ли ниския естрадиол да повишиши ФСХ или не. Но от друга страна миналия месец беше добре, въпреки че като се замисля 53 при реф с-ти от 24.5 до 195 пак е ниско за 4 ден. И задържаните фоликули от преден цикъл имат ли връзка с ФСХ. Търся явно под вола теле, защото не искам да приема ИЯР.

# 216
  • София
Благодаря за отговора, Денис. И все пак за втори месец ФСХ ми е високо, май наистина трябва да се замисля за изследване на яйчников резерв. На лекар мога да отида най-рано на 8-9 ден от менструацията. Може ли ниския естрадиол да повишиши ФСХ или не. Но от друга страна миналия месец беше добре, въпреки че като се замисля 53 при реф с-ти от 24.5 до 195 пак е ниско за 4 ден. И задържаните фоликули от преден цикъл имат ли връзка с ФСХ. Търся явно под вола теле, защото не искам да приема ИЯР.
Ниския естрадиол показва, че няма фоликули в момента, които растат
Добре ще е да се види по колко антрални фоликула има в яйчниците / на 3 ден от МЦ/
Ако не този, може следващия МЦ.
Дано да е нещо инцидентно

# 217
Здравейте момичета, правих изследване на хормоните на щитовидната жлеза :
TSH  - 2.81   реф. -0,4 -6,16
MAT  - 9.81 реф. до 20
ТАТ -   60,5 реф. до 100

Ходих при гинеколога който ми ги назначи и ми каза че били високи стойности на TSH , без да обяснява много каза да отида на ендокринолог. Правена ми е ехография на жлезата преди 2-3 месеца и всичко е нормално , наистина ли тази стойност би попречила чак толкова за забременяване? Благодаря предварително на всеки който изкаже мнение.

# 218
  • София
за забременяване стойността е най- добре да е м/у 1,5 и 2, или максимум до 2,5. Твоя резултат е висок и ще ти изпишат хапчета за 45 дни Peace
За ендокринолог бих ти препоръчала Начев, ако си от София Peace

# 219
ivankaka , благодаря за бързия отговор, то най вероятно ще повторя резултата в друга лаборатория и сигурно чак тогава ще ми предпишат лекарства. А след тия 45 дни ако е в норма хормона лекарствата спират ли се или се продължават за дълъг период? За съжаление не съм от София.

# 220
  • София
Начев ми каза, че контролни изследвания се правят 45 дни преди опит, ако са високи стойностите да има време да се повлияят от хапчета. Аз лично не съм пила и не мога да ти кажа.

# 221
на мен Начев ми каза че ако са високи стойностите 45 дни преди процедура се пият хапчетата през цялата бременност и докато се приключи кърменето, след което постепенно се прекратяват. ако не забременееш пиеш хапчета и на 2 месеца се контролира хормона и той ще реши дали да се продължат или да се спрат

# 222
Дано като повторя резултата да е с по-ниски стойности, иначе ми препоръчаха да отида при Георгиев , който преглежда в Селена Пловдив.

# 223
Момичета искам да ви попитам дали противозачатъчните пречат на изследването на фсх?

# 224
svetulka7, пречат. ФСХ-то ще е високо, ,защото ОК блокират отделянето на яйцеклетка.

Общи условия

Активация на акаунт