Отново златна есен е дошла на испанската земя

• 62 516
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
....Аз искам да ми го удължат с 6 месеца, ако е възможно! Не искам пасаван, защото ще си ходим на Бг чак май месец, а до тогава той ще е изтекъл, тъй като най-много 3 месеца може да важи. newsm78
Консулският отдел дали работи сутрин, да знам кога да се обадя/защото в Париж е след 14:30ч/

....

Как става с това удължаване на паспорта не разбрах. Знам, че изтече ли, вече е невалиден, ако нямаш друг документ.

Страницата срещу тази, където е снимката, е специално за удължаване на срока на паспорта. Максимума наистина е 6 мес.

Ронка, тук повечето работят предимно сутрин, по-добре звънни и питай на място и дано имаш късмет да ти вдигнат  Twisted Evil, че за Барселона не знам, но в Мадрид вдигането на телефона е явно много трудоемка дейност и избягват да я вършат  Laughing
Телефоните, които извадих от нета за Барселона са невалидни. Вдига ми някакъв мъж и упорито ми говори на испански. След неуспешните опити се обадих във външно министерство да ми дадат тел. От там един сууупер нелюбезен господин ми обясни, че в Барселона няма консулство. От там звъннах в Мадрид, за да ми потвърдят информацията, ако ли не да ми дадат тел. в Барселона. Е там попаднах на още по-нелюбезна лелка, която ми се скара, че паспорти не удължавали и, че консулство там няма!
И сега за пореден път звъня в Париж/там поне са много любезни и очтиви служители/, за да попитам дали ако подадем документи за паспорт може да го вземе някой от Бг с пълномощно. Това, за да не чакам пощата им която е веднъж на високосна година. Ако не ще им го пращам да го анулират и ще вадим пасаван преди да си ходим на Бг. Ох големи разправии  ooooh! Crazy

# 556
  • ES
Във Валенсия има консулство също, попитай там дали удължават паспорти. Ако го правят и ви е наблизо, може да идете до там.

http://valenciabg.com/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB … B0-%D0%B1%D1%8A-2

# 557
Във Валенсия има консулство също, попитай там дали удължават паспорти. Ако го правят и ви е наблизо, може да идете до там.

http://valenciabg.com/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB … B0-%D0%B1%D1%8A-2
Да, знам, че и там има, но ни е далече. Ние сме в южна Франция. В Париж, са любезни, но ако си вдигнат  тел. Joy
Благодаря  Hug

# 558
Мацки не че няма да питам и на място,но знае ли някоя дали за родено в Бг бебе имам право на 100 евро за мадре трабахадора?

# 559
  • ES
Мацки не че няма да питам и на място,но знае ли някоя дали за родено в Бг бебе имам право на 100 евро за мадре трабахадора?

Да!

Цитат
En caso de adopción de dos niños nacidos fuera de España, ¿Existe derecho a la prestación por adopción múltiple?

Para causar derecho a la prestación por adopción múltiple, se  considera producido en España el nacimiento o la adopción que tenga lugar en el extranjero cuando se acredite que el hijo se ha integrado de manera inmediata en un núcleo familiar con residencia en territorio español.

взех го оттук

http://www.seg-social.es/Internet_1/Preguntasmasfrecuen37888/Sub … ia49230/index.htm

Според мен ти трябва преведен от оторизиран преводач акт за раждане и НИЕ на детето

# 560
Добър ден и от мен!Пролетта ми предстой да родя в Испания,тук сме с мъжа ми от 3 год.,до колкото съм чувала,ще ми трябва легилизиране на граждански брак.Къде в Валенсия и какви др документи ще ми трябват?

# 561
  • Ispania
Ели, за какво ти е граждански брак?

# 562
ами,казваха ми от преди,че когато списваме детето,трябва да го представим.А й какви др документи,ще ми трябват?

# 563
  • Ispania
За сьжаление не зная какви документи ти трябват. Но ми стана интересно като каза за гражданският брак.
Сега като се замисля, на мен преди по4ти 9 години ми искаха само акта за граждански брак и паспортите за Либро де Фамилия.
Да кажат за сега в момента, другите моми4ета какво се иска.

# 564
  • ES
ами,казваха ми от преди,че когато списваме детето,трябва да го представим.А й какви др документи,ще ми трябват?

Къде да го списвате?

# 565
 Ели,трябват ти двете НИЕ-та,двата паспорта,сертификата за раждането и преведено (преди 2 години беше и легализирано) актуално(последните  6 мес)  свидетелство за сключен граждански брак.
От там с Либро де фамилия вадиш адресна регистрация и здравна карта.

# 566
  • някъде под слънцето...
За сьжаление не зная какви документи ти трябват. Но ми стана интересно като каза за гражданският брак.
Сега като се замисля, на мен преди по4ти 9 години ми искаха само акта за граждански брак и паспортите за Либро де Фамилия.
Да кажат за сега в момента, другите моми4ета какво се иска.
На мен  по онова време и свидетелство за граждански брак не са ми искали, достатъ4но им бе6е , 4е в тархетите  за резиденсия сме записани с еднаква фамиля и живеем на един адрес Mr. Green.Само ме попитаха за датата на подписването...
Val  радвам се да видя втората ти лети4ка  bouquet
Да са ти живи и здрави слънцата Heart Eyes

# 567

Да!

Цитат
En caso de adopción de dos niños nacidos fuera de España, ¿Existe derecho a la prestación por adopción múltiple?
Ау,супер, предполагам като си легализирам бг акта за раждане ще си я впиша в либро де фамилия,вадя едно ние и сме готови)))))))

Para causar derecho a la prestación por adopción múltiple, se  considera producido en España el nacimiento o la adopción que tenga lugar en el extranjero cuando se acredite que el hijo se ha integrado de manera inmediata en un núcleo familiar con residencia en territorio español.

взех го оттук

http://www.seg-social.es/Internet_1/Preguntasmasfrecuen37888/Sub … ia49230/index.htm

Според мен ти трябва преведен от оторизиран преводач акт за раждане и НИЕ на детето

# 568
  • Spain

Да!

Цитат
Ау,супер, предполагам като си легализирам бг акта за раждане ще си я впиша в либро де фамилия,вадя едно ние и сме готови)))))))

взех го оттук

тук става въпрос за осиновяване , няма нищо общо 100-те еврота . ако детето има ние , ти и детето сте тук и ти работиш  няма зна4ение къде е родено детето . говоря наизуст - но няма логика да е ина4е , ти и детето се намирате на територията на испания и за вас важат законите на испания.

# 569
  • Spain
ето про4ети тази статия
вси4ко е описано
http://www.ayudasparados.com/la-ayuda-de-100-euros-para-madres-trabajadoras/60

единственото което не е написано ,но не знам дали е вярно но се коментираше преди години е 4е трябва да работиш вън от населеното място в което живееш , а може би това е друга помощ

Общи условия

Активация на акаунт