Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 523
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,
от известно време лекувам дъщеря ми с хомеопатия. доволна съм като цяло.
искам да ви питам ако и капя АБ капки за нос, това как би се отразило на хомеопатичното лечение? нашия хомеопат не изписва попринцип нищо за хрема, дори и да са зелени сополките. предния път ги влачихме 3 седмици почти и накрая с АБ капки на своя глава ги спряхме.
сега пак сме със зелени сополи и се чуда какво да правя

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 14:58 от kika_86

# 406
Някой знае ли какво е това Reisl ?

# 407
Moжете да попречите на хомеопатичното лечение или да потиснете. Не бива да го правите. Има причина хомеопатът да не дава нищо за хремата.
Всъщност не е вярно, че не дава, напротив - дава. Дал е хомеопатично лекарство и ако е класически хомеопат, то е подбрал такова лекарство, което покрива цялата тоталност от симптоми, включително и хремата. Само че хората имат погрешно мислене и смятат, че хремата едва ли не трябва да изчезне от раз. И къде да иде? Как да изчезне? Няма начин секрецията да спре, тъй като организмът има нужда от тази секреция. Да спрем секрецията с капки е равносилно на потискане. Такова потискане не помага за излекуването, а точно обратното проточва го във времето.
Има правило за посоката на хомеопатичното лечнеие - отвътре навън, от по важни органи и системи, към по малко важни и т.н. Това означава, че се лекува първо ядрото, а не периферията.
Когато предприемете мерки на своя глава, да "лекувате" периферията или пък някой боаронец реши да провежда симптоматично лечение или някой хомеопат се потдаде на натиска на мамата или таткото, че видиш ли трябва да махнем сополите на всяка цена, тогава се отнема възможността на организма сам да се справи. Най добрият лечител е самото тяло, то има своя "мъдрост" и знае във всеи един момент какво да направи. Хомеопатичното лекарство само провокира жизнената сила (мъдростта на тялото).
Когато един човек избира да се лекува с хомеопатия - той е наясно с тази концепция за здраве и болест, той е наясно със мъдростта на тялото и за това е избрал да се лекува с хомеопатия. Но ако наистина разбира това то няма място за антибиотици.

# 408

Хомеопатично лекарство, което някои хомеопати, практикуващи по 4-та редакция на Органон използват.

# 409

Хомеопатично лекарство, което някои хомеопати, практикуващи по 4-та редакция на Органон използват.

bouquet благодаря! Никъде не намирам инфо за него, ако имате нещо може ли да пуснеш да почета.......

# 410
Нямам възможност. Лекцията ми е писана на ръка.

# 411
  • София - Варна - Бургас
Moжете да попречите на хомеопатичното лечение или да потиснете. Не бива да го правите. Има причина хомеопатът да не дава нищо за хремата.
Всъщност не е вярно, че не дава, напротив - дава. Дал е хомеопатично лекарство и ако е класически хомеопат, то е подбрал такова лекарство, което покрива цялата тоталност от симптоми, включително и хремата. Само че хората имат погрешно мислене и смятат, че хремата едва ли не трябва да изчезне от раз. И къде да иде? Как да изчезне? Няма начин секрецията да спре, тъй като организмът има нужда от тази секреция. Да спрем секрецията с капки е равносилно на потискане. Такова потискане не помага за излекуването, а точно обратното проточва го във времето.
Има правило за посоката на хомеопатичното лечнеие - отвътре навън, от по важни органи и системи, към по малко важни и т.н. Това означава, че се лекува първо ядрото, а не периферията.
Когато предприемете мерки на своя глава, да "лекувате" периферията или пък някой боаронец реши да провежда симптоматично лечение или някой хомеопат се потдаде на натиска на мамата или таткото, че видиш ли трябва да махнем сополите на всяка цена, тогава се отнема възможността на организма сам да се справи. Най добрият лечител е самото тяло, то има своя "мъдрост" и знае във всеи един момент какво да направи. Хомеопатичното лекарство само провокира жизнената сила (мъдростта на тялото).
Когато един човек избира да се лекува с хомеопатия - той е наясно с тази концепция за здраве и болест, той е наясно със мъдростта на тялото и за това е избрал да се лекува с хомеопатия. Но ако наистина разбира това то няма място за антибиотици.

И аз като Мечката ще кажа: "подписвам се под написаното за хремите!"

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 16:56 от Aleksander

# 412
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Нямам възможност. Лекцията ми е писана на ръка.

Какво съвпадение, и моята е писана на ръка...   Laughing

# 413
Aleksander, Lavander , благодаря ви че отговорите.

Сега и да питам за препоръки за класически хомеопат. може и на ЛС. че клоня да сменя нашия

# 414
ТЮХ, мисля си, че това е нещо ново, защото не мога да намеря никакво инфо.

Моля ви поне изходната субстанция да ми кажете Praynig

# 415
Пий го спокойно. Или който там го пие.

# 416
само за малко лошото е че дори и да споделяш с приятели за това което казваш те не винаги слушат. убедени са си в своето.
Ако споделиш, значи си направила каквото е необходимо. А след това всеки има право да взема решения за себе си. Ти си дала възможност да направят информиран избор.

# 417
Здравейте!Искам да попитам дали някой може да ме насочи към добър класически хомеопат във Варна?Проблема е в лутането и търсенето на диагноза относно някаква хранителна алергия или непоносимост към млякото.Ако някой с подобен проблем е намерил хомеопат който му е помогнал ще съм много благодарна да сподели!Благодаря!

# 418
Добре, но те го пият вече 2 или 3 -ти месец, а детето си е все "сополиво".Майката е спокойна, не е от "паникьосващите" се, но на мен ми стана просто любопитно какво е това което пие, а все  хремаво детето.Но не намирам никакво инфо, а пък с нашия хомеопат ще се видиме края на месеца, та за това да попитам Grinning

# 419
Добре, но те го пият вече 2 или 3 -ти месец, а детето си е все "сополиво".Майката е спокойна, не е от "паникьосващите" се, но на мен ми стана просто любопитно какво е това което пие, а все  хремаво детето.Но не намирам никакво инфо, а пък с нашия хомеопат ще се видиме края на месеца, та за това да попитам Grinning

Детето е сополиво не заради Reisl.
Reisl е лекарство, което "поддържа" действието на основното ХЛ. Така че ако то не е правилно определено - Reisl поддържа на мишките ушите.
Казах, че такъв модел на предписание е характерен за 4-та редакция на Органон, за самото начало на хомеопатията. В практиката си Ханеман вижда, че това не е особено ефективен метод на работа - да даде доза от основното лекарство и да следи и наблюдава динамиката, като евентуално се включат Reisl или SacLac като подържащи. Този метод наистина работи при хора, които са извънредно чувствителни, но в повечето случаи хроничността на състоянието изисква по чести приеми. Ханеман е осъзнал това и се е саморедактирал в 5-та редакция на Органон, където е посочил силните и слабите страни на този метод. В 6-та редакция на Органон той почти се е отрекъл от него и го ползва изключително рядко, само в случаи на свръхчувсвтителни и свръхреактивни пациенти. В 6-та редакция той е "изнамерил" метода за работа с LM потенциите.
Вашият хоомеопат или е чел само 4-ти Органон, или вашият случай е такъв на свръхчувствително и свръхреактивно дете и затова се практикува по този начин. Но от това което чета, почти на 100% мога да си направя заключения, че детето не е свръхчувствително и свръхреактивно. Ако ЖС беше свръхреактивна - нямаше да се влачите със сополи 1 месец. Специфичен отговор на разнообразие от стимули, траен във времето е характерен за сикотичния миазъм и ако случаят е такъв, определено този подход не работи.

Общи условия

Активация на акаунт