Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 472
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Никаква подигравка няма.
Това какво усещаш си е само твоето усещане и вероятно има причина да усещаш точно това (не вероятно, ами със сигурност има - теория за психичния детерминизъм, но това е твоя лична работа и на твоя хомеопат/психотерапевт).

Иначе какво да кажем за Ханеман, че е извънземен ли? Или че е имал контакт с кораба майка? Ами не знаем дали е било така. Занем това което той е споделил с нас в Органон, в Хрончните болести, в ММ Пура, в Малките бележки, в парижката му книга със случаи и кореспонденцията която е водил.

От всичко това прозира само буден ум и търсещо съзнание.

Пък и не е бил само Ханеман. След него са Херинг, Липе, Бьонингхаузен, Кент и много други.

# 541
Сега те прочетох още веднъж и ДА, права си, наистина съм за лечение и ме лекува. Като трябва да спомена, че даже последния път не ми даде лекарство, защото изплуват все още причини, спомени, ала бала...установявам се...достатъчно неща сме изкарали за сега от дълбините...и си ги изследвам Wink

Да...питам дали е споделин нещо екстремно...явно не .

# 542
Здравейте, чета ви напоследък и се радвам, че намерих тази тема, много е интересна! Имам проблеми с дископатия и досега съм се доверявала на алопатията, но не искам повече химии. Бихте ли ми препоръчали класически хомеопат в София! Благодаря ви предварително!   bouquet

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 18:30 от Maria Marie

# 543
Аз като имам ясна картина почти всеки ден - един път съм в нукс, друг път съм в хм....анакардиум и т.н., и т.н.....Така че Лавандер е права - не може да се каже точно какво е имал предвид хомеопатът, ако е казал да се изчака. Вероятно, че лекарството още не е изчерпало действието си, на база на споделеното от пациента.

Защо хининовата кора лекува малария и трески тип малария? Има растения много по-горчиви от нея  (хл хина)... Започва великото търсене и наблюдение.

Хомеопатията, по-точно лекуването чрез хомеопатия, следва просто вселенските закони - отвътре навън, отгоре надолу, ред, обратен на появата. Ханеман е наблюдавал хора, животни и т.н.
Примерно лекарството сепия е открито по следния начин. Лекувана е една художничка, която рисувала  с мастило от сепия, но плюнчела четката в устата си. Изявявала странни симптоми. Лечителят се е учудвал защо неговото лечение действа само временно и симптомите на художничката се връщат и при подробен разпит изскочила на бял свят четката. Та така...
Карам малко по спомен, ако бъркам, коригирайте ме.  bouquet

Този софийски медицински център....не една майка изрева от него.... Tired

# 544
Toчно така е за Sepia. Tази случка с художничката е накарала Ханеман да направи обстойно доказване на този препарат, който днес е един от поликрестите в хомеопатията.

Подобна комична случка има с препарата Thuja. Ханеман лекувал млад свещеник със симптоми на гонорея. Разбира се свещеникът категорично отрекъл да е имал полов контакт. Ханеман го разпитал подробно и свещеника разказал, как всеки ден на път за църквата минавал по една алея с кипарисови дървета , откъсвал клонче и го дъвчел. Ханеман разбрал, че свещеникът доказва Тhuja и, че това са симптоми от доказване, а не истинска болест. Посъветвал свещеника да не дъвче повече от кипариса и симптомите изчезнали. Вниманието на Ханеман било привлечено към този кипарис и той провел пространно доказване - и днес Thuja е поликрест и водещо антисикотично лекарство.

Просто буден ум....малко ли е?

# 545
 Laughing

Да помълчим за децата, които млатят туя в еднакви дози като подивели заради "чистене" на това и онова.....
Простете ми сарказма.

# 546
Съвсем на място е.

Децата на които някои "хомеопати" изписват Thuja, всеки ден в продължение на 1 месец "за да изчистим ваксините, а после ще започнем същинското лечение" са просто яко набутани в сикотичния миазъм. Горките...

# 547
А моят малък Фосфор ако знаете колко Calc -p,Thuja и Silicea terra е изпила по предписание на  личната и лекарка(уж хомеопат)  Crazy по месец -два непрестанен курс.Къде за подилване на имунитета,къде за пречистване,за лесно пробиване на зъби...Пикът дойде с един дълъг курс Тонзилотрен  Sad Аз се чудех защо спокойното ми дете изведнъж взе да откача,все наобратно да върви,за две години и половина без никакви болести започна да боледува много.Първо обвинявах градината,но после се намери една позната да ми отвори очите.В последствие от някои мнения на Мечето стигнах до тук,а Lavander ме прати при прекрасен човек...
Извинявам се за отклонението,но коментарите ви ми напомниха колко съм могла да спестя и на дъщеря си и на себе си с бившия ми хомеопат.

# 548
  • на плажа
 Ох! Като ви чета и се депресирам. Как да намеря истински добър хомеопат?! Нямам толкова средства, за да си позволявам да пробвам тук и там. Като гледам и ви чета - нашият в момента не отговаря на тези изисквания. Ще се върна обратно в алопатията. Не издържам вече!

# 549
  • София - Варна - Бургас
Ние сме грипави- аз и децата, но не това ме вълнува сега! Лекуваме се Simple Smile

Може ли кратко и синтезирано или по-подробно, ако можете и имате време, да ми отговорите на въпроса: Как (аджеба) Ханеман е открил този начин на лечение? Нямам време, нямам ресурс да чета всичко подробно...но много интересно ми стана напоследък, след "чудесата", които стават с този начин на лечение. Как е стигнал до решенията? Как мислите откъде му е пратено, откъде се е досетил? Как може човек да открие нещо толкова гениално сам?

Относно децата и бебетата- малкото диване, когато се роди го стартирахме с хомеопатично лечение...много леко изкарва за сега всичко донесено от каката, по-бързо, а някой неща не ги кара. Сама си смъква температури, сама...дай Боже все така да е устойчива (пу пу пу). Каката ни, милата и тя има сериозен напредък след това лечение...но много го бях отровила с една некомпетентна стандарна лекарка...никога няма да си го простя. Радвам се, че намерихме пътя за нас.  Дано все така продължава и да ни лекува успешно. държа да отбележа, че два пъти аз не издържах психически с грипозните състояния и си поисках антибиотик...просто психически не можех да чакам повече, лекарката не искаше...така да ни лекува, но и се наложи. Т.е. и аз имам праг на поносимост и търпимост.

Тук се сещам за следния виц или често срещан истински случай  Simple Smile

- Майката: докторе, изпишете му АБ!
  - Др: Не може, та това е вирусна инфекция
  - Майката: Абе докторе, дайте му на това дете един силен Антибиотик, за да мога АЗ да се наспя!

# 550
Pani Kowalska, и аз така  ooooh! говори се с недомлъвки ... "центъра от който са изпищели..." ''бившия ми хомеопат е некадърен, а новия - прекрасен'', "уж хомеопат" и се въртят две три имена. Оставам с впечатлението че и в хомеопатията в БГ е подобна мафия като алоп. медицина и фармация - пращам ти пациент, получавам 20%, предписват ми спец. лекарство лекарят ми получава на края на месеца комисионна...

Дали и ние да не запишем у-щето на Лавендер за най-сигурно, колко му е 4-5 години, поне ще си лекуваме внуците.

# 551
  • на плажа
 Виц, виц, ама си е самата истина! Кажи ми моля те, как да преценя хомеопата, про който отивам, че е читав. Води се класически, има сертификати, дипломи и т.н. Изсипвам една торба с пари ( защото 60 лв. за преглед + 10 лв за лекарството не са малко и нищо не се случва, отивам пак - давам 30 за ново лекарство + някаква коластра, която е различна от Аквасорс, защото аз такава имам, купувам си сребърна вода за 30 лв и настоява да пусна гърлен и носен секрет, ама в Цибалаб ( общо 60 лв). Ами нямам повече пари! От къде! Това дете иска и да яде, има сметки за плащане. Как да стане?! Пфууу! Ядосах се. Ще ме прощавате! Поне ефект да имаше -ОК, ама аз не виждам. Хремата с кашлица се подновява всяка седмица.

# 552
Pani Kowalska, и аз така  ooooh! говори се с недомлъвки ... "центъра от който са изпищели..." ''бившия ми хомеопат е некадърен, а новия - прекрасен'', "уж хомеопат" и се въртят две три имена. Оставам с впечатлението че и в хомеопатията в БГ е подобна мафия като алоп. медицина и фармация - пращам ти пациент, получавам 20%, предписват ми спец. лекарство лекарят ми получава на края на месеца комисионна...

Дали и ние да не запишем у-щето на Лавендер за най-сигурно, колко му е 4-5 години, поне ще си лекуваме внуците.

Със сигурност ще научите много и ще можете да си помагате, въпреки, че аз като уча толкова време, вече 3та година, пак не смятам да се самолекувам. Човек не може обективно да се самопогледне, защото е склонен да крие от себе си някои неща....просто му е неудобно да се види в определена светлина. Но пък за близките е много полезно. Майка ми е трудно да я заведа на хомеопат, но откакто се захванах с нея имам чудесни резултати, ако нещо не разбирам питам някой от преподавателите. Нямам никакво намерение да се занимавам професионално с хомеопатия и да отварям кабинети - правя го за себе си, но дори само нещата които научавам на този курс - ами 65 пъти ми се отвориха очите за  много неща.

За двете-три имена които се въртят нямам какво да кажа. Ако има слабо звено - това не е методът хомеопатия, това са практикуващите го.
В хомеопатията е както навсякъде...както в медицината - добър доктор и лош доктор' както във фризьорството - добър фризьор и лош фризьор; както с адвокатите - добър адвокат и лош адвокат. Хомеопатията не прави изключение. За да не попаднеш на лош хомеопатин трябва много да си чел, да си информиран и да знаеш принципите, и в момента в който нещо  ти замирише да бягаш далече

# 553
Виц, виц, ама си е самата истина! Кажи ми моля те, как да преценя хомеопата, про който отивам, че е читав. Води се класически, има сертификати, дипломи и т.н. Изсипвам една торба с пари ( защото 60 лв. за преглед + 10 лв за лекарството не са малко и нищо не се случва, отивам пак - давам 30 за ново лекарство + някаква коластра, която е различна от Аквасорс, защото аз такава имам, купувам си сребърна вода за 30 лв и настоява да пусна гърлен и носен секрет, ама в Цибалаб ( общо 60 лв). Ами нямам повече пари! От къде! Това дете иска и да яде, има сметки за плащане. Как да стане?! Пфууу! Ядосах се. Ще ме прощавате! Поне ефект да имаше -ОК, ама аз не виждам. Хремата с кашлица се подновява всяка седмица.

Коластра и хомеопатия не е класически хомеопатия. Просто и ясно.
Толкова много сме писали, толкова много. Параграф 273 на Органон (основен философски труд на хомеопатията - там където са всички принципи) забранява на хомеопатите да дават по вече от едно лекарство в едно и също време. Хомеопатия и коластра (ако ще от луната да е) нарушава този принцип. След като е хомеопат, пък нарушава основен принцип - значи не е читав - бяга се далеч.

# 554
  • на плажа
 Ами приключвам с него!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт