Въпроси към Класически хомеопати 18

• 60 131
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
Как смятате, може ли х.л. с потенция 10М, давано 5 дена сутрин и вечер да се докаже върху дете, ако не е изписано правилно.

Да, при моето дете направих доказване и с 30 СH.

Как точно усети това - по твоя преценка или това бе определено от хомеопата?

# 316
Как смятате, може ли х.л. с потенция 10М, давано 5 дена сутрин и вечер да се докаже върху дете, ако не е изписано правилно.

Доказване винаги означава едно и също нещо, независимо от потенцията, в която е лекарството.

Човекът, който доказва изявява симптоми характери за ХЛ. Може да изяви умствени и емоционални симптоми, а може да изяви физически, а може и комбинация. Човекът изявява нови и непознати за него симптоми. Това е доказване.

# 317
Здравейте.
Какво препоръчва хомеопатията при продължително(с дни), главоболие, което не се повлиява от аналгетици?

# 318
Здравейте.
Какво препоръчва хомеопатията при продължително(с дни), главоболие, което не се повлиява от аналгетици?

Горе-долу 50-на лекарства. (Аз лично препоръчвам повече секс и хич не се шегувам)

Тандонова, сънищата са голяма глава от Реперториума. Много са важни!

# 319
Здравейте.

Препоръчва да имате сериозно отношение към нея и най- вече себе си и да потърсите класически хомеопат, ако сте избрали хомеопатията да е вашият метод за лечение. Прегледи и предписания не се правят по форумите.

# 320
  • Пловдив
Здравейте.

Горе-долу 50-на лекарства. (Аз лично препоръчвам повече секс и хич не се шегувам)

Тандонова, сънищата са голяма глава от Реперториума. Много са важни!

Hug
Ще взема да те послушам за лека против главобол...  Laughing Сериозно е,разбрах те! Peace

# 321
Здравейте, след 3 дни и нощи четене, да споделя.  Преди 2-3 седмици ходихме с дъщеря ми на хомеопат. Хомеопаттът ни (хомеопатката:) ) , разговаря по отделно с всички. Да не ви занимавам с подробностите. Даде лекарство на мен, даде и на дъщеря ми. За дъщеря ми даде още едно, да съм си го имала. Каза ми да и се обаждам винаги, когато имам нужда или въпроси. И тази нощ дъщеря ми вдигна температура. Не смеех да звъня, но тревогата ми надделя. И познайте, нашият хомеопат се отзова, посред нощ. Каза ми какво да дам на дъщеря ми и какво да очаквам. И ако имам въпроси, пак да звъня. Днес детето си играе, храни се и се смее Simple Smile. След всичко, което изчетох тук за 2 дни и 2 нощи, мисля, че нещата са ок Simple Smile. Така ли е?

# 322
Taка звучи - че са наред.

# 323

Как точно усети това - по твоя преценка или това бе определено от хомеопата?

По моя преценка.Изяви цялостната картина на ХЛ, включително с всички психоемоционални изяви, та чак ми "настръхна косата", защото в първия момент много се стъписах.Прибрах се в къщи, отворих да прочета за ХЛ и разбрах какви съм ги свършила.
Обадих се на хомеопата да го питам как да продължиме при тази картина и това беше.
Все пак имаше поука и от това, защото разбрах, че това си е нейното лекарство Grinning

# 324
Eто какво казва Ханеман по въпроса, в параграф 276 на Органон:

"Поради тази причина, едно лекарствено средство, дори да е хомеопатично подходящо за болестния случай, причинява вреда при всяка прекалено голяма доза, а при силни дози то нанася толкова по-голяма вреда, колкото по-голяма е неговата хомеопатичност (казано по друг начин, кел файда като е опредлил точното лекарство и кел файда като си разбрала, че това е нейното лекарство, като потенцията не е определена правилно) и колкото по-висока е подбраната потенция, и вредата е много по-голяма, отколкото от една също толкова голяма доза медикамент, който не е хомеопатичен и няма никакво отношение към болестното състояние.
Прекалено големите дози от точно подбраното хомеопатично лекарство и особено често повтаряните, донасят като правило много неприятности. Те нерядко поставят пациента в положение опасно за живота и правят болестта му почти неизлечима. Наистина, те унищожават естествената болест що се отнася до усещанията на жизнения принцип и пациентът повече не страда от първоначалната болест, след като прекалено силната доза хомеопатично лекарствено средство е подействало върху него, но в следствие на това пациентът се разболява по-сериозно от подобната, но по-силна лекарствена болест, която е по-трудна за лечение. "

Ако твърдиш че това е лекарството за детето, значи е симилимум.

Симилимум не може да бъде доказан. Но най-голямата вреда, която може да бъде нанесена е да се предпише симилимум (най-подходящото лекарство в несъобразено висока потенция - това е следствие от параграф 276, който току що прочете.

# 325
Много сте ми полезни! Много неща научавам...сега съм се изправила пред една дилема- да чета ли Органон или да продължавам да се доверявам неинформирано  Crazy Досега  ни е спасявала по всякакви параграфи...но някакво пламъче на любопитство гори...от друга страна си мисля, че съм абсолютен профан- няма да бъда абсолютно адекватна, и тази информация само ще ме обърква...

Днес бяхме на ваксина...с малката ми дъщеря (чета, че по всякакви правила сме преустановили кърменето- макар и тежко)...предписаха ни ХЛ ...много изразен инат има напоследък ... Joy ясно очертан и обособен... Joy

# 326
  • Варна
Вижте на какво попаднах http://www.moreto.net/novini.php?n=153211. НЕрегистрирано лекарство!

# 327
  • Пловдив
Проредният компромат ...Поне отдолу в коментарите един е на място.

# 328
Здравейте.

Препоръчва да имате сериозно отношение към нея и най- вече себе си и да потърсите класически хомеопат, ако сте избрали хомеопатията да е вашият метод за лечение. Прегледи и предписания не се правят по форумите.
Ходих, препоръча ми belladonna 15ch, само не разбрах 5 хапченца под езика ли или с вода ooooh!

# 329

Ходих, препоръча ми belladonna 15ch, само не разбрах 5 хапченца под езика ли или с вода ooooh!

Само да кажа, че не сте попаднали на истински хомеопат. Не изпълнявайте това предписание.Ако беше истински хомеопат, нямаше да назначи 5 гранули.Този, който е направил предписанието няма ни най малка представа от хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт