Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 493
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Мече,а има ли причина болката да се премести от дясно на ляво?Първоначално като е бела от дясно, след ХЛ отшумява и изчезва newsm78 Не трябва ли така да се получава???

# 451
О,да умирам си да я изпитам Simple Smile Хомеопатията се справя с ракови заболявания, а ти с патос разказваш за възпаление на троичен нерв... Какво толкова, освен ако не е рекламен клип?

Хомеопатията лекува човек, не заболяването. Малко повече да се ограмотим!

# 452
Мече,а има ли причина болката да се премести от дясно на ляво?Първоначално като е бела от дясно, след ХЛ отшумява и изчезва newsm78 Не трябва ли така да се получава???

Психосоматика, tandanova79, психосоматика....

Симптомите са само сигнали за по-дълбоки процеси. Като си осъзнаеш първопричината - симптома изчезва. Дотогава и най индианските гюрлюци да изпиеш, ще е само палиативно - болката ще изчезва и пак ще се появява...на друго място. Смисълът на симптома е да бъде забелязан. Ако си го изчезнеш, щото не ти е удобен, но не си го осъзнала, той ще се появи отново и отново и отново, докато не привлече вниманието ни в посока осъзнаване на неговата първопричина. Затова в хомеопатията се лекува от ядро към периферия, а не обратно. Ама нещо българина не е свикнал да мисли по този начин за здарвето си. Не само да се лекуваме с хомеопатия, ами нов поглед към здравето и болестта е нужен. Щото ква е разликата да те заболи нещо и да идеш пасивно при доктора и да си гълташ антибиотика, или да си гълташ хомеопатичните капки - няма разлика.
Малко повече отговорност към нас самите е хубаво да проявяваме, да развивам емоционалната си интелигентност, така че да можем да правим връзка межу начина по който се чувстваме сега и онова което го провокира. А "провокаторът" е винаги динамичен както казва Кент в своите "Лекции по  философия на хомеопатията".  "Провокаторът" никога не е самото дразнене на нерва, щото и за него си има причина. "Провокаторът" никога не е бактерия или вирус, защото и за тях си има причина да ги има. Хомеопатията не е само "нежната медицина" с "безвредните гранулки". Хомеопатията е нов поглед към това какво е здраве, как се разболяваме и как да оздравеем.

"Плиткоумието е враг на народа!" както казва един  уважаван от мен хомеопат.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 08:48 от Lavander

# 453
Между другото от хомеопатичната аптека на ул.Чаталджа 13 в София може да си купите "Лекции по философия на хомеопатията" от Джеимс Тейлър Кент - един от "старите майстори".
Този му труд представлява разглеждане и тълкуване на Органон. Написан е на по-човешки език. Заедно с Органон и "Хроничните болести" на Ханеман, това един от основните трудове които се изучават по предмета Хомеопатичнат философия, от онези които сериозно са се заели да учат хомеопатия.

Препоръчвам горещо това четиво...на всички, на учащи и на изучили се, и на онези на които просто им е любопитно!

# 454
Мече, много се радвам за теб!
Сега ще разкажа и аз какво ми се случи вчера.........
От първото раждане за "спомен"ми остана хемороид.От години съм нямала проблеми с него.Онзи ден обаче хапнах една торта/явно не беше в ред/ и получих страхотно разтройство.Естествено хемороида "това и чакаше" и се наду.Няма да ви описвам болката, който е имал -знае.УЖАС.За часове започна да боли страшно.Звъня на хомеопата-не вдига.
Мислих, мислих и измислих..............Аеускулус, но за съжаление го имах в боаронския вариант 5сн. Взех няколко гл., разредих още няколко в дест.вода и спирт, потенцирах, и през половин -  1 час започнах да го пия.Цяла нощ си спах, болката я няма и сега съм екстра!Сутринта се чух с хомеопата, все пак да не съм ги "свършила"някакви чудеса, но човека каза - супер, браво!

Който иска, нека му звучи като реклама, но аз за мен и децата съм намерила верния път за лечение.
В хуманната медицина как се лекува апендицит? С операция.............да, ама ние минахме само с 2 приема на ХЛ. newsm44

# 455
  • Пловдив
Ееее,браво на вас! Peace Как ви се радвам,че можете да се справяте дори и сами Rolling Eyes

Кака Сиси...ти как така го"мисли,мисли"...и измисли,че това ще е ХЛ??????????

# 456
Е, виждам, че е време за хвалби  Wink - да се похваля и аз! След консултация с кл. хомеопат, почти се справих със световъртежа и паниките, съпроводени с него.... Пиша "почти", за да не предизвикам съдбата, пък ще видим... Е, тръгнах и на фитнес, може би и това помага.

# 457
Кака Сиси...ти как така го"мисли,мисли"...и измисли,че това ще е ХЛ??????????

Имам приятелка, която завърши курса по хомеопатия но за съжаление не е в България.Хомеопата който посещаваме и е съкурсник GrinningТа тя ми е дала книжки, някои съм си и купила и долу-горе знам какво да чета и гледам.За сега /слава - богу!/със спешните ситуации се справям успешно, за другите ходя при хомеопата.По нейна препоръка/и на хомеопата/ съм си накупила някои ХЛ да са ми "подръка" когато се наложи.

За този случай четох лекарствата за хемороиди и отхвърлях докато стигна до това, защото в него имаше и комбинация с болки в тазоб.става/гр.стълб, каквито аз имах, но не съм им обръщала внимание. Не само, че хемороида изчезна, но и болката в ствата я няма.Просот го "уцелих".
Но все пак нашето семейство се лекуваме с хомеопатия от вече........7-8 години, може и повече, и ми е лесно да се ориентирам.

# 458
  • dobrich
Между другото от хомеопатичната аптека на ул.Чаталджа 13 в София може да си купите "Лекции по философия на хомеопатията" от Джеимс Тейлър Кент - един от "старите майстори".
Този му труд представлява разглеждане и тълкуване на Органон. Написан е на по-човешки език. Заедно с Органон и "Хроничните болести" на Ханеман, това един от основните трудове които се изучават по предмета Хомеопатичнат философия, от онези които сериозно са се заели да учат хомеопатия.

Препоръчвам горещо това четиво...на всички, на учащи и на изучили се, и на онези на които просто им е любопитно!

Lavander , може ли да кажеш телефон на аптеката и дали работи с куриер тази аптека. Тези лекции ги имам на руски език ,но още не съм стигнала до тях, а се надявам ,че тези от Чаталджа са на бълг.език и ще ми е много по-лесно за четене. Ако знаеш и колко струват ще е прекрасно. Може и инфо на лични. Благодаря!

# 459

Lavander , може ли да кажеш телефон на аптеката и дали работи с куриер тази аптека. Тези лекции ги имам на руски език ,но още не съм стигнала до тях, а се надявам ,че тези от Чаталджа са на бълг.език и ще ми е много по-лесно за четене. Ако знаеш и колко струват ще е прекрасно. Може и инфо на лични. Благодаря!

тел. 02/944 53 79 - работят с куриер

# 460
  • Пловдив

тел. 02/944 53 79 - работят с куриер

работят със Спиди,и по пощата пращат,аз като поръчвах ХЛ,така ми казаха и предпочетох по пощата.

# 461
  • dobrich
Благодаря ви момичета! Обадих се ,но за съжаление са свършили. Другата седмица пак ще звъня.

# 462
Радвам се за всички успели и стискам палци на все още търсещите.  bouquet

(много скоро се надявам да "рекламирам" и една изчезнала ингвинална херния. Grinning Не в моето семейство)

Не помня да сме говорили за рак тук - в отговор на поста на Славка70. Почти няма семейство, което да не е загубило близък или роднина от тази коварна болест... Причините, каращи собствените ни клетки да се развиват главоломно и безгранично и да ни убиват, са много... Една от тях е доказана - ваксини. Темата ми е неясна от хомеопатична гледна точка - в смисъл лечение. Мога да говоря много защо се получават туморите според хомеопатията, но не искам. Който търси, ще намери.

Не ползвам интернет на новата работа, затова се включвам вечер за бързо, но съм изключително доволна, че Лавандер е тук.

# 463
Здравейте момичета и момчета.Търся изпитано средство за лечение на  Херпес Зостер.

# 464
Привет.  bouquet
Кое от 88 лекарства за хора с херпес зостер? Защото всички са изпитани с времето...
(влез в първия пост на тази тема и последвай линка към Информативно за хомеопатията, ако имаш време)
Успех в борбата.

Общи условия

Активация на акаунт