Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 490
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Здравейте момичета и момчета.Търся изпитано средство за лечение на  Херпес Зостер.

По време на химиотерапията получих Херпес Зостер, след доста четене тогава се излекувах с мед.
Мазах обрива с мед. В началото е доста неприятно и болезнено, но се търпи.

# 466
Защо се изтри толкова бързо? Къде е болката? В гърдите? В очите?...В крайниците?...

# 467
Здравейте момичета и момчета.Търся изпитано средство за лечение на  Херпес Зостер.

По време на химиотерапията получих Херпес Зостер, след доста четене тогава се излекувах с мед.
Мазах обрива с мед. В началото е доста неприятно и болезнено, но се търпи.
То външните рани изчезнаха но, остана болката някъде вътре, не знам как да го обясня доста неприятно е.

# 468
При болка след криза има 24 лекарства, но пък може и нито едно да не е от тях за самата теб. Ако приемаш някое от тях заради самия симптом, ще си е чисто симптоматично лечение, което не значи излекуване, а временно решение на проблема, и то евентуално. Трябва да се лекува човекът, причината, не следствията. Намери си хомеопат, който да ти помогне, но не симптоматично.
Факт е, че при мен, за абсолютно едни и същи симптоми от ляво, после отдясно, пих две различни лекарства - просто защото усещанията и мислите ми в момента на двете кризи бяха различни едни от други.

# 469
Става въпрос за Херпес Зостер на баща ми.При голям стрес получи едни кървящи ранички на кръста.После след мазане с мехлеми тези ранички изчезнаха, но казва че усеща болка някак си на самото място където са били.Лекува се с лекарства но няма ефект.И така вече 3 години.

# 470
Moже да му се помогне, но за целта е нужна консулация с класически хомеопат. Тук във форума, няма как да го прегледаме и да определим кое лекарство е за него. Нито пък можем да кажем - ето това е лекарството. Лекарства много има, кое е най подходящо решава хомеопатът, след като прегледа пациента.

# 471
Точно така. А пък практиката показва, че именно със запазени болезнени усещания след вече минала травма само хомеопатията се справя.

# 472
  • София
  tiptoe Записвам се да ви следя. Grinning Привет докторе.

# 473
Привет и от мен  Simple Smile
Лекувам детето /3г и половина/ си с хомеопатия. Чакам второ. Вече една седмица се борим с вирус, който направо разказа играта на малкия. Чудя се, дали ще имам същата смелост за бебето. Едва ли  Confused Какво се прави в такива случаи - лекувам голямото с хомеопатия, то разнася вируси у дома, а малкото ... класическа медицина или алтернативна? Струва ми се, че не бих могла да държа мъниче с Т дни наред ... или може би практиката с бебета е различна. Все още не съм говорила с хомеопатката на тази тема. Бихте ли споделели мнения и опит в тази насока, защото се опитвам да взема правилно решение за децата си  Praynig

# 474
В никакъв случай алопатия.Ако започнеш да лекуваш бебето от раждането с хомеопатия,няма да се разболява често и по-бързо ще оздравява.Говорете с хомеопата и ваксини дали ще слагаш на бебчо.

# 475
  • Пловдив
И аз бях в подобна ситуация,големия лекувам с хомеопатия,малката като се роди в началото не смеех, мажех с кремчета дупето,лекувах гъбички с дактарин,очите й с антибиотични капки,носа с капки,това някъде до към 3 месечна възраст,после бяхме на хомеопат и спрях всякакви такива намеси.
Лекувахме с ХЛ едни много странни обриви,които се видяха странни дори за педиатъра ,повръщане лекувахме,и в крайна сметка и обривите изчезнаха и повръщането спря.Но въпреки лечението с хомеопатия малката винаги се разболява след баткото,е кара го леко,досега не се е усложнявала
От април насам не съм й давала нищо хомеопатично.Висока Т не е вдигала,а и да вдигне при нея няма да изтърпя,ще й дам Панадол.В момента като се разболее си позволявам някой алопатични неща,което не е правилно,но засега при нея така действам.

# 476
И при нас малкото дете "хващаше" все от каката. Напоследък обаче не, въпреки че спят в една стая и голямата може да кашля, да е хремава...по цял ден са заедно. Някак стана по-издръжливо. Е, това е целта Grinning

# 477
Защо масово се отрича лечението на Боаронските хомеопати (с двегодишен курс, не двумесечен) ? Доста хора се лекуват със захарните топчета на Боарон и са доволни...

# 478
Ако гранулките се предписват симптоматично,а не по законите на хомеопатията,значи не е правилно!Защо,можеш да прочетеш на много места.Хомеопатите класическите,също дават боаронски гранулки,но разтворени във вода.

# 479
Защо масово се отрича лечението на Боаронските хомеопати (с двегодишен курс, не двумесечен) ? Доста хора се лекуват със захарните топчета на Боарон и са доволни...

Защото е в разрез с принципите на хомеопатията. Въпросът не е има ли  ефект от подобно лечение, а на каква цена се постига този ефект. То и пиенето на антибиотици има ефект, но...

Естественият процес на възстановяване на здравето винаги протича от ядро към периферия; от вътре на вън, от по-важни отгани и сиситеми, към по-малко важни отгани и системи и симптомите изчезват в ред обратен на появата им. Така се лекува самото тяло. Класическата хомеопатия се стреми да предизвика точно същия естествен процес у болния човек, така че той да възстанови здарвето си. Ако се спазват принципите на класическата хомеопатия - това се случва.

Това което практикуват боаронци или както те се наричат "клинични хомеопати", е че първо пренебрегват този основен хомеопатичен закон - за йерархията на симптомите, за ядрото и периферията. Те правят симптоматични предписания (в периферията), като по този начин отнемат възможността на жизнената сила  на човек да се изрази. Това не е по-разлчино от алопатичния метод (масово практикуваната медицина) с тази разлика, че се раздават хомеопатични лекарства.

Хомеопатия не означава, просто че пием хомеопатични лекарства. Означава те да се предписани въз основа на хомеопатични принципи, каквито боаронци не познават (защото не са учили) и не спазват.
Разликата между хомеопатия и алопатия не е в лекарствата. Разликата е във философията зад науката, в принципите, в разбирането за това какво е здраве и какво е болест.

Онези които практикуват метода на боарон разбират здравето и болестта като всеки друг алопат и цел номер едно им е отстраняването на симптома, без да се отчита първопричината. Това не е по различно от алопатията и има своите последсвтия, като хронифициране на оплакванията.

Никой не отрича , че техните пердписания могат да имат ефект. Въпросът е на каква цена се постига този ефект.
В единия случай ефектът се постига заради симптоматично предписание в периферията, което потиска жизнената сила. Потисната жизнена сила е предпоставка за хронифициране. Така правят боаронци.
При другият случай се прави предписание на ядро, за да се стимулира естественият процес на възстановяване на здравето, жизнената сила е стимулирана (а не потискана), което повишава качеството на здарвето и намалява възприемчивостта към болести.
Едното е хомеопатия, другото не е (то е алопатични принципи + хомеопатични лекарства)

Общи условия

Активация на акаунт