Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 292
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И пак въпрос към ЛЛЛ.
Много благодаря,на всички вас,че имате желанието и търпението да отговаряте на въпросите ни.Много ни помагате.
При нас с кърменето нещата малко се пооправиха,но не напълно.Количеството кърма се поувеличи,но за това пък Алиса разреди храненията.Щом е решила,не мога да я събудя за да я храня по никакъв начин.Не става нито масажиране,нито побутване,нито преповиване-нищо.Яде около 7 пъти на денонощие.Плюс минус веднъж.Не мога да създам режим,кърмя на поискване.
Проблема ни е,че Алиса започва са суче,суче примерно 15-20 минути и спира.Започва да се криви и да скрибуца и зяпа,сякаш е гладна още,но не засуква.Просто зяпа и си върти главата,хленчейки.Аз я гоня със зърното,но тя пак не засуква,колкото и да го тикам.След това се цедя с помпата и и давам кърмата с бутилка,която изпива бързичко .
Пробвала съм да я караме само със сукане,но съм почти сигурна,че остава гладна.На хранене изяжда по около 90мл,това нормално ли е?Как да я накарам да суче?Толкова усилия полагам за да стимулирам производството на кърма,цял ден лоча чайове,през нощта цедя 2 пъти,компреси..но се притеснявам,че щом не суче активно кърмата ми ще намалее.Опитах да я слагам на 2 часа на гърда,но Алиса лапа зърното и заспива.Сигурно пиша малко объркано,но се надявам да се разбира проблема ми.
И още нещо,имам по 1 запушен канал на всяка гърда.По една бяла точица се вижда,но не ме боли.Опасно ли е?Или как да отпуша?

Възможно е Алиса да е открила "лесното" хранене с шише и след като намалее струята в гърдата да знае, че следва шишето. Дали успя да пробваш компресията на гърдата и ако да, имаше ли ефект?  При компресия струята се засилва и бебето може да се съгласи да остане още на гърда.
 Друг метод може да бъде например смяна на гърдите. Като спре да суче от едната гърда, предлагаш другата, където вероятно млякото тече по-лесно. А след втората може отново да върнеш на първата гърда(сменяш гърдите като пинг-понг, докато Алиса е съгласна да суче).

Премахването  шишето, както и биберон-залъгалката,ако ползва, може да доведе до съществено подобрение в кърменето. Ако си склонна, когато се налага дохранване може да го правиш с лъжичка, чашка, спринцовка, система за дохранване на гърда и др. Ако намираш, че е вариант за вас, ще обясня по-подробно.
 Залъгалката задоволява сукателния рефлекс на бебето и то няма стимул да търси гърдата. Премахването й може да доведе до по-често и по-ефективно сучене на гърдата.

Интересуваш се дали е нормално Алиса да изяжда по 90мл на хранене. Ако изглежда доволна, ака/пишка редовно и има добро общо състояние, значи е добре  Simple Smile . А и "по учебник" това количество е обичайно за бебе на вашата възраст.

Пиенето на лактогонни чаеве има положителен ефект според много майки, но прекаляването може да даде обратни резултати. Би било добре общо течностите да не превишават 3.5-4л. на ден, освен ако жаждата не диктува да се пие толкова и повече. На опаковките на чаевете обичайно има препоръчителни количества.

Щом не усещаш болка или други симптоми на запушване, едва ли се задържа мляко. Белите точици е възможно и да са задържане на мляко на самия изход на канала, но с кърменето и цеденето да успява да се дренира и да не се задържа за дълго. Ако все пак усетиш дискомфорт или някой от споменатите симптоми(болка, зачервяване, напипване на болезнена бучка, повишаване на температурата, втрисане), пиши.

# 466
  • София
Абрa, ако Ния е съгласна, в такъв момент на нервничене може да сменяш гърдите по няколко пъти, докато не се успокои.
 Покрай информацията, която си чела, вероятно си попаднала и на това, но все пак да предложа - гушкане кожа до кожа, кърмене по колкото пъти му се иска на бебето, спане заедно(дори денем  Sunglasses . Какво пък, родилка си, имаш пълното право), кърмене на разбуждане, на приспиване, преди баня, след баня и изобщо винаги, като нервничи или дори да не нервничи, но да прави търсещи движения с глава.
 Кърменето би могло да изглежда примерно така или нещо подобно, което задоволява теб и твоето бебе - Суче и изсуква гърдите - нервничи -прилагаш компресия(и на двете гърди) - пак нервничи и търси още - предлагаш отново първата и после втората гърда( и ги сменяш докато не се успокои бебето или докато е съгласно да засуква) - ако се изнерви и отказва напълно да засуче повече, дохранване с изцедена кърма (по възможност не от шише, а с лъжичка, пипета, чашка, система за дохранване на гърда).

Нервниченето привечер и вечер е често срещано сред бебоците(а не рядко и сред възрастните  Rolling Eyes ) и понякога няма нищо общо с количеството мляко. Тяхната нервна система е все още незряла, много лесно се претоварва, а през деня научават безброй нови звуци, цветове миризми, картини и т.н. Реакцията им обичайно е нервност, плач, търсене да сучат, защото сученето ги успокоява.
 Някои бебета, ако имат колики, те може да са по-осезаеми вечер.

Може повредата да не е в твоя телевизор и въобще повреда да няма, но просто да се нуждае от още малко време, в което да успеете да се нагодите с Ния, кърмата и кърменето да се установи, и да се наслаждавате на безоблачно кърмене толкова, колкото и двете желаете  Simple Smile
 Явно се е случила малка спънка с недостига на мляко, но с по-често и по-ефикасно кърмене, а и цеденето е възможно съвсем скоро да се радваш на добри резултати  Wink

Това, което пишеш за зърната обаче изглежда смущаващо. Може да пробваш да не задържаш вакуума дълго, а само секунда и отпускаш. Както е темпото на бебето, като суче. Пишеш, че с цедене на ръка излизат само капки. Възможно ли е да хващаш самото зърно или съвсем близо до него и за това? Може да има по-добър ефект, ако поставиш пръстите по-назад.
 За облекчение и за по-бързото зарастване може да ти помогнат въздушни и слънчеви бани. След кърмене/цедене оставяш гърдите да засъхнат на въздух с размазана кърма върху тях и след това да сложиш сутиена(ако носиш сутиен). А когато ти е възможно, за по няколко минути може да излагаш зърната на непряка слънчева светлина.
 Ако имаш още от крема за зърна, може да продължиш да се мажеш с него. Споделяш, че не е помогнал, но е възможно да спомага все пак за облекчението. Кремовете с чист ланолин нямат нужда от отмиване преди кърмене. Миенето на гърдите преди кърмене е предпоставка за нараняване на зърната, защото се отмива естественият им защитен слой.

Надявам се да се включиш с добри новини  Simple Smile

# 467
Добро утро от нас Hug

Тази нощ се наспах Laughing Вечерта таткото пое храненето в 12.30 и сега чак се събудихме за ядене в 07.30. Нали съм в опити за спиране на нощното хранене, но пък тя напук вчера след като яде в 12.30 като се тръшна в 2 часа! Смених памперса, опитвам се да я утеша, не става и не става и накрая я оставих да реве Embarassed

За памперсите някой пробвал ли е на Huggies? Аз съм много доволна от мокрите им кърпички и затова се замислох и за памперсите.

Fifi0421, ние сме на Лактана Био и съм доволна засега. Ака по един път на ден или два дена, но преди това беше същото положение, така че това не ме притеснява.

Jane, стискам палци за прегледа Praynig Peace

Поли, колко яденета имате на ден?

# 468
  • Варна
Добро утро!
Смуси, аз ползвам Хъгис и сега и с първото си детенце. И мокрите им кърпи и памперсите. Изключително съм доволна, нямам протекъл памперс до сега. Единствено, че са малко по-корави от другите ... ама явно не е проблем ...   bouquet

# 469
Добро утро,момичета...
аз няколко дена не съм писала,но лошото време ме подтиска..затова.днес обаче е слънчевко-ще има разходка,и то дъъълга!
 Ивайло май започва сам да си прави режим-след храненето  в 21ч стана чак в 2ч после в 7ч,а тази нощ се събуди след яденето в 21ч ,в 1ч и после чааакм в 6ч.през деня пак прави пауза от 4часа сън,особено след разходка,яде и спи по четири часа.
за сега с инфакола ми е спокоен,ама откак давам антирефлуксния НАН и инфакола ака ама едно маслено тъмно зелено,пък миризливоооо  smile3532 ужас...
а сега като ми се е ококорил от 6ч-яде,не заспа в 8ч пк яде и  сега си играем на "подай ми бидеронката" аз я давам,той я плюе и аз ПАК я давам,ама незнам вече за кой път...
Пъпчиците му се поизчистиха,завяхнаха-май наистина до 40ти ден ще изчезнат съвсем.
за къпането говорите и за подсечени гъзенца-ние къпем всяка вечер към 20-20;30ч-аз си ползвам всяка вече Себамед за коса и тяло,после олио (бях писала-против подсичане е,притво колично,за масажчета),отделно през деня имаме пак на себамед крем за под пеленките против подсичане-за сега съм доволна(да чукам на дърво не се е подсичал). а от олиото съм суупер доволна,че в началото мн му се белеше кожичката по китките на ръцете и по крачетата от коляното надолу,ама с олиото всичко е ОК.след баня го мажа,слагам го по корем ...много се кефи.
онзи ден преди да го изкъпем реших да взема отпечатък от ръчичка и краченце (за спомен,имаме такъв дневник бебешки),та ММ купил безвредни бои и като се омазахмееее,мале мале-айде  крачето стана супер,ама ръката-той стиска юмрук,никаква не я свършхме,само ХИПЕР много се оплескхме с тия боички ,качила съм снимки в  албума да видите,каква я сътворихме Simple Smile

айде ставам,да пооправя,да си изправя косицата,че днес е сънчевко и ще е хубав деня,освен това чакам една приятелка(малко бременна вече в 9ти месец) да види Ивайло,че не знам ли я кога ще и дойде "момента",може да е преди да станем на 40дена Simple Smile)
айде хубав,слънчев,усмихнат ден ... до скро newsm51 smile3525 newsm51

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 09:11 от BLackKisSs

# 470
Привет  Laughing
Днес е може би последния топъл слънчев ден, така че да се възползваме от него, че после, няма мърдане....
Аз да се оплача, бебка има ситни пъпчици, някой с бели връхчета, първо ги забелязах на лицето няколко, после по коремчето, но снощи се ужасих като видях дупето- като изприщено  Cry Cry Cry. Незнам дали са същите, но е много зачервено, сякаш има множество пъпчици на едно място  Cry Cry Cry. Да е от папмерсите, ползваме на Пемперс. Да е от праха????Ползвам Тео бебе. Притеснявам се да не се разпространят.  #Crazy

# 471
Здравейте, момичета!

Честито бебче на Hubellena! Да ти е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва!

Ия*-Стискам палци бебчо бързо и безпроблемно да се оправи! Hug

cvm-Стискам палци и при вас да се оправят нещата само с капки! Hug

Jáne ღ- Стискам палци и при теб всичко да е наред! Hug

Ние утре ще ходим на ортопед и се надявам всичко да е наред, че след диагнозата на Ия* малко се стреснах.

За очето на нас ни изписаха торбекс и се надявам бързо да ни мине .

Лек ден на всички!

# 472
Момичета и аз съм много притеснена, от два три дни сме със зверски запек, много се притеснявах, лекарката каза да минем за сега на Фризовом, почна да ака, но пък Фризовома е много гъст и той не може да си го доизяжда от шишето. Идва ми да се гръмна вече! Някой има ли представа по въпроса? А и тая нощ грам не спа... Абе не съм човек направо.

# 473
Здравейте момичета Simple Smile
Благодаря за отговора на ЛЛЛ!
Я да ви питам аз,на някоя от вас случва ли и се подобно нещо-бебето да плаче,докато не го вземете на ръце?Моята Алиса не иска да стои сама въобще.Постоянно плаче и иска някой да я държи.В момента в който я оставя в кошарката-тя надава вой и аз пак я взимам.Така сме цял ден.Успявам да я оставя само ако е заспала дълбоко в мен.Не ми се вижда нормално да я уча още от сега така,а и Дани има нужда от внимание а аз с нея на ръце не мога да му отделя време.Дали е вариант да я оставя да плаче и така да разбере,че не и минават номерата?Но пък се притеснявам да не би да си помисли,че няма кой да се отзове на плача и и това да и повлияе зле.Дани между другото започна да се държи ужасно,предполагам заради Алиса.Постоянно хленчи,инати се и се тръшка с крясъци и ревове.Караме му се,но той въобще не ни отразява и си продължава инатенето.Мисля,че сме изгубили авторитета си пред него.Общо взето положението вкъщи е страшно.В момента в който чуя Дани по стълбите да се прибира от ясла с баща си-цялата настръхвам и се стресирам,знам какво следва още като се отвори вратата,дори не мога да му се зарадвам като хората.И сцената не закъснява-с отварянето на вратата Дани се хвърля на земята и започва да врещи с цяло гърло.Нито гушкане помага нито отвличане на вниманието с играчки.Само ако му дам нещо строго забранено по принцип,успявам да закърпя положението за малко.Да си майка на едно дете е адски трудно,но на две и то малки деца е хиляда пъти по-трудно!

# 474
И Митака така врещи като е оставен сам, но поне баткото уж разбира, а и така изклинчва повече време за компютър. Малките, като ви слушам, повече ревност показват, но все си мисля, че и моят маймун ще се изкаже някой ден, че е ощетен. Ще видим. Засега се отнася добре. Даже сутринта измисли тайно ръкостискане с бебчо.  Simple Smile

# 475
  • варна
anssi твоето момченце е голямо вече и разбира ,не би трябвало да има проблеми.Въпреки ,че аз бах на неговите години като се роди се сестра ми и много плаках ,защото мислех че няма да ме обичат вече Embarassed .Но полсе помагах на мама Mr. Green

# 476
  • София
Здравейте, и аз да драсна някой ред докато малката спи ooooh!
Zeirna , ние от два три дена сме така newsm45, с тази разлика че и е много трудно заспиването и будува страшно дълго за едно бебе, на някой случвало ли му се ?Като се ококори следобед и по 5 часа не може да заспи мъчи се, гушкаме се, цокваме, и нищо...даже вечер преди лягане репертоара се повтаря - мием се хапваме, уригва се издрисква се и се разхълцва...и после докато не я сложа пак да цока няма заспиване, почвам да се притеснявам да не би нещо да не и е наред newsm12
Смуси, Huggies са много хубави пеленки, но са по дебели от другите Peace
unvisible , може да са от претопляне newsm78

Днеска времето щяло да е много приятно за разходки да се възползваме, че после ако задуха и завее няма мърдане отвкъщи, даже мисля да се разходя до градината на баткото да го прибера, ако наистина има слънце Peace
Хубав ден от мен sun

# 477
 Здравейте,
ние се прибрахме от болницата в петък и в момента се адаптираме. Кристиян също предпочита на ръце и когато е дълбоко заспал, тогава го оставям в кошарата. Мисля, че е твърде рано за какъвто и да било режим, за да не стресираме бебенцата, които в корема са се хранили и спали когато и колкото си искат. Естествено се опитвам да влезем в някакви граници, но, когато не се получава - не го тормозя детенцето. Ще дойде и това време. А когато вече съм адски изморена, си го гушавам и спим заедно - много се успокоява.

Имам ужасни стрии по корема и малко по гърдите. Много ви моля, ако знаете, с какво мога да се мажа, споделете. Наясно съм, че стриите няма да се заличат, но, ако все пак има шанс и една да се скрие - ще е постижение. Корема ми изглежда потресаващо и не мога да го покажа и на мъжа ми все още, а мина една седмица.

Имам въпрос към ЛЛЛ - снощи вдигнах температура 38,4, след това я свалих,  а днес е 37,1. Това, което прочетох е, че може да се дължи на мастит, запушени канали или останала плацента. За последното не искам и да помислям Cry . Но гърдите са ми пълни и на места са по-твърди. Храним се на 3, 3,5, 4 ч., след това се изцеждам по 15 мин на всяка гърда, а от снощи и по 30 мин на гърда. Стават по-меки, но твърдостта си остава с едната гърда. Знам, че не трябва да се изцежда до последната капка, за да не се получи хиперлактация, но, когато има твърдост - се налага. Бебчето ми суче по 15-20 мин само от едната гърда, а понякога, когато е сънливо и по 10 мин, само се отдърпва от гърдата. Какво да правя? По колко време да се цедя, налага ли се да се кърмим на по 2, 2,5 ч.  и по колко минути да се изцеждам? Може ли температурата да се дължи на препълване на гърдите? Сега съм си наложила намачкан лист от прясно зеле на мястото на гърдата, където е твърдо. Да се обърна ли към лекар за температурата? Благодаря предварително!

# 478
Zerina, нали не смяташ сериозно, че бебе на 16 дни може да ти върти номера? Peace детето явно има нужда от твоята близост-има някои особено гушкаливи деца (Лили и до сега си е такава), а други пък обичат да има е по-просторно (Юлия ясно ми показва,кога иска да я оставя в леглото и-почва да се огъва назад и да разперва ръце встрани). може пък леглото да не и е удобно нещо или да и е студено в него? Пробвай да я сложиш на шезлонг или в кошницата за кола Peace
А Дани си е още бебе-сигурно се затъжва за теб на яслата, но като се прибере и те види, че ти все още се занимаваш с това бебе, му причернява от яд и е разочарован. Говорете му,че бебето е при вас за постоянно и че има нужда от повечко грижи,понеце не може да се храни самичко, не ака на гърне, не ходи и т.н. Това малко ще даде на 'баткото" самочувствие, че той е по-висшето създание вкъщи и да се надяваме,че ще стане по-снизходителен. Не му се карайте,понеже така само затвърждавате в него горчилката от факта,че не е единствен център на внимание,ами и на всичкото отгоре животът рязко се е влошил за него Peace Ако има кой да те отмени за бебето и да бъдеш само с Дани след яслата или дори, ако ходиш ти да го взимаш-би било още по-добре,понеже по пътя за вкъщи ще успеете да разтоварите поне част от напрежението Peace
Orchidee®  , нищо му няма на детенцето-явно си има по-различен ритъм, а и от това,което описваш, си мисля, че кърменето му е приспивателното. За някои деца кърменето е приспивателно за мнооого дълго време Grinning а пък, щом не спи и е спокойно детето, предполагам,че все нещичко можеш да свършиш вкъщи Peace

Смуси, защо толкова сте се фокусирали върху махането на нощното хранене newsm78 детенцето ти е малко още-и на възраст,и на килограми-педиатърът ли ви посъветва така? ако видиш,че сега не става,пробвай след някой месец пак-предполагам,че като захраните с каши и пюрета,нощното мляко може само да отпадне Thinking

Силво 85, аз си взех Елансил-коректор за стрии на Лаборатории Гленик. пише,че стриите ще се посвият и мога да очаквам резултатаи след 2 месеца мазане сутрин и вечер. по гърдите не мажа,заради кърменето Peace

# 479
  • София
Зеирна,дано те успокоя,но и моята Ана не иска да си стои спокойно в леглото или на друго място,ако някой я гушка,се успокоява за малко и заспива за кратко,но ако я оставим на дивана или в леглото,пак се събужда и почва рев.Аз лично го свързвам с колики,защото много жално реве и си свива крачетата,не вярвам да са номера/както предполага и моят мъж/,та това са малки бебета,които сега е момента да гушим.И преди бях писала,че ми е трудно,особено с каката да се занимавам,но тя е на 5 години и търсим занимания,в които може да съм гушнала Ани-например четем книги,оцветяваме заедно /аз с едната ръка/,Тя танцува а аз съм публиката и ръкопляскам,говорим си за детската градина и учим английски думички/сега е много запалена по английския език нещо.../.И въпреки всичко се чувствам виновна,че не мога да й отделя достатъчно време,че все нещо около храненето на беба се въртим,или къпането,или се цедя,или се гушим защото реве от колики.А много често Ани си плаче въпреки гушкането...Направо не знам какво да я правя,но се надявам,че е период и ще отмине.А каката много трудно преживява новият член,плаче почти всеки ден,че не я обичаме,че не й обръщачме внимание,заплашва ни ,че ще избяга и няма да я намерим никога и даже по-страшни неща говори,но се надявам с търпение от наша страна да се справим.Лошото е,че наистина постоянно й правим забележки,свързани с бебето-да не вдига шум,да не скача по леглата ,да се храни по-бързо,че няма кой да й помага както досега и т.н.
Аз да се оплача-днес бяхме на консултация с беба и се оказа,че е качила за месец 500-600 грама някъде,което си било малко и според педи да си й давам спокойно добавката,и да се кърмим доколкото може,понеже изглеждало,че я държим гладна.Аз и без туй давам Фризовом,но може би малко ще увеличим количеството да стане 100-110 мл на хранене.Това го смятам сумаррно с кърмата.До сега давах около 90мл,но понякога и по 100мл.

Общи условия

Активация на акаунт