Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 297
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Orchidee,същата работа сме,по 3-4 часа не спи.
Ники и Кати,олекна ми,че не сме само ние така,но съжалявам,че ти се случва и на теб и на Orchidee,понеже знам колко е изморително .
dessy encheva,сега като ги написа така нещата,чак ме досрамя,че допускам Али да ми играе номера .Но в изморения ми мозък всичко може да се случи.Алиса явно има нужда от близост,понеже нито в кошчето за кола,нито в люлка,нито в шезлонг иска да стои.Иска просто някой да я гушка.А на Дани всичко му обяснявам,гушкам го,давам му да пипа бебчето,дори винаги когато се прибира,Али спи и съм изцяло на негово разположение,но като го хване кривото-няма оттърване.Дано го израсте този проблем,че е адски натоварващо.Благодаря за мнението,винаги успяваш да ме успокоиш малко или много Simple Smile

# 481
Zeirna, ще се нагодите един към друг в новото ви семейство. Наистина Дани е мъничък и самият той си има нужда още от обслужване. Все пак и на по-големите деца изведнъж им се променя из основи живота - изведнъж трябва да делят мама и тати, има друго същество, което ги измества. Георги, въпреки, че е голям и разбира, пак проявява скрита ревност. Например когато отида да преобувам или храня Ники, той все намира какво да иска да му дам, направя или т.н. Та един ден се наложи да му обясня, че когато храня Ники е времето само за нас двете, после като заспи съм изцяло на негово разположение, е уж разбра Simple Smile

# 482
dessy encheva - благодаря за бързия отговор, но Елансил не се препоръчва при бременност и кърмене Sad

# 483
dessy encheva - благодаря за бързия отговор, но Елансил не се препоръчва при бременност и кърмене Sad

да,знам,но аз,когато го купувах, фарамцевтът се консултира с някого по телефона-не знам какъв специалист-и просто наравихме уговорката да не го мажа по гърдите. аз го мажа по корема и бедрата сутрин и вечер след кърмене,за да може до следващото ядене да попие добре Peace

ние най-после се видяхме с лекарката ни-Юлия е качила малко повече от килограм за малко повече от 2 седмици. оставиха ми кантарчето,за да си правя пробни кърмения-защо ли: за да установим за 10 минути кърмене по колко кърма нагълтва Laughing кърмя я през 3 часа, като понякога се случва и през 2, но зависи колко и е накривила шапката Sunglasses

# 484
  • Пловдив
 Здравейте  Hug

Днес времео е прекрасно и 1 час се разхождахме с Борислав, беше кротичък , спинка , ако може всеки ден да е такова слънчево  Grinning

Jane, дано се оправят нещата с хапчета  Praynig та да не се стига до кюретаж.Стискам палци всичко да е наред  Hug Hug Hug

За плаченето - ами и нашия юнак често плаче,даже се е случвало почти по цял ден да плаче,но предимно ни се случва следобяд аз го отдавам на коликите.За заспиването-почти винаги е гушнат в мен и тогава в коша,иначе като го оставя и почва мрънкане.Много рядко да заспи сам и то се е случвало вечер

# 485

Момичета, много ви благодаря за подкрепата.   bouquet Надявам се Дари да се оправи напълно и всичко да е наред. Вчера бяхме на кинезитерапевт, човека беше много внимателен с Дари и тя беше кротичка по време на масажа и упражненията. Утре пак сме при него. По негова заръка днес правих упражненията с Дари, но не съм много сигурна дали съм се справила.  Sad  Той  каза, че трябва непрекъснато да правя упражненията, поне по 6-8 пъти, а аз успях само 3. Надявам се мъжа ми като се прибере от работа да ми помогне, защото днес Дари спинка почти цял ден, а когато беше будна беше малко кисела. Confused Кинезитерапевтът ни успокои, че ако сме постоянни с масажите и упражненията Дари ще се оправи, но процеса е дълъг и поне до годинка ще трябва да спазаваме този режим.
Извинявам се, че не мога да се включа по актуалните теми, които обсъждате, но почти не ми остава време.

Хубава и спокойна вечер от мен.

# 486
Здравейте,момичета! HugНямах време вчера да пиша.Цял ден бяхме навън,днес пак.Излязохме в 11,прибрахме се в 3.Ама нещо ме домързя да излизаме пак.Иначе Али е кротка.Снощи и предната нощ пропусна храненето в 3 Sunglasses и аз се наспах. Wink

Да напомня пак за снимки за колажа. Peace

За излизането-аз Алина я извеждам откакто стана на 8-9 дни(не помня точно),но то тогава и времето беше мнооого топло.Иначе и сега почти не пропускаме да се разходим.Може и за половин час да е,но излизаме. WinkИ в студеното излизаме,стига да не е много под нулата LaughingИ да няма мъгла и много силен вятър. Wink

За подсичане-имам и крем на Бочко,имам и Судокрем.Е,по-доволна съм от Судокрема. Peace

Ия,много е неприятно всичко това! SadДано сладката Дари да се оправя бързо и безпроблебно! Hug PraynigПиши ни като можеш,да кажеш как е.

За подаръците за погачата,ето какво ни подариха на нас.Сестрите ми ни подариха мноого готин стол за хранене(общ подарък е от двете)+комплект за хранене-пластмосва купичка,чинийка,лъжичка за хранене.Аз много си го харесах този подарък,а и столче за хранене така или иначе ще трябва.  PeaceМацката,на коята бяхме кумуве също ни подари много готин подарък-албум-дневник,в който лепиш снимки и описваш.Ето такъв е нашия http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7429&cat=142.Освен това ни подари и една много красива рокличка,като е съобразила и размерите,та ще ни стане лятото PeaceПолучихме и музикална въртележка за леглото,много дрешки(макар че повечето ще са в излишък),залъгалка получихме  Laughing,шишенце със сламка на Чико + чашки с мек и твърд накрайник на Чико. PeaceПолучих и кенгуро  PeaceАааа и един голям пакет памперси ни подариха,заедно с козметика(от тази,която ползвам-защото ме питаха каква козметика използваме и аз си казах,естествено  Embarassed  Laughing).Майка ми ни подари космонавтче,шапка,ръкавички и шалче,както и дрешки.А свекито ни подари златни обици  PartyЩе ги сложим скоро.А друга хубава идея са тези отливки за краченце и ръчичка. PeaceАктивна гимнастика и шезлонга също ще са много практични,ако нямате,де. Peace

За памперсите-аз използвам на Памперс актив бейби и съм много доволна.Не са ми пропускали.Проверявайте все пак дали ги слагате хубаво,че винаги можем да направим грешка и да не ги стегнем достатъчно или да ги сложим неправилно. PeaceА и освен това следете за размерите и ако има проблем,пробвайте със следващия размер. PeaceГледам,че много хвалите памперсите на Бейбилов,ама ние тук нямаме такъв магазин Rolling EyesИма ли от къде да се поръчва онлайн? Rolling Eyes

cvm,мнооого неприятно!Стискам палчето очето на Дари да се оправя и да не се налага операция! Hug fingerscrossed

Смуси,браво на Миа.Достигнали сте заветните 3 кг. HugБраво и на таткото,че е помогнал и си успяла да поспиш тази нощ. Simple Smile

Деси,браво на Юлия.Много добре е наддала,бузанката. Heart Eyes

# 487
Jáne ღ, `честит имен ден на патерици на малкото човече. Simple Smile
unvisible моя бебок също имаше по едно време малки ситни пъпчици с връх и педиатърката каза, че са от претопляне, но не знам дали на твоето бебе са същите. Ако не минат до 2-3 дни можеш да навестиш педиатъра за всеки случай.
Zeirna, моя бебок по същия начин искаше постоянно на ръце, но не просто да се гуши ами да се дундурка. Откакто купих шезлонг, тая работа я върши шезлонга и мен не ме боли кръста, имам и повече време за моите си неща. А не мисля, че ако оставиш бебето да плаче ще му стане нещо. Според мен се разглезват, ако постоянно ги носим на ръце. Примерно моя бебешок го бях свикнала да не ме оставя нито през деня, нито през нощта, но тая нощ ми писна и го оставих да реве (след като 1 час се занимавах с него и му давах бибероната хиляда пъти, докато той я плюеше и ревеше отново и отново). Та като го оставих да реве, рева не повече от 5 минути и заспа. Днес през деня пак така и ми писна да го слушам, отидох в кухнята да си мия шишетата (друг път не мога да си свърша работата - все се чудя как да му угодя и все не улучвам). Ами дра се супер силно и точно когато реших да вляза и да го взема на ръце, взе че се успокои сам и заспа. Според мен бебетата са много умни и хитри и зависи как ги научиш. Ако ги научиш все на ръце, отърване няма.  Peace
Orchidee ,моя бебок по принцип си будува много след ядене - и през деня, и през нощта. През нощта само успокоителния чай на Хумана помага засега, а през деня не го закачам - като не спи много през деня, спи повече през нощта. Имало е дни, в които изобщо не спи. Когато давам чая на Хумана обаче (понякога и към 6 часа) е по-спокоен и спи и през деня, но избягвам да го оставям много да спи през деня, понеже това значи никакъв сън през нощта.  Confused

# 488
  • варна
Ох ,момичета скъси ми се живота с 10 години.Преди малко давам сиропче на Габриела и като се задави ,стана цялата червена ,около устата посиня ,не мога да сваря шамари да бия ,да я обръщам с главата надолу(добре че Съни беше споделила за Али) даже мислех дишане уста в уста да правя.Милата така изплака ,и то се стресна горкото.
Дано никога не ми се случва и на никоя от вас Praynig

# 489
Добър ден и от нас Hug

Dessy, за отказването от нощното хранене още в Майчин дом ни казаха като станат 3 кг да го отказваме и затова се пробвам. Но тя като цяло не яде на много често - днес например сутринта като яде в 7.30 и после се събуди чак в 12.45.

Ahilea, за рева и аз имам същите наблюдения като теб. Тази нощ например като се разрева към 2 часа и няма успокояване - беше яла преди час, смених й памперса и общо взето искаше на ръце или какт ти казваш да й подавам залъгалката, а тя да е плюе. След като се уморих от това упражнение я оставих, поплака 10 минути и заспа.

Ние си направих разходка да използваме хубавото време. Преди това ходихме до Кауфланд. Купих от мокрите кърпички на хъджис, за които ви казах, че съм много доволна, но не се намират навсякъде. Е там ги имаше и то на добра цена - 4 пакета за 10 лева. Но пък памперсите ми се вияха по-скъпи, та се сетих да ви питам къде са най-евтини Памперсите и вие откъде купувате?

# 490
здравейте и от мен ние днес си направихме едно страхотна разходка , че от утре става по студено и ще излизаме за по малко.
Ох, аз се оплача от няколко дни Дарина пак започна да връща след ядене , а днес почти цялото мляко си изплю уж пием фризовом .......а вчера и купих чай от лайка на ХИП направих и да пие и по едно време каката ми вика аууу този чай е много вкусен по хубав е от водата което значи че и водата е опитала и като се обръщам тя цока от шишето на Дарина  #Crazy
смуси има ли ефект от капките или още е рано да кажеш
мименце това е ужасно дано да не се случва повече Катя като беше малка много се давеше и знам за какъв ужас става дума

# 491
Моля за съвет от консултант на ЛЛЛ
Първо искам да ви благодаря за вниманието, с което се отнасяте към всеки поставен пред вас проблем. Благодаря ви   bouquet  Hug
От около седмица имам непоносими болки в гърдите- сякаш някой ми забива хиляди иглички в тях Cry След изцеждане се засилват много. Зърната ме болят, а и целите гърди са страшно чувствителни- боли ме чак кожата. Болката мога да опиша така- забиване на иглички в областта на зърната и ареолите и болезнена чувствителност в целите гърди  ooooh!

# 492
само да добавя- използвам електрическа помпа на Авент. Когато се изцеждам, за да изцедя мах количество, много си стискам гърдите  Cry иначе остава мляко в тях  Cry
Благодаря ви   bouquet

# 493
Здравейте, момичета!

Днес ходих до ДМ в Бизнес парка в Согия, че ми е най-наблизо и времето бе6е хубаво, та с таткото и Кали да се  разходим. Исках да купя от памерсите на Бейби Лов, че много ги хвалите и си мислех и аз да опитам,ама няма6е нашия размер, ние ползваме 3.
Ей сега моята принцеса се разплака, отидохме с татко и в спалнята и я донесохме тук в другата стая, веднага спря да плаче и два пъти се оплези на татко си Grinning Та мисълта ми е, 4е де4ицата ве4е си искат своето и пла4ат не само от колики и глад, или когато са наакани,ами и когато просто искат някой да е до тях,да ги гу6не и да не са сами. За мен това е много трогателно.

# 494
Момичета,вече 2 пъти теглих бебето преди и след кърмене и ако не бях видяла с очите си,че за 5-10 минути изсуква 120-130 мл. кърма, никога нямаше да повярвам (поне с мъжа ми си мислехме,че за толкова кратки цоквания,едва ли се наяжда качествено) Shocked Лили беше точно наобратно-и на нея правехме пробни кърмения, тя сучеше двойно по-дълго и изяждаше двойно по-малко количество, та все ме сугестираха,че нямам кърма. Тогава странно как успяваше да качи по кило на месец? Е, Лили просто хапваше на често и по-малко, докато Юлия яде по много и на 3 часа. това го споделям,заради мамите,които се тревожат дали бебето е сукало достатъчно,дали кърмата им стига и т.н. Peace гледам,че много бързате да давате добавката-аз по-скоро бих изчакала до мозъка на бебето да стигне информация от коремчето,че е яло Peace И какво като бебето е наддало 'само" 500-600гр.? на мен ми е супер този грамаж-не угояваме прасенца за наближаващата Коледа,нали Wink Всеки си решава за себе си как ще му е по-спокойно:да кърми начесто или да дохранва Peace
По отношение на гушкането,много ми хареса това,което каза нашата лекарка: до скоро бебетата са живели в нас, на постоянна температура, чували са шумът на сърцата ни. сега е нормално да искат отново всичко да е както преди, още повече че преди не са изпитвали и дискомфорт от куркащите им черва.

Ники и Кати,много и съчувствам на твоята девойка, да знаеш Hug

Ия, стискам палци и ти пожелавам търпение и упоритост-сигурно скоро масажчетата ще ви се превърнат в рутина както миенето на зъбите, а и ти ще се усъвършенстваш Hug

Общи условия

Активация на акаунт